“Ben hariç herkes mutlu” hissi

Instagram'dakiler

Ama gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek
BacimSu senle bir șey denesek, benim icin,
"mașallah ne kadar da șüșko, pekte șüșko oh oh bıngıl bıngıl, v.s" icinden geldigi gibi ama öldürmeden, bir göz ediveriversen

Tam benlik bir konu olmuş bütün arkadaşlarım hayatıma özeniyor çok şanslısın daha ne istiyorsun falan diyorlar ama ben asla öyle hissetmiyorum evet istediğim herşeyi yapabilirim evlendim tek sorun çocuğum olmadı oda zaten 23 yaşındayım pek çaba göstermiyorum hiç derdim yok diye onu dert edinmiştim ama artık oda dert değil okumadım çalışmıyorum kuzenlerim sırf çalışmadığım için bile beni şanslı görüyor okumadı calismiyor rahat rahat yaşıyor diyorlar yapicak bişey yok her insana şans bir yerden gülüyor bence yani onlar anne ve babalarıyla büyüdüler benim annem ve babam ayrıydı benim için bu bir sorundu ama onlar bana ne güzel keşke bizim de ailemiz ayrı olsa derlerdi sırf onlardan daha rahat olduğum için heralde yani bazı insanların dertleri bazılarına göre iyi gelebiliyor demekki insanlar hayatının her anında bir bosluk bir eksiklik illaki hissediyor dışarıdan herşey toz pembe görünse de öyle değil malesef bunu ben çocukluğumdan beri çok iyi biliyorum yani özendiğiniz bir hayat bir insan varsa emin olun o insanın da sizde özendigi istediği bir nokta illaki vardır bu değişmez

BacimSu senle bir șey denesek, benim icin,
"mașallah ne kadar da șüșko, pekte șüșko oh oh bıngıl bıngıl, v.s" icinden geldigi gibi ama öldürmeden, bir göz ediveriversen
Hahaha hemen deneyelim.

Maşallah ben 1 gün yemek yemesem kilo veriyorum bu kadın nasıl zayıflamıyor ya. Çok özendim kadın dediğin etli butlu olacak şöyle ele gelecek. Kışın çok üşümüyordur da yağlı yağlı oh ne güzel ne şanslı bi kadın şu safinaz

Evet bu tamamen bakış açısıyla alakalı gerçekten. Ama benim yakın çevremde hep keşkeleri cümle kurmaya endeksli olduğu için ben de şaşı kalkmışım. Hatta pozitif yakın arkadaşım vardı geçen canım sıkkınken hemen onu aradım keyiflendirsın beni diye baktım o da diyor ki ben bu hayattan bir insanın hayatında hiç mi mutlu olduğu bir şeyi normal olmaz bilmem ne kendi sıkıntımı unuttum onunla ilgilenmekten bana neşe versin diye aramıştım.
Bana sorarsan da forumdaki mutlu kişilerdensin ama bazı şeylere takıldım özel değilse. Bankada yüklüce paran var bunu değerlendiriyor musun bir şekilde istersen ayrı eve çıkabilirsin bu durumda. Pek düzenli bir iş hayatın ve mesleğinle alakalı çalışmadığını söylüyorsun Ben kendi adıma bu duruma üzülüyorum şahsen çünkü o kadar okumuşuz.
Şu an hayatındaki kişi eğlenebildiğin hoşlandığın biri gibi duruyor enerjiniz tutuyorsa aman evlen geç ya. Durdukça insan yeni bir kriter çıkarıyor kendine. Mesela benim önceden Hiçbir kriterim yoktu gözümü kestirdiğimle aşk yaşardım. Şimdi tam tersi çok net kurallarım olmaya başladı mesaj atan tanışmak isteyen veya bizi tanıştırmak isteyen biri olduğunda, beni iten şeyleri fotoda bile görürsem konuşup tanıma fırsatı vermiyorum. Mesela bakmışımdır profiline, hiç haz etmediğim bir gömlek modelini gitmiştir en basitinden ay yok benim tarzım değil bu kişi diyip geçiyorum artık. Atıyorum örneğin sigara içmesini istemiyorumdur asla, bakıyorum hep sigaralı içkili ortamda fotoğraflar. Ay yok Uğraşamamcam ben buna boş ver diyip geçiyorum. Önceden olsa olsun ben bıraktırım ona sigarayı diyebilecek bir de bir özgüvenim vardı. Şimdi çabam bile yok. Durup hayalimdeki aşkı bekledikçe her gelen daha kötü oluyor o yüzden birini tutturdun mu çok da uzatmamak en iyisi sanırım

Mutlu insanlar var olmaz olur mu? Herkes dert çekmiyor herkesin bir yanı eksik değil. Ama kesintisiz mutluluk hep mutluluk yok bu da kötü bir şey değil. Herkesin gün içinde sinirlendiği, üzüldüğü, gerildiği kısa anlar olur. Önemli olan genele bakabilmek. Pozitif olabilmek. Mesela mutlu görünen ama kocasını çekiştirenler var. Yani olmaması mümkün mü? Hepimizin hataları olur o an gözümüze batar.
Kendi adıma hayatımdan oldukça memnunum. Ama bazen oğlumdan dert yanıyorum sonra biraz zaman geçiyor oy iyi ki doğurdum diyorum. Kocama bazen sinir oluyorum sonra beş dk geçiyor bir şey diyor bir şey yapıyor ay canım sevgilim diyorum. Çünkü hayatta hep süren sonsuz mutluluk diye bir şey yok olsa sıkıcı olurdu. Önemli olan totalde mutlu musun? Hayatından memnun musun?
Başkalarıyla kıyaslamak yerine kendinizi mutlu etmeyi, elinizdekilerle en iyi şekilde yaşamayı öğrenin.
Ben başkalarının mutlu yada mutsuz olmasını umursamıyorum. Kendi hayatımı mutlu yaşamaya bakıyorum

Yani muhtemelen onların iş dünyasında ve aile hayatında koşuşturması vardır ondan senin hiçbir şey yapmayıp evli onlara huzurlu geliyor olabilir. Biraz alışayım ben de çalışırım zaten falan dersin yoksa bitmez onların özenmesi. 23 daha küçüksün ben de 24üm şuan evli olsam kesinlikle düşünmem hemen çocuk. Gerçi büyük konuşmayacaktım daha aynı cümleyi arkadaşıma kurdum büyük konuşma dedi. Şimdi evli olsam en azından 2 sene sonra düşünürüm 26da evlenmiş olsam 1-2 sene sonra düşünürüm 30a doğru ve sonrasında evlenirsem hemen düşünebilirim mecburiyetten çünkü yaş ilerleyecek
Ama şimdi gezin tozun yaşayın biraz

Neticede (inananlar için) imtihan dünyasındayiz,
Herkes bir şeylerle sinaniyor, sinanacak.

Kimsenin sanmıyorum ki hayatı dört dörtlük olsun. Herkes ne kadarını yansıtmak isterse, o kadarını görüp biliyoruz ama bildiğimiz kadarıyla olmadığını da akıl etmemiz lazım.

Bir de herkesin sorun algısı kendi yaşantısına göre. Örneklerinizden yola çıkarsam,
Çocuğu olmayan çift : belki çocuk istemeyen için bu dert değil nimet.

Kimisi ailevi sorunlar içinde debelenirken, kimisi de az insan çok huzur der.

Kime ney dert ney değil.
Kim neyi ne kadar gösteriyor, ne kadar gizliyor.
Asla bilinmez
O yüzden de en iyi hayat insanın kendi hayatıdır.
Her şeyi sen bilirsin , sen yönetirsin.

bana pek oyle gelmedi. siz ve birkac kisi daha cevrenizdeki “ibret verici” hayatlari yazip bunlari sukur sebebi yapmissiniz. biraz art niyetli buldum o yuzden okumaya devam etmeyecegim konuyu.

bana pek oyle gelmedi. siz ve birkac kisi daha cevrenizdeki “ibret verici” hayatlari yazip bunlari sukur sebebi yapmissiniz. biraz art niyetli buldum o yuzden okumaya devam etmeyecegim konuyu.
Bunun öyle olmadığını sizi ikna etmeye çalışacak değilim tabi ki, siz de farklı düşünmek zorunda değilsiniz aynı şekilde. Okumaya devam etmeyebilirsiniz

İşte bu da nereden baktığına göre değişir. Benim bankadaki yüklü miktar param beni calismadan gezerek birkaç sene idare eder ama ne ev almaya yeter ne araba:)
Kendi evime cikmak , güzel bir iş bulmak...bunlar istediğim halde olmayanlar. Ama buna da olumlu tarafından bakıyorum, en azından kira fatura derdim yok,en azından ailemin evi inanılmaz merkezi, en azından kaybetmekten korkmadigim işlerde calistigim için istifa edip rahatça gezebiliyorum:) ilk isimden (nispeten) uzun bir Avrupa tatiline çıkmak için istifa etmiştim , mesela memur olsaydım ya da güzel bir isim olsaydı asla böyle bir şeye cesaret edemezdim.
Bu bakış açısıyla bakınca biraz daha katlanır oluyor
Sevgili evlilik meselesine gelince, çok evlenebilecek biri değilim açıkçasi . Hayatımdan çok mutluyum, flört etmeyi ve sorumluluk almadan bir başıma karar vermeyi seviyorum. Neden evleneyim ki herkes evleniyor diye daha hazır olunca belki hayatımdaki kişiyle devam ederim ama şu an daha 31imde , gençliğimin baharında evlenemem:)

Yani hayat yine nereden baktığına göre değişiyor :)

Başkalarının mutsuzluğuyla beslenmiyorum. Sadece kendi hayatıma odaklanıyorum. Arada ufak tefek sorunlar oluyor elbette, neticede hayat bu inişlerle çıkışlarla dolu. Genel olarak mutluyum.

Yazdıklarınızı okurken çok rahatsız oldum. Kendinizi başkalarının mutsuzluğuyla teselli etmek yerine sadece kendi hayatınızla ilgilenirseniz siz de mutlu olursunuz belki.

Sizin verdiğiniz örneklerde, örneğin ailesi tarafından umursanmıyormus dediğiniz kişi bunu sorun etmiyor olabilir. Bunu siz dert olarak görüyorsunuz belki de. Kimi derdin çözümü kolaydır kiminin zordur. Ölüm, hastalık, uzun süreli parasızlık vb. dertlerin insan üzerindeki etkisi daha fazla. Bu kişilerin gerçekten derdi var diye düşünürüm. Yoksa ayrılmış, ilişkisi bitmiş, işten ayrılmış, evlenmemiş vb. Şeyler benim için geçici sorunlardır.

Ben de şöyle düşünürüm bazen. Bir Kuzey Avrupa ülkesinde doğmuş biri olabilirdim. Bir Norveçli veya bir Finlandiyalı ( mutluluk endeksi en yüksek ülkelerden). Bazen de ya Afganistan' da doğmuş olsaydım diye. Ya da şu anda Yemenli bir kadın olsaydım diye. Şanslı mi yoksa kendimi şanssız mi görmeliyim bilmiyorum. İnsanlar arasında yaşam standarti farkı medeniyet geliştikçe arttı. Dünya aynı dünya. Ama dünyada herkese sunulan yaşam farklı. Hatta zaman içerisinde bile farklılaşiyor. Birinci veya ikinci dünya savaşı sırasında yaşıyor olabilirdik. Dertleri yaratan da insanın ta kendisi...

Evet bir de böyle düşünmeli

Niye rahatsız oldunuz, genel olarak ben de mutluyumdur Sadece çok böyle pozitif pozitif olamıyorum. Çünkü önümde birkaç problem var bu yılın sonuna kadar. Yukarıda da bir arkadaş örnek vermiş kendimizi sıkıntılı hissettiğimiz durumlarda ya başka bir kültürde doğmuş olsaydım, ya bir Savaş döneminin içinde doğmuş olsaydım gibi Aslında her insanoğlunun hayatında bir problem olduğu veya olabileceği gelip geçici olabileceği, sadece bunları bizim yaşamıyor oluşumuza farkındalık getirmek. Toz pembe gördüğümüz hayatlarda bile ufak çaplı sorunlar olup çok da özenmemek gerektiği düşüncesi bu söylediklerim. Neden illa ohh mutsuz insanlar var çok şükür gibisinde bir anlam çıkarmak istediniz anlamadım

Ben de çok pozitifimdir. Kendi açımdan mutluyum da .
Ama instagrama girmek beni mutsuz ediyor. Girmiyorum da çoğunlukla.sanki şirinler koyu ( dert keder yok) birisi yazmıştı Twitterda hoşuma gitmisti

Ben de bu sıralar aynıyım sizle, hep ben çile çekiyorum herkes mutlu gibi. Hep de işim rast giderdi normalde, nazar değiyor herhalde
Kesin değiyordur nazar. Hayır bir de anlamıyorum neyime nazar değdin ama illa özenilecek bir şeyler olmasına gerek yok. Mesela komşum diyor ki geçen gün tırnaklarını yiyor kendisi küçücük Oje de süremiyor ilk defa sürmüş uzun zaman sonra elime yüzüme bulaştırdım diyor. ben de öyle Kendini öyle hissetmesin diye olur ya benim de baş parmağımın tırnakları kırılıyor bir kısmı oje düzgün durmuyor dedim. Ohh iyi oluyor ben süremiyorsam siz de süremeyin diyor gülerek. Fesatlığa bak. Tırnağa bile nazar değdirecek biridir zaten kendisi. Böyleleri enerji düşürüyor

Böyle rahatsın oh ne güzel diyen insanlara hep şikayet etmek gerek. Onları övdükçe sen de de ki her zaman evde de sıkıcı oluyor, ya da atıyorum maaşım çok iyi değil benim de ama de, yöneticilerim biraz sıkıyor de. Kusursuz sandıkları için de nazar değiyor halden anlamıyorlar. Anlat mesela hafta sonu bile işin için zaman ayırman gerektiğini. Hayır insanlara laf anlatmak da zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…