Ben çözüm bulamadım

Bizimkiler teyzemin dünürleriydi. Kızını koluna takıp yollayınca çok beklediler maaile damat gelecek özür dileyecek diye. 1 yılda boşanma gerçekleşti. Birkaç ay demeden tıpış tıpış. Anlı şanlı özürler beklerlerken şimdi kızlarının evine giremiyorlar şirret ailesi.

Şu basit ağızlara girmeyin Allah aşkına, başımıza gelirse anlarmışız da bilmem ne, ne biliyorsunuz kimin ne yaşadığını, ben de buraya boşanma aşamasındayken üye olup yazmıştım, dünyada bi sizin derdiniz var da diğer herkes anlayışsız, gamsız demagojisini bırakın önce.

Annen şirret, eşin saygısız ve kontrolsüz, sen de denge kuramayan birisin. Sonunuz hayr olsun.

Hiç acımıyorum böylelerine. Herkes yerini haddini bilsin.

Yok kızım böyle yaptığın için mutsuz üzülüyor niye yapıyorsun diyince kapıyı göstermiş
Küfür, hakaret, evden kovma vs bunları tasvip etmiyorum, eşiniz manyak mısın dendiği için kırılmış kırgınlığı kızgınlığa dönmüş, öfkesini bastırmak ağzından kötü şeyler çıkmasını önlemek için ortamı terk edebilirdi, o yüzden eşinizi suçlu bulduğumu yazmıştım zaten ama anneniz de suçlu, kusura bakmayın ama manyak mısın lafına mı alınacak deyip kendini haklı görmesini yadırgadım, kocaman kadının damadına böyle bir söz söylemesi normal değil, eşiniz yerine başka adam da olsa alınırdı, kayınvalideniz hiç manyak mısın dedi mi size?
Şuraya yazıyorum annenizin ve eşinizin yanında aynı lafı kayınvalideniz siz veya anneniz için kullansaydı, anneniz hastaneyi inletirdi.

Anneniz hayırdır bir sıkıntı mı var derken yanlarında değilmişsiniz, dümdüz mü sordu, hesap sorar gibi mi sordu bilmiyorsunuz, ilk anlatımıza göre eşiniz kızımı senden boşatacağım dedikten sonra eşiniz masayı ters düz etmiş çıldırıp küfürler etmiş, yineliyorum küfür etmekte kovmakta kesinlikle suçlu, o anki krizi iyi yönetememiş ama tek suçlu eşiniz değil anneniz de suçlu.

Anneniz ne var ona mı alınacak dediğinde anne böyle sözler söyleyemezsin demediğiniz için siz de suçlusunuz.
Kayınvalidenize bile laf etmiş, ne demiş ondan haberiniz yok herhalde ya da yazmak istemiyorsunuz ama hadi eşiniz suçlu kayınvalidenizin ne günahı vardı da anneniz ona bile laf söylemiş? Kadıncağız alttan almak için susup cevap dahi vermemiş.

Kusura bakmayın eşinizin yaptıklarını ayrı tutuyorum, o hatalı zaten lakin anneniz basbayağı kayınvalidenize de laf sokup karşılık vermesini beklemiş, böylece bunlar sülale boyu kötü diyecekti ama kayınvalide olgun kadınmış susmuş.

Eşinizle aranız iyi değilse ailenizin de dediği gibi ayrılırsınız herkes yoluna gider ama size karşı iyiyse, ailenize de kışkırtılmadığı, anneniz babanız aileniz kaba saba konuşmadığı sürece saygıda kusur etmiyorsa, ki kendi annesi gelirken sizin annenizin de gelmesini isteyen eşinizmiş, o zaman siz beni dinlemiyorlar demeyeceksiniz, eşinizi karşınıza alıp konuşacaksınız, öncelikle kendi annesinden sonra sizin annenizden özür dileyecek, ailenize de telefon açıp evliliğim hakkındaki kararları ben veririm, herkesin birbirine saygılı olmasını istiyorum diyeceksiniz.

Kayınvalidenizi de arayıp anne yaşanan tatsızlık sebebiyle senden özür diliyorum, annem sana kötü bir şey dediyse onun için de özür dilerim diyeceksiniz.

Tam olarak böyle sadece bir laf duyunca aşırı derecede takıyor, küsüyor bu yaptığı hareket son raddeydi ben bile başka birini gördüm 4 yıl sonra…

Kesinlikle görüşmemeliler önceden küçül bir şey olmuştu herkes görüşmek istemiyordu bende nasıl olacak öyle hiç görüşmeden diyorum şimdi bu olaydan sonra görüşmemeleri benm için çok iyi olacak

Bazen gergin ve samimiyetsiz ortamda, her an ne olacağını bilmeden beraber olmaktansa görüşmemek daha makbuldür.
Evliliğimin ilk senesi kv annemlere sebepsiz taktı öylece görüşmeyi kestiler.
3 sene sonrası; doğum yapacağım zaman belki hastane ortamında bi selam sabah verilir ortam yumuşar dedik iyice kötü oldu.
Nihayetinde ben de görüşmüyorum artık.
Olmayınca zorlamamak lazım, zorlayınca daha beter karışıyor ortalık bence.

Annen yaşının kadını değil. Aynı diyalogların sen ve kv arasında geçtiğini düşün, hoşuna gider mi..
Tabi hoşuma gitmez ben de kabul ediyorum zaten hep eşimi rahatsız edecek cümleler ama annemin tarzı o olduğu için hata görmüyor hatta ailecek annemi tanıdığımız için normal geliyor fakat eşim kaldıramadı eşimin de tepkisi bence haddini aştı

İşte sen de kayınvalidemin tarzı bu diyemezdin sonuçta. Üst üste geldiği için eşinde de şiraze kaymış

Geçmişte annenizle, eşinizin yaşadığı olay neydi?
Bu olayın bu kadar gereksiz yere büyümesinin nedeni olabilir.
Geçmişteki olayda kim suçluydu? Hatta olay neydi?
Bu yaşanılanları, daha iyi yorumlayabiliriz.

Annenin saygisiz tarzini herkes kabul etmek zorunda degil. Kayinvaldeye de neler demis. Mecbur mu o kadin kendisine edilen hakaretleri sineye cekmeye. Herkes saygisini korumayi bilmeli. Istedigini soyleyen istemedigini isitir. Annen de aynen o noktada su anda.

Bu arada koca abartmis olabilir ama herkwsin sabrinin siniri var. Kimse evliya degil her lafi sineye ceksin. Seni bosatirim lafina tamam kaynanacigim siz nasi uygun gorurseniz deyip alsin ceketini ciksin. Keske ciksaydi ama adamin da artik canina tak etmis gibi geldi bana. Babaniz ordan yok ararim kufur ederjm yok seni kocama dovdururum falan. Yeter yahu ben okurken sinirlendim. Siz kimsiniz derler adama

İkisi de hatalı ama anneniz başlatmış. Manyak mısın lafı kimisi söylese hatta sevimli bile olur dokunmaz, kimisi dese batar. Annenizin tavrı böyleyse, eşiniz alınmış olsa bile birkaç gün sonra düzelirdi, anneniz konuyu uzatmış, kavgayı başlatmış ama eşinizin kovması, masayı yıkması çok büyük bir hata. Haklıyken haksız duruma düşmüş.

Anneniz, sizin adınıza bu kadar rahat bir şekilde nasıl "Kızım da mutsuz" diyebiliyor ?Evliliğinizle ilgili annenize ne anlattınız ?

Eşiniz hem sizin hem de kendi annesini evden kovana kadar herkesi oturtup; size "hayırdır, sen mutsuz musun; mutsuzsan bundan neden benim haberim yok, bizim ilişkimiz neden annenle sohbet konusu oluyor vb" diye sormalıymış.

annemde babanı arıycam,seni dövdürttürcem nasıl kovarsın vs sonra hakaretler işte eşim şerefsiz demesi annem köpek demesi ve iki anne
Ay bunlar nasıl laflar seviye yerlerde anneniz az değilmiş valla kızımı boşatıcam ne ya? Evlenirken nikah memuru, boşanırken de hakim annelerin rızasını mı alıyor? İki kişi karar verir bunlara. Anne ve kayınvalide niye bu kadar saçma şekilde samimi onu da anlamadım anneniz o kadına bile laflar sokmuş

Evvelden kızın annesiyle sorunları varmış, manyak lafına adam bozulmuş kadın birkaç gün bununla ilgili laflar sokmuş hatta kayınvalideye bile sataşmış ama kadın ses etmemiş olay çıkmasın diye. Sonra kızım da mutsuz, boşatıcam onu filan deyince film kopmuş.

Kız, eşiyle yeniden barıştı mı ? Şu anda ailesinden ayrı yaşıyor ve ailesiyle görüşmüyor sanırım.

annemin siz burda kalın biz diğer hastaneye gidelim kızımla dediğini düşünüp eşim siz gidin madem deyince annemin de manyak mısın annensiz gider miyiz demesi)

O.... Çocuklarimi demiş.

Eşime göre de annem yuva yıkmak istiyor
Annem ne derse desin or… şre.. defol git gibi şeyleri hakediyor mu sizce

Yok kızım böyle yaptığın için mutsuz üzülüyor niye yapıyorsun diyince kapıyı göstermiş

Annenizin eşinize "manyak mısın, annensiz gider miyiz" sözünü konunuza yazıp; eşinizin annenize söylediği

.....bilmem ne çocukları

or… şre.. defol git gibi şeyleri hakediyor mu sizce

küfürleri mesajlara yazarak, bu mesajları okumayan insanlara annenizi suçlu gösteriyorsunuz.

Anne babanız sağ iken, arkanızda durmaya çalışıyorlar belli ki. Sizse, yaşanan olayı anlatırken dahi taraflı anlatıyorsunuz. Anne, babanız da boşa üzülmüşler belli ki.

Kadın, kızına arka çıkmaya çalışırken; ne şerefi kalmış ne namusu. Bunca küfürden sonra, eşiniz kovmasa da anneniz gidermiş zaten.

Kayınvalideniz belki çok iyi bir insandır.Ancak eşinizin annenize ettiği küfürleri okuyunca: kayınvalideniz de olgunluğundan değil de, terbiye yoksunu oğlu boşanırsa; yeniden oğluyla yaşamak zorunda kalır diye müdahale etmiş gibi geliyor insana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…