- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi Napicagimi Bilmiyorum
-
İyi forumlar tontrikoAlintiladigin yeri oku o zmn tatlim.. genel olarak birsey yorumluyorsun sonra benle alakasi yok diyorsun :) herneyse
Sanada :)İyi forumlar tontriko
Ben kv ve kp rede samimiyetle diyorum yaşına hürmetle gülüyorum geçiyorum.Sen bakma onlara, kendileri o zaman sirf yasi buyuk diye kv ye saygisizlik etmesinlerde goreyim :) o zaman acilir agizlar yumulur gozler ama :)
Sen bakma onlara, kendileri o zaman sirf yasi buyuk diye kv ye saygisizlik etmesinlerde goreyim :) o zaman acilir agizlar yumulur gozler ama :)
Ay çok haklısın bu nedir ya kabus gibi
Yaşlıyım diye herkes peşimde dönsüncü yaşlılardan demek anneannen de. Evine gider inşallah biran önce
Eşimin akrabası var kadının gözlerinde görme kaybı var, işine geleni rengine varana kadar görüp işine gelmeyince tuvalete kadar bile başına bakıcı istiyor görmüyorum diyip. Aynı o geldi gözümün önüne. Bana da geliin beni tuvalete gotur, geliiin bana su getir diye emrederdi.
Bilemedim ,yine de çok katısın. .anneannenın huysuzluklarini savunmuyorum ama yaşlı bir kadından bahsettiğini unutma ..İlgi görmek istiyor ama isteme şekli yanlış ..bunun da ne sartlarda yaşadığı ve yaşıyla doğrudan bağlantısı var ..bazıları çok kibar olamayabiliyor fakat tolere ettikce yumusuyor sanki ..
Onların kayinvalidesi nerede durması gerektiğini bilir ,onlar da saygısızlık yapmaz. .
anneniz annesine hoşgörü göstermeye çalışıyor
kadın onu yıpratıyor ve anneniz sinirli de olsa size yansıtmak istemediği için (yangına körükle gider gibi olmamak için)
gergin olabilir
annenize kızmayın
kaprisli hasta ve ağır bir kadına bakıyor
bir süre görmeyin duymayın
Ben bazı yaşlıların bunu özellikle yaptığını düşünüyorum
Yaşlandıkça gerçek karakter ortaya çıkıyor bence
Benim bildiğim yaşlı görmüş geçirmiş sabırlı hoşgörülü geniş düşünceli demektir
Tüm edepsizligi kalan son nefesinde yapıp ben yaşlıyım arkasına siginmamak gerekir
Büyükse büyüklüğünü bilsin canım ne münasebet
Elden ayaktan düşmemiş ,size muhtac değil, hastalıktan değil , tamamen simariklik. Bir ayağım çukurda deyip insanların duasını almalıyken ağzından güzel sözler cikmaliyken kendinden itiyor insanı daha çok
Ne yaşlılar var çok tonton onlar yaşlı değilmi iyi olan iyiyse huysuz olan niye huysuz herkesin sorunu var herkesin yasanmisligi var sırf benden çok yaşadı diye niye eziyetine katlanayim asil olan insan olmaktır
Yalnız ben kadının yaptığı huysuzluklari savunmuyorum ..genel olarak yaşlı ve bakıma muhtaç olmasından bahsediyorum .eli ayagi tutuyor dedi konu sahibi ..duygusal olarak da bakıma ihtiyacı olabilir ..mesela o saatte kahve isteyen bir kadını şöyle degerlendirirdim : nihayetinde yaşlı bir kadın ,demek ki uyku tutmadı ,belki ağrıları da vardır .. misafir ve bu evde kalma süresi belli ..en azından gidene kadar yalnız hissettirmeyeyim. Bir kahveyle iki lafın belini kirsak hem gönlü hoş olur hem de yalnızlık hissinden kurtulur ..
Niyet her zaman çok önemli ..
Hakli oldugun yer var tabii, ama su yaslilarin cogunun dunya onlarin etrafinda donuyor gibi davranmalarini anlamiycam.. yasiycani yasamissin artik rahat birak insanlari.. misafirse misafirligini bilmeli bence.. sirf yasi buyuk diyede boyle yapamaz.. kendi biraz sevgi gostersinki saygiyi hak etsin.. uslubu cok sacma
bence cok sinirlenck bsy yok ki cnm bence sen anannnene kizgnsn hareketleri sana batar olms.... yasli kadin ustelik ANNE annenin Annesi annelere napilsa haklari odenmeeeezzzz annen sicak yemekte yapablr kalklanblrde bence rahatszsan annenle konus cok ses oluyor grultu oluyor ben hizmet etmek istemyrm gbi seyler soyeleyeblrsn konsark arana mesfe koyablrsn ama annenn anannnenle olan diyolguna karismamalsn
Yalnız kahveyi babandan istemiş ve ben onu kastederek yazdım .orta yaşlılar bize göre daha az seviyorlar uykuyu ..beni ilgilendirmez anneannenle diyaloğun. Biraz da ben olsam napardim kısmına deyindim ..sabah 8den aksam 6ya kadar calisacagimin tabiki hicbir önemli yok bu arada. Hemsireyim hastalarla ve yaslilarla nasil ilgilenicegimi biliyorum. Bütün günüm onlarla geciyor fakat ben torunu olarak bu kadar düsünceli olabiliyorsam onunda biraz olsun bu davranisi bekleyebilmem gerekiyor
Neler yaşadığını bilemeyiz ..belki de tahammülü kalmamıştır artık ..bide o yaşta ölüm korkusu çok olur, başka problemler de ..dışa vurumu bu şekilde oluyor demek ki ..bakamayacak olan evine kabul etmesin ..yada oturup kırıldığıni güzel bir dille anlatsın ..
Yalnız kahveyi babandan istemiş ve ben onu kastederek yazdım .orta yaşlılar bize göre daha az seviyorlar uykuyu ..beni ilgilendirmez anneannenle diyaloğun. Biraz da ben olsam napardim kısmına deyindim ..
Tabiki anneannenden daha sakin ve anlayışlı olmasını bekleyebilirsin. Bunun için onunla konuşuyor musun ? Sorunlardan bahsediyor musun ,yoksa kaçıp odana mi gidiyorsun ?
Üye burda benden bahsetmiş .tam benim mesajımın üstüne "onlar" diye etiket yapmadan ,isim zikretmeden konuşunca görmeyeceğim sandı herhalde ...Ya kayinvalidesi nerede durmasi gerektigini bilmiyorsa ?
O zaman burda seni aşan birşeyler var ..saygını bozmadan birkaç dakika hal hatır sorup yanından ayılabilirsin ..böylece belki hatasını anlamasına yardımcı olursun ..Ona her zaman herseyi söyliyen birisiyim böyle davranirsan daha iyi olur diye kalp kirmadan. Ama anlamiyor yasim kücük diye kadin benim sözlerimi ciddiye almiyor napabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?