Ben korkak bir aptalım

Belliydi ama ben yeterince korkuttuğumu zannediyordum cesaret edemez diyordum ama leblebi yer gibi erebiliyormuş bir de yüzsüz yüzsüz asildigim kız diyebiliyor
Korkutsanız da gitmediniz. Yine affeder diyorlar. Şaşmayan bir şey. Yine barışın mesela boşanma davasından dönün seneye yine yapacak.

Makamına yaslanmış, her şeyi rahatça yapabileceğini zanneden bu adamı, boşanırken iş yerine rezil etmeyi ihmal etmeyin. Öyle ben müdürüm havaları kalmayınca, kimlere sarkıntılık edebilecek bir daha acaba?
Daha önceki konunuzu hatırlıyorum. Oğlunuzun babaya düşkünlüğü, doğu göreviniz olduğu için, hayatınızı yeniden düzene koymadaki endişeleriniz sizin cesaretinizi kırmıştı. Bu sefer, cesaretli olun, endişelenmeyin. Hepsi zamanla rayına oturur.Zaman geçipte, dönüp geriye baktığınızda, neden bu kadar beklemişim bile dersiniz.Allah yardımcınız olsun.

Yapan yapıyor yani net olarak..

Bir de kizginliginiz ve kininin nasıl geçti insanlar nasıl katıl oluyorlar niye oluyorlar anladım şu an
Bitince kabulleniyor insan.. Ben hep şunu dedim, olan biten benim eksik oluşumdan değildi,onun aç gözlü şrefs..z oluşundandı.Olayı kendimle ilişkilendirmedim boşandıktan sonra defteri kapadım geçtim. Sokak çocuğunun ipini boşa saldım nerde sürterse sürtsün artık dedim. Ama evliyken gördüğüm ihanet ve ilgisizlik yüzünden onu sürekli öldürme hissiyle gezerdim. Şimdi düşünüyorumda kendime etmişim. Hiç gerek yok inan,elinden geldiğince mal nafaka tazminatını al sal ipini çürük karakter nerde ne halt yerse yesin.

8 senede nasıl oldu? Defteri kapadım. Olayları hiç kurcalamadım. Sonra yüksek lisans yaptım işimde gücümde çocığumu büyüttüm. Onsuzluk ihanetsizlik demekti. Dedektiflik bitmişti. İhanet endişesi bitmişti. Ailesiyle uğraşma derdi bitmişti. Özgüven tavan yaptı ve beni görenler tanıyamaz oldu. Kendiyle barışık neşe dolu bir kadına dönüştüm.. Hiç arkama bakmadım inan. Çünkü içim rahattı ben iyiydim adi olan oydu..

Bu arada benim ablamın da eski eşi çok ilgisiz öküz bir adamdı. Çocuklarıyla sohbeti yoktu. Tatile giderlermiş o odada öğlene kadar uyurmuş, çocuk tüm gün ablamda, uyanır akşama kadar havuz başında içki içermiş, ne sıhbet ne bir ilgi. İşyerinde tanışıp evlenmişlerdi, o işten ayrılıp kendi yerini kurdu. Eli para gördükçe de eve olan ilgisi azaldı. Neticede ablam kendinden 20 yaş ufak bir stajyeriyle ilişkisini yakaladı. Boşandılar. O da çok yalvardı ama adım gibi eminim affetirseydi de devam edecekti. O kadınla evlendi ondan çocukları da oldu.
Ablam çok mutlu bir hayat kurdu. O öğretmendi. Ev araba ablamda kaldı, bir de kendi biriktirdikleriyle ufak bir hobi bahçesi gibi bir yer aldı, minik bir ev de yaptırdı zamanla. Şimdi haftasonları geziye gider, hava güzelse hobi bahçesine gider, yazları kızıyla tatil yapar. Şimdi kızı bu sene sınava girecek, üniversiteyi farklı bir şehre giderse burdaki evini satıp yazlık bir ev alacak. Atama isteyecek epey puanı var. Emekliliğe kadar orda bir hayat kurmak, çevre edinmek niyetinde. Sonrasında egede ekip biçip deniz havası alacağı bir hayat kuracak. Evlilik fln düşünmedi.Çok huzurlu bir hayatı var. Maddi anlamda zengin bir hayatı olmadı, orta gelirli bir hayatı oldu. Yani eski eşle olduğu gibi herşey dahil tatile gitmiyor eskisi gibi kamp yapıyor, pansiyona gidiyor. Ama huzuru var.İyi ki boşandım der hep. Kimsenin kahrını çekmeden yaşıyorum diyor.

Lütfen o da sürünüyor deyin de rahat edeyim

Işte bu mutlu sonlu hikaye olmuyor adama hicbir şey olmamış genç bir kadınla evlenmiş çocukları olmuş diğeri ise çocuklarını büyütmüş kendini ona adamış.Ben istiyorum ki hiç mutlu olamasın ömür boyu sürünsün

Evet cok istiyorum yapmayi ama nasil yapacagimi bilmiyorum herkese madara olsun once bir evini alayim da elinden.evet doğuya gitme korkum vardı ama hicbir şey Bu evlilikten daha korkunç degildir

Çok kinciyim malesef onu rezil etmezsem bedelini ödemezsem geceleri uyuyamam hatta

Yoo bence gayet mutlu bir son. Beraber mutsuz olmaktansa iki tarafın da mutlu olmasını yeğlerim. Yani bir şeyler bittikten sonra ben mutsuz olduktan sonra isterse mutsuz olsun. Önceliğim kendi iç huzurum ve mutluluğum olur benim de. Yani ben kendi mutluluğuma bakarım. Başkasının mutsuzluğuna değil.
Ki bir adama da söz konusu değil. Bu haftasonu en yakın arkadaşıyla kampa gitti ablam zaten. Kızı da büyük ablamda kalmayı tercih etti. Hayatını gayet keyifli yaşıyor. Evliliğe uygun bir insan olmadığını düşündüğü için böyle bir hayatı tercih etti.
Yeğenim de kardeşleriyle görüşüyor.
İki tarafın da mutlu olması en başta çocuk için iyi. Arada nefret yok. Çocuk da isterse babasıyla görüşüyor, kardeşleriyle bağ kuruyor.

Çok kinciyim malesef onu rezil etmezsem bedelini ödemezsem geceleri uyuyamam hatta
Kin en başta kendine zarar veriyor.
Benim burda kayınpederi affedemememle ilgili bir konu vardı. Ben de kindar olmasam dahi kolay affedemeyen bir insanım ne yazık ki. Ama bunu düzeltmeye çalışıyorum.
Çünkü kin nefret en çok bu duyguyu taşıyana zarar veriyor ne yazık ki.
Şimdi bunları düşünmeniz normal. Çok taze. Ama mutsuz olsun derken de kendinizi mutsuz etmeyin. Önceliğini çocuğunuzun Ve sizin mutlu huzurlu Olması olsun

O kadar arsizlasti evet beni sen ittin kızlara mesaj atmaya her gün evde kavga gürültü diyor
Diyemediniz mi'' Senin aklın yok mu adam, ittirme kaktırmayla mı iş yapıyorsun?' ' Haltları yiyip yiyip senin üstüne atmayı bilmiş de lafının nereye gideceğini bilememiş. Kendi zekasına laf etmek uğruna sizi suçlamış.

Bence evladınızı dusundugunuz icin defalarca sabretmissiniz ancak esiniz buna ragmen devam ettiyse ve piskinlige vuruyorsa dusuncesiz, umursamaz biri oldugunu ortaya koymustur. Anladigim kadariyla ekonomik özgürlüğünüz var o yüzden iyi bir avukat bulup tüm hukuki haklarınızı talep edin. Cocuk buyutmek kolay degil. Bırakın kendini manevi olarak zorlamamış maddi olarak zorlansın. Her seyin bir bedeli olmalı. Kimse sizi sizden iyi bilemez. Kendinizi dinleyin lütfen. Allah yardimciniz olsun. Gönlunuze gore olsun her sey.

Mesleğiniz de varmış , çekip buralardan gitme şansı da. Durduğunuz kabahat.

Çocuklar her şeye alışır siz hiç üzülmeyin, onu sonsuz seven tek bir kişi bile varsa hayatlarında yetiyor onlara.

Zamanla zorlanirsaniz pedagog yardımı da alırsınız , her anlamda çok yol gitmenize yardım ediyorlar.

Daha kaliteli bir hayata adım atacaksınız , hiç zorlanmayin, dimdik olun , defolup gitsin.

3 defa yaşamış , yıpranmış , yillarinizi çöp yapmışsınız , bundan sonra günler sizin gününüz olsun.

Onunda 45 numarası çürüsün.

Bundan sonra güzel günler sizi bekliyor. Bu kötü evliliğin içinden üzüntüyle değil mağrur bir şekilde kalkıp gidin. Çocuğunuzla güzel bir hayat kurun ve gene evladınız için nefret bile duymayın ki annesini de babasını da görsün ikisiyle de ayrı ayrı mutlu olsun. Çocuğunuzun özgüveni zamanla yerine gelir onu kavgadan gürültüden didişmelerden uzak tutun.

Baba cocuguna düşkün ilgili bir babaysa çocuğu babadan mahrum etmemek gerek. Anne baba arasında yaşanmış şeylerin yükünü çocuk çekmesin. Benim bir arkadaşım yıllar önce eşinin onu aldatmasi sonucu ayrıldı, çok kötü günler geçirdi ama oğlu yaşananlari asla bu haliyle bilmedi, anlasamayip ayrılan bir cifttiler çocuğa anlatılan. Çocuk anne ve babasıyla ayrı ama çok mutlu bir hayat yaşadi. Baba da ilgili bir babaydi her zaman. Yansıtmadılar çocuğa 5 yaslarindaydi o dönem.Simdi 22 yasinda, saygılı, mutlu ,huzurlu bir genç oldu

Allah bildiği gibi yapsın bu nasıl adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…