5 yaşında kıza 15 yaşında ergen muamelesi yapıyorsunuz. O daha çok küçük. Tabiki kendi istediğinin olmasını isteyecek sorular soracak. Sizin yapmanız gereken neden olamayacağını anlatmak. Mesela 2. çikolatayı yememelisin çünkü çikolata çok sağlıklı değildir. Çok yersek hasta oluruz dişlerimiz çürür. Sen hasta olmak ister misin gibi. Sorular sorduğunda annecim şimdi yemeğimizi yiyelim ondan sonra seninle sohbet ederiz gibi cümlelerle onu ciddiye aldığınızı göstermeye çalışın. İki çocuk zor tahmin edebiliyorum ama onun da sizden beklediği tek şey ilgi aslında anladığım kadarıyla. Sabrınız tükenmiş kendinize 1 gün zaman ayırmalısınız en azından. Gelecekte onu anladığınızı gösterebilirseniz tam da istediğiniz gibi bir anne kız ilişkiniz olabilir. Ama lütfen şu anda daha sadece 5 yaşında olduğunu ve size ihtiyacı olduğunu unutmayın. Hatta haftada 1 günü sadece ikiniz baş başa geçirirseniz emin olun herşey farklılaşmaya başlayacak. Allah kolaylık ve bol sabır versin sizeArkadaslar merhaba. Beni derinden yaralayan bir derdim var sürekli kalbimin ustunde bir agri hissediyorum bu problemden ötürü ve surekli mutsuzum. Konu 5 yasindaki kizim. Kizimla ben hic anlaşamıyoruz hemde hic bir konuda anlaşamıyoruz. Normalde benim cok sakin bir yapım vardır eskiden hayal kurardim ilerde bir kizim olursa arkadas gibi oluruz takar takistirir gezer tozariz diye. Ama hayallar ve hayatlar buolsa gerek surekli evde bi bağırış halindeyiz. Soyle bir kac ufak ornek vereyim. Yemek tabagini onune koyuyorum ama onunde tabak oldugunu unutuyor bir lokma yiyor basliyor sorular sormaya ben hatırlatıyorum 2.lokmayi. yine ben hatirlatiyorum 3. Lokmayi... sonra kiziyorum kizim nolur az konus diyorum yemegini bitir diyorum bağırıyorum sonra pisman oluyorum. Bir isinin yapmasini soyluyorim mesela ama illa 5 kere on kere soylicem o zaman yapicak. Ben bagirarak soylemeden hic bir sey yapmıyor da nalamiyor da. Bugun cikolata isedi bir tane verdim yedi sonra bidaha istiyor hayir kizim yedin zaten diyorum bir daha soyluyor hayir diyorum bir daha soyluyor ben bagirmadan bir seyi anlamiyor ya. Surekli sinirli gergin memnuniyetsiz sirekli tirnak yiyor. 2 yasinda bi oglum var onunla da iyi anlasamiyorlar surekli bikavga halindeler birbirlerine vuruyorlar sac cekiyorlar. Aksam olsunda kafa dinleyim diye iple cekiyorum aksami. . Babasi bana gore daha ilimli sakin yaklaşıyor. Bu problem beni cok üzüyor kizimla iyi anlasmayi cok isterdim ama cok zıttız. Bende kendimi torpulemeye calisiyorum daha sakin olayim diye . Aksam cocular uyuyunca vicdan azabi cekiyorum agliyorum ama gunduz olunca yine cileden cikiyorum. Arkadaslar benim gibi olaniniz varmi nasil ortak noktayi buluruz. Benim ak dedigime o kara diyor anlasamiyorum kizimla bir türlü.(((
Bendede kiz 4 oglan 2 yasindaArkadaslar merhaba. Beni derinden yaralayan bir derdim var sürekli kalbimin ustunde bir agri hissediyorum bu problemden ötürü ve surekli mutsuzum. Konu 5 yasindaki kizim. Kizimla ben hic anlaşamıyoruz hemde hic bir konuda anlaşamıyoruz. Normalde benim cok sakin bir yapım vardır eskiden hayal kurardim ilerde bir kizim olursa arkadas gibi oluruz takar takistirir gezer tozariz diye. Ama hayallar ve hayatlar buolsa gerek surekli evde bi bağırış halindeyiz. Soyle bir kac ufak ornek vereyim. Yemek tabagini onune koyuyorum ama onunde tabak oldugunu unutuyor bir lokma yiyor basliyor sorular sormaya ben hatırlatıyorum 2.lokmayi. yine ben hatirlatiyorum 3. Lokmayi... sonra kiziyorum kizim nolur az konus diyorum yemegini bitir diyorum bağırıyorum sonra pisman oluyorum. Bir isinin yapmasini soyluyorim mesela ama illa 5 kere on kere soylicem o zaman yapicak. Ben bagirarak soylemeden hic bir sey yapmıyor da nalamiyor da. Bugun cikolata isedi bir tane verdim yedi sonra bidaha istiyor hayir kizim yedin zaten diyorum bir daha soyluyor hayir diyorum bir daha soyluyor ben bagirmadan bir seyi anlamiyor ya. Surekli sinirli gergin memnuniyetsiz sirekli tirnak yiyor. 2 yasinda bi oglum var onunla da iyi anlasamiyorlar surekli bikavga halindeler birbirlerine vuruyorlar sac cekiyorlar. Aksam olsunda kafa dinleyim diye iple cekiyorum aksami. . Babasi bana gore daha ilimli sakin yaklaşıyor. Bu problem beni cok üzüyor kizimla iyi anlasmayi cok isterdim ama cok zıttız. Bende kendimi torpulemeye calisiyorum daha sakin olayim diye . Aksam cocular uyuyunca vicdan azabi cekiyorum agliyorum ama gunduz olunca yine cileden cikiyorum. Arkadaslar benim gibi olaniniz varmi nasil ortak noktayi buluruz. Benim ak dedigime o kara diyor anlasamiyorum kizimla bir türlü.(((
Babasiyla ben ortak noktada bulasmiyoruz benhayor deyince o evet doyor. Aglayinca istedigini yaptiriyor bende o zaman daha da sinirleniyorum esime kiziyorum hata ediyoruz diye. O da bana diyorki sen 5 yasindaki cocukla aşık atiyorsun onunla inatlasiyorsun yapma boyle diyor. Ama ilerde her dedigini yaptirmak icin napicak aglicak mi yani. Az akillansin istiyorum sakin akilli dedigim seyi anlayan bir cocuk olsun ama maalesef hemen hemen her konuda yemekten kiyafete gezmeden oyun oynayamaya kadar her konuda zitlasiyoruzsız kotu bır anne degılsınız
kızınız suan sızle zıtlasıyor
sorun sızde olsa sadece sızle sorun yasardı
kardesını kıskanıyor bellıkı
gecıcı bır sure bu sız sakınlıgınızı korumaya devam edın
bagırmak yerıne hayır net olsun
hayır dedıgınız seyın sebebınıde soyleyın
hayır cunku cıkolata yedın fazlası karnını agrıtır doktora gıtmek zorunda kalırız cunku karnın cok agrır
hayır ona dokunma o agır ve tehlıkelı dusurursen canın acıyabılır bakmak ıstersen benım elımde bak sadece gıbı
sebebıyle beraber yanı
ve kendını yerlere de atsa feryat fıgan da etse asla hayırı tamam a dondurmeyın o hayır ıse hayır olarak kalmalı
hayır dedıgınızde cok agladıgı ıcın gerı tamam dersenız bunu hep kullanır
bagırmak zorunda kalıyorsanız sızı cıddıye almıyor demektır ılla korkutmanız gerekıyor demektır bununda sebebı evde sureklı cok yuz goz olusumuz
babası 1 kerede dedıgınde dınlıyordur emınım
cunku onla sureklı bır arada degıl sebebı o
kendınızı suclamayın
babası gercekten yanlıs yapıyorBabasiyla ben ortak noktada bulasmiyoruz benhayor deyince o evet doyor. Aflayinca istedigini yaptiriyor bende o zaman daha da sinirleniyorum esime kiziyorum hata ediyoruz diye. O da bana diyorki sen 5 yasindaki cocukla aşık atiyorsun onunla inatlasiyorsun yapma boyle diyor. Ama ilerde her dedigini yaptirmak icin napicak aglicak mi yani. Az akillansin istiyorum sakin akilli dedigim seyi anlayan bir cocuk olsun ama maalesef hemen hemen her konuda yemekten kiyafete gezmeden oyun oynayamaya kadar her konuda zitlasiyoruz
Arkadaslar merhaba. Beni derinden yaralayan bir derdim var sürekli kalbimin ustunde bir agri hissediyorum bu problemden ötürü ve surekli mutsuzum. Konu 5 yasindaki kizim. Kizimla ben hic anlaşamıyoruz hemde hic bir konuda anlaşamıyoruz. Normalde benim cok sakin bir yapım vardır eskiden hayal kurardim ilerde bir kizim olursa arkadas gibi oluruz takar takistirir gezer tozariz diye. Ama hayallar ve hayatlar buolsa gerek surekli evde bi bağırış halindeyiz. Soyle bir kac ufak ornek vereyim. Yemek tabagini onune koyuyorum ama onunde tabak oldugunu unutuyor bir lokma yiyor basliyor sorular sormaya ben hatırlatıyorum 2.lokmayi. yine ben hatirlatiyorum 3. Lokmayi... sonra kiziyorum kizim nolur az konus diyorum yemegini bitir diyorum bağırıyorum sonra pisman oluyorum. Bir isinin yapmasini soyluyorim mesela ama illa 5 kere on kere soylicem o zaman yapicak. Ben bagirarak soylemeden hic bir sey yapmıyor da nalamiyor da. Bugun cikolata isedi bir tane verdim yedi sonra bidaha istiyor hayir kizim yedin zaten diyorum bir daha soyluyor hayir diyorum bir daha soyluyor ben bagirmadan bir seyi anlamiyor ya. Surekli sinirli gergin memnuniyetsiz sirekli tirnak yiyor. 2 yasinda bi oglum var onunla da iyi anlasamiyorlar surekli bikavga halindeler birbirlerine vuruyorlar sac cekiyorlar. Aksam olsunda kafa dinleyim diye iple cekiyorum aksami. . Babasi bana gore daha ilimli sakin yaklaşıyor. Bu problem beni cok üzüyor kizimla iyi anlasmayi cok isterdim ama cok zıttız. Bende kendimi torpulemeye calisiyorum daha sakin olayim diye . Aksam cocular uyuyunca vicdan azabi cekiyorum agliyorum ama gunduz olunca yine cileden cikiyorum. Arkadaslar benim gibi olaniniz varmi nasil ortak noktayi buluruz. Benim ak dedigime o kara diyor anlasamiyorum kizimla bir türlü.(((
Al benden de o kadarÇaresi sakin olmamız sanırım .Biz hırçınlaştıkça onlar daha bi azmanlasıyorlar bi müddet sonra ilişki laçkalaşıyor .Aynı sorunları yasıyorum .5,5 yasında oğlum var çok duygusal felan ama asla yapma dediğimden anlamıyor ancak delirmem lazım dinlemesi için.Tamam diyor yine yapıyor yine yine yine .
Ve kardeşi ile de durum sizin ki gibi .Durmadan kavga gürültü.O da henüz 2,5 yasında .
Ben de bilmiyorum ruhum yaşlandı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?