Yaşadıkların çok ağır şeyler; kendini güçsüz, mutsuz hissetmen çok normal aslında bu yaşadığın normal süreç
Kocan, sevgilisi,ailesi hepsi çok çirkin insanlar, yazdıklarını okurken içim acıdı, onların arasında ayakta kalabilmek bile çok büyük bir başarı, seni tebrik ederim bunun için. Aldatılmak, ayrılık yaşanan rezillikler insanı çokça hırpalıyor, bu durumdan bir anda kurtulman mümkün değil tabi bu biraz zaman ister
Yazdıklarını okurken ilk aklıma takılan senin avukatın oldu; bu adam bu kadar iğrençliği yaparken senin avukatın ne yapıyor ? Bütün aile fertleri boşanmış biri olarak çok fazlaca iğrenç boşanma davalarına tanık oldum. Ama sizinkinde yerine oturmayan bir şeyler var, avukatına dikkat et, kimsenin günahını almak istemem ama avukatlar bu işlerde baştan çıkan ilk halka, bunu iki kez yaşadık ailece
Seni bu durumda yalnız bırakan ailene diyecek söz bulamıyorum inan, kardeşim eşinden dayak yediği zaman annem yeni ameliyat olmuştu, karnında 60 dikişle üç kişi yatakta tutamadık kadını, ortalığı yıktı. Sen orada onların içinde debelenirken yanında olmayan insanları da affedilmeyecekler listesine koy lütfen
Sınavı beklemeden bir işe girmeye çalış bence, çalışmak sana iyi gelecektir, tabi şu an ki durumunu bilemiyorum, çocuğa kim bakar işteyken, sen nasıl yaşıyorsun, nasıl geçiniyorsun. Oturduğun evden çıkmadan huzuru bulman biraz zor, o iğrenç insanların içinde toparlanamazsın. İlahi adalete inanıyorum, tecelli de ediyor yaşadım bunları ama burada sana hakkını al diyen arkadaşları dikkate al. Tazminat, kadına açacağın tazminat, çocuğun ihtiyaçları vs. hiç birinin peşini bırakma. Adam sen evliyken başka bir hanede yaşıyor, bu başlı başına bir tazminat sebebi zaten. Bu süreçten sonra zamanla toparlanacaksın inan, kendine çok yüklenme, neden unutamıyorum, neden yapamıyorum gibi düşünme, bu bir zayıflık değil, o ortamda senin yerinde kim olsa harab olur. Allah'a ve evladına sarıl sadece, bu sürecin tamamlanmasını bekle, zaman geçtikçe daha güçleneceksin, bol bol dua et