Ben dışarı çıktığımda kocam hep annesine gidiyor, sizce bu normal mi?

karamellipismaniye

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2025
154
22
13
26
Selam,

Benim kocam ana kuzusuymuş, ben de evlendikten sonra anladım. 8 aylık evliyiz, ben ne zaman arkadaşlarımla bir plan yapsam eşim işten gelince eve gitmek yerine annesine gidiyor. Haliyle annesi de benim dışarı çıktığımı öğrenmiş ve ertesi günkü konuşmamızda bana lafları sokmuş oluyor. Sizce bu normal mi?
Kayınvalidem çok politik, asla oğlunun yanında bana kötü bir şey demez. Laf sokarsa gülerek sokar ama beni tek buldu mu fırsatı kaçırmaz. Eşime bugün “madem annene gidiyorsun dışarı çıktığımı söyleme” dediğim için büyük bir kavga çıktı. Zaten ben dışarı çıktığımda ben eve gelene kadar gelmez, sürekli “hadi gel artık saat kaç oldu” der, ben gelirim o en az 1 saat sonra gelir anneciğinden. Ki ben ayda bir en fazla iki kez çıkarım dışarıya, sürekli gezen birisi de değilim. Ama kayınvalidemin bilmesini istemiyorum çünkü daha önce yaşanan emsal olaylarda bana “dışarısı pahalı, bir çay 50₺ eve gelseler daha iyi olmaz mı?” Ya da “kocandan sonra eve geliyorsun, o da alışır sen eve gelmiyorsun diye başk yerlere gider” gibi saçma sapan şeyler söylemişti. Ben de bunları işitmek istemiyorum. Ayrıca yarın öbür gün bir şey olsa sen de şunu yapıyorsun diye benim eve geç (21:30 en geç) gelmemi söyleyecek. Neyse işte eşime annene söyleme dedim, eve geldi binbir suratla “ne oldu” dediğimde bana saydırdı. Neden söylemek istemiyormuşum annesine, annesi benim dışarı çıkmamdan neden rahatsız oluyormuş, aksine ben bütün gün evde oturuyorum ona gitmiyorum diye rahatsız oluyormuş, yani dışarı çıkmamı istiyormuş annesi, ki yalan sık sık dışarı çıksam laf olur. Bana “iftiracı” ve “yalancı” dedi. Sırf annesinin telefon konuşmalarımızda dışarı çıkmamdan çok hoşlanmayacağını söylediğim için. Ayrıca uzattım evet ama benim arkadaşlarımın eşleri arkadaşlarım dışarı çıktığında annesine gitmiyor, benim kocam neden böyle imdat

Eşinin sen evde yokken ailesine gitmesi gayet normal ama kvye sınır çizememesi normal değil. Kvnin dediklerini takıp üzme kendini bence. Yani o ve fikirlerini önemsiz düşün bi kulağından girsin diğerinden çıksın. Eşine şikayetlenme çünkü genelde annelerini daha çok korumaya itiyor onları. Laf mı sokuyor, harcadığınız parayı mı soruyor keyif alıyor gibi cevap verin ona onun gibi oynayın.

Eşinin sen evde yokken ailesine gitmesi gayet normal ama kvye sınır çizememesi normal değil. Kvnin dediklerini takıp üzme kendini bence. Yani o ve fikirlerini önemsiz düşün bi kulağından girsin diğerinden çıksın. Eşine şikayetlenme çünkü genelde annelerini daha çok korumaya itiyor onları. Laf mı sokuyor, harcadığınız parayı mı soruyor keyif alıyor gibi cevap verin ona onun gibi oynayın.
Haklısınız. daha önce annesi bana eşimin yanında gülerek laf sokmuştu, eve döndüğümüzde eşime “annen bana nasıl laf soktu gördün mü” dedim ve olayı anlattım, orada olmasına rağmen annesinin öyle demediğini, demeyeceğini, benim yalancı olduğumu ve annesiyle arasını açmak istediğimi söyledi🥹🙄 haklısınız

Yani o zaman siz ayda 1-2 kere dışarı cıktığınızda o da 1-2 kere annesine gidiyor, normal geldi bana
Aşkım sence bu mümkün mü? Her hafta en az 2 kez görüşüyor annesiyle, her pazar annesindeyiz. Haftaiçi illaha bize çağırmak ister, bazı günler iş çıkışı gider (iş çıkışı gitmeleri yoktu, kayınvalidem bi hastalık geçiriyor diye her gün iş çıkışı gitmeye başladı)

İyice korunun çocuk yapmayın sakın. Ana kuzusu olan değişmez ne yazıkki. Eşiniz ağzı gevşek , sizinle ilgili durumu hemen annesine anlatan, sizi savunmayan birisi.
Evet defalarca yaşadım bunu, ona anlatma dediğim, anlatmayacağına söz verdiği şeyleri bile anlatıyor biliyor musunuz? Annesinin dediklerini bana, benim yaşadıklarımı annesine anlatıyor. Resmen çenesi düşük ya

Kv politik ama siz değilsiniz. Annesine gitmesinde sorun yok siz çok kafaya takmışsınız. Dışarı çıkmanız konusunda bir daha yorum yaparsa kv bir günde beraber çıkalım senin zamanında bunlar yoktu tabi deyin. Eşinize dert yanmayı ve annene dışarı çıktığımı söyleme demeyi de bırakın bence. Gülümseyerek alttan alttan lafınızı söyleyin.

Haklısınız. daha önce annesi bana eşimin yanında gülerek laf sokmuştu, eve döndüğümüzde eşime “annen bana nasıl laf soktu gördün mü” dedim ve olayı anlattım, orada olmasına rağmen annesinin öyle demediğini, demeyeceğini, benim yalancı olduğumu ve annesiyle arasını açmak istediğimi söyledi🥹🙄 haklısınız
Boşanmayı düşünüyor musunuz? Bu adam tam bir karaktersiz ve asla düzelmez, yok ben anasını da onu da idare ederim derseniz siz bilirsiniz.

Napacağım bilmiyorum katil olmazsam iyi, ya onu ya annesini…
Böyle ömür geçmez her hafta en az 2 kere gidiyormuş, iş çıkışı bile annesine uğruyor. Haftasonu boş günde olgun bir erkek eşiyle vakit geçirmek ister. Yıllardır birlikte yaşadığı annesine koşa koşa gitmek isteyen erkek benim için bebe gibidir. Tamam insan annesini sever merak eder hasta olunca ilgilenir destek olur ama sizin eşiniz durumu çok abartmış bağımlı davranıyor. Yol yakınken boşanın bence çekilecek çile değil

Kv politik ama siz değilsiniz. Annesine gitmesinde sorun yok siz çok kafaya takmışsınız. Dışarı çıkmanız konusunda bir daha yorum yaparsa kv bir günde beraber çıkalım senin zamanında bunlar yoktu tabi deyin. Eşinize dert yanmayı ve annene dışarı çıktığımı söyleme demeyi de bırakın bence. Gülümseyerek alttan alttan lafınızı söyleyin.
Evet ben hiç politik değilim ya haklısınız, kötü niyetle söylememiştim ama iftiracı ve yalancı oldum… neyse sağlık olsun

Back
X