Ben hiç şımartılmadım ki !

lili_26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
309
1
96
38
İstanbul
Annemle babam kendimi bildim bileli tartışırlar önceleri dayak flanda vardı neyseki şimdi biraz yaşlarını aldılar anlaşıyorlar biraz...3 kız kardeşiz küçük ablamla beni en büyüğümüz büyütmüş annem kendi benliğine çok düşkün bi insan... arkadaşlarıma bakıyorumda şöyle bi hep annelerinde bi şefkat... bizde hiç böle bişey olmadı orta okuldan beri zaten kahvaltımı dahil herşeyimi kendim yaparım,şimdi büyüdüm 22 yaşındayım haftanın 6 günü çalışıyorum 1 gün tatilim var diğer arkadaşlarım öğlene kadar uyuduklarını kahvaltılarını annleri hazırladıklarını sonrada gezmeye gittiklerini söylüyorlar bizde ise çok geç olmadan en geç 10 da kalkılır kahvaltıyı tabiki ben sonra 2-3 e kadar temizlik gün bitiyor zaten annem hiç yardım etmez birde bi günün var haftada 1 gün temizlik yapıyon 2 oda temizliyon otel mi burası yapacan tabi büyüttüm ben sizi diyor,dışarı çıkayım desen bin bir laff evde otur napcan gezipde falan filann..
Etrafıma bakıyorumda biz hiç şımartılmadık ne annem ne babam hep sıkıldık isteklerimiz hiç olmadı bu yüzden çok güvensizim kendime çekingenim ,annemi hiç düşünmez bizi meyve yemek bile laf oluyo bizde babam yapmazda annem bitiriyonuz ben öğlenleri yiyorum onu diyo gücüme gidiyo keşke ilgili bi anne ve babaya sahip olsaydım ,paylaşmak istedim

belkı annenınde sorunları vardır...konuşabılıyormusunuz..aranızda iletişim varmı..

ınsan 7sinde ne ise 70inde o dur.. ßelki o da aiLesinden ßöyle gördü.....

bende sadece esimin annesi boyle zannederdim meger baskalarida varmis fisfisfis
esiminde yedigi ictigi laf olurmus
kimse kusura bakmasin ama nefret ediyorum bencil insanlardan :mymeka:
allah hakkinizda hayirlisini versin napacaksiniz anne iste of bile demek gunah

Bu yazıyı kızımın okuması için neler vermezdim. Ama yanımda değil okuyor. Canım benim evet malesef anneler bazan bencil olabiliyor. Ben anneyim . Benimde annemde aynen senin annen gibiydi.Evlendim uazağa gelin gittim anneme gezmeye gelirdim her şey aynı tas aynı hamam. İnanırmısın hastalık sürecindede aylarca ben baktım. Ve öleceğine yakın kıymetimizi bildi ama . Geçti borun pazarı misali. Ama inanıyorumki sende benim gibi anne olursun. Ama bak annem beni sevmedi demiyorum, sadece çok bencil ve rahatına düşkündü ve fedakar değildi. Annen seni mutlaka seviyordur ama kendini daha fazla seviyor. Yaşamında güzel günler senin olsun.

canım yaa...
cok üzüldüm yazdıklarına..
insanın en büyük sıgınacagı limandır ana kucagı..
ama seninde sınawın bu belkide..
en azından sana nasıl bi anne olmaman gerektiğini öğretio..
umarımm bi gün sei sımartıcak..sen çok sevicek biriyle karşılarsın..

biz kadınların ne kadar büyük sorumlulukları var aslında. her bireyi yetiştiren anne ve yetiştirdiği bireyin sağlıklı olup olmamasındaki en büyük faktör anne!
anneler çoğu zaman çocuklarının beslenme, temizlik gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlar da en önemli ihtiyacı sevgi ihtiyacını karşılayamıyorlar.
yaşadıklarına çok üzüldüm. inşallah sana çok değer verecek ve seni şımartacak biri çıkar karşına. anne babanın boşluğunu kimse dolduramaz ama umarım kendi ailende mutluluğu yakalarsın.

amin inşallah çok teşekkür ederim yazdıklarınız için ..
Ne yapalım düşünüyorumda ya hiç olmasalardı kendimi böle teselli ediyorum

Bu yazıyı kızımın okuması için neler vermezdim. Ama yanımda değil okuyor. Canım benim evet malesef anneler bazan bencil olabiliyor. Ben anneyim . Benimde annemde aynen senin annen gibiydi.Evlendim uazağa gelin gittim anneme gezmeye gelirdim her şey aynı tas aynı hamam. İnanırmısın hastalık sürecindede aylarca ben baktım. Ve öleceğine yakın kıymetimizi bildi ama . Geçti borun pazarı misali. Ama inanıyorumki sende benim gibi anne olursun. Ama bak annem beni sevmedi demiyorum, sadece çok bencil ve rahatına düşkündü ve fedakar değildi. Annen seni mutlaka seviyordur ama kendini daha fazla seviyor. Yaşamında güzel günler senin olsun.

evet çok haklısınız annem bizi mutlaka seviyor ama dediğiniz gibi çok bencil rahatına düşkün ve fedakar değil ama ben böyle sevgidende hiç bişey anlıyamıyorum :(

Ah be güzelim ben annemin yüzünü hatırlamıyrm. seneler önce ölmüş ..hep bir yanım eksik gibi ama seni düşündükçe yasayan ölü annelerde varmış üzüldüm haline....güzelim her çocuk doğuran ana olamaz ana var anacık var...buda senin kaderinmiş sen yinede hayata küsme sonuçta o senin annen yapacak bir şey yok..seninde ilerde çocukların olduğunda annenin sana veremediği seviyi sen onlara verirsin..Allah ne muradın varsa versin ..........

benim ananemi tarif ediyorsunuz kendi çıkarları çocuklarından önce geliyor kendi rahatı her şeyin ötesinde.ama benim annem asla böyle bir kadın değil çok fedakar bizim için her şeyi yapar.babam annemi yıllarca aldattı sırf biz perişan olmayalım diye bize kıyamadığından bizi terketmedi.biz şaun her şeyimizi annemize boçluyuz.bizde de tam tersi rahatına düşkün düşüncesiz bir babam var babama karşı çok soğuğum ama iyiki annem süper bir kadın.ben 27 yaşındayım hala işten gelmeden yemeğim çayım hazırdır ayağıma kadar gelir.ben işten gelmeden ne seviyorsam hepsi yapılmış beni bekler.bizimde şansımız babadan gülmedi üzülme bence her ailede var böle tipler maalesef.

evet çok haklısınız annem bizi mutlaka seviyor ama dediğiniz gibi çok bencil rahatına düşkün ve fedakar değil ama ben böyle sevgidende hiç bişey anlıyamıyorum :(

Seni çok iyi anlıyorum. Ben annemin bir kere bile şöyle içten gelerek öptüğünü sarıldığını hatırlamıyorum. Oysaki her çoçuğun şımartılmaya başını dayıyacağı öpüp koklayacağı bir anneye ihtiyacı vardır. İnanırmısın bende anne oldum ama hala içimde kanayan yaradır. Boşver be çocuğum üzme kendini bu kadar. Hayatının gerçeği kabul et. Zor biliyorum tahmin ediyorum ama annen düzelmeyecek ölene kadar böyle kalacak. O yüzden sen kendini olumlu yönlerini düşünerek mutlu et. Önünde uzun yıllar var umarım sevgi denizinde balık olursun.

canım yazının basında önceleri dayak vardı demişsin.kavgalar dayaklar...tabi ki de kadının psikolojisi bozulmustur.belki de ondandır.benim annemde cok dayak yedi babamdan benim gözlerimin önünde bende su an senin gibiyim istediğim birseyi bile söyleyemiyorum ve cok sessiz içine kapanık biriyim.ne yazık ki olan bize oluyor.benim annem de hiç bir alanda yanımda olmuyor.üniversitedeyken bir kez bile okuluma gelmedi aynı sehirde olmamıza ragmen.neyse bu böyle uzun sürer yalnız degilsin bu konuda.

Annemle babam kendimi bildim bileli tartışırlar önceleri dayak flanda vardı neyseki şimdi biraz yaşlarını aldılar anlaşıyorlar biraz...3 kız kardeşiz küçük ablamla beni en büyüğümüz büyütmüş annem kendi benliğine çok düşkün bi insan... arkadaşlarıma bakıyorumda şöyle bi hep annelerinde bi şefkat... bizde hiç böle bişey olmadı orta okuldan beri zaten kahvaltımı dahil herşeyimi kendim yaparım,şimdi büyüdüm 22 yaşındayım haftanın 6 günü çalışıyorum 1 gün tatilim var diğer arkadaşlarım öğlene kadar uyuduklarını kahvaltılarını annleri hazırladıklarını sonrada gezmeye gittiklerini söylüyorlar bizde ise çok geç olmadan en geç 10 da kalkılır kahvaltıyı tabiki ben sonra 2-3 e kadar temizlik gün bitiyor zaten annem hiç yardım etmez birde bi günün var haftada 1 gün temizlik yapıyon 2 oda temizliyon otel mi burası yapacan tabi büyüttüm ben sizi diyor,dışarı çıkayım desen bin bir laff evde otur napcan gezipde falan filann..
Etrafıma bakıyorumda biz hiç şımartılmadık ne annem ne babam hep sıkıldık isteklerimiz hiç olmadı bu yüzden çok güvensizim kendime çekingenim ,annemi hiç düşünmez bizi meyve yemek bile laf oluyo bizde babam yapmazda annem bitiriyonuz ben öğlenleri yiyorum onu diyo gücüme gidiyo keşke ilgili bi anne ve babaya sahip olsaydım ,paylaşmak istedim

Pek bir farkımız yokmuş bende aynı şeyleri yaşadım seninle bizde 3 kız kardeşiz en büyüğü benim ve ben annemden babamdan görmediğim şefvati sıcaklığı mutluluğu eşimden gördüm...

Ve asıl önemli olan ne biliyomusununuz çekinik pısırık bişey kaldımne yapsamne söylesem eşim kızacakmış bağıracakmış gibi geliyor çok haklı bile olsam ağzımı açıp tek bir kelime edemiyorum bazen..

Neden hep korkuttular hep susturdular hep ezdirdiler....

artık anneni degıştıremezsın durumu kabul edıp kendını uzmemelisin. ama çok ıyı bır anne olursun. senın evladın yaşadı derım. :teselli:

kıyamam sana.

Back
X