- 20 Nisan 2022
- 606
- 457
- 53
- Konu Sahibi kristalkupe
-
Herkes hayatta zorluk çekiyor kimsenin hayatı güllük gülistanlık degılÇevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
Büyükannemin oturduğu yerde bir kadın var oh hayat bana güzel altmışlı yaşlarında gezip tozuyor Diye düşünüyordum meğer kadının oğlu ölmüş de evlere sığamadığından dışarıdaymış hep çok üzülmüştüm.
7 yıldır ilişkisi devam eden arkadaşlarımız vardı geçen onlarla ilgili konuşurken tatile falan gitmişler onlardan bahsediyorduk. Bu bahseden arkadaşım o ilişkisi olan arkadaşla görüşmüş bizim muhabbetin üstüne. Canıma tak etti artık ayrılacağım bir yola girmeden diyormuş iş konusunda da çok sıkıntılıymış.
Bugün arkadaşım arıyor özendiğimiz bir çift vardı maşallahlık. Doktor çocuğunuzun olma ihtimali çok çok düşük demiş onlara.
Simdi diyeceksiniz maşallah dediğin üç gün yaşamıyorAma gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek lazımmış.
Aslında bana da derler hayat sana güzel diye Özenir bazıları. Hiçbir düzenim yok neresi güzel derim ama demek ki benim için de düşünenler varmış. Mesela eski birkaç arkadaşım Bir gün diyorlar ki bana dün senden bahsettik vay be kristale bak koskoca ...(mesleğini söylüyorlar burada) ile sevgili. Diye konuştuklarını söylediler çok şaşırdım. Bilmiyor musunuz sanki allah aşkına ne kadar toksik bi ilişki olup bitirmeye çalıştığımı dedim çünkü evlerden ırak bi ilişki modelimiz vardı mantıklı olan öylesini istemezdi göz göre göre. Bundan bir önceki için de aşırı yakışıklı okulu falan bırakıp ajansa yazılsın seninki diyorlardı sırf tipine bakarak( o zaman ben de tipine bakmıştım gerçi) oysa o kişi habire kafasında bir şeyler kurup benim de psikolojime oynardı.
Üniden uzak memleketlerde olan arkadaşlar Bana diyor çok şanslısın ne güzel bir şehirde yaşıyorsun. Sanıyorlar ki ben her gün mekan mekan geziyorum evlere tıkılıp kalıyoruz çoğu zaman hafta sonu bile. Birçok örnek vererek bunun bilincine varmış oldum hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını hatta kendimden de örnekler vererek ama yine de bazen aşamıyorum bu bir tek ben de oluyor hissini, çözüm üretemiyorum kafamda.
Çok dert dert bir konu değil sohbet havasında olsun dedim. Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu ya da var mı böyle çevrenizde size karşı böyle düşünen ama sizin mutlu olmadığınız şeyler veya sizin özenip aslında göründüğü gibi olmayan durumlar?
Herkesin hayatında sıkıntılar var,hiçbirimizin hayatı mükemmel değil.bu biraz da sosyal medyanın zihnimizde oluşturduğu bir algı,sadece mutlu,keyifli anlarımizi paylaşıyoruz dışardan insanlar da o yüzden böyle düşünüyor birbirlerinin hakkında.Çevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
Büyükannemin oturduğu yerde bir kadın var oh hayat bana güzel altmışlı yaşlarında gezip tozuyor Diye düşünüyordum meğer kadının oğlu ölmüş de evlere sığamadığından dışarıdaymış hep çok üzülmüştüm.
7 yıldır ilişkisi devam eden arkadaşlarımız vardı geçen onlarla ilgili konuşurken tatile falan gitmişler onlardan bahsediyorduk. Bu bahseden arkadaşım o ilişkisi olan arkadaşla görüşmüş bizim muhabbetin üstüne. Canıma tak etti artık ayrılacağım bir yola girmeden diyormuş iş konusunda da çok sıkıntılıymış.
Bugün arkadaşım arıyor özendiğimiz bir çift vardı maşallahlık. Doktor çocuğunuzun olma ihtimali çok çok düşük demiş onlara.
Simdi diyeceksiniz maşallah dediğin üç gün yaşamıyorAma gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek lazımmış.
Aslında bana da derler hayat sana güzel diye Özenir bazıları. Hiçbir düzenim yok neresi güzel derim ama demek ki benim için de düşünenler varmış. Mesela eski birkaç arkadaşım Bir gün diyorlar ki bana dün senden bahsettik vay be kristale bak koskoca ...(mesleğini söylüyorlar burada) ile sevgili. Diye konuştuklarını söylediler çok şaşırdım. Bilmiyor musunuz sanki allah aşkına ne kadar toksik bi ilişki olup bitirmeye çalıştığımı dedim çünkü evlerden ırak bi ilişki modelimiz vardı mantıklı olan öylesini istemezdi göz göre göre. Bundan bir önceki için de aşırı yakışıklı okulu falan bırakıp ajansa yazılsın seninki diyorlardı sırf tipine bakarak( o zaman ben de tipine bakmıştım gerçi) oysa o kişi habire kafasında bir şeyler kurup benim de psikolojime oynardı.
Üniden uzak memleketlerde olan arkadaşlar Bana diyor çok şanslısın ne güzel bir şehirde yaşıyorsun. Sanıyorlar ki ben her gün mekan mekan geziyorum evlere tıkılıp kalıyoruz çoğu zaman hafta sonu bile. Birçok örnek vererek bunun bilincine varmış oldum hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını hatta kendimden de örnekler vererek ama yine de bazen aşamıyorum bu bir tek ben de oluyor hissini, çözüm üretemiyorum kafamda.
Çok dert dert bir konu değil sohbet havasında olsun dedim. Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu ya da var mı böyle çevrenizde size karşı böyle düşünen ama sizin mutlu olmadığınız şeyler veya sizin özenip aslında göründüğü gibi olmayan durumlar?
Ben gene de dertsiz insanların var olduğunu düşünüyorum. Hem de öylesine fitne-fesat olmalarına rağmen. Hatta bir tanesi nispet yaparcasına söyler hep ben hayatımdan çoook memnunum valla diyeSiz açıklamışsınız aslında. Dışarıdan çok iyi görünen hayatlarda bile hep bir problem var. Dertsiz insanın olduğuna inanmıyorum. Ha bazılarının dertleri daha kolay çözülebilir şeylerdir bazılarınınki daha zordur o başka ama hiç kimsenin hayatının mükemmel olduğuna inanmıyorum. Tabii olumlu şeyleri dertlerine göre çok olanlara ben de özeniyorum...
Dertsiz insan yok, ben de dışarıdan çok müthiş görünüyorum bazılarına göre ama öyle değil içimi açsalar da görselerÇevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
Grupta mutlu gördüğüm kişilerden olabilirsini tam çıkaramadımDertsiz insan yok, ben de dışarıdan çok müthiş görünüyorum bazılarına göre ama öyle değil içimi açsalar da görseler
Ben de hep bir umutsuzluk hep bir geleceğe dönük karamsarlık hali. Bazen diyorum hep böyle mutsuz olmam heralde, bir şeylerden gülerim elbet diyeÖyle dertsiz insan yoktur ama bazılarının derdi daha büyüktür .Hayat hiçkimseye torpil geçmez bugun iyi olan yarın kötü olur bugun kötü olan yarın iyi olur .
Aaaayy şoklukben mutlu ve sorunsuz olan kısmın çok azınlıkta olduğunu düşünüyorum ,yada herkes problemlerini takmayıp farklı yansıtıyor ,bizler de çok mutlu sanıyoruz gördüğümüz kadarıyla ,bu da bizi mutsuzluğa sürüklüyor belki
bi tanıdık vardı , tek taraflı birini seviyordu ,konuşuyorlardı ama çocuk aramaz sormaz umursamazdı ,kız üzerine düşerdi neyse evlendiler bi şekilde ,çocuğun umrunda değil hala , bi doğum gün kutlamaz ,güzel söz söylemez ,3 çocuk var çocuklarla ilgilenmez ,evi otel gibi kullanır , karısıyla kavga edince ,gidersen bi daha bu eve gelemezsin der ,kız da oturur öyle kendi kendine ikna olur ,başkasıyla konuştuğunu gördü yok Ya konuşmamıştır deyip yuttu , doğuma tek başına gitti adam evde yatıyordu
neyse bi paylaşımlar yapıyor bilmesek adam sırılsıklam aşık deriziyi ki evlenmişim ,iyiki sen bilmem ne ,adam bi bardak kaldırmaz bile
parasını ben vereceğim deyip zorla bi dürümcüye götürür sonra da “aşkla yemeğe çıktık “ yazar
inanın hep iyi sergileme dünyası olmuş herşey ,gördüğümüz hayatların altında aslında görmediğimiz çok şey var
İİnsanın bu örnekler kendisinde olunca çok üzülüyor. Herkes böyle böyle sanıyor ama ben neler çekiyorum gibi düşünceler ve bunları insanlara çaktırmamaya çalışmak.. Zor. Şimdi iyisinizdir umarımHerkes bir şeyin eksikliğini cekiyor hiçbir şey göründüğü gibi değil önemli olan elindekilerle yetinmeyi bilmek. Çok uzun soluklu bir ilişkim vardı sürekli didişirdik ama dısardan beni çok seviyor gibi görürdü insanlar onu oysa arkamdan çevirdiği dolapların söylediği yalanların haddi hesabı yoktu muhtemelen defalarca aldatıldım
Canım herkeste var o hisler .tek ben mutsuzum herkes mutlu hissiÇevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?