- 10 Ağustos 2009
- 26.191
- 18.334
- 823
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Elimde değil ki, bu bencillikleri, rahatlıkları çıldırtıyor beni. Bana üzülmelerini, beni düşünmelerini zaten beklemiyorum da ne bileyim insan oğlunu torununu da mı düşünmez ?
Demek oğulları da memnun ki hiç sesi çıkmıyor.
O benim için göklerdeydi ama şimdi yerlerde, ben onlar için şunu bunu yaptım, gitsin nerede yaşarlarsa yaşasınlar ben artık yanlarında değilim vs vs...
Hep yapilan gelinimiz degilsin kizimizsin lafinin ne kadar sahte oldugunun bir ornegi daha. Cok yazik. Halbuki ailelerimizle olan nice yanlislarimizda tekrar tekrar o samimiyeti ve affedilmeyi hissederken, gelin olunca gokteyken birden yere indirebiliyorlar. Nerde yapicilik, nerde aile duygusu, nerde o butunluk... Gercek olgunluga erismis , gelin-damat-kv-kp olaylarini asmis, ego savasini birakmis erkek ve kiz ailelerini takdir ediyorum. Digerlerine de akıl ve olgunluk diliyorum.
E kasa bile sizin evdeymiş , bence bütün bu senaryoyu bunlar eeeen baştan yazmışlar
Şu cümleyi kk çok okudum boşanan ve çocuğu alan kadınlarda çoğunluk bu şekilde hareket ediyor ,anakuzuların çoğu kafası basmıyor doğruyu ve yanlışı ayırt etmelerinde
haAklın yolu bir. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Kızım kızım diyordu, kendi kızı ne yaparsa yapsın o artık yerlerdedir demez. Şahsen benim annem demez.
Böyle olmasına sevindim, benden uzak olsun istiyordum şimdi hepsinden uzak ve de ayrıyım.
Hakkinizda hayirlisi olsun. Yuva kurmak da yuva bozmak da cok zor. Benim gorusum kocanizin aileci tutumundan dolayi kv yapici olsaydi ve karalamak yerine yine arabuluculuk yapsaydi esiniz coktan arardi sizi.Aradiginda da durum degisebilirdi, cunku esinizi seviyorsunuz, evladiniz var. Sizi en cok yaralayan bu durum sonrasinda kocanizin tamamen sirtini size donen bi tutum sergilemesi. Eminim cok kez fedakarlikta bulunup da, boyle bir olay karsisinda kocanizin sessizligi sizi daha cok "bu evlilik bitmistir "dusuncesine itmis. Kocaniz akillansa , gelip sizi kucaklasa belki affedeceksiniz. O yuzden hakkinizda hayirlisi olsun diyorum.
ha
Düğün kasetleri, fotoğrafları yok mu altınlar için?Hissettiklerimi çok doğru özetlemişsiniz, affetme kısmı hariç.
Dediğiniz gibi bu noktaya gelmeden önce birazcık yapıcı olsaydı her şey düzeltilebilirdi. Aslında ortada boşanılacak bir sorun bile yoktu, ayrı eve çıksak sorumumuz çözülecekti ama şu an görüyorum ki ayrı evden daha büyük sorunlar var. Eşimin umursamazlığı, çocuğumuzdan başka öncelikleri olması ve en en önemlisi bencilliği. Kendinden ve kendi ailesinden başka kimseyi düşünmedi. Biz de ailesi olamamışız zaten.
O kadar çok şey var ki yazılabilecek. Uzatmayayım. Dediğiniz gibi hayırlısı neyse o olsun.
Düğün kasetleri, fotoğrafları yok mu altınlar için?
Yaşarken başkalarının yapabileceği pek çok şeye hazırlıklı oluyor insan ama eşinin -hele ki ortada çocuk varsa- yapabileceklerini kestiremiyor, bellemiyorsun yani. Bana göre çocuğum herkesten önemlidir ama demek ki bu aileci adamlara göre çocuk bile anne-babadan sonra geliyor. İşte bunu asla anlayamıyorum. Demek ki bunlar çoğunlukta.
gerçekten içine düştüğün durum çok düşündürücü.Hissettiklerimi çok doğru özetlemişsiniz, affetme kısmı hariç.
Dediğiniz gibi bu noktaya gelmeden önce birazcık yapıcı olsaydı her şey düzeltilebilirdi. Aslında ortada boşanılacak bir sorun bile yoktu, ayrı eve çıksak sorumumuz çözülecekti ama şu an görüyorum ki ayrı evden daha büyük sorunlar var. Eşimin umursamazlığı, çocuğumuzdan başka öncelikleri olması ve en en önemlisi bencilliği. Kendinden ve kendi ailesinden başka kimseyi düşünmedi. Biz de ailesi olamamışız zaten.
O kadar çok şey var ki yazılabilecek. Uzatmayayım. Dediğiniz gibi hayırlısı neyse o olsun.
gerçekten içine düştüğün durum çok düşündürücü.
saçma bir inat uğruna yuva yıkıyor eşin ve ailesi.
çocuk var bi de ortada.
eşinin çocuğundan bile vazgeçecek kadar bu inadından vazgeçmemesi ne acı.
hissettiklerini anlıyorum.
tamiri zor bir yara açtı eşin.
cidden boşanılacak bir mevzu değil.
bu kadar imkan olanak var iken ev yüzünden yuva yıkmaya kalkkışması çok vahim.
altta yatan başka sebepler var muhtemelen.
ailesine de yazıklar olsun.
bu nasıl bir vicdansızlık anlayamıyorum.
ortada torunları da var.
hakkında hayırlısı olsun cnm.
eşin aile istmemiyor demek ki.
yaşasın kendi ailesiyle bir müddet bakalım.
fikri değişmez mi biraz ayrılık yaşasanız?
ben hala o evde ne var anlamadım.Onların hiçbirisi benim boşanscağıma inanmıyor, bu rahatlıkları o yüzden. Sanırım bizdeki zenginliği bırakıp gidemez diyorlar. Çocuk da var.
Davayı açtığımda hepsinin fikri değişecek bence ama onların bu hallerini gördüm ya ben fikrimi asla değiştirmeyeceğim.
En azından oğlum oğlum diye tutturmamis. Bence bu çok iyi birsey. Israrla çocuğu isteseydi bi de velayet olaylarıyla ugrasacaktiniz.
ben hala o evde ne var anlamadım.
nasıl bir rahat lüks var anlamadım.
eşin neden ısrarla kendine ait bir ev yerine o evi istiyor?
diyordun ya rahatına düşkün vs. diye.
senin yorumlarından ben böyle çıkarmıştım.Mesele sadece o ev değil, ailesiyle de ters düşmek istemiyor. Yapılan evlerden biri eşime diğer kaynımaydı. Birlikte oturmayı kabul etmezse tüm bu zenginlikten mahrum kalabilir ya da bilmiyorum belki de gerçekten parayla değil de ailesine olan düşkünlüğü ile alakalıdır. Zaman gösterecek, ne kadar anlaşabilecekler.
Hadi yaa siz bunlardan bahsetmeyince (ya da ben kaçırdım) çocuk için huysuzluk yapmadı diye ne kadar şanslı olduğunuzu düşünmüştüm. Ama tavırları dogrultusunda çocuğu sizi cezalandirmak için almak istiyor gibi gözüküyor.Tutturmaz mı? Savurduğu tehditleri sayamam. Önce çocuğu götüremezsin dedi, sonra dönmezsen gelir seni vururum rezalet çıkarırım dedi, bir ara bırak annem bakacak diye tutturdu.
Bir kez tam evden çıkacakken yakalandım, aldı elimden çocuğu, o gün kaldım sonra yine geldim eve.
Çocuğunu o kadar düşünen adam böyle yapmazdı. Gördüm onun eşliğini de babalığını da.
senin yorumlarından ben böyle çıkarmıştım.
maddiyata rahata lükse düşkün diyordun ya.
aile evlatlıktan mı reddedecek ki aynı evde yaşamazssanız.
ya cidden çok acayip insanlarmıl kv nler.
eşinin kafasına dank eder birgün de .
bakalım ne zaman.
inş. boşanmadan bir çözüm yolu için gayret göstermeyi akıl edebilir eşin.
Bahsetmedim bunlardan evet. Pek ciddiye almıyorum çünkü oğlumu asla vermem ona. Yani hukuken her şey benden yana ama tek korkum yasal olmayan şeyler denemeleri. Çevreleri geniş, mevcut iktidardan yana pek çok tanıdıkları var. Milletvekilleri, bakanlar, eski Cumhurbaşkanı filan. ancak araya birilerini koyarsa beni uğraştırır, bundan korkuyorum açıkçası ama ne olursa olsun çocuğumu vermeyeceğim.Hadi yaa siz bunlardan bahsetmeyince (ya da ben kaçırdım) çocuk için huysuzluk yapmadı diye ne kadar şanslı olduğunuzu düşünmüştüm. Ama tavırları dogrultusunda çocuğu sizi cezalandirmak için almak istiyor gibi gözüküyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?