Ben de mi gariplik var?

Eşime dedim bi kezinde onu, kendi yorulmadigi için benim herkesin önünde dolaşmam, kendi ailesine de sıra gelecek tabi, onu da düşündüğü için işine geliyor. Bi gün geldiler yine plan yapıyor şu gün şuraya götürelim, şunu yedirelim icirelim, kendi ailemin düşmanı değilim tabi bende isterim ama artık sıkıcı olmaya başladı bu yaşadıklarımdan sonra, neyse işte ben de dedim ki artık kimse misafir değil, her gelmelerin de yeni bir yer gösterme, yedirip içime derdinde olma, yılda bir görüşsek anlarımda artık gerek yok dedim.ama değişen birsey olmuyor sanki ya,tek bu durumdan rahatsız olan benim sanki.

belki kendi ailesi için dememiştir. benim eşim de yedirelim icirelim gezdirelim ister. bizim aileler gerek yok deyip oturuyo evde. siz gidin biz çocuğa bakarız modundalar. hatta benim ailem eşinizin ailesi gibi çok az gelir gelince de az kalır hemen giderler. esim niye kalmiyolar ne var kalsalar yol yorgunluğu çıkmadan yola gidiyorlar diye kızar.

bugün eğer anne babanıza dur diyebilirseniz yarin eşiniz tahmin ettiğiniz gibi önünüze sürdüğünde ben meseleyi çözdüm sen de çöz der geçersiniz.

Bu yorumunuzda haklısınız bencede asla böyle hissettirmeye, baba anne de çocuklar büyüyünce şöyle iki rahat edelim düşüncesinde olabiliyor, hatta bazısı bak benim çocuklar nasıl da iyiler hep gidip gelmemizi isterler şeklinde çevreye izlenim vermek için yaparlar bunu, sizin yapacağınız annenizden aralıkları arttırarak daha kısa süreli gelmelerini istemek olabilir, çocuklar varsa bunu da söyleyebilirsiniz sizin bir varolusunuz bir yok oluşunuz cocuklarinda kafasını karıştırıyor otoritemiz sarsılıyor düzenimiz çok sekteye uğruyor ben çok yorulmuş oluyorum sizi agurlarken istediğim kadar çok önem veremiyorum, Aralık artarsa bende daha dinç ağırlarim daha keyifli olur dersiniz belki bu şekilde çözüm olur
Dinlenmeye geliyor, biraz mutfağa girse hemen imalı tel.de konuştuklarına, bir değişiklik yok, o mutfaktan çıktık, bu mutfağa girdik, aynı işler burda da var diyor .. Ne olacaksa yani.. yemek yapmasam filan da eşimin gözüne çok batacak, kendi ailesi boyle, kendi ailesiyle anlasamiyor daha dedirtip,o fırsatı da vermek istemiyorum eline is

Bence siz iki ayda bir gitmeyide birakin sadece bayramlarda gidin aileler gelecegi zaman musait olmadiginizi soyleyin hastayiz diyin islerimiz yogun diyin baska bir yere gidicez diyin boyle boyle kesin ayaklarini. Ayrica annenize hizmet etmek zorunda degilsiniz 47 yasinda sacmalamasin elinden her is gelir eve gelmeden mesaj atin arayin yorgunum anne yemekleri yap diyin hastayim diyin yatin hizmet etmeyinko gelmesinler bunlar olmuyorsa oturup konusacaksiniz yapcak bisey yok

Cok zor bu durum gerçekten, eşimin ailesi olsa söylenirdim, topu ona atardım çözsün diye ama şimdi böylesi çok zor oldu benim için.. eşimde sanki hwrseyin farkında gibi hani gözlemliyor bizi resmen.. ailemin bu rahat tavırlarından cesaret alıyor resmen, hem kendi için hem kendi ailesi için.. nasilsa sardunya kendi ailesine sesi çıkmıyor, benzer durumlar bizde yaşatabiliriz gibisinden.. Bu çok korkutuyor beni.
Kısasa Kısas Yapıyor Yani...

Kısasa Kısas Yapıyor Yani...
Aynen öyle. Kendi aileme yaptığım herseyi kendi ailesi içinde ister ilk günden beri böyledir. Anneme hediye mi aldım, benimkine de alalım, orda uc gun mu kaldik, kesinlikle öteki yerde de o kadar kalınır.annemlerim gejecegini duyarim, tamam derim,otekilerin gelmesi de yakindir, İste bu tatil meselesi de aynı böyle oldu, benimkilere teklif etti, ben anladimm kökenli ailesiyle gitmek istiyor, artık bir defa teklif etti ya benimkiler gelmese de o tatile, kendileri gelmek istemedi, gayette rahat bizimkilerle de gidebiliriz diyecek, cunku benimkilere de teklif etmiş olmanın rahatlığı var.
İste tüm bunlar yüzünden ben aşırı kontrollü olmaya çalışıyorum kendi ailemin yanında, neyi fazla yapsam, ötekilere de yapmak zorunda kaalicam diye, bir de ailem böyleyken İste, işler iyice zorlasiyor

Ben çalıştığım dönemde eve gelen kim olursa olsun ilk gün harici hizmet etmedim şuanda da etmem herkesin eli ayağı var alsınlar ben yorulup hizmet etmem bunu da herkese söylerim. Eşiniz kendi ailesi için önden yaptığı stratejisini kendi giderek ödesin ben olsam gitmem ortak alınmayan hiçbir karara uymam.
Tatiller halbuki ki buraya tasinmamizda ki en büyük artimiz olacaktı, ben zaten fazla istekli değildim bu yakınlar konusunda, bana tatili de hep bir artı olarak söyledi, tek cazibesi buydu yani. Gitmedik mi gittik bu yıl kendimiz, ama bir sonrakine onları davet etmesi beni korkuttu, cunku tanıyorum esimi.
Dikkatimi çeken başka şeylerde oldu cunku. Gittiğimiz yerlerde böyle genis aile görünce ohh ne guzel dedeler torunlar hep beraber eğleniyor dedigii olmuştu, benimde aklımda böyle plan yapacağı yok, cocuklara hersey eglence,birde ana baba ya sor sen demiştim gülerek.. ama şimdi düşünüyorum da onlara imrenerek bakardı... bir defaya mahsus olacağını bilsem tamam derim ama ilerisinden korkuyorum, atıyorum bir termal iki gece kalıyorum zaten, idare edilmez değil ama, böyle başlayıp, yaz tatillerinde de bu teklif edilir, ya da bundan sonra onlar hep bir beklenti içinde olur davet edilme konusunda filan korrkuyorum bunlardan..
Dertsiz başına dert arıyor bu ya.. hevesle beklediğimiz yılda toplasan on gün, onu da rezil edecek.

12 yıllık evliyiz ama dediğim gibi çok uzak sehirdeydik.yilda bir biz gelir tüm izni kullanırdık, onlarda gelince bir ay kalırlardi. Yılda bir gidiyoruz neyse derdik.. ama bu yıllar içinde uzun kalmalar zor oldu cocuk filan derken. Bari yakın illere taşınalım bir kaç ayda hafta sonu cumadan gideriz kalırız, Bayrama gideriz , hem uzun kalıp sıkılmayız dedik..tatilimiz bize kalır dedik ama daha birinci yılım ben sıkıldım.. biz gidince bir gece kalıyoruz sıkıcı olmuyorda, bi gelen olup uzun kalınca zor oluyor.bir de böyle fırsat kollad8gini düşündüğüm es ile birlikte
12 yıllık evlisiniz ve anneniz şu an 47 yaşında? Yani siz evlendiğinizde anneniz 35 yaşında mıydı😬

Ben çalıştığım dönemde eve gelen kim olursa olsun ilk gün harici hizmet etmedim şuanda da etmem herkesin eli ayağı var alsınlar ben yorulup hizmet etmem bunu da herkese söylerim. Eşiniz kendi ailesi için önden yaptığı stratejisini kendi giderek ödesin ben olsam gitmem ortak alınmayan hiçbir karara uymam.
Tatiller halbuki ki buraya tasinmamizda ki en büyük artimiz olacaktı, ben zaten fazla istekli değildim bu yakınlar konusunda, bana tatili de hep bir artı olarak söyledi, tek cazibesi buydu yani. Gitmedik mi gittik bu yıl kendimiz, ama bir sonrakine onları davet etmesi beni korkuttu, cunku tanıyorum esimi.
Dikkatimi çeken başka şeylerde oldu cunku. Gittiğimiz yerlerde böyle genis aile görünce ohh ne guzel dedeler torunlar hep beraber eğleniyor dedigii olmuştu, benimde aklımda böyle plan yapacağı yok, cocuklara hersey eglence,birde ana baba ya sor sen demiştim gülerek.. ama şimdi düşünüyorum da onlara imrenerek bakardı... bir defaya mahsus olacağını bilsem tamam derim ama ilerisinden korkuyorum, atıyorum bir termal iki gece kalıyorum zaten, idare edilmez değil ama, böyle başlayıp, yaz tatillerinde de bu teklif edilir, ya da bundan sonra onlar hep bir beklenti içinde olur davet edilme konusunda filan korrkuyorum bunlardan..
Dertsiz başına dert arıyor bu ya.. hevesle beklediğimiz yılda toplasan on gun
12 yıllık evlisiniz ve anneniz şu an 47 yaşında? Yani siz evlendiğinizde anneniz 35 yaşında mıydı

😬
Evet evet iki ailede gençti, bizde evlenirken yirmili yaşlara henüz girmiştik filan yani. genç kaynana oldular, gencc annenne babaanne.

Sizin yapacağınız ilk şey ayda bir hafta sonları gitmeyi bitireceksiniz 2/3 ayda bir gidip sizi aradıklarında çok yorgun /meşgul olduğunuzu kendinize bile vaktinizin olmadığını söyleyeceksiniz.Çocuğunuz var mı? Varsa onların kursunu programını arkadaş buluşmasını evde olmadığınızı söyleyebilirsiniz

belki kendi ailesi için dememiştir. benim eşim de yedirelim icirelim gezdirelim ister. bizim aileler gerek yok deyip oturuyo evde. siz gidin biz çocuğa bakarız modundalar. hatta benim ailem eşinizin ailesi gibi çok az gelir gelince de az kalır hemen giderler. esim niye kalmiyolar ne var kalsalar yol yorgunluğu çıkmadan yola gidiyorlar diye kızar.

bugün eğer anne babanıza dur diyebilirseniz yarin eşiniz tahmin ettiğiniz gibi önünüze sürdüğünde ben meseleyi çözdüm sen de çöz der geçersiniz.
Oo çocuğumaa bakmak zorunda kaldı ayrı ayrı zamanlarda toplasan uc ayı bulmaz, iş çıkışı markete ugrayalim dedik.. eve geldim bir surat bir surat, neymiş gün icinde yorulmuş zaten, çocuğu da alıp gitseymisim, alllah allah dedim ya, evde anneannesi var diye de mi rahat edemiycez dedim sadece..diyorum ya eşimin yanında tartışmaya girmek istemiyorum, çok sivri dilli, sert mizacım vardır.. hani öyle şakadan lafı geçiripte oturabilen insanlardan değilim malesef..bununda sıkıntısını yaşıyorum haliyle..

Sizin yapacağınız ilk şey ayda bir hafta sonları gitmeyi bitireceksiniz 2/3 ayda bir gidip sizi aradıklarında çok yorgun /meşgul olduğunuzu kendinize bile vaktinizin olmadığını söyleyeceksiniz.Çocuğunuz var mı? Varsa onların kursunu programını arkadaş buluşmasını evde

Sizin yapacağınız ilk şey ayda bir hafta sonları gitmeyi bitireceksiniz 2/3 ayda bir gidip sizi aradıklarında çok yorgun /meşgul olduğunuzu kendinize bile vaktinizin olmadığını söyleyeceksiniz.Çocuğunuz var mı? Varsa onların kursunu programını arkadaş buluşmasını evde olmadığınızı söyleyebilirsiniz
İki üç ayda bir giderim onda sorun çıkmaz, zaten önümüz kış, bu aydan sonra kış gelmeden bir daha gidip geliriz diyorduk, taaa ki Nisan mayısa kadar.. ama ailem bu sıra geldiği için mesela, ben oraya tekrar gitmiycem, sadece eşimin ailesinin yanına gidicem, netim yani bu konuda..
Ama diğer dediğiniz noktada eşimle hem fikir olamayız, mümkün değil yani müsait değiliz desin, ne onunkilere ne benimkilere..

Bu yorumunuzda haklısınız bencede asla böyle hissettirmeye, baba anne de çocuklar büyüyünce şöyle iki rahat edelim düşüncesinde olabiliyor, hatta bazısı bak benim çocuklar nasıl da iyiler hep gidip gelmemizi isterler şeklinde çevreye izlenim vermek için yaparlar bunu, sizin yapacağınız annenizden aralıkları arttırarak daha kısa süreli gelmelerini istemek olabilir, çocuklar varsa bunu da söyleyebilirsiniz sizin bir varolusunuz bir yok oluşunuz cocuklarinda kafasını karıştırıyor otoritemiz sarsılıyor düzenimiz çok sekteye uğruyor ben çok yorulmuş oluyorum sizi agurlarken istediğim kadar çok önem veremiyorum, Aralık artarsa bende daha dinç ağırlarim daha keyifli olur dersiniz belki bu şekilde çözüm olur
Evet evet verdiği örnekler hep o şekilde, şunun kızı evlenmiş, hep onlardaymis kiz da kocası da, illa derlermiş ki sizde gelin... nasıl tutkun ailelermis masallah, nasıl idare ediyorlarmış birbirlerini... annemin söylemleri bunlar. Bende diyorum hani, madem ayrı kalamayacaklardi niye evlendirdi acaba kızını, ya da kız anasının evinden çıkmacaktı kendi niye evlendi acaba, göbek bağları halen bir heralde, aman saçmalık filan diyorum ama yok anlamıyor demekki..

Evet evet verdiği örnekler hep o şekilde, şunun kızı evlenmiş, hep onlardaymis kiz da kocası da, illa derlermiş ki sizde gelin... nasıl tutkun ailelermis masallah, nasıl idare ediyorlarmış birbirlerini... annemin söylemleri bunlar. Bende diyorum hani, madem ayrı kalamayacaklardi niye evlendirdi acaba kızını, ya da kız anasının evinden çıkmacaktı kendi niye evlendi acaba, göbek bağları halen bir heralde, aman saçmalık filan diyorum ama yok anlamıyor demekki..
Anneniz "dinlenmeye" size geliyor..yoksa 12 yıl o mesafe uzaklıkta size olan hasretinden verem olması gerekirdi.

Ayy çok sıkıcı…nasıl durabiliyor damat kapısında…hem de kocasıyla…işiniz zor anlayışsız ebeveynler…ne rahat insanlar var
Yaa…

12 yıllık evliyiz ama dediğim gibi çok uzak sehirdeydik.yilda bir biz gelir tüm izni kullanırdık, onlarda gelince bir ay kalırlardi. Yılda bir gidiyoruz neyse derdik.. ama bu yıllar içinde uzun kalmalar zor oldu cocuk filan derken. Bari yakın illere taşınalım bir kaç ayda hafta sonu cumadan gideriz kalırız, Bayrama gideriz , hem uzun kalıp sıkılmayız dedik..tatilimiz bize kalır dedik ama daha birinci yılım ben sıkıldım.. biz gidince bir gece kalıyoruz sıkıcı olmuyorda, bi gelen olup uzun kalınca zor oluyor.bir de böyle fırsat kollad8gini düşündüğüm es ile birlikte
İyi de siz evlendiğinizde anneniz 35 yaşında mıydı?
Siz kaç yaşınızda evlendiniz?
Anneniz sizi kaç yaşında doğurmuş?

Konu ile ilgili de eşinize açık açık ben tatile çekirdek ailem ile gitmek istiyorum deyin.
Bunun başka yolu yok.
Herkese Karşı açık olun.
Ailenize de çalışıyorum biliyorsun o yüzden akşamları yemekleri yapıp bana yardım et diye söyleyin.
1 ay kalan insanın misafirliği olmaz.
47 yaşındaki insanda bakım beklemesin bir zahmet benim babam 67 yaşında çalışıyor ayrıca bir Bardak su bile istemez bizden kalkar kendi alır ne ayıp.

Back
X