Ben kötü birimiyim ?

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Olayları ben mi abartıyorum yoksa aslında olaylar zaten zor mu bilemiyorum.Fikrinizi almak istedim....

Evlendim evim ayrı kuruldu kaynanamlar bana yürüyüş ile yarım saat mesafedeler...Evlendiğim günden 1 gün sonra evlerinde tava tencere yatak yorgan ne varsa getirdiler ve bana yerleştiler.Daha balayına gitmemiştim.Yaşımda 20 idi.Ne oldu nasıl oldu niçin karşı çıkamadım hala bilmiyorum...Ben yemek yapmayı bilmiyordum eşim tasalanma öğreniriz beraber demişti sağolsun...Bunun içinmi geldiler acaba tam olarak hala bilmiyorum yani yemek bilmiyorum öğretmek içinmi...ama yine de kaynanam bana bak bu böle yapılıyor demedi ki.Demek zorunda değilde hani bunun içinmi geldi acaba diye diyorum.

Neyse eşim kendi işini yapıyor.Biz düğün yaptık balayına gitcekken yanında çalışan yeğeni işten ayrıldı.Görümcem aldı götürdü aniden.Tabi hayal ettiğimiz balayı olmadı.2 gün bulunduğumuz yere 2 saat uzaklıktaki denize gittik.Ki onuda 2,günü kayınpğederim gel dükkan sensiz olmaz diyerek çağırdı bizi.Dükkanda eleman yok diye abimi çğırdık işten anlıyo çünkü.Kaynanamlarla beaber birde abim kaldı bizde.Daha yeni evliyim ben güya...Aradan zaman geçti kaynanamlar erken kalkıyordu kahvaltıyı edip akşam yemeğine hazırlık yapıyorlardı.Bense uyurdum odamda kendimi sığıntı gibi hissettim çoğu zaman.Ev sanki onlarında.Eşyalarım hemen mahvoldu kirlendi.Çöpe atılan poşeti bile çıkarıp alırdı kaynanam.Dağınık pis ne saysam az.Biz yatak odasındayekn pat diye girdiler,nereye gitsek çocuk gibi aradılar küstüler neden geç kaldınız diye,eşim uyumak isteyince kalk işine bak dediler,ne yemek yapılacağına herşeye onlar karar verdi. Sonra 7 ay sonra köydeki evlerine hırsız girdi ve eşimlede kavgalar ettikleri için gittiller şükrollsun Allahım... AMA Ben çok soğudum...Hemde acayip çook.İşte tam burada size sormak istiyorum...

Ben o kadar çok soğudum ki SEVEMİYORUM onları.Onlara saygısızlık yapmadım hiç bir zaman ama çok soğuk davrandım.Hala da öyleyim.İki çift laf edemiyorum.Gelmiyor içimden.Bu şekilde mesafe oluştu tabi ben ilgi göstermeyince.Şimdi gelirler yemeklerini hazılrarım yerler torunlarını sevip giderler. Ben de arabamız olmadığı için gidemiyorum.Gidersem 2 saat 3 saat anca dururum.Eşim yokken orada hiç durmadım duramam...

Kaynanam rahatsız,zaten yaşları 60 70.Doktora sürekli giderler zaten ama ilaçta verilse yine hastalar.Ben ne bayram ne seyran gidip toplamam evlerini.Ev demeye bin şahit ister.Yapmadım mı hiç tabi yaptım bazen.En son eşimle evi toparladık makinaya aldık.Ama mutağa girmedim çünkü çok pis dokunamıyorum bişeye.Ha diyeceksiniz ki yapamıyorsa tabi pis olur.Ama kızları gelince bakıyorum onlarda yapmıyor.Ypsalarda bir güne yine aynı çünkü...Şimdi onlar bu kadar yaşlıyken ,benim bayran seyran ev temizlememem,onların yüzüne gülememem benim kötü birimi olduğumu gösterir?

Ben kötü bir insanmıyım.?Onlara karşı olan bu kini neden atamıyorum.Tamam sevmiyim ama kinimde var farkındayım....Onlar için bir şey yapmak gelmiyor içimden...Eşim demin gitti yanlarına kaynanam rahatsızmış,bulaşıklar duruyormuş falan.Ben zaten yürüyerek gidemem oruçluyum başım ağrıyo arabada yok,dolmuşa binip giderim tabi ama gelmiyo içimden işte.ev çok pis yapamıyorum bişey zaten...Bir de kurban kesicez inş.Kayınpederim ortak olmasa bile ( emekli maaşı var ama ayrıyeten sürekli eşimde para verir.Daha doğrusu vermek zorunda.Baba param yok cbeimde dediği zaman dükkanın ortasında bağırır eşime,üstelik laf dinlemez hep pahalı şeyler alır ne kdar uyarsakta inadına gider ) işte kayınpeder kurbana prtak olmasada direkt yarısı onlara gidiyor.Hatta çoğu belkide.Diyelimki etleri bitti çok et yiyorlar gelip dolabımdakini alıyor kayınpeder önceki sene böyle oldu...Sanki benim hakkım yok et yemeye onlar çok tüketiyo diye ben az mı yiycem yani...Offf işte ben bu sefer eşime kızdım ortak değiller ama kurbanın yarısını veriyoruz niye dedim.Ben kötümüyüm vermek istemediğim için ?

Takıldı kafama ya...Siz olsanız ne yaparsınız...Ayrıca ben değil eşim bile bıktı babasından sevmiyor.Diğer çocukları uzaktalar.Hastane
için yanlarına gittiler kimse ilgilenmedi gibi bişey.ÇÜnkü kayınpederim uyumsuz.Durmaz beklemez herşey hemen istediği gibi olsun der.Yemek hazır mı der sabah kahvaltı eder etmez,dolaba karışır.Yani kaynanamın yapması gerekenleri o yapar :) En son dolaba kışlık için koyduğum domateslere niye koydun dedi.Aynı evde değiliz ne alaka....
Uzun oldu kusura bakmayın ne olur.Gerçekten sağlıklı düşünemiyorum sanırım.Farklı kişilerin görüşüne ihtiyacım var. Çok sağolun şimdiden.Bu arada daha anlatmadığım bir ton şey vardır eminim.Ha birde eşim bana her zaman kıymet verir.Ezdirmez hiç.O yüzden onunda hakkını yemeden söylemek istedim eşinin tavrı nasıl diyenler olursa diye...

Son düzenleme:
Canım konuyu okuyunca başlıkta ne demek istediğini anladım..

VE ben şu sonucu çıkarttım ASLA ve ASLA kötü birisi tabiki de değilsin

aksine ÇOK çok SABırlI bi insanmışsın..

Ne demek gelip evinden et almak , ona buna karışmak.....

Ya etsiz kaldıysa bi insan gider verir para alır kasaptan yarım kilo , bi kilo...

Ha eğerki parası yoksa o zaman yemesinler.....Et yemeyen insan ölüyor mu yani....???

İnsan çocuğunun , torununun , gelininin rızkı olan şeyi ne diye gidip de alır ya..??.

Son düzenleme:

Çok sağol canım arkadaşım.Konu et değil işte anlamışsın beni.Her halde kızım kalmadı etimiz dese lafını edermiyim.Veririm.Ama sormadan etmeden herşeyi kendi hakları gibi görmeleri çok sinir ediyor beni işte...

25 yaşındayım evli değilim ancak birisiyle bir evi paylaşmanın, anlaşmanın ,anlayışlı olmanın zor olduğunu düşünmüşümdür hep.siz 20 yaşında evlenmişiniz zaten.evlilik için erken bir yaş bence ...

ilk zamanlar hadi yaş küçüklüğünden uyum sağlayamadınız desem öyle bir durum da yok :)
zamanla da sevemezsiniz eşinizin ailesini dediğiniz gibi düşüncesiz insanlar gibi geldi bana da. anne baba önce çoluğnu çocuğunu düşünür ben hep böyle gördüm çevremden ...

sizin yapmanız gereken şey yardıma ihtiyaçları olursa özellikle gelip sizden yardım isterlerse yardım elinizi uzatmanız olur ...kötü birisi değilsiniz sabretmişiniz ...artık sevgi zor bulunan bir nimet yeryüzünde eşinizle daima muhabbet içinde olun destek olun birbirinize naçizane görüşüm bunlar :))
esen kalın .çokta dert etmemeye çalışın :)

Bence melek gibi insanmışsın. Böyle yüzsüz herşeye karışan insanlara natlus gibi gelin lazım.

Senin gibi saygısızlık etmeyen, torunlarını sevdiren bir gelin bulmuşlar ettikleri onca şeyden sonra. Ben olsam kapımdan geçirmezdim.

Siz mi kotusunuz? Meleksiniz mubarek.ben olsam keçileri kaçırırdim.

Vermez misin hiç tabiki de verirsin ama böyle her şeye karışarak soğutmuşlar işte kendilerinden seni..

Sinir olmakta haklısın...

Erken yaşta evlenmemi hiç sorun etmedim inanın aksine şükrolsun iyi ki erken evlendim diyorum.Sadece yaşadığım şeyler karşısında normal düşünemiyorum sanırım :) Aynen dediğiniz gibi sadece bir istekleri olursa yaparım yoksa yapmam yapamıyorum zaten.
Sağolun yorumunuz için sizde esen kalın..

bazı aileler neden böyle anlamam size kaynanalık yapan kayınpeder olmuş kayınvalideye pek iş düşmediğinden biraz daha geride durmuş sanırım...

ne diyim arkadaşım çok sabırlısın gerçekten ALLAH yardımcın olsun...
benim eşimin ailesi 5 dakikalık mesafede ben kayınpederimi bir kahve içmeye çağırır yalvarırım adam gelmez yat dinlen rahatsızlık vermiyim kızım der kayınvalidemde aynıdır...

böyle erkek ailelerini okudukça şok oluyorum heleki kayınpederler böyle olunca dahada bir şaşırıyorum...

geçenlerde kayınvalidemle bir konuda tartışırken benim gibi kaynana bulamassın ne evine aldığına karışırım nede gelip gidenine ne kaynanalar var dedi diye kıyameti kopardım nasıl böyle bir cümle kurar bana diye 3 hafta ne aradım ne sordum...

demem oki çok sabırlısın gerçekten asla kötü biri değilsin içini ferah tut...

Valla diger olaylara bir sey diyemeyecegim ama
kurban kesemiyorlar ama siz onlara etin yarisinin gitmesini dert ediyorsunuz .
Benim bildigim butun yardimlara en yakindan baslanir .
Kurban da boyledir .
Kurban eti 3 'e bolunur
bir kismi kesen kisi icin,
bir kismi aile ve es dostla yemek icin ,
bir kismi da en yakindan baslamak uzere 7 kapiya dagitilir diye biliyorum .
Yani eger kurbanin yarisini siz, yarisini kpder aliyorsa yanlis yapiyorsunuz...

Ayrica kucukbas hayvana ortak olunmaz...

Son düzenleme:
yaptıklarından sonra soğumaman tuhaf olurdu zaten...
kötü demeyelim de biraz kinci birisiniz galiba...
ben unutmam,yapılanlar aklımın bi köşesinde durur, ama kin de tutmam..
yani ne bileyim, kb ve kv beni de zamanında üzdüler ama hasta olduklarını duyduğum da üzülüyorum..
gidiyorum, evini toplayıp yemeğini yapıyorum.. beni takdir mi ediyolar, hayır...
ben gitmezsem kendimi kötü hissedeceğim için gidiyorum.. yapım bu çünkü..
sende içinden nasıl geliyorsa öyle davran...
aslında ben kötü biri miyim die sorman da senin bu durumdan rahatsız olduğunu gösteriyo
biraz düşün hangisini yaptığında kendini daha iyi hissedeceksen onu yap

Kötü biri değilsin çok sabırlısın sadece.

Siz mi kotusunuz? Meleksiniz mubarek.ben olsam keçileri kaçırırdim.

Sağolun yorumlarınız için.Gerçekten sağlıklı düşünemiyorum...Bir de benim yerimde başkası olsa evet dayanamaz ama ALLAH banada değişik bir özelllik vermiş.Ben unutuyorum :) Kötü olayları hafızamda tutamamama gibi Şükrolsn çok güzel bir özelliğim var.Yani olumluya çok odaklıyımdır kötüyü barındırmam aklımda...

Kaynanamlar benden gidince abimde işten ayrılınca bu kez diğer yeğenleri geldi eşimle çalışmaya ben bir dönemde onlarla yaşadım yani.Bende kaldılar.Toplam 5 senelik evliyim ilk 2 sene birileriyle yaşadım yani...

sizin dolaptaki yiyecekleri neden götürüyorlar ya direk kendileri mi alıyor stiyorar mı yoksa
durumları kötüdür belki o yüzden ise amenna ama yine de garip tabi.
sabredin başka çareniz yok

Bence kötü biri değilsin, onlara karşı saygısızlık da yapmamışsın. Eşin de seni ezdirmediğine göre onların da kendinin de davranışlarını fazla sorgulama...

Biz zaten 3 kişiyle ortak büyük baş kesiyoruz.Yok inanın sorun et değil.Daha çok hem ben para vermem hem en çok et bana gelsin olayı.Hatta şimdi kayınpederim eşime kurbandan istanbuldaki abinede gönderceksin demiş...Yani ben zaten düşünürüm bunu neden karışıyor...Demek istediğim bu tamamen...Bende 3 bölüp gelen gidenimizz olmadığından gelen gidene ikram edilcek kısmı vericem kaynanamlara.Onların karışmalarına gerek yok ki.Ben durabilirmiyim en yakınımıza vermeden.Sadece bu değil ki kayınpederim tahammül edemiyor sanki bişeylerin bende fazla olmasına.Azıcık fazla olan bir şey olsa evden hemen poşet alıp koyar kendine.E benimde kendime göre bi düzenim var ama....

sizin dolaptaki yiyecekleri neden götürüyorlar ya direk kendileri mi alıyor stiyorar mı yoksa
durumları kötüdür belki o yüzden ise amenna ama yine de garip tabi.
sabredin başka çareniz yok

Yok durumları kötü değil çünkü ne ihtiyaçları olsa eşim karşılıyor.Alıyor eline mesela salatalığı bende salatalık alcaktım köye fazla varmış alıyım bunu diyo.İzin istemek değil.E benim yerimde kim olsa zaten o an hayır alma diyemez...

Ben mesafeyi baya koydum zaten çok şükür...

ciddi anlamda iyi birisin bence , ayrıca nasıl dayandın nasıl bir sabır var sende yani başkası olsa neler yapardııı

normalde böyle şeyleri okuyunca kızardım kaynanaya falan ama nedense acıdım ve üzüldüm yaşlı olmalarına ve pis bir evde yaşadıklarına bence içinden evlerine gitmek ve yardım etmek gelmiyorsa en azından maddi yönden destek olman içini rahatlatabilir ben olsam böyle yapardım bırak eşin ne kadar et verirse versin zaten o etler dağıtmak için boşver böyle düşün..

Çooookk sabırlısın bence

Ben her evin kendi içinde bir mahremiyeti olduğuna inanırım. Kardeşimin evi bilse olsa dolabını açıp bakamam ne var diye, bırakın alıp götürmeyi. Kendi evimde de sağım solum karıştırılsın istemem çok sinir bozucu bir şey. Allah sabır versin çok iyi bile dayanmışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…