Selam,
Benim kocam ana kuzusuymuş, ben de evlendikten sonra anladım. 8 aylık evliyiz, ben ne zaman arkadaşlarımla bir plan yapsam eşim işten gelince eve gitmek yerine annesine gidiyor. Haliyle annesi de benim dışarı çıktığımı öğrenmiş ve ertesi günkü konuşmamızda bana lafları sokmuş oluyor. Sizce bu normal mi?
Kayınvalidem çok politik, asla oğlunun yanında bana kötü bir şey demez. Laf sokarsa gülerek sokar ama beni tek buldu mu fırsatı kaçırmaz. Eşime bugün “madem annene gidiyorsun dışarı çıktığımı söyleme” dediğim için büyük bir kavga çıktı. Zaten ben dışarı çıktığımda ben eve gelene kadar gelmez, sürekli “hadi gel artık saat kaç oldu” der, ben gelirim o en az 1 saat sonra gelir anneciğinden. Ki ben ayda bir en fazla iki kez çıkarım dışarıya, sürekli gezen birisi de değilim. Ama kayınvalidemin bilmesini istemiyorum çünkü daha önce yaşanan emsal olaylarda bana “dışarısı pahalı, bir çay 50₺ eve gelseler daha iyi olmaz mı?” Ya da “kocandan sonra eve geliyorsun, o da alışır sen eve gelmiyorsun diye başk yerlere gider” gibi saçma sapan şeyler söylemişti. Ben de bunları işitmek istemiyorum. Ayrıca yarın öbür gün bir şey olsa sen de şunu yapıyorsun diye benim eve geç (21:30 en geç) gelmemi söyleyecek. Neyse işte eşime annene söyleme dedim, eve geldi binbir suratla “ne oldu” dediğimde bana saydırdı. Neden söylemek istemiyormuşum annesine, annesi benim dışarı çıkmamdan neden rahatsız oluyormuş, aksine ben bütün gün evde oturuyorum ona gitmiyorum diye rahatsız oluyormuş, yani dışarı çıkmamı istiyormuş annesi, ki yalan sık sık dışarı çıksam laf olur. Bana “iftiracı” ve “yalancı” dedi. Sırf annesinin telefon konuşmalarımızda dışarı çıkmamdan çok hoşlanmayacağını söylediğim için. Ayrıca uzattım evet ama benim arkadaşlarımın eşleri arkadaşlarım dışarı çıktığında annesine gitmiyor, benim kocam neden böyle imdat