- 20 Nisan 2022
- 606
- 457
- 53
- Konu Sahibi kristalkupe
-
İnstageam sevmez oldum ben de iyiceBen de çok pozitifimdir. Kendi açımdan mutluyum da .
Ama instagrama girmek beni mutsuz ediyor. Girmiyorum da çoğunlukla.sanki şirinler koyu ( dert keder yok)birisi yazmıştı Twitterda hoşuma gitmisti
Sizin olayiniz da ohh onlar da dertli diye sevinmek mi?Ne bu simdi?Çevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
Büyükannemin oturduğu yerde bir kadın var oh hayat bana güzel altmışlı yaşlarında gezip tozuyor Diye düşünüyordum meğer kadının oğlu ölmüş de evlere sığamadığından dışarıdaymış hep çok üzülmüştüm.
7 yıldır ilişkisi devam eden arkadaşlarımız vardı geçen onlarla ilgili konuşurken tatile falan gitmişler onlardan bahsediyorduk. Bu bahseden arkadaşım o ilişkisi olan arkadaşla görüşmüş bizim muhabbetin üstüne. Canıma tak etti artık ayrılacağım bir yola girmeden diyormuş iş konusunda da çok sıkıntılıymış.
Bugün arkadaşım arıyor özendiğimiz bir çift vardı maşallahlık. Doktor çocuğunuzun olma ihtimali çok çok düşük demiş onlara.
Simdi diyeceksiniz maşallah dediğin üç gün yaşamıyorAma gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek lazımmış.
Aslında bana da derler hayat sana güzel diye Özenir bazıları. Hiçbir düzenim yok neresi güzel derim ama demek ki benim için de düşünenler varmış. Mesela eski birkaç arkadaşım Bir gün diyorlar ki bana dün senden bahsettik vay be kristale bak koskoca ...(mesleğini söylüyorlar burada) ile sevgili. Diye konuştuklarını söylediler çok şaşırdım. Bilmiyor musunuz sanki allah aşkına ne kadar toksik bi ilişki olup bitirmeye çalıştığımı dedim çünkü evlerden ırak bi ilişki modelimiz vardı mantıklı olan öylesini istemezdi göz göre göre. Bundan bir önceki için de aşırı yakışıklı okulu falan bırakıp ajansa yazılsın seninki diyorlardı sırf tipine bakarak( o zaman ben de tipine bakmıştım gerçi) oysa o kişi habire kafasında bir şeyler kurup benim de psikolojime oynardı.
Üniden uzak memleketlerde olan arkadaşlar Bana diyor çok şanslısın ne güzel bir şehirde yaşıyorsun. Sanıyorlar ki ben her gün mekan mekan geziyorum evlere tıkılıp kalıyoruz çoğu zaman hafta sonu bile. Birçok örnek vererek bunun bilincine varmış oldum hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını hatta kendimden de örnekler vererek ama yine de bazen aşamıyorum bu bir tek ben de oluyor hissini, çözüm üretemiyorum kafamda.
Çok dert dert bir konu değil sohbet havasında olsun dedim. Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu ya da var mı böyle çevrenizde size karşı böyle düşünen ama sizin mutlu olmadığınız şeyler veya sizin özenip aslında göründüğü gibi olmayan durumlar?
bana pek oyle gelmedi. siz ve birkac kisi daha cevrenizdeki “ibret verici” hayatlari yazip bunlari sukur sebebi yapmissiniz. biraz art niyetli buldum o yuzden okumaya devam etmeyecegim konuyu.
O kadar anlattıklarımdan ve o verdiğim cevaplardan bunu mu anladınız? O zaman bu sizin art niyetinizdirSizin olayiniz da ohh onlar da dertli diye sevinmek mi?Ne bu simdi?
Maşallah. Anlık mutsuzluklar hep var zaten onlar da hayatın tadı tuzu önemli olan daimi sürmemesi. Bu yılın sonuna kadar belli başlı 1 2 sorunum var onun harici genel olarak ben de mutluyum. Dün mesela arkadaşlarla konuşurken şu seneyi anlatırsam inşallah dediğimde bi tanesi sonra yine bir dert çıkar başımıza diyor. Ben de diyorum ki bugün sıkıntılarımı hallettiğimde illa yeni bir dert mi çıkması lazım, insanlar mutlu olabilir sadece belli dönemlerde bir süreç vardır her insanda olduğu gibi. Ama yakın çevrem de kafa şu şekilde: başıma bu geldi, bunu atlatsam yine bir şey gelecek kesin gibi bir zihniyet var ben de bundan rahatsızım ve negatiflik olarak yansıyor banaMutlu insanlar var olmaz olur mu? Herkes dert çekmiyor herkesin bir yanı eksik değil. Ama kesintisiz mutluluk hep mutluluk yok bu da kötü bir şey değil. Herkesin gün içinde sinirlendiği, üzüldüğü, gerildiği kısa anlar olur. Önemli olan genele bakabilmek. Pozitif olabilmek. Mesela mutlu görünen ama kocasını çekiştirenler var. Yani olmaması mümkün mü? Hepimizin hataları olur o an gözümüze batar.
Kendi adıma hayatımdan oldukça memnunum. Ama bazen oğlumdan dert yanıyorum sonra biraz zaman geçiyor oy iyi ki doğurdum diyorum. Kocama bazen sinir oluyorum sonra beş dk geçiyor bir şey diyor bir şey yapıyor ay canım sevgilim diyorum. Çünkü hayatta hep süren sonsuz mutluluk diye bir şey yok olsa sıkıcı olurdu. Önemli olan totalde mutlu musun? Hayatından memnun musun?
Başkalarıyla kıyaslamak yerine kendinizi mutlu etmeyi, elinizdekilerle en iyi şekilde yaşamayı öğrenin.
Ben başkalarının mutlu yada mutsuz olmasını umursamıyorum. Kendi hayatımı mutlu yaşamaya bakıyorum
Tatile giden arkadasi bile icsellestirmissiniz.Tatile cikmis ama mutsuzmus diye kendini teselli etmek nasil bi iyi niyet?O kadar anlattıklarımdan ve o verdiğim cevaplardan bunu mu anladınız? O zaman bu sizin art niyetinizdir
Komşunun tavuğu ya, hale bak yemi ayrı dert suyu ayrı dert zaten bahçenin her yerine pislemiş denmez de vayy bee millette ne kazlar var keşke bende de olsa denirÇevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
Büyükannemin oturduğu yerde bir kadın var oh hayat bana güzel altmışlı yaşlarında gezip tozuyor Diye düşünüyordum meğer kadının oğlu ölmüş de evlere sığamadığından dışarıdaymış hep çok üzülmüştüm.
7 yıldır ilişkisi devam eden arkadaşlarımız vardı geçen onlarla ilgili konuşurken tatile falan gitmişler onlardan bahsediyorduk. Bu bahseden arkadaşım o ilişkisi olan arkadaşla görüşmüş bizim muhabbetin üstüne. Canıma tak etti artık ayrılacağım bir yola girmeden diyormuş iş konusunda da çok sıkıntılıymış.
Bugün arkadaşım arıyor özendiğimiz bir çift vardı maşallahlık. Doktor çocuğunuzun olma ihtimali çok çok düşük demiş onlara.
Simdi diyeceksiniz maşallah dediğin üç gün yaşamıyorAma gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek lazımmış.
Aslında bana da derler hayat sana güzel diye Özenir bazıları. Hiçbir düzenim yok neresi güzel derim ama demek ki benim için de düşünenler varmış. Mesela eski birkaç arkadaşım Bir gün diyorlar ki bana dün senden bahsettik vay be kristale bak koskoca ...(mesleğini söylüyorlar burada) ile sevgili. Diye konuştuklarını söylediler çok şaşırdım. Bilmiyor musunuz sanki allah aşkına ne kadar toksik bi ilişki olup bitirmeye çalıştığımı dedim çünkü evlerden ırak bi ilişki modelimiz vardı mantıklı olan öylesini istemezdi göz göre göre. Bundan bir önceki için de aşırı yakışıklı okulu falan bırakıp ajansa yazılsın seninki diyorlardı sırf tipine bakarak( o zaman ben de tipine bakmıştım gerçi) oysa o kişi habire kafasında bir şeyler kurup benim de psikolojime oynardı.
Üniden uzak memleketlerde olan arkadaşlar Bana diyor çok şanslısın ne güzel bir şehirde yaşıyorsun. Sanıyorlar ki ben her gün mekan mekan geziyorum evlere tıkılıp kalıyoruz çoğu zaman hafta sonu bile. Birçok örnek vererek bunun bilincine varmış oldum hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını hatta kendimden de örnekler vererek ama yine de bazen aşamıyorum bu bir tek ben de oluyor hissini, çözüm üretemiyorum kafamda.
Çok dert dert bir konu değil sohbet havasında olsun dedim. Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu ya da var mı böyle çevrenizde size karşı böyle düşünen ama sizin mutlu olmadığınız şeyler veya sizin özenip aslında göründüğü gibi olmayan durumlar?
İyi de konunun nasıl tatile geldiğini biliyor musunuz ki? Bahsetmiş miyim? Arkadaşım dediki: “dün konuşamadık seninle, akşam ... İle beraberdim. Bu da ne istediğini bilmiyor hem hiç param yok diye şikayet ediyor hem kızla tatile gitmişler Bodrum’a, hem tatile gidiyor hem de kızdan ayrılmak istiyorum diyor ben bir şey anlamadım bu işten.” Dedi ve böylelikle konusu oldu. Sizin şu zihniyetiniz gibi değil yani: “bak sen şunlara tatile de giderlermişşş” manasında değil.Tatile giden arkadasi bile icsellestirmissiniz.Tatile cikmis ama mutsuzmus diye kendini teselli etmek nasil bi iyi niyet?
Konu acanlar sunu bi artik ogrenelim ;Biz yazilani yorumlariz,muneccim degiliz.Kim kime ne demis,ne yasamis bilemeyiz.Bide sey var,eski konumu biliyorsunuzcularİyi de konunun nasıl tatile geldiğini biliyor musunuz ki? Bahsetmiş miyim? Arkadaşım dediki: “dün konuşamadık seninle, akşam ... İle beraberdim. Bu da ne istediğini bilmiyor hem hiç param yok diye şikayet ediyor hem kızla tatile gitmişler Bodrum’a, hem tatile gidiyor hem de kızdan ayrılmak istiyorum diyor ben bir şey anlamadım bu işten.” Dedi ve böylelikle konusu oldu. Sizin şu zihniyetiniz gibi değil yani: “bak sen şunlara tatile de giderlermişşş” manasında değil.
Detayını vermeyince öyle anlaşılıyor olmuş olabilir. Konuma da ithafen: hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş bunlar hep bizim ön yargılarımızKonu acanlar sunu bi artik ogrenelim ;Biz yazilani yorumlariz,muneccim degiliz.Kim kime ne demis,ne yasamis bilemeyiz.Bide sey var,eski konumu biliyorsunuzcularEvrt yatip kalkip senin konunu dusunuyor insanlar diyesim geliyor boyle yazanlara.Yani icerik verdginiz halini yorumluyorz
Maşallah aynı benim babam. O da öyledir hayatta büyütmez olayları olur gider sağlık olsun derBenim annem var dertsiz.Çünkü hiçbirşeyi sorun haline getirmez.Cok buyuk meziyet gercekten
Evet çoğu insanın kendi içinde bir problemi varmış bizler bazen sosyal medyanın sahteliğine kanıp sorun bizde mi acaba diyoruzHic bir sey gorundugu gibi degildir ve dort dortluk degildir kimsenin hayati. Umursamaz veya asiri mutlu gulec gozukenlerde bile uzuntusunu maskeleme tarafi vardir emin olun.Bu tarz seyleri gormek bizim elimizde sahip oldugumuz kucuk ya da buyuk guzelliklere farkli gozle bakabilmemizi ve idrak etmemizi saglwr bence.
Sosyal medya tamamen bir yalan. Hersey Like almak veya takip edilmek ve boylece popularite kazanip gelir elde etmek adina yapiliyor. Gercek ve samimi olmasi imkansiz.Evet çoğu insanın kendi içinde bir problemi varmış bizler bazen sosyal medyanın sahteliğine kanıp sorun bizde mi acaba diyoruz
Katılıyorum hesabımı kapattım şu an daha huzurlu hissediyorum. Geçenlerde yanlışlıkla açtım açınca da yedi gün donduramıyorsun, yedi günün dolmasını sabırla bekledim resmen çok itti beni sanal dünyanın samimiyetsizliğiSosyal medya tamamen bir yalan. Hersey Like almak veya takip edilmek ve boylece popularite kazanip gelir elde etmek adina yapiliyor. Gercek ve samimi olmasi imkansiz.
Inanir misiniz 10 yildir ne instagram ne facebook ne twitter ne de digerleri...Hicbirinde hesabim yok sadece tiktokta video izliyorum.Katılıyorum hesabımı kapattım şu an daha huzurlu hissediyorum. Geçenlerde yanlışlıkla açtım açınca da yedi gün donduramıyorsun, yedi günün dolmasını sabırla bekledim resmen çok itti beni sanal dünyanın samimiyetsizliği
benimde bir tanıdığım var ev araba para cocuk eş vermiş gayet mutlu yani dünyaya turizme gelmiş gibi hayatları var bende onlara imreniyorum doğarken beş sıfır önde doğmuşlar ve maalesef bir çok şey parayla alakalı en iyi evde en iyi arabaya biniyorlar para desen gırlaÇevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?