• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben İnsanlarla Nasıl Yaşanır Bilmiyorum

O kadar çok insanin yanilma payi az. Lise, universite, aile içi yani herkeste yanılıyor ya da size uymuyor olamaz. Sıkıntı sizde ama profesyonel yardim almaniz lazim. Buraya iyiyim, sessizim vsvs yazarak kimse size yardim olacak fikirleri veremez. Profesyonel biriyle uzun uzun konuşmaniz lazim bence.

Ailenizden de okuldaki çevrenizden de zorbalığa ve psikolojik şiddete maruz kalmışsınız. Bu zamanla öz güveninizi azaltmış. Ayak üstü sohbet edebildiğiniz birileri oluyor mu? Kişisel hijyeninize dikkat ediyor musunuz, kılık kıyafetinize özen gösteriyor musunuz? Bunlar da bir etken olabilir ama tam olarak ne yaşadığınızı anladım desem yalan olur. Terapiste gidip onunla konuşabilirsiniz belki.

Bu hikaye bu kadar basit olamaz. Üniversite dahil hayatının her anında böyleysen sende bir sorun olmalı kusura bakma. İyiyim sessizim değildir o. 26 yaşındasın ergen de değilsin ki. Psikolojik destek alıyor musun?
Bende sorunu kendimde görüyorum bu kadar insanla olmuyorsa sorun bendedir ama gerçekten iyi niyetli ve zararsız biriyim

Bu hikaye bu kadar basit olamaz. Üniversite dahil hayatının her anında böyleysen sende bir sorun olmalı kusura bakma. İyiyim sessizim değildir o. 26 yaşındasın ergen de değilsin ki. Psikolojik destek alıyor musun?
Calistigim yerde bir arkadaş var mesela. O için döktüğünde aynı konu sahibi gibi anlatıyordu. İki üç yıl boyunca uzaktan arkadasiydim. Hep dertleşmek için arar , yalnızım dislaniyorum vs derdi. Sonra bunla aynı yerde çalıştık ve sevindimde arkaslik ederiz diye. Ama bu kız kesinlikle kendinin farkında olmayan aşırı bencil, paravatsiz , şaka diye yanağa tokat saplatan , kalabalık ortamda kendini ovecek diye bizi gömen biri çıktı.. meğer kendi geçimsiz, aksi , fesat bi kızmış. Ana herkese , hatta artık bana bile kul hakkımı yiyorlar , helal etmiyorum vs vs bileniyor sürekli. Artık ben de ona mesafe çizdim, çünkü çok saygısız ve inanılmaz bencil. Bu kizkmizda mi acaba onun gibi diye düşündüm. Size hak verdim.

Calistigim yerde bir arkadaş var mesela. O için döktüğünde aynı konu sahibi gibi anlatıyordu. İki üç yıl boyunca uzaktan arkadasiydim. Hep dertleşmek için arar , yalnızım dislaniyorum vs derdi. Sonra bunla aynı yerde çalıştık ve sevindimde arkaslik ederiz diye. Ama bu kız kesinlikle kendinin farkında olmayan aşırı bencil, paravatsiz , şaka diye yanağa tokat saplatan , kalabalık ortamda kendini ovecek diye bizi gömen biri çıktı.. meğer kendi geçimsiz, aksi , fesat bi kızmış. Ana herkese , hatta artık bana bile kul hakkımı yiyorlar , helal etmiyorum vs vs bileniyor sürekli. Artık ben de ona mesafe çizdim, çünkü çok saygısız ve inanılmaz bencil. Bu kizkmizda mi acaba onun gibi diye düşündüm. Size hak verdim.
Ben sorunun bende olduğunu düşünüyorum bu kadar insanla neden olmuyor demekki sorun bendedir bu yüzden olmuyor ama gerçekten iyi niyetli saf biriyim sorun insanlara tuhaf ve itici geliyorum

Canım zeka alanlara ayrılıyor. Akademik zekan vs normal olabilir ana sosyal duygusal zekan biraz düşük sanırım. Bunun üzerinde çalış. Tıpkı bir çocuk gibi basit görevler belirle . Güler yüzlü, tatlı dilli olmakla başla. İnsanlarla selamlaş. Tek başına çık gez , insanları gözlemle. Faydalı olacaktır. Kendini tanımaya yönelik kitaplar oku

Ya ben de bu kadar fiziksel “şakalar” biri olmasa da aynı tanımladığınız gibi birisine denk gelmiştim üniversitede. Kız sınıfa girince bile tüylerim ürperiyodu.

Üzüldüm gerçekten. Ama bu nedir mesela ?
Ne alaka böyle bir yorumda bulundunuz ?
Patavatsız olabilir misiniz biraz ?
Kızın erkek arkadaşı çok yakışıklı kızda güzel değil daha önce ablamda söylemişti hiç güzel değil o tipe göre çok yakışıklı sevgilisi var diye bugün ben söyleyince gözüyle susturdu

Üniversite hocam tavır almıyor sadece Instagram'da her öğrencisine GT yapmış birtek bana yapmamış demekki merak etmiyor beni .Sessiz kendi halimde takılıyorum arkadaş edinmek istersemde bir kahve içelim mi diyorum davet ediyorum direk numaramı siliyorlar mesela Instagram'dan istek atsam mi bile kabul etmiyorlar

İnsanlarla yanlış iletişim kuruyorsunuz yada çok pasif kalkıyorsunuz. Cok sesiz kalmak, sürekli insanların huyuna gitmek, kendine ait fikir ve düşüncelerini dile getirmemek ve savunmamakta bu yaşadığınız duruma neden olabilir.

Canım zeka alanlara ayrılıyor. Akademik zekan vs normal olabilir ana sosyal duygusal zekan biraz düşük sanırım. Bunun üzerinde çalış. Tıpkı bir çocuk gibi basit görevler belirle . Güler yüzlü, tatlı dilli olmakla başla. İnsanlarla selamlaş. Tek başına çık gez , insanları gözlemle. Faydalı olacaktır. Kendini tanımaya yönelik kitaplar oku
Teşekkür ederim 🙏🏻

Tarih profunu dinlemiştim YouTube da onun dediklerini söyledim annem uyardı daha sonra ortak biri için yorum yaptım güzel bir kız değil dedim ablam uyardı yine ortak birinin bana yaptığı hatalı davranış için çok küstah dedim ablam yine gözleriyle sus işareti yaptı
Sessiz olduğunuza emin misiniz?
Bayağı bayağı laf giydiriyorsunuz millete hem de arkalarından.

Sessiz olduğunuza emin misiniz?
Bayağı bayağı laf giydiriyorsunuz millete hem de arkalarından.
Arkadaş ortamında sınıfta hastanede devlet dairesinde sessizim kendimi ifade edemem hakkım yenir ne yapacağımi bilemem susarım ama aile ortamında konuşurum sonuçta yabancı kimse yok ve bana kaba davranış sergilediyse

Kızın erkek arkadaşı çok yakışıklı kızda güzel değil daha önce ablamda söylemişti hiç güzel değil o tipe göre çok yakışıklı sevgilisi var diye bugün ben söyleyince gözüyle susturdu
Bu konu abla kardeş ikinizi de ilgilendirmez ama.
Alakasız bir ortamda , kulağına gidecek bir ortamda dediyseniz ondan susturmuştur ayriyetten.
Ayrıca insanların yüzüne susup böyle arkalarından konuşuyorsanız sevilmemenizde normal. 🙄 Bir şekilde kulaklarına gidiyordur zaten çünkü!

Buradan bi üye yaşadigi bi olayi anlatmisti ama adını unuttum o uyenin. Ayni boyle dislaniyorum cok iyiyim vs yazan bir kadina üzülüp telefon numatasini vermis arkadaslik etmek için. Sonra bu kişiyle sıkıntı yaşamiş baya sanirim pişman oldum tel no verdigime vs diyordu.
Ben de inanmiyorum cok iyi niyetli sessiz bi insanin toplu dişlanacagina. Oylr birini de hic gormedim.

Arkadaş ortamında sınıfta hastanede devlet dairesinde sessizim kendimi ifade edemem hakkım yenir ne yapacağımi bilemem susarım ama aile ortamında konuşurum sonuçta yabancı kimse yok ve bana kaba davranış sergilediyse
Arkadaş ortamında size bir şey söylendiğinde cevap veremeyip sonradan arkasından bu şekilde söyleniyorsanız itici olur. İnsanlar bunu gözlemler ve tavrınızı hoş bulmaz. Ya direkt insanlarla konuşun ya da arkadan da konuşmayın.
Size neden kaba davranış sergiledi mesela ne yaptı?

Üniversite hocam tavır almıyor sadece Instagram'da her öğrencisine GT yapmış birtek bana yapmamış demekki merak etmiyor beni .Sessiz kendi halimde takılıyorum arkadaş edinmek istersemde bir kahve içelim mi diyorum davet ediyorum direk numaramı siliyorlar mesela Instagram'dan istek atsam mi bile kabul etmiyorlar
Bakın bu normal değil. Sosyal medyada herkes herkesi takip ediyor, tanımadığımız insanları bile takip ediyoruz zaman zaman. Ben çok problemli insanlar dışında kimseyi bu konuda geri çevirmiyorum, çevireni de görmedim.
Telefon numarası da aynı şekilde. İnsanlar kolay kolay numara silmezler. Bir insanın numarasını aldıysak, çok ciddi bir problem yaşamadığımız sürece iletişim kurmasak da silmeyiz. Aklımıza gelmez, durup dururken ay şunu da sileyim demeyiz.
Bence siz insanlarla ciddi problemler yaşayıp görmezden geliyorsunuz. Kendi halinde içine kapanık insana böyle davranılmaz çünkü.

Back
X