Ben de mi gariplik var?

Eşimin tatile davet etmesinden ki amac, kendi ailesiyle de tatile gitmek. Önden benim ailemle gidip benim gönlümü yapacak ki, kendi ailesine de bu teklifi kolayca edebilsin..
Eşinize durduk yere sinir oldum. Siz ailenizin bu kadar sizle içli dişli olmasından hoşlanmıyorsunuz bir nevi mecbur kalıyorsunuz ama o fırsat kolluyor resmen. Bence ailenizle tabi ki çok yüz göz olmadan biraz konuşmayı deneyin. Zaten çalıştığınızı ve fırsat buldukça sizin gittiğinizi bu kadar çok git gelsen yorulduğunuzu. Alınıyorlarsa da alinsinlar. Kaç yıllık evlisiniz bu nedir bi sizin taraf bir eşinizin?
Eşinize de çok detaya inmeden bu durumdan memnun olmadığınızı belirtin, sizi kendi gibi fırsat kolluyor sanmasın ve kendi ailesi için yüz bulmasın

Yani, ortada kaldım nasıl yapiyim, annemle çözmeye çalıştım hani yoruluyorum filan işte, ya da kayinvalidem sagolsun geldiğinde yardımcı oluyor filan diyorum, masallah sağlıklı demekki, bi de benim evime gelse ben kendi evimi zor supuruyorum diyor.. annem 47 yaşında bu arada, ikiside 47 annemde kayinvalidem de.. işin içinden böyle çıkıyor..
Tamam da o kadar yoruluyor madem neden geliyorlar 10 gün - 1 ay başkasının evinde kalmak kolay mı?

Tatili istemediginiz aciklayin esinize. Ailenizi kotulemeyin ama annenize uygun dille anlayın. İşten gelip yemek yapmak hizmet etmek cok sacma. İnsan kıyamaz yani ayıp cidden

Anneniz 47 yaşinda daha gencecik kadin .
Gezilere ,turlara ve kurslara gitsin .
Ne var yani bu kadar sık görüşmekte .
Direkt söyleyin artik ,kendi başina düşünecekler gibi değil.
Yoksa eşinizin aileside uzun kalmaya başlarsa evliliğiniz sallana bilir.
Ondan korkuyorum işte. Biz yıllardır ailemize baktik bizim çocuklarımız da bize baksın düşüncesindeler, ihtiyaç halinde bakılır tabi ama böyleyken değil.ilerisine sabır bırakmıyorlar.

Eşinize durduk yere sinir oldum. Siz ailenizin bu kadar sizle içli dişli olmasından hoşlanmıyorsunuz bir nevi mecbur kalıyorsunuz ama o fırsat kolluyor resmen. Bence ailenizle tabi ki çok yüz göz olmadan biraz konuşmayı deneyin. Zaten çalıştığınızı ve fırsat buldukça sizin gittiğinizi bu kadar çok git gelsen yorulduğunuzu. Alınıyorlarsa da alinsinlar. Kaç yıllık evlisiniz bu nedir bi sizin taraf bir eşinizin?
Eşinize de çok detaya inmeden bu durumdan memnun olmadığınızı belirtin, sizi kendi gibi fırsat kolluyor sanmasın ve kendi ailesi için yüz bulmasın
12 yıllık evliyiz ama dediğim gibi çok uzak sehirdeydik.yilda bir biz gelir tüm izni kullanırdık, onlarda gelince bir ay kalırlardi. Yılda bir gidiyoruz neyse derdik.. ama bu yıllar içinde uzun kalmalar zor oldu cocuk filan derken. Bari yakın illere taşınalım bir kaç ayda hafta sonu cumadan gideriz kalırız, Bayrama gideriz , hem uzun kalıp sıkılmayız dedik..tatilimiz bize kalır dedik ama daha birinci yılım ben sıkıldım.. biz gidince bir gece kalıyoruz sıkıcı olmuyorda, bi gelen olup uzun kalınca zor oluyor.bir de böyle fırsat kollad8gini düşündüğüm es ile birlikte

Yani, ortada kaldım nasıl yapiyim, annemle çözmeye çalıştım hani yoruluyorum filan işte, ya da kayinvalidem sagolsun geldiğinde yardımcı oluyor filan diyorum, masallah sağlıklı demekki, bi de benim evime gelse ben kendi evimi zor supuruyorum diyor.. annem 47 yaşında bu arada, ikiside 47 annemde kayinvalidem de.. işin içinden böyle çıkıyor..
Annemi gördüm bı an. İstemediği bir şey olunca da bin tane sürat.kv dem çok hizmet ederim hala beğenmez önüne koyduklarimi.zor işin ama yapılacak şey belli işten geldim yoruldum yemek yapma.televizyonda istediğin kanalı aç yada televizyonu boz .TV olmaz ise zaten canları sıkılır giderler..ya da benim annemin bir taktiği var habire iş çıkar yapamam diyor ya al karşısına otur kendin yapmaya çalış mecbur yardım edecek sana

Bir kaç gün gün içinde gitme durumları var, esime soyleidm, niye erken gidiyorlar ya dur ben onları biraz daha tutayım dedi, dedim ısrar etme, yılda bir geldikleri yer de değil, bir ay önce biz oradaydık zaten dedim..

Annemi gördüm bı an. İstemediği bir şey olunca da bin tane sürat.kv dem çok hizmet ederim hala beğenmez önüne koyduklarimi.zor işin ama yapılacak şey belli işten geldim yoruldum yemek yapma.televizyonda istediğin kanalı aç yada televizyonu boz .TV olmaz ise zaten canları sıkılır giderler..ya da benim annemin bir taktiği var habire iş çıkar yapamam diyor ya al karşısına otur kendin yapmaya çalış mecbur yardım edecek sana
Eşim durmaları taraftarı, kendi tarafına pay çıkartmak için.. tv bozulsa yapar inan ki. Tek benlik değil.. meğer ne genis aile sevgisi varmis içinde de ben görmemişim. Kayinvalidemle beraber hazırlık yaptığımızı biliyor , köftesi, menemeni.... benimm annemde daha çok kendi geliniyle iyi geçinme derdinde, benim buraya da gelip tatil yapacağını dusunuyor..

Eşim durmaları taraftarı, kendi tarafına pay çıkartmak için.. tv bozulsa yapar inan ki. Tek benlik değil.. meğer ne genis aile sevgisi varmis içinde de ben görmemişim. Kayinvalidemle beraber hazırlık yaptığımızı biliyor , köftesi, menemeni.... benimm annemde daha çok kendi geliniyle iyi geçinme derdinde, benim buraya da gelip tatil yapacağını dusunuyor..
Eşinizle konuşmalısınız kesinlikle bu durumlardan memnun olmadığınızı, yalnız kalmaya ihtiyacınızın olduğunu, çok fazla yorulduğunuzu dile getirin. Hem kendi aileniz için hem onun ailesi için nötr bir şekilde

Yaşları çok genç
Babanızdamı çalışmiyor? Nasıl bukadar uzun süre gelip kalabiliyorlar?
Madem sık sık geliyor ozaman yardım edecekler, anneniz döndüğü zaman telefonda başlayın anne birdahki geldiğinde buzluğa börek, mantı yapıp atarmısın x (eşiniz) çok seviyor siz gelincede çok lazım oluyor diyin. Kayınvaldem hep yapiyor sende yap lütfen eşimle aramızda sorun oluyor diyin. Ayrıca babanıza sinir oldum, rahat rahat tv izleyecekse kendi evinde otursun. Ben işten gelcem az kafa dağıtıp ayaklarımı uzatcam biride dicekki yeaaa ben varken tv onamı kaldı. Babam olsa yine kabul etmem.
Çok rahat çok babamda çocuklarımızın evinde rahat etmeyeceğiz de nerde edecegiz diyor açıkça.. bir kaç kez ima ettim dediğiniz gibi eşim annesine madem geldiniz, dolaba birseyler atın diyor, atası yoksa da eşimin bu lafı üzerine mecbur kalıyorlar dedim, aman beni yaptığım iş için seven hiç sevmesin , mecbur tutmayın kadını yaparsa yapar diyor hiç üstüne alınmıyor.

12 yıllık evlilik 47 yaşında anneler. siz kaç yaşında evlendiniz anneleriniz çocuk yaşta mi anne olmus😳
ben olayı bıraktım buraya
İki tarafta genç evlenmiş, bizde eşimle yirmili yaşlara henüz girmiştik evlendik.. anlattığım durumla ilgili düşünceniz benim için daha önemli, öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

Yani bu kocaları da hiç anlamıyorum.karinla beraber vakit geçirmek varken herkesi toplama peşindedir.
Yani bizde kız evine gitmek biraz ayiplanir aslında.gerci benim babam oğlunun evinde bile iki saatden fazla oturamaz kalkar hemen. 4 yıllık evliyim benim evimde mecbur kalmadıkça asla kalmaz.sizinkiler damatdan da çekinmiyor.
Anneni en iyi sen tanırsın .onu rahatsız edecek şeyi de eminim biliyorsundur.ama eşine çaktırmadan yapma kısmı gerçekten zor.ben de yaşadım bu tarz şeyler ama eşim benim rahatsizligimi hep anladı

Eşinizin kendi ailesi içinde bunları istemesini anlayabiliyorum ve haklı buluyorum.Babanız çekilecek çile değil kesinlikle. Anneniz de sıkıntılı bir insan. Kızına dinlenmeye mi gidiyor? 47 yaş yaşlı değil. 47 yaşında insanlar hastanede 24 saat nöbet bile tutuyor. Ama sorumluşuk size ait. Konuşup halletmeniz gerek. Eğer konuşamayacaksanız onlae geldiğinde hizmet etmeyin. Anne akşama sen yemek yapar mısın yorgunum ben filan yapın sürekli.
Dinlenmeye geliyor, biraz mutfağa girse hemen imalı tel.de konuştuklarına, bir değişiklik yok, o mutfaktan çıktık, bu mutfağa girdik, aynı işler burda da var diyor .. Ne olacaksa yani.. yemek yapmasam filan da eşimin gözüne çok batacak, kendi ailesi boyle, kendi ailesiyle anlasamiyor daha dedirtip,o fırsatı da vermek istemiyorum eline iste..

İki tarafta genç evlenmiş, bizde eşimle yirmili yaşlara henüz girmiştik evlendik.. anlattığım durumla ilgili düşünceniz benim için daha önemli, öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

ben müsadere etmezdim ne kendi aileme ne eşimin ailesine.
açık açık konuşurdum. 3 günden sonrası misafirlik sayılmaz der sürekli de hizmet etmezdim. yorgun olduğumda odama gider uzanirim annem babam da olsa kv kp de olsa kasmam kendimi. çalışan insan illa ki yoruluyor çünkü.

Yani bu kocaları da hiç anlamıyorum.karinla beraber vakit geçirmek varken herkesi toplama peşindedir.
Yani bizde kız evine gitmek biraz ayiplanir aslında.gerci benim babam oğlunun evinde bile iki saatden fazla oturamaz kalkar hemen. 4 yıllık evliyim benim evimde mecbur kalmadıkça asla kalmaz.sizinkiler damatdan da çekinmiyor.
Anneni en iyi sen tanırsın .onu rahatsız edecek şeyi de eminim biliyorsundur.ama eşine çaktırmadan yapma kısmı gerçekten zor.ben de yaşadım bu tarz şeyler ama eşim benim rahatsizligimi hep anladı
Kesinlikle eşim çaktırmadan yapmaya çalışmak çok zor oluyor, bir de huyudur gözlemlemek, izlemek, seyirci kalıyor yeri gelince önüme çıkarıyor.

Ondan korkuyorum işte. Biz yıllardır ailemize baktik bizim çocuklarımız da bize baksın düşüncesindeler, ihtiyaç halinde bakılır tabi ama böyleyken değil.ilerisine sabır bırakmıyorlar.
Anneannem de sizin anneniz gibi. Dedem oldügünde 47 yasinda gencecikti. Ben yasliyim hastayim deyim kizinin evine yerleşti sonra uzun yillar dayimda kaldı. Bir bardagı alip yerine koymamis o derece . Yatmiş tv izlemiş . Ben hastayım deyip durmuş. Şuan 80 yasinda ,annem bakiyor. Hala dinç gayet sağlikli ama her iki lafindan biri ben hastayım bilmemne. Ödü kopuyor birine bir faydası olur diye. Kendine baktırmayi pek sevoyor. 80 yasinda ama gayet dinç bir gezme olirsa koşa koşa gidiyor mahallede geziyor ama banyisunu bile anneme yaptırtıyor. Annem anlattı kolunu bile kaldirmiyormus banyoda ben hastayim sen yika diyormuş. Clannenizin sonu bu gibi. Hemen onlem alın . Uygun dille deyin anlamazsa sert deyin iki küser barışır. Ayıp yani aksama kadar evde oturuyor insan bi kizım uoruldun dlsen der yemegi hazirlar. Sağlık olduktan sonra ne ar sanki

ben müsadere etmezdim ne kendi aileme ne eşimin ailesine.
açık açık konuşurdum. 3 günden sonrası misafirlik sayılmaz der sürekli de hizmet etmezdim. yorgun olduğumda odama gider uzanirim annem babam da olsa kv kp de olsa kasmam kendimi. çalışan insan illa ki yoruluyor çünkü.
Eşime dedim bi kezinde onu, kendi yorulmadigi için benim herkesin önünde dolaşmam, kendi ailesine de sıra gelecek tabi, onu da düşündüğü için işine geliyor. Bi gün geldiler yine plan yapıyor şu gün şuraya götürelim, şunu yedirelim icirelim, kendi ailemin düşmanı değilim tabi bende isterim ama artık sıkıcı olmaya başladı bu yaşadıklarımdan sonra, neyse işte ben de dedim ki artık kimse misafir değil, her gelmelerin de yeni bir yer gösterme, yedirip içime derdinde olma, yılda bir görüşsek anlarımda artık gerek yok dedim.ama değişen birsey olmuyor sanki ya,tek bu durumdan rahatsız olan benim sanki.

Ben çalıştığım dönemde eve gelen kim olursa olsun ilk gün harici hizmet etmedim şuanda da etmem herkesin eli ayağı var alsınlar ben yorulup hizmet etmem bunu da herkese söylerim. Eşiniz kendi ailesi için önden yaptığı stratejisini kendi giderek ödesin ben olsam gitmem ortak alınmayan hiçbir karara uymam.

Back
X