- 17 Ocak 2020
- 28.138
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.887
- 598
- Konu Sahibi kristalkupe
-
Instagram'dakilerÇevremde bazı insanlara çok özenip şanslı görüyorum Ama çoğunlukla bu durumun altından bir sorun çıkıyor. Mesela bunları örneklendireyim: fakülteden uzaktan tanıdığım Bir kız mesela, tanıdık vasıtasıyla çok bilindik köklü bir şirkete girmiş ne kadar şanslı diye düşünmüştük diğer arkadaşlarla, meğer kız ailesi tarafından hiç istenmiyormuş umursanmıyormuş.
Büyükannemin oturduğu yerde bir kadın var oh hayat bana güzel altmışlı yaşlarında gezip tozuyor Diye düşünüyordum meğer kadının oğlu ölmüş de evlere sığamadığından dışarıdaymış hep çok üzülmüştüm.
7 yıldır ilişkisi devam eden arkadaşlarımız vardı geçen onlarla ilgili konuşurken tatile falan gitmişler onlardan bahsediyorduk. Bu bahseden arkadaşım o ilişkisi olan arkadaşla görüşmüş bizim muhabbetin üstüne. Canıma tak etti artık ayrılacağım bir yola girmeden diyormuş iş konusunda da çok sıkıntılıymış.
Bugün arkadaşım arıyor özendiğimiz bir çift vardı maşallahlık. Doktor çocuğunuzun olma ihtimali çok çok düşük demiş onlara.
Simdi diyeceksiniz maşallah dediğin üç gün yaşamıyorAma gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek lazımmış.
Aslında bana da derler hayat sana güzel diye Özenir bazıları. Hiçbir düzenim yok neresi güzel derim ama demek ki benim için de düşünenler varmış. Mesela eski birkaç arkadaşım Bir gün diyorlar ki bana dün senden bahsettik vay be kristale bak koskoca ...(mesleğini söylüyorlar burada) ile sevgili. Diye konuştuklarını söylediler çok şaşırdım. Bilmiyor musunuz sanki allah aşkına ne kadar toksik bi ilişki olup bitirmeye çalıştığımı dedim çünkü evlerden ırak bi ilişki modelimiz vardı mantıklı olan öylesini istemezdi göz göre göre. Bundan bir önceki için de aşırı yakışıklı okulu falan bırakıp ajansa yazılsın seninki diyorlardı sırf tipine bakarak( o zaman ben de tipine bakmıştım gerçi) oysa o kişi habire kafasında bir şeyler kurup benim de psikolojime oynardı.
Üniden uzak memleketlerde olan arkadaşlar Bana diyor çok şanslısın ne güzel bir şehirde yaşıyorsun. Sanıyorlar ki ben her gün mekan mekan geziyorum evlere tıkılıp kalıyoruz çoğu zaman hafta sonu bile. Birçok örnek vererek bunun bilincine varmış oldum hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını hatta kendimden de örnekler vererek ama yine de bazen aşamıyorum bu bir tek ben de oluyor hissini, çözüm üretemiyorum kafamda.
Çok dert dert bir konu değil sohbet havasında olsun dedim. Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu ya da var mı böyle çevrenizde size karşı böyle düşünen ama sizin mutlu olmadığınız şeyler veya sizin özenip aslında göründüğü gibi olmayan durumlar?
BacimSu senle bir șey denesek, benim icin,Ama gerçekten kötü niyetle demiyorum maşallah çok Özendim Allah’ım ya bana da nasip et derim hep böyle bir cümlem vardır ama gerçekten hayırlısını istemek
Hahaha hemen deneyelim.BacimSu senle bir șey denesek, benim icin,
"mașallah ne kadar da șüșko, pekte șüșko oh oh bıngıl bıngıl, v.s" icinden geldigi gibi ama öldürmeden, bir göz ediveriversen
Evet bu tamamen bakış açısıyla alakalı gerçekten. Ama benim yakın çevremde hep keşkeleri cümle kurmaya endeksli olduğu için ben de şaşı kalkmışım. Hatta pozitif yakın arkadaşım vardı geçen canım sıkkınken hemen onu aradım keyiflendirsın beni diye baktım o da diyor ki ben bu hayattan bir insanın hayatında hiç mi mutlu olduğu bir şeyi normal olmaz bilmem ne kendi sıkıntımı unuttum onunla ilgilenmekten bana neşe versin diye aramıştım.Ben de mutlu bir insanım, yapimda var pozitiflik
Ama açılan konuda anlatılan şey tamamen bakış açısına göre değişiyor.
Mesela kendimi tanımlamalarsam hayatım harika çünkü gencim ,güzelim, romantik komedi tadında-dolu dolu bir aşk hayatim var, her fırsatta tatil yapıyorum,bankada yüklüce param var, vaktim var, tek başıma alfabesini bilmeidgim ülkelere gidecek ozguvenim var.
Yani harika.
Ama başka bir bakış açısından bakarsak
Eki Görüntüle 3101709
31 yasindayim, hala koca bulamadım, yaşım geçiyor çocuk doguramadim, anne babamin evinde kalıyorum,akşam 10 olsun 'nerede kaldin' telefonları çalıyor,okuduğum bölümle ilgili neredeyse hiç calismadim, güzel bir kariyerim yok-potansiyelimi harcıyorum. Evim yok,arabam yok,hatta son aylarda işim bile yok ..
Yaniii hayata nereden baktiginla alakalı biraz da. Salt mutlu insan yoktur. İnsanız hepimizin derdi,sıkıntısı olacak, bir gün ağlıyorsak yarın gulecegiz yani. Çok da hayattan dram yaratmaya gerek yok, her şey insanlar için.
Benim çok sevdiğim biri ailesinin tek okuyanı olarak elle gösteriliyordu,küçücük yaşta ogretmen oldu. Derken otuzlarinin ortasında KHK ile ihraç edildi, hapse bile girdi, aklandı çıktı. O bile mesela olaylara iyi tarafından bakıyor. Buluştuğumuz zamanlar yeni bitirdiği kitaplardan bahsediyor heyecanla,evcil hayvaniyla ilgileniyor. Sigortasız, vasifsiz işlerde calisiyor ama hiç de ağzından 'hayat beni üzdü, kadersizim,sanssizim' kelimelerini duymadım. Çünkü benimkine benzer bir bakış aciisi var. Mesela "bu olaylar olmadan evlenseydim keşke" demiyor da "ya evlenseydim? Bir de eşin çocuğun sorumlulugunu cekecektim,onun stresini yaşayacaktik. Şükür bekarım da kendimi idare ediyorum" diyor
Yaniii bakisacisi herseydir
Yani muhtemelen onların iş dünyasında ve aile hayatında koşuşturması vardır ondan senin hiçbir şey yapmayıp evli onlara huzurlu geliyor olabilir. Biraz alışayım ben de çalışırım zaten falan dersin yoksa bitmez onların özenmesi. 23 daha küçüksün ben de 24üm şuan evli olsam kesinlikle düşünmem hemen çocuk. Gerçi büyük konuşmayacaktım daha aynı cümleyi arkadaşıma kurdum büyük konuşma dedi. Şimdi evli olsam en azından 2 sene sonra düşünürüm 26da evlenmiş olsam 1-2 sene sonra düşünürüm 30a doğru ve sonrasında evlenirsem hemen düşünebilirim mecburiyetten çünkü yaş ilerleyecekTam benlik bir konu olmuşbütün arkadaşlarım hayatıma özeniyor çok şanslısın daha ne istiyorsun falan diyorlar ama ben asla öyle hissetmiyorum evet istediğim herşeyi yapabilirim evlendim tek sorun çocuğum olmadı oda zaten 23 yaşındayım pek çaba göstermiyorum hiç derdim yok diye onu dert edinmiştim ama artık oda dert değil okumadım çalışmıyorum kuzenlerim sırf çalışmadığım için bile beni şanslı görüyor okumadı calismiyor rahat rahat yaşıyor diyorlar yapicak bişey yok her insana şans bir yerden gülüyor bence yani onlar anne ve babalarıyla büyüdüler benim annem ve babam ayrıydı benim için bu bir sorundu ama onlar bana ne güzel keşke bizim de ailemiz ayrı olsa derlerdi sırf onlardan daha rahat olduğum için heralde yani bazı insanların dertleri bazılarına göre iyi gelebiliyor demekki insanlar hayatının her anında bir bosluk bir eksiklik illaki hissediyor dışarıdan herşey toz pembe görünse de öyle değil malesef bunu ben çocukluğumdan beri çok iyi biliyorum yani özendiğiniz bir hayat bir insan varsa emin olun o insanın da sizde özendigi istediği bir nokta illaki vardır bu değişmez
bana pek oyle gelmedi. siz ve birkac kisi daha cevrenizdeki “ibret verici” hayatlari yazip bunlari sukur sebebi yapmissiniz. biraz art niyetli buldum o yuzden okumaya devam etmeyecegim konuyu.Ben ilgilenmesem de kıyaslanmaya maruz kaldığım olabiliyor. Zaten bu benim anlatmak istediğim aa ben mutsuzum başkaları da mutsuz iyi bari anlamında değil kesinlikle eğer öyle anlaşılıyorsa. Bir tek sen bu durumda değilsin, sadece senin başına gelmiyor bunlar, herkeste olur böyle şeyler diye bir nevi “neden ben” dememek aslında
Bunun öyle olmadığını sizi ikna etmeye çalışacak değilim tabi ki, siz de farklı düşünmek zorunda değilsiniz aynı şekilde. Okumaya devam etmeyebilirsinizbana pek oyle gelmedi. siz ve birkac kisi daha cevrenizdeki “ibret verici” hayatlari yazip bunlari sukur sebebi yapmissiniz. biraz art niyetli buldum o yuzden okumaya devam etmeyecegim konuyu.
İşte bu da nereden baktığına göre değişir. Benim bankadaki yüklü miktar param beni calismadan gezerek birkaç sene idare eder ama ne ev almaya yeter ne araba:)Bana sorarsan da forumdaki mutlu kişilerdensin ama bazı şeylere takıldım özel değilse. Bankada yüklüce paran var bunu değerlendiriyor musun bir şekilde istersen ayrı eve çıkabilirsin bu durumda. Pek düzenli bir iş hayatın ve mesleğinle alakalı çalışmadığını söylüyorsun Ben kendi adıma bu duruma üzülüyorum şahsen çünkü o kadar okumuşuz.
Şu an hayatındaki kişi eğlenebildiğin hoşlandığın biri gibi duruyor enerjiniz tutuyorsa aman evlen geç ya.
Evet bir de böyle düşünmeliBen de şöyle düşünürüm bazen. Bir Kuzey Avrupa ülkesinde doğmuş biri olabilirdim. Bir Norveçli veya bir Finlandiyalı ( mutluluk endeksi en yüksek ülkelerden). Bazen de ya Afganistan' da doğmuş olsaydım diye. Ya da şu anda Yemenli bir kadın olsaydım diye. Şanslı mi yoksa kendimi şanssız mi görmeliyim bilmiyorum. İnsanlar arasında yaşam standarti farkı medeniyet geliştikçe arttı. Dünya aynı dünya. Ama dünyada herkese sunulan yaşam farklı. Hatta zaman içerisinde bile farklılaşiyor. Birinci veya ikinci dünya savaşı sırasında yaşıyor olabilirdik. Dertleri yaratan da insanın ta kendisi...
Niye rahatsız oldunuz, genel olarak ben de mutluyumdur Sadece çok böyle pozitif pozitif olamıyorum. Çünkü önümde birkaç problem var bu yılın sonuna kadar. Yukarıda da bir arkadaş örnek vermiş kendimizi sıkıntılı hissettiğimiz durumlarda ya başka bir kültürde doğmuş olsaydım, ya bir Savaş döneminin içinde doğmuş olsaydım gibi Aslında her insanoğlunun hayatında bir problem olduğu veya olabileceği gelip geçici olabileceği, sadece bunları bizim yaşamıyor oluşumuza farkındalık getirmek. Toz pembe gördüğümüz hayatlarda bile ufak çaplı sorunlar olup çok da özenmemek gerektiği düşüncesi bu söylediklerim. Neden illa ohh mutsuz insanlar var çok şükür gibisinde bir anlam çıkarmak istediniz anlamadımBaşkalarının mutsuzluğuyla beslenmiyorum. Sadece kendi hayatıma odaklanıyorum. Arada ufak tefek sorunlar oluyor elbette, neticede hayat bu inişlerle çıkışlarla dolu. Genel olarak mutluyum.
Yazdıklarınızı okurken çok rahatsız oldum. Kendinizi başkalarının mutsuzluğuyla teselli etmek yerine sadece kendi hayatınızla ilgilenirseniz siz de mutlu olursunuz belki.
İnşallah nasip olur size ve isteyen herkeseAha bu biz... Herkesin imtihanı başka türlü oluyor, hayat bu...
Kesin değiyordur nazar. Hayır bir de anlamıyorum neyime nazar değdin ama illa özenilecek bir şeyler olmasına gerek yok. Mesela komşum diyor ki geçen gün tırnaklarını yiyor kendisi küçücük Oje de süremiyor ilk defa sürmüş uzun zaman sonra elime yüzüme bulaştırdım diyor. ben de öyle Kendini öyle hissetmesin diye olur ya benim de baş parmağımın tırnakları kırılıyor bir kısmı oje düzgün durmuyor dedim. Ohh iyi oluyor ben süremiyorsam siz de süremeyin diyor gülerek. Fesatlığa bak. Tırnağa bile nazar değdirecek biridir zaten kendisi. Böyleleri enerji düşürüyorBen de bu sıralar aynıyım sizle, hep ben çile çekiyorum herkes mutlu gibi. Hep de işim rast giderdi normalde, nazar değiyor herhalde
Böyle rahatsın oh ne güzel diyen insanlara hep şikayet etmek gerek. Onları övdükçe sen de de ki her zaman evde de sıkıcı oluyor, ya da atıyorum maaşım çok iyi değil benim de ama de, yöneticilerim biraz sıkıyor de. Kusursuz sandıkları için de nazar değiyor halden anlamıyorlar. Anlat mesela hafta sonu bile işin için zaman ayırman gerektiğini. Hayır insanlara laf anlatmak da zorBenim tamamen İnternet üzerinden yürüyen dijital bir işim var. Şirket resmi tatilleri asla atlamaz hatta hafta sonlarım da tatil. Çevremde herkes özenir, üstelik evden çalışıyorum falan herkes diyor ki oh tatilin bol, işin çok rahat. Halbuki bilen yok ben tatil de olsa en az bir saatimi ayırmak zorundayım rutin görevlerim için. Yarın pazar, üstelik denize gideceğim ama sabahın 9'unda yapmam gereken işler var mesela. Böyle tatil günlerinde herkes yatağındayken benim saatli yapmam gereken şeyler oluyor ve pc başına geçiyorum. O bana çok rahatsın diyenler acaba pazar pazar sabah dokuzda işle ilgileniyor olmak ister miydi merak ediyorum.
Benim tamamen İnternet üzerinden yürüyen dijital bir işim var. Şirket resmi tatilleri asla atlamaz hatta hafta sonlarım da tatil. Çevremde herkes özenir, üstelik evden çalışıyorum falan herkes diyor ki oh tatilin bol, işin çok rahat. Halbuki bilen yok ben tatil de olsa en az bir saatimi ayırmak zorundayım rutin görevlerim için. Yarın pazar, üstelik denize gideceğim ama sabahın 9'unda yapmam gereken işler var mesela. Böyle tatil günlerinde herkes yatağındayken benim saatli yapmam gereken şeyler oluyor ve pc başına geçiyorum. O bana çok rahatsın diyenler acaba pazar pazar sabah dokuzda işle ilgileniyor olmak ister miydi merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?