- 7 Ekim 2015
- 2.694
- 2.636
- 83
- 38
- Konu Sahibi SmthngSmthng
-
Aynen helede boyle seyler soyluyorsa hic bisey yapmaz.oh masallah valla. erkek milleti degil mi diye baslamak istemiyorum ama hakkaten boyle adiler iste ya
cunku esimi tanimiyorsunuzBosanmamak icin boylesi bir gerekceyi de ilk defa goruyorum. Ne alaka...
normal oldugunu dusunmuyorum artik. ben hicbir zaman umrunda olmadim ki, sorsan beni cok seviyor ama destek ya da yanimda olma konusuna gelince nedense bas dusmanim kesiliyor. ozguvenimi yerle bir etmis resmeneşinin psikolojik sorunları mı var?
hep böyle mi tehdit ediyor seni?
açıkcası yaparsa da kendine yapar.
kendine zarar verecek diye ömür boyu çekecek te değilsin heralde.
sana yazık değil mi.
bu kadar tedirgin de olma ayrıca.
bişey yapmazlar böyle tipler kolay kolay.
aynen oyle 2 kere yuzuk attim ki bu oyuncak degil. en sonuncusunda bu tehdidi yapti siz giderseniz ben yasayamam yasamaminda onemi kalmaz gibisinden. tek olsam umrumda olmaz ama kizim olunca isin icinde fevri karar veremiyorum korkumdanO duygu sömürülerine, tehtidlerine kanma. Bir kere kanarsan bundan sonra hep bunu kullanır ki sanırım daha önce böyle şeyler olmuş ve sen geri adım atmışsın. Korktuğunu anlamış ve sürekli bunu kullanmaya başlamış. Hiçbirşey yapamaz. Bir insan kendi canına zarar veremez. Eğer akli dengesi yerinde değilse o farklı bir şey. Ama insanın canı çok kıymetlidir yapamaz. Hayata senin hayatın böyle geçireceğine ve kafana koyduysan boşan çocuğunla daha mutlu yaşa.
cozulebilmesi icin en basa donmemiz gerekiyor ama benim salakligim dugun gunu kacip gitmem lazimmis hatta dugune gelmeden once ama o kadar cok asik olmusum ki gercekleri gorememisim. bu adam yuzunden babamla nerdeyse baglarimi kopariyordum. ama olaylari objektif birinden dinledikten sonra parcalar yerine oturmaya basladi. bizim ne balayimiz var, ne de bir gelin arabamiz. dugun gunu sac sakal birbirine karisik, git bir tras ol dedim, evde kendisi tras oldu saclari darmadagin damat olarak kendi dugunune geldi. evlenip yerlestigimiz sehirde aksam cikip oturulcak yer yok diye diye beni 2.5 yil eve hapsetmis halbuki o kadar guzel yerler varmis ki biz anca halalarina gittik onlarin afrasini tafrasini cektim, kucuk beyinleriyle beni asagiladiklarini sanarak takindiklari tavirlarina kibarligimdan cevap veremeyip kendi kendime kudurdugumla kaldim. bunu ona anlatmaya calistigimda ben kotu oldum. evlendigimizden beri evin maddi manevi butun sorumlulugu bende. is basvurularini bile bana yaptiran bir adamla evliyim. artik yapmiyorum da yeter bu kadar sorumsuzluk olmaz. kizimizi 1 hafta boyunca hastaneye tasidim. kendisi su anda sehir disinda hala. pzt kontrolu vardi arayip sormadi bile ne oldu sonuc ne vs diye bu kadar ilgisiz. ya anlatacak o kadar cok sey var ki, roman olur.Esinizle sorunlariniz neler biraz aciklama yapin belki cozumlenebilir.
blofe blof fena fikri degil aslindaAynen helede boyle seyler soyluyorsa hic bisey yapmaz.
Bi tanidik anlatmisti.tartismislar kadin disardaymis o sirada adam evde .
Kadin ben gidiyorum deyince adam mesj atmis iste bi kac saat icin de gelmessen oldurcem kendimi.kadin kostur kostur gidiyoki eve bide ne gorsun adam balik temizliyor .gayet hicbisey olmamis gibi
İnanmayin ya boyle diyenlere.zaten erkeklerin genelin de boyle bi tehdit olayi var yok kendimi oldururum.Allah canimi alsin:) bi ikiduymazdan gelir yada iyi öldur benide kendinden kurtar de bakalim nasil cana geliyor
denedim. iki kez yuzuk atma asamasina geldim. ve en son bu senin son sansin ya kendini duzelt ya da bu evlilik biter dedim. ilk kendine ceki duzen verir gibi oldu ama simdi genele bakinca hala eski tas eski hamam. denemedim demem kesinlikle denedim.Tek boşanan ya da tek babasız büyüyecek kişi siz ve bebeğiniz değil. Keşke problemleriniz olmasaydı da boşanma aşamasına gelmeseydiniz. Ama ben çabalamaktan,bir anda kestirip atmamaktan yanayım. Burada ne dertler ne sorunlar görüyoruz bazıları o kadar sıradan ki evli olmadığım halde erkek arkadaşımla bile yaşamayacağım problemler için ' boşanıyorum ' diyen insanlar var. Eğer problemlerinizi çözmek için çabalamadıysanız - çözüm için tartışmadan kavga etmekten bahsetmiyorum- lütfen çabalayın. Eğer hala olmuyorsa ben çok kötüyüm diyemezsiniz, denedim elimden geleni yaptım olmadı dersiniz ve kötü olmanız için de sebep kalmaz. Sadece biraz çaba. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.
calisiyorum. evlilik terapisini denemedim ama ikna olacagina inanmiyorum terapi fikrine.Denemekten kastınız yüzük atmak mı? 2kere yüzük atıp sonra geri döndükten sonra isterseniz 10kere yüzük atın tekrar geri döneceğinizi düşünmek. Ben erkek olsam benim de kaybetme korkum olurdu eşime karşı. Yemeğimi yapıyor çocuğuma bakıyor çamaşırlarımı yıkıyor benimle ilgileniyor herşeyi eşim yapıyor neden kaybetmek isteyeyim? Böyle erkeklerden o kadar iğreniyorum ki! Evlilik terapisini denediniz mi? ve çalışıyor musunuz?
cunku esimi tanimiyorsunuz
daha 10 aylik anlamasi imkansiz ama buyudugunde hediye etmek uzere yazdigim bir gunlugu var hamileligimden beri yazarim ara sira ona yazmayi dusunuyorum ama inanir ama inanmaz buyudugunde okuyunca.Esinizi tanimadim ama benzerini tanidim. Ayni esinizin tipkisi, ama evlenilmemisi, sevgili olarak kalinmisi. Hicte intihar falan etmiyorlar. Yapacak adam demez zaten. Ha bir de calismayacak, evde toto buyutecek kadar cani kiymetli biri hic canina kiyar mi dusunsene.
Bir de cocuklar buyuyunce "bana hesap ver bakalim" diye gecmisi acip bir bir onune dokmek yok oyle bir sey. Boyle dengesiz sorumsuz biriyle buyumesinden iyidir. Ha illa hesap sorar dersen de suan yasadiklarini bir bir anlat. Sorumluluk duygusuyla buyuyecegi icin kesin hak verir zaten.
o kadar cok seyi hatirlatip bir daha kendisinin hatirlayip yapmasini istedim ki artik pesinden kosup arkasini toparlamaktan yoruldum. kendisine sorsaniz calisiyor. ama is yeri baska sehirde. bir gitti mi 1 aydan once gelmez cogu zaman aradigimda ya oyun oynuyorum der ya da arkadaslariyla cay da yemekte. fiziksel bir kez siddet uyguladi onda da karsiligini sert aldigi icin bir daha kalkismadi ama psikolojik boyutuna gelince kendinden guvensiz bir kadin yaratti.Simdi evlenene kadar olan sorunlari bi kenara birakin gecmisle yasayayip kocaya daha da dusman olmaya gerek yok.kizina duskun bi baba degil mi ki arayip sormamis sagligini.siz niye arayip kizini hastaneye goturdum durum ne diye sormadin diye sitem et ve birdahakine yapmamayi ogrensin.demekki bazi sorumluluklari siz ogreteceksiniz.
Bu adam calismiyormu sizmi calisiyorsunuz.size karsi siddeti varmi
evin kirasini ben oderim, butun faturalari ben yatiririm. bir kez sorumluluk biraktim kapattim dedigi hattindan dolayi 1 sene sonra yuklu miktarda fatura ve ceza geldi onnu da yine ben odedim. hal boyle olunca yeniden butun sorumluluklari ben aldim ve 2 sene olacak nerdeyse hala ayni butun sorumluluklar odemeler vs bende. ve ona onun yapmasini soyledigimde sen ode nasil olsa ortak harcama yapiyoruz hesaplasiriz diyor ama onun hesabinda ne var ne harcar nereye ne harcar hicbirsey bilmem salaklik bende o benim hesabimi kurusuna kadar bilir amaHerşey sizin omuzlarınızdaysa eşinize sorumluluklarını hatırlatın. İşten çıktığınızda omuzlarınızdaki yükün büyük bir kısmının eşinize geçeceğini düşünüyorum. En azından maddi sorumlulukların. Şimdiki kadar rahat edemeyeceğini düşünüyorum.
dogru diyorsunuz aslindaNe yapabilir ki en fazla? İntihar mı edecek? O zaman baban öldü dersiniz, fazlasını açıklamaya gerek yok.
Kaldı ki sizi kaybetme korkusuyla kendine zarar verebilecek bir insan olsaydı, sizi kazanmak için de bir şeyler yapardı.
Adamın istediği bu zaten senin korktuğunu anladı, böyle korkutup seni göndermeyecek. Bildiğin esir hayatı seninki. Korkma bence hiçbirşey yapamaz. Dediğim gibi insan canına zarar veremez kolay kolay. Senin dik durman lazım karşısında ve çekip gitmen lazım.aynen oyle 2 kere yuzuk attim ki bu oyuncak degil. en sonuncusunda bu tehdidi yapti siz giderseniz ben yasayamam yasamaminda onemi kalmaz gibisinden. tek olsam umrumda olmaz ama kizim olunca isin icinde fevri karar veremiyorum korkumdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?