ben kaale alınmıyo muyum yoksa yahu :(

CerenElt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
197
0
46
Ankara
kızlar meraba. konuyu doğru yere mi açtım hiç bilmiyorum ama size bi akıl danışayım dedim.

kasım ayında sözlendim ben. malum yarın bayram. kayınvalidemin bana bayramlık alması gerekir miydi?. böyle bi adet var mı. ya da şu ana kadar sözlüyüm hatta nişan da sayılabilir bi garip oldu bizim bana ne yapılması gerekirdi,adetlerimiz neler? ben hiç bi şey tam bilmediğim için sizlere sorayım dedim. bu arada düğün tarihimiz de belli değil en erken 1 buçuk yıl sonra olacak gibi şu an için.

walla canım bizim adetlere göre alınıyor...çünkü sen onların "gelin kızı" olmuş oluyorsun... aranızda bir soğukluk mu var acaba ondan mı? yada belki çok fazla bu tarz adetleri bilmeyen yada önemsemeyen birileridir... ya da son ihtimal biliyorlardır ama işlerine gelmiyordur :)

tabiki de alınması lazım biz eşimle 1 yıla yakın sözlü kaldık 2 bayramdada kayınvaldem hem kıyafet aldı iç çamaşırna kadar hem çeyrek taktı kurban bayramındada bunların yanında koç getirmişti :) bir güzel süslemişler koçu şehrin göbeğinde kesecek yer bulamamıştık tabi... arabayla kasaba götürmüştü babam :)) ama siz onların gelin kızısınız düşünmeleri lazım.niye söz yatılar ki o zaman ..flört olarak kasaydınız ya....belkide almışlardır yani yapacaklardır bişeyler yarın sizi gidip bayramlaşınca vereceklerdir..

canım şöyle uzunca bi anlatayım da rahatlayım. normalde eskiden ay bu kaynanalarıyla ne alıp veremedikleri var bu kızların her şey laf felan derdim ama işin içine girince bi başkaymış.
ben sözlümle 4buçuk yıldır çıkıyodum ikimiz de aynı lisedeydik. küçük bi ilçedeyiz zaten herkes birbirini tanır. neyse ikimiz de şehir dışına gittik okullar için ama öyle böyle ayrılmadan bu günlere geldik. hala çok seviyorum ve çok özlüyorum onu ama çoook uzakta görevde şimdi. neyse biz kasımda sözlendik. güya söz olacaktı biz ona göre sözlümle gittik tek taş aldık hani dümdüz de değil. sonra kayınvalidem oğlanın eli bos kalmasın alyansları da alalım dedi bayramdı o zaman tüm kuyumcular kapalı. bi kuyumcuyu açtırdık tanıdık istemeye istemeye de olsa aldık kısıtlı seçenekler arasından bi alyans ama tek taşımla hiç alakası yok. ben ilik başta bi heves takıyodum ama artık takmıyorum inat değil mi :)
neyse sözden sonra ben okula gittim zaten sözlüm de görev yerine kafamız rahattı :) şimdi benim okul bitti kürkçü dükkanına döndüm ben. sözlüm de bi aylık izin aldı o da geldi beraberken kayınvalidem de iyi gayet sözlüm gitti ne arama ne sorma hiç bi şey yok. aslında çok iyidir ama bilmiyorum. ee haliyle annem de taktı buna. ben bayram için yaprağıdır mantısıdır temizliğidir yardıma gitmeyi düşünmüştüm hep ama vazgeçtim sonra. beni arayıp sormayan insana ne gitcem dedim. kendi her gün komşularıyla çaylar bilmem neler. çayı koydum gelin deyip arıyomuş çok yakın bi komşusunu akrabalar da. bizi de çağıramaz mıydı bi günden bi güne gelin çaya diye :(
neyse ben bunları çok düşünmüodum ama annemler sürekli böyle olmaz adet böyle değil felan diyolar.
bi de güya nişan yapılcaktı o da yalan oldu. dükkanları vardı hırsız girdi nişanlımpara çekti gönderdi şu an kredi ödüyo. annem de nişan felan yapmayalım demişti ona hasarınızı karşılayın dedi ama bi bakıyorum bunların arabası tüm akrabalarının altında hiç bi sıkıntıları yok gibi harcamalar kayınvalidemin kardeşinin gelinleri herkes günlerce bunlarda. gayet rahat yani.

neyse benim mezuniyetimde sağolsun düşünmüş bi bilezik almış kayınvalidem. ama nasıl büyük geldi :) ee bayram yaklaşıyo takmak istedim hani nişanlı kız boş olmaz diye. ya kızım sen takcan mı gidelim değiştirelim hiç bişey yok. kendimiz gittik değiştirdik annemle. bi de bayramlık meselesi var işte. çok şükür ihtiyacımız yok ama duyuyorum herkesten bi ban kaale alınmıyo gibiyim. insan bi sorar di mi ama kızım gel bi gidelim bayramlık alalım diye. kaynım gider istediğini alır giyer daha abisine de aldırır bi sürü şey. geçen 140 tlye kot aldırmış ben kıyamazken borcu var diye :( neyse ben gittim bayramlıklarımı aldım güzelce yarın geç gideyim diyorum evde olmazlar zaten akşama kadar zaten nişanlım da yok burda. çok kızdım niyeyse. ben kendim istedim sevdim diye mi kaale alınmıyorum öyle mi işlerine geliyo ne bilemidm . ay daha neler var da aklıma bunlar geldi. bölük pörçük oldu.

alyansı değiştirelim demiştik ona ses çıkmıyo. ya aslında seviyorum o da beni sever kızım yavrum der ama biraz başkasının aklına çok gider kaynanam. o akrabası olan komşusu mesela nişana ne gerek var düğün gibi aynı demiş o laftan sonra aynısın söylüyo bize önceden nişanımızı yapardık diyo :(

bende de aynı sorun var kaynanamı geçtim zaten de nişanlım da hiç sormuyo bişeye ihtiyacın var mı para lazım mı falan diye anlamış değişim bayramlık falan geçtim zaten nişanlım bana bu soruyu sorsa başka bişe istemiyorum :/

bende de aynı sorun var kaynanamı geçtim zaten de nişanlım da hiç sormuyo bişeye ihtiyacın var mı para lazım mı falan diye anlamış değişim bayramlık falan geçtim zaten nişanlım bana bu soruyu sorsa başka bişe istemiyorum :/

canım nişanlım uzakta benim. hani öyle çok ince ince sormaz çok da bilmez böyle adetleri felan ama hani kredi kartı bendedir mesela. ne bileyim insan düşünülmek istiyo.

ewet canım ama ben hiç düşünülmüyorum bak yine senin bir artın var nişanda doğru düzgün bi set bile almadılar yani bende istemedim daha doğrusu öle istemek gibi bi huyum yok ama yakında başlıcam ağzımı açmaya :)

normal şartlarda bayramlık almaları lazımdı sana bu her yerde böyledir geline bayramlık alınır

ewet canım ama ben hiç düşünülmüyorum bak yine senin bir artın var nişanda doğru düzgün bi set bile almadılar yani bende istemedim daha doğrusu öle istemek gibi bi huyum yok ama yakında başlıcam ağzımı açmaya :)

ben şunu anladım canım doğru mu bilmem ama sanki mütevazi oldukça bi şey istemedikçe tepene çıkılıyo. ya en önemlisi hepsini geçtim alyans ya bu zaanlarda istediğimi takamycam da ne zaman takıcam bi daha :(

niye yarın geç gidiyorsun hiç gitme eğer gelmedi diye sözlüne söylesinler sözlünda seni arasın de... ne bir nişan ne bir birşey bayram da bile insan adettendir gelin tarafını bir arayalım alışverişe çıkalım der, daha sayayım mı biz onlara ne yaptıkta heryere gezmeye gidiyorlar herkese oturmaya gidip çağırıyorlar ama bir dünürümüzü de arayalım deme hiçbir şey yok... ben mi arayayım onlar mı Allah aşkına bir düşün tüm bunlar nasıl olsa seni seviyorum diyem mi evet seviyorum ve bedelini evlilikle iligili hiçbir heyecanımı yaşamayarak ödüyorum.....

bence de ben yarın iyi bi konferans vericem ona iyice doldum :( biz böle oldukça eziyolar bu nasılsa herşeyi kabulleniyo diye

niye yarın geç gidiyorsun hiç gitme eğer gelmedi diye sözlüne söylesinler sözlünda seni arasın de... ne bir nişan ne bir birşey bayram da bile insan adettendir gelin tarafını bir arayalım alışverişe çıkalım der, daha sayayım mı biz onlara ne yaptıkta heryere gezmeye gidiyorlar herkese oturmaya gidip çağırıyorlar ama bir dünürümüzü de arayalım deme hiçbir şey yok... ben mi arayayım onlar mı Allah aşkına bir düşün tüm bunlar nasıl olsa seni seviyorum diyem mi evet seviyorum ve bedelini evlilikle iligili hiçbir heyecanımı yaşamayarak ödüyorum.....

hay allah razı olsun :) tam içimden geçenleri söyledin. ya bi de kaynımla sürekli sorun yaşıyoruz. sürekli abartmıyorum hani kıskanıyo beni. abisi hep ona bi şeyler alsın abisiyle gezsin hava atsın. her lafımdan kavgaya hazır. daha yeni bi atıştık. bunun telefonu puk kodu istemiş bana yap dedi ben de tamam dedim yengecim yapar mısın felan dedi. neyse ertesi gün ben netten baktım uğrastım yapamadım hat zaten onun üstüne değil. kontrm de yok arayamadm neyse ben kursa gittim eve gelmiş kardeşiden teli almış. niye yapmadı felan demiş. neyse ben bişey demedim o gün bana mesaj atıyo sen neden halletmedin benim işi diye. yine sustum. sonra faceden sen var ya demiş ne olmus bana dedim. niye yapmadın dedi ben de zaten baska bi şeye sinirliydim mecbur muydum dedim.
öle mı tamam bay bu lafı dedın ya artk bnm ıcın hıc bsysn bunu abimde diyecem cok cddym bu sefer demis ben de bana bu şekilde konutuğun zaman kalbini kırarım. uğraştım olmadı. düzgünce sorduğun zaman düzgünce cevap veririrm. şu an sinirim bozuk kırmym seni de dedim .sonra git ne söylyceksen söyle abine dedim
tamam unttma bunları sakın bıda knsma bnmle hadı by by hıc umrda dglsn
sole la sole dedi bana sen de benim umrumda değilsin o zaman dedim unmta bunları bkalbnı kırardm senın am a. yaşın musıt dgl hadı by dedi terbiyesiz dedim terbyszzm ama karaktersz dglm demiş. ben de abine seni şikayet etmiyorum diye bunlar oluyo dedim. 16 yaşında bunları yapan kaynım ama güç üzmeye birebir

Son düzenleme:
bence de ben yarın iyi bi konferans vericem ona iyice doldum :( biz böle oldukça eziyolar bu nasılsa herşeyi kabulleniyo diye

canım bence direk nişanlına gürleme de. ben ona hiç bişey demiyorum şimdi yıpransın istemiyorum ilişkimiz ama kayınvalidemin bu yaptıklarını da bi şekilde yüzüne vurup rahatlıycam.:27:

Sakin olun taze gelinler...
Her seyin basi iletisim. Acin sevgilinize sorun " canim bizde gelin adayina bayramlik almak adettendir, sizde de boyle bir sey var mi? Bizde adetten oldugu icin annenleri kiracak bir sey mi yaptim da aramadilar diye dusunmeye basladim" diyin. Hemen yok beni alisverise goturmedilerdi sen bana paran var mi bir ihtiyacin var mi diye sormuyorsunda bik bik bik yapmayin! Biraz politik olun! Daha yeni nisanlisiniz anladigim kadariyla ve bu is uzun bir surec ne kendinizi yipratin ne karsi tarafi. Alyansi da evlenince otuzkere degistirirsiniz merak etmeyin. Her zaman sogukkanli davranin ofkeyle kalkan zararla oturur.

Sakin olun taze gelinler...
Her seyin basi iletisim. Acin sevgilinize sorun " canim bizde gelin adayina bayramlik almak adettendir, sizde de boyle bir sey var mi? Bizde adetten oldugu icin annenleri kiracak bir sey mi yaptim da aramadilar diye dusunmeye basladim" diyin. Hemen yok beni alisverise goturmedilerdi sen bana paran var mi bir ihtiyacin var mi diye sormuyorsunda bik bik bik yapmayin! Biraz politik olun! Daha yeni nisanlisiniz anladigim kadariyla ve bu is uzun bir surec ne kendinizi yipratin ne karsi tarafi. Alyansi da evlenince otuzkere degistirirsiniz merak etmeyin. Her zaman sogukkanli davranin ofkeyle kalkan zararla oturur.

yok öfkeli değilim aslında ama ne bileyim aynı memleketliyiz bizde adet neyse onlarda da odur ama dimi? kayınvalidemi hakkaten severim ama başkalarının lafıyla hareket ettiğini düşündüğüm için kızıyorum. ve şu an çok hevesliyim yüzüğümü takmak için ama takamıyorum. yüzük parmağıma sıkışmış gibi felan bi garip. ben her şey güzel olsun istiyorum sadece. bi daha asla gelmeyecek anlarımın tadını çıkarmak istiyorum.

:9: yahu ben 2yıldır sözlüyüm,Allah'ın izniyle önümüzdeki yaz da evleniyoruz ama ozamandan buzamana bitek söz yüzüklerimiz alındı. :1: ne onlar bana bişey alır,ne bizimkiler ona bişey aldı.Fazla umursamaz çıktım ben galiba :10:

kayın validengilin maddi durumu fena değil anlattığına görede bileziğini tek taşını yapmış bayramlık eksik oluversin yada sözlünle git al bileziğin yüzüğün darmı geldi git genişlet yaptır bunlarla neden kayınvaliden uğraşsınki ayrıca daha sözlüsün gelin değilsin diğerleri gelin bi olayı resmiyete dökmüşler yani o açıdan bakarsan daha mutlu olursun tavsiyem yarın bayramda git elini öp o büyük ayrıca sözlünün annesi yani

Bence bu kdr beklentiye girmeyin. Tabiki adetlerimiz insan beklenti icine giriyor ama sırf bunlar icin de nişanlıyı üzmeye ya da aileye soğukluk koymaya hic gerek yok.
Ben 3,5 yıllık evliyim. Bizde de Nisan olmadı aile arasında soz takıldı, ailesinde hic bı sey görmedim. Ne bir set ne de bir bilezik. Nisan bohçası geldi( onda da altın ya da bilezik olurmuş) hic bı sey yoktu.
Alyanslarimizi cok cok kuşa sürede tek bir kuyumcudan secmek zorunda kaldım.
Bu kadar sürede herhangi bir hediye de görmedim onlardan.
Sdc düğünde hic bir zMn takmayacağım beğenmediğin cok kotu bir set ve 4 tane cok ince basit bilezik taktılar.
Annem cok taktı cok söylendi hala söyler hic bı zaman esime ya da ailesine söylemedim sormadım da.
Simdi nasil? Cok cok guzel huzurlu bir evliliğim var, Altınin, hediyenin ne kdr önemsiz olduğunu anladım.
Bana cok deger veren el üstünde tutan her evlilik yıldönümümüzde pırlantalar alan bir kocam var:) o zamanlar laf etseydim karşımda bu kdr iyi niyetli bir adam olmazdı eminim .
O yüzden bence bunlara hic takılmayın sevdiğinizle mutlu olmaya bakın.

İste sakin sakin sor sen de..boyle bir adetiniz var mi diye. "Hayatim yok"derse sevgilin canini sikma var derse de "sevdicegim ben bir kusur mu isledim peki de beni annen aramadi" dersin. Sonra birak onlar ezilsin, kabahat ettilerse elbet gonlunu almaya calisirlar. Ama dedigim gibi sakin sakin sor. Bu boyle oldu ben uzuldum de. Kayinvalideler gelinlerle zitlasmaya cok meraklidir sakin ogullarina sikayet edip savasi baslatmayin. Yuzuk icinde madem illaki degistirmek istiyorsunuz onun icinde sevgilinize telefon acin " hayatim ben yuzugumu takamadigim icin cok uzuluyorum. Ayrica sen burda degilsin biri yanima gelir konusmaya calisir laf olur diye cok tedirginim. Yuzugumu degistirebilir miyiz?" diyin. Bu olayda boyle cozulur. Ama dedigim gibi hep tatli dilli olun.

Back
X