Çek Cumhuriyeti'nde misiniz ele vermek gibi olmasın nickten öyle çıkarım yaptım da :) Madem orada diyetisyenler sıkıntılı, kendi diyetinizi kendiniz yapın. Ki bence diyet de değil, bunu sağlıklı yaşam rutini haline getirmeye çalışın. Ben 1 yıl kadar süren bir depresyon atlattım yıllar yıllar önce, bu süreçte de kendimi yemeğe vurmuştum, sigara falan gırla zaten. En son kalktım, aynada kendime baktım. Göz altları çökmüş, dombilik, zavallı bir kadın gördüm aynada. Dedim Astoria kızım sen kendine ne yapıyorsun? O gün benim dönüm noktam oldu. Sigaraları kaldırıp çöpe attım ve sağlıklı bir kadın olmaya and içtim.
Sabahın köründe kalkıp her gün koşuya çıkmaya başladım. Duş alıp okula gidiyordum, şu an çalışıyorum aynı düzen devam ediyor. Hem de gayet enerjik oluyorum. Sabah sıkı kahvaltı edin, öğlen akşam porsiyonlarınızı ayarlayın. Fast foodu kesin, bol su için. Vallahi veriliyor. Boğazı bir süre tutup hareket etmek, lafta çok kolay icraatte zor ama alışınca yapması gerçekten kolay. Bir de burada diyet grupları var, ben katılmadım ama o yıllarımda olsam katılırdım. Birbirlerini o kadar güzel motive edip kilo veriyorlar ki, isterseniz siz de buradaki gruplardan birine katılabilirsiniz. Çok uzattım farkındayım ama istedikten sonra başarılamayacak bir şey yok. :)