Ben mi abartıyorum?

Ama bu şekilde evlenerek daha çok yıpranacaksınız ve evlendikten sonrada yıpranacaksınız. Nişanlı olmanın süresi fark etmez isterse 10 yıl nişanlı kalın. Evlenebilmek için asıl kıstas evlenecek çiftin maddi gücüdür. Nişanlı lık süresi değil. Ya eşiniz evlendikten sonra işsiz kalırsa. Nişanı erken yapmakla bir hata yapılmış zaten. Birde düğünü erken yaparak ayrı bir hataya düşmeyin. Üzülen siz olursunuz sonunda ve devamında. Herzaman bu kafanıza kakılır . Bakım amcası bile ne küstah ça davranmış. Ama evlendikten sonra daha fazlasını duyacağınıza emin olun. Zamanla sinrtleriniz yıpranacak ve Eşinizin ailesi ile dolaylı olarak elinizle problem yaşayacaksınız. Nişanlı lar baba evlerindeyken para biriktirmek çok daha kolay. Bence yol yakın ken dönün bu hatadan nişanlınla 1 sene para biriktirin ve şıkır şıkır düpününüzü yapın eşyanızı alın. Şahsen eşimin ailesinin cebinden para çıkacaksa 8000 tl lik düğün yaptırmazdım. Bunun daha birsürü masrafı var. Erkek ailesinin düğün yaptığı kız ailesinin nişan yaptığı devir eskiden kaldı eğer siz bu eski adeti devam ettiriyorsanız evlebincede eski adetlerdeki gibi eşiniz ve ailesinin egemenliği altında yaşamak zorunda bırakılırsınız. Malesef sizin gibi evlenen bayanların çok büyük çoğunluğu bunu yaşıyor. Zamanı değil evinize girdikten sonraki huzurunuzu düşünün lütfen.

nişanlım askere gitmeden önce çalışıyordu o yuzden düğün planını erkene yapmıştık gelince işten çıkarıldı vs kendisi 1 yıl işe giremedi.Tabi ki nişanı erteleyebilirdik ama nişan tarihini de kayınvalidem bu tarihte olsun bi sene sonra da düğün yaparız dediği için aileler konustu oyle anlasıldı.Kayın pederim nişanlımın bulduğu işlere girmesine izin vermedi belediyeye sokacağım seni bekle diye bu yüzden 2 kez düğünü ertelemek zorunda kaldık.Nişanlımla büyük bi tartışma geçirdik babanın işi olana kadar gir bi yerde çalış olursa çıkar geçersin dedim.Kayınpederimin ayarlayacağı işten de hala haber bekleniyor.Elbette 18 yasında değilim.Ama bu aileyle yasayacaksam sonradan huzursuzluk olmaması için saygısızlık etmemeye arada huzursuzluk olmamasına dikkat etdiyorum bunu yaparken fazla mı alttan alıyorum bilmiyorum.

:s ya kolay degil dügün stressi'de var tabiki ama ya artik düsünmeyin yer tutulmus positiv düsnün :) iki senedir ailenin icindesiniz az cok biliyorsunuz nasil olduklarini ona göre düsnün nisanlsnizlan konusun :)

Şimdiden böyle olursa ileride hiç söz hakkınız olmaz.
Düğünü amca yapıyor diye tüm insiyatif onda olacak değil ya.
Çok ayıp.
Zarif bir insan sizin fikrinizi alırdı.
Sizinki laf ettirmiyor..
Zor sizin işiniz.
Biraz gecikmesi iyi olmuş.

O kadar karmaşık duygular içindeyim ki bazen inceldiği yerden kopsun istemiyorum diyorum

Kusura bakma canim ama senin nisanlinda is yok Sendede cok suc var! . Hrsey onunda isine geliyor. Nedemek ya? Sizin en mutlu gununuz. Hrseyin en pahalisi olacak diye birsey yok ama isi oldu bittiye getirmekte cok sacma. Sende neden ilk bastan annemlerle konusun demedin? Ya nisanlinla herseye tek gidip bakip seciceksin yada ailen gidicek. Lutfen beni yanlis anlama ama sen bu aileyle yapabilecekmisin? Senin nisanlin simdidek gikini cikarmiyor bu hic iyi degil!

Kesinlikle fazla alttan alıyorsun. Ama dediğim gibi nişanlın da çok pasif kalıyor. İş için bile ya ailesinin çekiştirmesi ile ya da senin ordan haber gelene kadar bir işe gir demenle hareket etmiş gibi. En azından yaşayacağınız ev ve eşyalar konusunda bu kadar pasif kalmayın.
Bence en kısa sürede siz de bir işe girin.

İş fırsatım çok çıktı ama bu konuda nişanlıma iş beğendiremiyorum.Atamaların ne olcağı belli değil.Yönetici asistanlığı işi buluyorum özel şirketlerde o işi yapmanı istemiyorum diyor.Evi kendin geçindirirsin o zaman dedim.Tamam diyor bazen delirmemek işten değil

Her ikiniz de kendi hayatlarınız üzerinde daha fazla söz sahibi olmalısınız. Yönetici asistanlarını yemiyorlar, tecavüz etmiyorlar. Nişanlılığınız süresince böyle bir yerde çalışsaydınız biriktirebileceğiniz parayı düşünebiliyr musunuz? İstediğiniz yerde düğünü kendiniz yapardınız. Kimseye de laf söylemek düşmezdi.

Çok acayip karakterli insanların içine girmek üzeresin, kendini hazırlasan iyi olur. Senin ve nişanlının en önemli gününü bu derece sabote etmeye ve bu derece burunlarını sokmaya çalışmaları, "bak kızım her konuda olduğu gibi bu konudada bizim borumuz öter" deme şekilleri bence. Ben senin bu insanların içinde geleceğinden endişe duydum..

kesinlikle oyle bunun yerine ücretli öğretmenlik yaptım ama kazandığım parayla ufak tefek çeyizlerimi alabildim ona da şükür yine çoğu şeyimi aldım ama neden kenara para biriktirmeseydim.Şimdi birikmişim olurdu

sanırım bundan bende endişe ediyorum.Farkettiğim şeyler çok kırıcı ve incitici ben yapı olarak kırılgan ve içine atan bi insanım zaten son bir yıldır ailesiyle yaşadıklarımı içime atmaktan dolayı yıprandım.

Neyse bundan sonrası için en azından biraz daha sesiniz çıksın. Dediğim gibi ev ve mobilya konusunda bari sadece siz ve nişanlınız karar verin. Bütçe derlerse de onlar bütçeyi söylesin siz ona göre gene kendiniz alın.

Bu şekilde davranıp içine atmaya devam edersen, sağlığında psikolojinde dönüşü olmayan yollara girer. Normalde konuş, içindekileri dök derdim, ama anlattığına göre öyle insanlar ki, konuşmaktan anlayacaklarını zannetmiyorum. Düğünün hala yapılmamış önünde 2 yol ayrımı var iyice düşün taşın, kararını ver. İnşallah ben haksız çıkarım ama gözüm ciddi korktu..

yanlış anlamıyorum tabiki lütfen yardımcı olun kafam karışık olduğu ve objektif yorum almak için burda paylaştım.Nişanlıma amcanın soylediklerinden rahatsız olduğumu soyledim.O herkese soyluyor bana da yapıyor ben ne diyim adama şeklinde cevap verince benim içimde bişeyler iyice koptu.Soğudum açıkçası.Soğumak neymiş şuan anladım.

Eger nisanlinizla baska büyük problemleriniz yoksa bu soz ettiginiz durumlar her rvlilik hazirliginda olur.
NIsanliniz yeni calismaya baslamis. Kendisinindr drdigi gibi butceleri boyledir.

Hem rmin olun evlendikten bir kac yil sonra dugunun insanlari eglendirip yedirdiginiz bir eglenceden baska birsey olmadigini goreceksiniz. Aklinizda brlli basli kareler kalacak.

Yapilan dugune verilen parayla bircok ihtiyac giderilir. Siz o gun cok güzel olnaya bakin. Grlinliginiz makyajiniz v.s birde ilk dansinizi ayarlayin.

Salonu gormeyeceksiniz bile. :)

ben başka arkadaşlar gibi düşünmüyorum. bende çeyizimi kendim yaptım. her şeyim hazırdı... para biriktirmiş, ihtiyaçlarımı kendim almıştım. sizde öle yapmışsınız anladığım kadarıyla... o zaman onlarda üstüne düşeni yapmalı...

şu salon işini tüm sülaleyi neden kattınız ki. biz eşimle dolaşıp tutmuştuk...

size de sormuşlar , salon için güzel demişsiniz. onlarda tutmuş. yemekli olmaması aslında daha iyi. ben yemekli düğünleri sevmiyorum. millet yemeklerini yiyip kaçıyor. oynamaya da zaman kalmıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…