• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben İnsanlarla Nasıl Yaşanır Bilmiyorum

Neden gözleriyle sana sus işareti yapıyorlar.hangi konulardan bahsettin ne konuştun ki ...
Birde karakterim yok kelimesi üniversite öğrencisi bir kişiye yakışmıyor olumlu yada olumsuz herkesin bir karakteri vardır.suan olduğunuz haliniz de sizin karakteriniz ve kişiliğiniz.
Olumlu anlamda kendini yetiştirecek adap kural öğrenecek ve insanlarla iletişim kurmak adına kelime haznenizi geliştirip kendinizi her anlamda yetistireceksiniz başka yolu yok..

Kızın erkek arkadaşı çok yakışıklı kızda güzel değil daha önce ablamda söylemişti hiç güzel değil o tipe göre çok yakışıklı sevgilisi var diye bugün ben söyleyince gözüyle susturdu
Demekki eniştenizin yanında konusmamaniz gereken bir konu.oturdugunuz insanları gözlemleyin.. herkesle her konu konuşulmaz her ortamda her konu konuşulmaz.

Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum ve yıllardır beni çok üzen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben 26 yaşındayım üniversiteden yeni mezun oldum fizyoterapistim .Konuma gelecek olursam benim bir kişiliğim karakterim yok nerede nasıl davranmalı ne konuşmalı bilmiyorum bu yaşıma kadar da çok çektim insanlardan okul hayatım hep zorbalıklarla geçti hiç arkadaşım yok üniversitede hocam bile benim için toplum tarafından dışlanmış diyordu düşünün Instagramda her öğrencisini takip ediyor beni etmiyor birtek siniftada hiç arkadaşım yoktu kimse arkadaş olmak istemiyor itici buluyorlar iyi niyetli ve temiz kalpliyim kimseye kötülük yapmam ama yıllardır çok üzülüyorum bir karakterimin olmamasina yasadiklarima mesela bugün ablam ve eniştem gelmişti annem ve ablam gözleriyle sus işareti yapıyordu sürekli . Açıkçası bıktım artık kendimden hep gözlemledim insanları çoğunun kendine saygı duyuran karakterleri var benim ise yok ortaokulda lisede bana onca hakaret ederdiler sadece susardim .Az önce annemde dedi bol keseden atıyorsun çok üzüldüm ben insanlarla nasıl yaşanır bilmiyorum.İçimi dökmek istedim size çok kötüyüm çünkü hiç arkadaşım yok 1 tane bile .
Bence bunu farketmiş olman bir başarı. Toplum içinde nasıl davranacağını bilmediği halde sanki toplum nasıl davranmasını bilmiyormuş gibi kendinden başka herkesi suçlu görmenden çok daha iyidir.
Fizyoterapist olacak kapasiten varsa aklın fikrin yerindedir maşallah. Kitap okur musun ? Film izler misin ? Diksiyonunda bir sıkıntı var mı?

Bakın bu normal değil. Sosyal medyada herkes herkesi takip ediyor, tanımadığımız insanları bile takip ediyoruz zaman zaman. Ben çok problemli insanlar dışında kimseyi bu konuda geri çevirmiyorum, çevireni de görmedim.
Telefon numarası da aynı şekilde. İnsanlar kolay kolay numara silmezler. Bir insanın numarasını aldıysak, çok ciddi bir problem yaşamadığımız sürece iletişim kurmasak da silmeyiz. Aklımıza gelmez, durup dururken ay şunu da sileyim demeyiz.
Bence siz insanlarla ciddi problemler yaşayıp görmezden geliyorsunuz. Kendi halinde içine kapanık insana böyle davranılmaz çünkü.
Lisede çok problem yaşadım ama unide bana hiç fırsat verilmedi arkadaşlık için

Bence bunu farketmiş olman bir başarı. Toplum içinde nasıl davranacağını bilmediği halde sanki toplum nasıl davranmasını bilmiyormuş gibi kendinden başka herkesi suçlu görmenden çok daha iyidir.
Fizyoterapist olacak kapasiten varsa aklın fikrin yerindedir maşallah. Kitap okur musun ? Film izler misin ? Diksiyonunda bir sıkıntı var mı?
Kitap okuyorum film çok nadir izlerim diksiyonum iyi sorun yok hatta dogulu olmama rağmen nasıl düzgün diyorlar

O kadar çok insanin yanilma payi az. Lise, universite, aile içi yani herkeste yanılıyor ya da size uymuyor olamaz. Sıkıntı sizde ama profesyonel yardim almaniz lazim. Buraya iyiyim, sessizim vsvs yazarak kimse size yardim olacak fikirleri veremez. Profesyonel biriyle uzun uzun konuşmaniz lazim bence.
Evet sorun bende

Buradan bi üye yaşadigi bi olayi anlatmisti ama adını unuttum o uyenin. Ayni boyle dislaniyorum cok iyiyim vs yazan bir kadina üzülüp telefon numatasini vermis arkadaslik etmek için. Sonra bu kişiyle sıkıntı yaşamiş baya sanirim pişman oldum tel no verdigime vs diyordu.
Ben de inanmiyorum cok iyi niyetli sessiz bi insanin toplu dişlanacagina. Oylr birini de hic gormedim.
Gerçekten kimseye kötülük yapamam hiç yapmadım

Bakın bu normal değil. Sosyal medyada herkes herkesi takip ediyor, tanımadığımız insanları bile takip ediyoruz zaman zaman. Ben çok problemli insanlar dışında kimseyi bu konuda geri çevirmiyorum, çevireni de görmedim.
Telefon numarası da aynı şekilde. İnsanlar kolay kolay numara silmezler. Bir insanın numarasını aldıysak, çok ciddi bir problem yaşamadığımız sürece iletişim kurmasak da silmeyiz. Aklımıza gelmez, durup dururken ay şunu da sileyim demeyiz.
Bence siz insanlarla ciddi problemler yaşayıp görmezden geliyorsunuz. Kendi halinde içine kapanık insana böyle davranılmaz çünkü.
Evet normal değil çünkü hocam herkes gt yapmış ben dışında demekki beni çok boş takip edilmeye değer olarak görmüyor daha sonra sınıftaki çoğu kişi isteğimi kabul etmedi toplum tarafından dışlanmış sorunlu bir kişiliğim

Yatkın olduğun nir hobi var mı? Çini boyama,seramik,müzik aleti,dans,fotoğrafçılık?Buralar sosyalleşme alanı buralarda arkadaşlık daha kolay bulunabilir gibi geliyor bana.
Evet var ama üniversite bitti ailemin yanına döndüm ilçede böyle kurslar yok bende çok istiyorum enstrüman kursu fotoğraf vs kurslara gitmeyi

Evet normal değil çünkü hocam herkes gt yapmış ben dışında demekki beni çok boş takip edilmeye değer olarak görmüyor daha sonra sınıftaki çoğu kişi isteğimi kabul etmedi toplum tarafından dışlanmış sorunlu bir kişiliğim
Seni ekleyenlere herkesin görebildiği yerlerde yorum yapmandan çekiniyor olabilirler. Veya hesabında resmin yoktur , ismin kendi ismin değilde rumuzlu vsdir tanimiyorlardir belki. Dikkat ettin mi bu durumlara

Bilmiyorum tam nedenini ama kimse arkadaş olmak istemiyor toplum tarafından dışlanmış yapayalnız biriyim
Bunu çok kafaya takarsan etrafında birileri olsada sen farketmeyeceksin büyük ihtimalle.

Bak kendini bi kampa al. Eski filmlerdeki gibi aynı. Saçına başına bak , giyim tarzını değiştir. Burada da konular açılıyor kokuyor ama farkında değil vs diye günlük duşunu al , kıyafetlerini günlük değiş ve giydiklerin doğru makinaya gitsin , parfum kullan , diş bakımını yap , bi saçını boyat havan değişsin. Biraz insanlara ayak uydur , gezecekler mi , bende gelmek isterim de lafa girme bir süre. Dinleyici ve gözlemci olarak takıl sadece . Bi hobi edin, ya da spora yazıl.

Üniversitede ilk sene en azından sıra arkadaşı, oda arkadaşı vs de mi olmadı ya? Hani bunlar için çaba sarf edilmez kendiliğinden olur. Sonra bakarsın senin gibi sessiz biri daha vardır yakınlaşırsınız sımsıkı olursunuz yani. Ben genelde sessiz kişilerin hep bir tane hiç ayrılmadığı arkadaşı olur senaryosuna alışkınım. Senin gibi lisede bir çocuk vardı anlayamıyorduk neden iletişime geçmediğini falan mezun olunca öğrendik kaynaştırma öğrencisiymiş çok üzüldük biraz daha teşvik edebilirdik onu diye ne bileyim rahatsızlığınız yoksa normal değil.

Bunu çok kafaya takarsan etrafında birileri olsada sen farketmeyeceksin büyük ihtimalle.

Bak kendini bi kampa al. Eski filmlerdeki gibi aynı. Saçına başına bak , giyim tarzını değiştir. Burada da konular açılıyor kokuyor ama farkında değil vs diye günlük duşunu al , kıyafetlerini günlük değiş ve giydiklerin doğru makinaya gitsin , parfum kullan , diş bakımını yap , bi saçını boyat havan değişsin. Biraz insanlara ayak uydur , gezecekler mi , bende gelmek isterim de lafa girme bir süre. Dinleyici ve gözlemci olarak takıl sadece . Bi hobi edin, ya da spora yazıl.
Teşekkür ederim uygulayacağım

Üniversitede ilk sene en azından sıra arkadaşı, oda arkadaşı vs de mi olmadı ya? Hani bunlar için çaba sarf edilmez kendiliğinden olur. Sonra bakarsın senin gibi sessiz biri daha vardır yakınlaşırsınız sımsıkı olursunuz yani. Ben genelde sessiz kişilerin hep bir tane hiç ayrılmadığı arkadaşı olur senaryosuna alışkınım. Senin gibi lisede bir çocuk vardı anlayamıyorduk neden iletişime geçmediğini falan mezun olunca öğrendik kaynaştırma öğrencisiymiş çok üzüldük biraz daha teşvik edebilirdik onu diye ne bileyim rahatsızlığınız yoksa normal değil.
İlk sene başka bir unideydim ikinci dönem pandemi oldu sene bitti uni degistirdim o sene de pandemiydi 3.sinifta gittim ilk kez tanışmaya çalıştım kahve ısmarlama teklif ettim hep reddedildim yurtta da tek kişilik odada kaldım hijyen açısından ilk 2 kişilik odada kalıyordum oda arkadaşım çok kirliydi bu sebeple tek kişilik odaya geçtim

Back
X