Kolay değil ama çok fazla detaycı ve çok fazla beklenti içinde. Tabi ön yargı da var erkek tarafına karşı.fazla kolay biri oldum sanırım haklısınız
Ama bu şekilde evlenerek daha çok yıpranacaksınız ve evlendikten sonrada yıpranacaksınız. Nişanlı olmanın süresi fark etmez isterse 10 yıl nişanlı kalın. Evlenebilmek için asıl kıstas evlenecek çiftin maddi gücüdür. Nişanlı lık süresi değil. Ya eşiniz evlendikten sonra işsiz kalırsa. Nişanı erken yapmakla bir hata yapılmış zaten. Birde düğünü erken yaparak ayrı bir hataya düşmeyin. Üzülen siz olursunuz sonunda ve devamında. Herzaman bu kafanıza kakılır . Bakım amcası bile ne küstah ça davranmış. Ama evlendikten sonra daha fazlasını duyacağınıza emin olun. Zamanla sinrtleriniz yıpranacak ve Eşinizin ailesi ile dolaylı olarak elinizle problem yaşayacaksınız. Nişanlı lar baba evlerindeyken para biriktirmek çok daha kolay. Bence yol yakın ken dönün bu hatadan nişanlınla 1 sene para biriktirin ve şıkır şıkır düpününüzü yapın eşyanızı alın. Şahsen eşimin ailesinin cebinden para çıkacaksa 8000 tl lik düğün yaptırmazdım. Bunun daha birsürü masrafı var. Erkek ailesinin düğün yaptığı kız ailesinin nişan yaptığı devir eskiden kaldı eğer siz bu eski adeti devam ettiriyorsanız evlebincede eski adetlerdeki gibi eşiniz ve ailesinin egemenliği altında yaşamak zorunda bırakılırsınız. Malesef sizin gibi evlenen bayanların çok büyük çoğunluğu bunu yaşıyor. Zamanı değil evinize girdikten sonraki huzurunuzu düşünün lütfen.Biz nişanlımla 2009 dan beri birlikteyiz 2 yıldır da nişanlıyız askere gitti geldi işe girmesini bekledik doğal olarak hazirana kadar bende çalışıyordum ama ücretli öğretmenlik bi yere kadar bu yıl yapamadım düğünü o yüzden hazirana aldık bende o zamana kadar işe girerim diye nişanlım kira da alıyor.2yıl nişanlı olunca çevreden aileden baskı artıyor doğal olarak.düğün yapamicak durumdalarsa da neden bize iki yıl önceden nişan yaptırdılar bana da yazık değilmi bir bayan olarak sabırla herşeyi bekliyorum.
nişanlım askere gitmeden önce çalışıyordu o yuzden düğün planını erkene yapmıştık gelince işten çıkarıldı vs kendisi 1 yıl işe giremedi.Tabi ki nişanı erteleyebilirdik ama nişan tarihini de kayınvalidem bu tarihte olsun bi sene sonra da düğün yaparız dediği için aileler konustu oyle anlasıldı.Kayın pederim nişanlımın bulduğu işlere girmesine izin vermedi belediyeye sokacağım seni bekle diye bu yüzden 2 kez düğünü ertelemek zorunda kaldık.Nişanlımla büyük bi tartışma geçirdik babanın işi olana kadar gir bi yerde çalış olursa çıkar geçersin dedim.Kayınpederimin ayarlayacağı işten de hala haber bekleniyor.Elbette 18 yasında değilim.Ama bu aileyle yasayacaksam sonradan huzursuzluk olmaması için saygısızlık etmemeye arada huzursuzluk olmamasına dikkat etdiyorum bunu yaparken fazla mı alttan alıyorum bilmiyorum.Öncelikle rica ediyorum üniversite mezunu kocaman bir kadınsınız. 18 yaşında evlendirilecek çocuk gibi konuşmayın. Aşık olmuşsunuz, evlenmeye karar vermişsiniz. Nişanlınızın bir işi bile yokmuş. Askerliğini yapmamış. Bunları sizin öngörmeniz ona göre konuşup anlaşmanız gerekiyordu. Ona göre nişanı bile bir iş bulduktan sonraya erteleseniz uygun olurdu.
Keşke düğün için ayrılacak bütçeyi bilseydiniz. Ona göre kendiniz de bir araştırır bir yer bulurdunuz. Üzerine 3-5 sizin aileniz de katar daha içinize sinen bir yer bile olurdu. Kaporayı vermişler mi? Ne kadar vermişler? Gerekirse yakılır kapora ama tabi ailede sevimsiz bir durum olur.
Başka nasıl söyleyebilirdim bilmiyorum yapı olarak kimseyi kırmamaya çalışan bi insanım hayır demek benim için çok zor oluyor.Bilmiyorum gerçekten bütün sıkıntıyı kendi içimde biriktire biriktire yaşıyorum bu yüzden yakın zamanda vertigo hastası oldum daha 25 yasında
O kadar karmaşık duygular içindeyim ki bazen inceldiği yerden kopsun istemiyorum diyorumŞimdiden böyle olursa ileride hiç söz hakkınız olmaz.
Düğünü amca yapıyor diye tüm insiyatif onda olacak değil ya.
Çok ayıp.
Zarif bir insan sizin fikrinizi alırdı.
Sizinki laf ettirmiyor..
Zor sizin işiniz.
Biraz gecikmesi iyi olmuş.
nişanlım askere gitmeden önce çalışıyordu o yuzden düğün planını erkene yapmıştık gelince işten çıkarıldı vs kendisi 1 yıl işe giremedi.Tabi ki nişanı erteleyebilirdik ama nişan tarihini de kayınvalidem bu tarihte olsun bi sene sonra da düğün yaparız dediği için aileler konustu oyle anlasıldı.Kayın pederim nişanlımın bulduğu işlere girmesine izin vermedi belediyeye sokacağım seni bekle diye bu yüzden 2 kez düğünü ertelemek zorunda kaldık.Nişanlımla büyük bi tartışma geçirdik babanın işi olana kadar gir bi yerde çalış olursa çıkar geçersin dedim.Kayınpederimin ayarlayacağı işten de hala haber bekleniyor.Elbette 18 yasında değilim.Ama bu aileyle yasayacaksam sonradan huzursuzluk olmaması için saygısızlık etmemeye arada huzursuzluk olmamasına dikkat etdiyorum bunu yaparken fazla mı alttan alıyorum bilmiyorum.
İş fırsatım çok çıktı ama bu konuda nişanlıma iş beğendiremiyorum.Atamaların ne olcağı belli değil.Yönetici asistanlığı işi buluyorum özel şirketlerde o işi yapmanı istemiyorum diyor.Evi kendin geçindirirsin o zaman dedim.Tamam diyor bazen delirmemek işten değilKesinlikle fazla alttan alıyorsun. Ama dediğim gibi nişanlın da çok pasif kalıyor. İş için bile ya ailesinin çekiştirmesi ile ya da senin ordan haber gelene kadar bir işe gir demenle hareket etmiş gibi. En azından yaşayacağınız ev ve eşyalar konusunda bu kadar pasif kalmayın.
Bence en kısa sürede siz de bir işe girin.
İş fırsatım çok çıktı ama bu konuda nişanlıma iş beğendiremiyorum.Atamaların ne olcağı belli değil.Yönetici asistanlığı işi buluyorum özel şirketlerde o işi yapmanı istemiyorum diyor.Evi kendin geçindirirsin o zaman dedim.Tamam diyor bazen delirmemek işten değil
Çok acayip karakterli insanların içine girmek üzeresin, kendini hazırlasan iyi olur. Senin ve nişanlının en önemli gününü bu derece sabote etmeye ve bu derece burunlarını sokmaya çalışmaları, "bak kızım her konuda olduğu gibi bu konudada bizim borumuz öter" deme şekilleri bence. Ben senin bu insanların içinde geleceğinden endişe duydum..Mrb arkadaşlar ben 2 yıldır nişanlıyım Allah kısmet ederse haziranda düğün olacak.Benim problemim nişanlımın ailesiyle genelde tavırları beni çok rahatsız ediyor.Ya da ben mi kötü düşündüğümden bana batıyor bilmiyorum.Mesela nişanlı olmamıza rağmen çok uzun bir süre düğün tarihimiz belli olmadı.Geçen ağustos ayı dediler sonra eylül dediler sonra mayıs dediler ama bunları yalnızca benimle konuştu ailesi ben hep tamam dedim.Ama ortada hiç düğün hazırlığı yapan olmadı bu süreçte nişanlım işsizdi 3 ay oldu işe gireli onu beklediler diye düşündüm hep.Sonra bi gün 30 mayısa ertelediler ve ben artık ailemle konusun benim bi ailem var ben tek basıma karar veremem dedim ve 4 gün önce amcası vs geldiler konusuldu.Amcanın kızları gelemez diye okulun kapanma tarihinden sonraya hazirana koyuldu.Ailem tamam dedi.O gün kpder durup dururken evde tartışma çıkardı.Ben şunu yapamam bunu yapamam diye bende ben sizden çırağanda düğün istemedim ki baba neden stres oluyorsun dedim.O ara amca tamam o zaman bu iş bende deyip huup işin içine girdi.Emniyet çalışanı olduğu için bizi polis evlerine götürdü düğün mekanı bakmaya ilk baktığımız yeri ufak buldum.Sahne alanı 5-10 m2 anca vardı.Bu yüzden amca bana laf sokmaya başladı.Satın mı alıcaksın senin ailenin durumu ne ki beğenmiyorsun gibilerinden tatlı tatlı giydirdi.Çok zoruma gitti.Beni yanlış anladınız sanırım diye konusma yaptık.Estağfurullah kızım filan dediler tatlıya bağlandı.İkinci gittiğimiz yeri güzel fena değil beğendim hoş görünüyor dememle daha ne olduğunu anlamadım yeri tuttular hafta sonu yer yok dediler perşembe günü tamamdır dediler.Bu iş boylece bitti gitti.Daha ben hiçbiryeri gezip bakamadan yer tutuldu.250 kişi için polis evi 8bin tl fiyat çıkardı yemekli için.Neyse akşam konuştuk nişanlımla bana fazla uygun geldi bir problem olmasın dedim.Ertesi gün kapora vermeye gittiler.Sonra bana telefon edildi.Polis akrabasına 2 katmış fiyat yemeği kaldırıyoruz sadece başlangıç tabağı olacak diye.Bilmiyorum ben mi çok fesat düşünüyorum ama kendimi bi oyunun içine düşmüş gibi hissediyorum.İçimdeki sıkıntıyı atamıyorum.
kesinlikle oyle bunun yerine ücretli öğretmenlik yaptım ama kazandığım parayla ufak tefek çeyizlerimi alabildim ona da şükür yine çoğu şeyimi aldım ama neden kenara para biriktirmeseydim.Şimdi birikmişim olurduHer ikiniz de kendi hayatlarınız üzerinde daha fazla söz sahibi olmalısınız. Yönetici asistanlarını yemiyorlar, tecavüz etmiyorlar. Nişanlılığınız süresince böyle bir yerde çalışsaydınız biriktirebileceğiniz parayı düşünebiliyr musunuz? İstediğiniz yerde düğünü kendiniz yapardınız. Kimseye de laf söylemek düşmezdi.
sanırım bundan bende endişe ediyorum.Farkettiğim şeyler çok kırıcı ve incitici ben yapı olarak kırılgan ve içine atan bi insanım zaten son bir yıldır ailesiyle yaşadıklarımı içime atmaktan dolayı yıprandım.Çok acayip karakterli insanların içine girmek üzeresin, kendini hazırlasan iyi olur. Senin ve nişanlının en önemli gününü bu derece sabote etmeye ve bu derece burunlarını sokmaya çalışmaları, "bak kızım her konuda olduğu gibi bu konudada bizim borumuz öter" deme şekilleri bence. Ben senin bu insanların içinde geleceğinden endişe duydum..
kesinlikle oyle bunun yerine ücretli öğretmenlik yaptım ama kazandığım parayla ufak tefek çeyizlerimi alabildim ona da şükür yine çoğu şeyimi aldım ama neden kenara para biriktirmeseydim.Şimdi birikmişim olurdu
Bu şekilde davranıp içine atmaya devam edersen, sağlığında psikolojinde dönüşü olmayan yollara girer. Normalde konuş, içindekileri dök derdim, ama anlattığına göre öyle insanlar ki, konuşmaktan anlayacaklarını zannetmiyorum. Düğünün hala yapılmamış önünde 2 yol ayrımı var iyice düşün taşın, kararını ver. İnşallah ben haksız çıkarım ama gözüm ciddi korktu..sanırım bundan bende endişe ediyorum.Farkettiğim şeyler çok kırıcı ve incitici ben yapı olarak kırılgan ve içine atan bi insanım zaten son bir yıldır ailesiyle yaşadıklarımı içime atmaktan dolayı yıprandım.
yanlış anlamıyorum tabiki lütfen yardımcı olun kafam karışık olduğu ve objektif yorum almak için burda paylaştım.Nişanlıma amcanın soylediklerinden rahatsız olduğumu soyledim.O herkese soyluyor bana da yapıyor ben ne diyim adama şeklinde cevap verince benim içimde bişeyler iyice koptu.Soğudum açıkçası.Soğumak neymiş şuan anladım.Kusura bakma canim ama senin nisanlinda is yok Sendede cok suc var! . Hrsey onunda isine geliyor. Nedemek ya? Sizin en mutlu gununuz. Hrseyin en pahalisi olacak diye birsey yok ama isi oldu bittiye getirmekte cok sacma. Sende neden ilk bastan annemlerle konusun demedin? Ya nisanlinla herseye tek gidip bakip seciceksin yada ailen gidicek. Lutfen beni yanlis anlama ama sen bu aileyle yapabilecekmisin? Senin nisanlin simdidek gikini cikarmiyor bu hic iyi degil!
O kadar karmaşık duygular içindeyim ki bazen inceldiği yerden kopsun istemiyorum diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?