• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben de ayrılanlar kervanına katıldım ama acaba dogru mu yaptım??

twe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
642
670
158
Selam kızlar. Bu ilk konum. Kafam öyle karışık ki.. herkesin yorumu çok önemli benim için. Neyse konuya geçiyorum. Yaklaşık bir buçuk yıldır süren bi ilişkim var. Ben doktorum ve sevgilim işletme mezunu. Tanıştığımızda sıradan bi işte sıradan bir maaşla calişıyordu. Elbette ki sorun değildi bnm için ve anneme anlattım çünkü ciddi bir adım atmak istiyorduk. Annem duyduğunda kıyametler koptu. Asla olmaz dedi. Ağlamalar, bağırışmalar ve sonunda ayrıldm dedim konu kapandı. Bu süreçte şüphelenmesinler diye görüşmüyoruz telefonda kısıtlı konşuyoruz. En sonunda kpss ye girer A grubundan atanırsa ailemin daha ılımlı olacağına karar werdik ve o ders çalışmaya başladı. Benim yoğun ısrarlarım sebebiyle de işten ayrıldı dersaneye başladı. Başlarda iyiydi azimliydi ancak zaman geçince gevşemeye başladı. Surekli uyumalar, arkadaşlarıyla gezmeler falan filan.. bu yüzden sürekli tartışır olduk ve o sene o şekilde bitti. Sınava girdi sonuç hüsran.. kızdım ona ama o da bana kızdı insanlar birbirlerini yıllarca bekliyo ne biçim sevgi sendeki dedi. Bir yıl daha hazırlanmaya karar verdi ben de peki dedim. Ama bu yıl yine aynı şeyleri yaşamaya devam ettik. İki gun guzel çalışıyor üçüncü gün yine aynı. Tartışmaktan yoruldum artık. Ailem hala görüştüğümüzden şüpheleniyor olmalı ki sürekli beni takipteler. Bu yüzden çok kısıtlandı hayatm ve ben bu kadar stresteyken onun rahat olması beni çok yıpratttı. Sonunda ayrıldm. Üzgünüm çok dahası kafam da karışık. Bna "eğer niyetim olmasa ders çalışmaya neden işten çıkayımki" dedi. Bilemiorum belki de haklıydı.. ama ben de yoruldum artık. Acele mi davrandım ona haksızlık mı yaptım yoksa doğru bir kara mı vermişim?? Benim aklım bana yetmez oldu inanın :( Biliyorum çok uzun oldu n'olur kusura bakmayın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

onun hayatina sen karar vermisisn gelecegi icin kendi girmeliydi sinava bunlari kendi dusunmeliydi daha bekarken bu kadar sorumsuzsa evlenirsen sen bakarsin ona

ailenin istemediği biriyle ayrılman iyi olmuş boşver ..
istese çalışıp kazanabilirdi,yoruldum diyorsun .. değmez ..

Yıllar önce ben de aynı şekilde ayrılmıştım annemin ısrarı üzerine. Şimdi iyi ki ayrılmışım diyorum çünkü yapamazmışım. Benim için meslek, kariyer önemli çünkü. Belli ki siz de önemsiyorsunuz. Öte yandan onu da suçlayamam çünkü kpssye ben de hazırlandım girdim ve çok zor bir süreç olduğunu biliyorum. Çok çalışsan da garantisi yok. Kaldı ki A kadro diyorsunuz torpilin adam kayırmanın haddi hesabı yok. Memur olamadığını, yine özel sektörde çalıştığını düşünerek kararınızı verin bence.

Evet annem de bundan korkuyordu aslında. Evlenince benim ona bakmamdan.. ama yaklaşık 5 yıl önce babasını kaybetmiş ve o zamandan beri hep çalışmış. Yine de bilemiyorum ki

Sorumsuz erkek kadar yıpratan başka bir şey yoktur sanırım.Eski sevgilimden biliyorum,değmez.:63: İçinde olacak adamın çalışma hevesi.İyi yapmışsın.:KK51:

Anneniz neden ayrılmanızı istiyor? Bunun nedeni çok önemli. Benim kızım doktor sen kimsin modundaysa bu kibre girer ve çok kötü bir şey ki anneniz erkek arkadaşınızı hiçbir şekilde tanımaya çalışmamış demek ki hakir görüyor.

Benim kızım doktor olsaydı evleneceği kişide arayacağım özelliklerin başında kendine güven gelirdi. Çünkü sizin iyi bir mesleğiniz var ve kariyeriniz gün geçtikçe ilerleyecek. Adam bunu kaldırabilecek mi? Yoksa gelecekte eziklenip kızımın canına mı okuyacak?

Bence sizde durumu bu açıdan ele almalısınız. Gelecekte sizin konumunuzu sıkıntı yapıp evde huzursuzluk çıkartacak bir adamla evleneceğinize ömür boyu bekar kalın daha iyi derim...

Avukat, doktor, ögretmen olunca karisinin elini sicak sudan soguk suya sokmuyor, aldatmiyor, dövmiyor, musmutlu bi hayatlari oluyor dimi? Bu nasil bi zihniyet anlamiyorum, tabii ki meslek sahibi olsa iyi ama niye neden olmamis hangi sartlarda yasamis okumus yada okuyamamis bunlarda önemli, eger calisiryorsa kimseye muhtac degilse iyi bir insansa sirf annenizin istedigi vasiba sahib olmadigi icinmi evlenilmiyor, iliskinin arkasinda durulmuyor? Iyi etmissiniz ayrilmakla, oda bari ona deger veren birini bulur sirf meslegi yok diye dislayan biriyle ve ailesiyle olmak zorunda olmaz, sizde bidaha tanisirken biriyle annenizin kabul edecegi bi meslegi varsa ilerletin bence iliskinizi...:ssz:

Şu tip yorumlarda hemen yazılır oldu bi yerden sonra nasıl diyeyim saçma oluyor açıkçası..
Konuyu net biliyo muyuz ?
Hayır o yüzden nasıl bi yol izlemesiyle alakalı bişey sorun bence..
Daha bu adam kendini geliştirememiş fikireerinde birinin desteğine ihiyacı var deseniz amenna ama böyle olmuyor.
Kötü anlamda demedim ama dikkatimi çekti :)

Konu sahibi;
Belki sevgiliniz; sürekli çalıştıysa bu durumdan sıkılmış ve kendine boş zaman yaratmaya, kafa dağıtmaya çalışıyordur..
Çok baskı yappmayın..
Geri teper kimi kişilerde..
Şekil A: Ben :)
Birazcık serbest bırakın :)
Bakalım nolucak nasıl davranıcak..
Seviyorsa seni zaten bi yol arayışına giricektir :)

Senin hatırın için değil kendi hayatı için öncelikle bilinçli olması lazımdı. Sen şimdi ders çalışmaya teşvik ettik; peki sonra? Kazanamadı diyelim sen evlendin bu sefer çalışmaya teşvik edeceksin.

Bence çok yorulursun. En azından zamana bırak bakalım ilişkinizi.

Meslekten dolayı bu karşı çıkışlar çok saçma geliyor bana. Ama demekki siz de anneniz gibi düşünüyorsunuz ki ayrılma kararı almışsınız. Doktor olunca ne oluyor onu anlamıyorum. Alt tarafı daha zeki ya da daha çalışkan ya da daha disiplinli olduğunuz için o bölümü kazanmışsınız.

Eğitim farklılıkları konusunda ben de bi dur düşün derim. Ama sizin eğitim farkınız yok. İkiniz de üniversite mezunusunuz sonuçta. Adam lise ya da ilköğretim mezunu olsa o zaman doğru karar denebilirdi. Eğitim farkı beraberinde kültür farkı da getirir çünkü.

Bir de ben bu pozitif ayrımcılık mıdır nedir, her ne ise ona karşıyım. Siz işletme mezunu, sevgiliniz doktor olsaydı anneniz bayıla bayıla verecekti sizi değil mi? Doktor damadıyla da övünecekti muhtemelen. Yazık...

Sevgilinizin sorumsuz olduğunu sanmıyorum. Sadece sizin aldığınız kararlarla hareket etmek konusunda zorlanıyor. Sizi kaybetmemek adına bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bunlar kendi istediği şeyler olmadığı için sürdüremiyor.

demekki sorumluluk sahibi bir insan değilmiş dershanelerde nasıl erkekler görüyoruz nasıl çalışıyorlar ve çoğuda emeğinin karşılığını alıp atanıyor ondan koca olmazdı canım zaten davul bile dengi dengine ben ilişkide denkliğe inanıyorum çünkü ileride maaş bile inanılmaz sorun oluyor kaldı ki aradaki meslek grubu farkı azımsanmayacak kadar büyük

zamanında aynı süreçten geçmiştik eşimle , zor bi süreç Allah kolaylık versin ne diyim. zor durumlar bu ikilemler insanı yoruyor

valla ben Türkiye şartlarına göre konuşayım. davul dengi dengine.
sizin iş sektörünüz oldukça yoğun ve kazançlı.
ben erkeğin daha yoğun ve daha fazla maaş alması taraftarıyım.
kuzenim de dr ve bir öğretmenle evlendi. ha ben öğretmeni küçümsemem zira memurum da.
herkesin karşı çıkmasına rağmen. kuzenim çalıştı adam yedi kuzen çalıştı adam yedi. sonrada kumar borçları çıktı kredi çektirmeye çalıştı o çekmedi. günlerce dayak yemiş manyaktan.
neyse ayrıldı Allah'tan çocuk yoktu. sonra bir dr la evlendi. bir çocuğu oldu ve mutlu görünüyor. bence ailenizi dinleyin.
sorumsuz bir insan karşıdaki. klişe laflarada pabuç bırakmayın. seven bekler, mücadele eder vs..

Avukat, doktor, ögretmen olunca karisinin elini sicak sudan soguk suya sokmuyor, aldatmiyor, dövmiyor, musmutlu bi hayatlari oluyor dimi? Bu nasil bi zihniyet anlamiyorum, tabii ki meslek sahibi olsa iyi ama niye neden olmamis hangi sartlarda yasamis okumus yada okuyamamis bunlarda önemli, eger calisiryorsa kimseye muhtac degilse iyi bir insansa sirf annenizin istedigi vasiba sahib olmadigi icinmi evlenilmiyor, iliskinin arkasinda durulmuyor? Iyi etmissiniz ayrilmakla, oda bari ona deger veren birini bulur sirf meslegi yok diye dislayan biriyle ve ailesiyle olmak zorunda olmaz, sizde bidaha tanisirken biriyle annenizin kabul edecegi bi meslegi varsa ilerletin bence iliskinizi...:KK14:
Dediklerinde kesinlikle haklısın. Çok zengin olup da serveti üstünde başkasının elbisesi gibi duran insanlar var. Ya da çok prestijli bir işi olup kendi çabalarıyla okumuş, ancak ailesel olarak nazikliği öğrenememiş insanlar var.

Bu konuda bir mesleğinin olup olmaması şimdiki tercih değil baştaki tercih sebebi olmalıydı.

Ben her zaman seviye olarak birbirine yakın evliliklerin daha mantıklı olduğunu düşünmüşümdür. Kaba ama davulun denkliği gibi. Bu da %100 mutlu son değil ama bence belli bir oranda çok önemli.

Ben konu sahibinin yerinde olsaydım en başından başlamazdım bu ilişkiye, şimdi çark etmek yanlış sadece.

Nasıl yani,KPSS ye hazırlanmak için işini bıraktı ve 2 senedir boş mu ?
KPSS diye tutturmasaydınız belki mevcut işinde devam edip ilerleyecekti.
İlerlemese bile deneyim kazanıp başka işler için referans sağlayacaktı.
Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmuşsunuz.
Bir de adamı tekrar öğrenci moduna sokmuşsun.Çalışma hayatından uzaklaşmış,büyük ihtimalle tembelleşmiştir.
Şimdi kalkıp iş arasa nerden bulacak,bulsa cv deki boşluğu nasıl açıklayacak.

Kafasına vurur gibi hadii ders çalış diyorum sana hadiiii :KK67:

Dediklerinde kesinlikle haklısın. Çok zengin olup da serveti üstünde başkasının elbisesi gibi duran insanlar var. Ya da çok prestijli bir işi olup kendi çabalarıyla okumuş, ancak ailesel olarak nazikliği öğrenememiş insanlar var.

Bu konuda bir mesleğinin olup olmaması şimdiki tercih değil baştaki tercih sebebi olmalıydı.

Ben her zaman seviye olarak birbirine yakın evliliklerin daha mantıklı olduğunu düşünmüşümdür. Kaba ama davulun denkliği gibi. Bu da %100 mutlu son değil ama bence belli bir oranda çok önemli.

Ben konu sahibinin yerinde olsaydım en başından başlamazdım bu ilişkiye, şimdi çark etmek yanlış sadece.

Bence evet aralarinda bi ucurum var, düsünme tarzi olarak, ama hangisinki dogru o tartisilir.... Yani okuyamamis olupta yada doktor avukat gibi asil meslekli olmayan ama yinede vicdanli, görgülü, düsünceli ekmegini tastan cikartan caliskan biton insan var, önemli olan karakteri ve kendisini gelistirmesi, bunlara kiymet vermeyip hice sayan bi insanla hic olmasin o kisi daha dogru bence...Arkadas zorla diretiyor, adamda elinden geldigince yapmaya ugrasiyor, hangimiz zorla yaptirilan seyleri hos karsilariz yada kolaylikla basaririz, bence sevgilide bu yüzden arada salliyor...dediginiz gibi tutum yanlis, her iki tataf icinde ayrilik en iyisi...:ssz:

Back
X