Ben mi abartıyorum?

arnuvanda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2014
134
23
28
Mrb arkadaşlar ben 2 yıldır nişanlıyım Allah kısmet ederse haziranda düğün olacak.Benim problemim nişanlımın ailesiyle genelde tavırları beni çok rahatsız ediyor.Ya da ben mi kötü düşündüğümden bana batıyor bilmiyorum.Mesela nişanlı olmamıza rağmen çok uzun bir süre düğün tarihimiz belli olmadı.Geçen ağustos ayı dediler sonra eylül dediler sonra mayıs dediler ama bunları yalnızca benimle konuştu ailesi ben hep tamam dedim.Ama ortada hiç düğün hazırlığı yapan olmadı bu süreçte nişanlım işsizdi 3 ay oldu işe gireli onu beklediler diye düşündüm hep.Sonra bi gün 30 mayısa ertelediler ve ben artık ailemle konusun benim bi ailem var ben tek basıma karar veremem dedim ve 4 gün önce amcası vs geldiler konusuldu.Amcanın kızları gelemez diye okulun kapanma tarihinden sonraya hazirana koyuldu.Ailem tamam dedi.O gün kpder durup dururken evde tartışma çıkardı.Ben şunu yapamam bunu yapamam diye bende ben sizden çırağanda düğün istemedim ki baba neden stres oluyorsun dedim.O ara amca tamam o zaman bu iş bende deyip huup işin içine girdi.Emniyet çalışanı olduğu için bizi polis evlerine götürdü düğün mekanı bakmaya ilk baktığımız yeri ufak buldum.Sahne alanı 5-10 m2 anca vardı.Bu yüzden amca bana laf sokmaya başladı.Satın mı alıcaksın senin ailenin durumu ne ki beğenmiyorsun gibilerinden tatlı tatlı giydirdi.Çok zoruma gitti.Beni yanlış anladınız sanırım diye konusma yaptık.Estağfurullah kızım filan dediler tatlıya bağlandı.İkinci gittiğimiz yeri güzel fena değil beğendim hoş görünüyor dememle daha ne olduğunu anlamadım yeri tuttular hafta sonu yer yok dediler perşembe günü tamamdır dediler.Bu iş boylece bitti gitti.Daha ben hiçbiryeri gezip bakamadan yer tutuldu.250 kişi için polis evi 8bin tl fiyat çıkardı yemekli için.Neyse akşam konuştuk nişanlımla bana fazla uygun geldi bir problem olmasın dedim.Ertesi gün kapora vermeye gittiler.Sonra bana telefon edildi.Polis akrabasına 2 katmış fiyat yemeği kaldırıyoruz sadece başlangıç tabağı olacak diye.Bilmiyorum ben mi çok fesat düşünüyorum ama kendimi bi oyunun içine düşmüş gibi hissediyorum.İçimdeki sıkıntıyı atamıyorum.

Niye bu kadar uzun nisanli kalmayi kabul ettiniz ki? Suyu cikiyor iste sonra, biran önce artik olsun diyede cogu seye göz yummak zorunda kaliyorsunuz....eger masraflar onlardansa fazla söz hakkiniz yok, istediginiz gibi yapmak istiyorsanizda, calisip didinip kendiniz yapacaksiniz...Nisanliniz Boston korkulugumu bu arada?...

Nişanlınızın aile fertleri iğrenç insanlarmış. Ne demek satın mı alacaksın, ne demek senin ailenin durumu ne ki? Hadsizler. Ne kadar ayıp. Bence hiç standartlarından taviz verme. Ne istiyorsan da karşı tarafı fazla zor durumda bırakmadan yaptır. İnsan kaç kere evleniyor?

Nişanlınız ne kadar sinik birisi.
Hiç mi lafa söze karışmıyor.
Dolayısıyla sorun sizde görünüyor..

masraflar konusunda ben çeyizle ilgili herşeyi aldım yani onların yapacakları bir oturma odası ve ikinci bir oda olursa o bir de düğün masrafları

iş nişanlınızda bitiyor.
ve oda ortalarda olucagına. sessiz sakin kenardan izliyor sanırım.
hele size söylenen onca laf varken

Aileler yapiyorsa nişan/düğün onların uygun gördüğüne eyvallah demekten başka çaresi yok. Sade bir nikah yapalım dememisler yada alelade bir düğün salonu tutmamışlar (pasta meyve suyu ikram edilen) muhtemelen bütçeleri kısıtlıydı yada cimriler biraz. Başka problem yoksa
kendinizi doldurmayın boşu boşuna derim ben.

bence siz fazla alttan almışsınız onlar mümkün olsa düğün yapmayalım nikah töreni yetiversin moduna doğru gidiyorlar...kız evi naz evidir ama sizde roller değişmiş....bu düğün bi kere olacak zaten yeterince ertelenmiş ertelenmesi bazı sebeplerden olmuş tamam bunu anlarım ama oldu bittiye getirmeleri hiçççç hoş olmamış son derece haklısınız hiçte abartmamışsınız hatta ben olsam nişanlıma oldu olacak kalsın bu iş derdimmm amcada kim oluyormuş nişanlınızın ailesi dururken....düğünümde her istediğimi yaptırdım içimde hiç uhdem de kalmadı....

Nişanlın işe başlayalı 3 ay olmuş evlenmek için çok erken değilmi. Eşim askerden geldi bir yerde çalıştı sonra ben evlenince burada çalışma saati ve maaş yüzünden geçinemem diyerek çıktı sonra başka bir işe girdi oranın garanti olduğunu anlayınca istemeye geldi. Aileme de daha önce istemeye gelinecekti ama işimi garantili hale getirmeden karşınıza çıkamazdım dedi. Bu aileminde benimde çok hoşuma gitti eşyaları aldık tüm alışverişi kimseyi karıştırmadan yaptık düğün yeri gelinlik dağmatlık kuaför hepsini eşimle ortak yaptık. Aileler Çeyiz takı için sadece para harcadı ve bugün kimse karşımıza çıkıp biz seni evlendirirken şunu yaptık diyemez. Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum yada Nişanlınızın geliri nekadar. Bir düğün için 8000 tl çok fazla değilmi.

Nişanlınız ne kadar sinik birisi.
Hiç mi lafa söze karışmıyor.
Dolayısıyla sorun sizde görünüyor..
Ben nişanlıma yani niye bu kadar aceleye geldi daha hiçbiyer bakmadık biraz dolaşabilirdik dedim.O da bu kadar uyguna daha güzel yer bulamazdık.Zaten bütçemiz belli şeklinde cevap verdi.

Nasıl bir aileye düşmüşsünüz böyle.. İlerde de daha farklı sorunların çıkacağına eminim.. Ayrıca polisevinin fiyatı pahalı gelmedi mi ?? 8000 olmazz yanii imkansızzz..

Ben nişanlıma yani niye bu kadar aceleye geldi daha hiçbiyer bakmadık biraz dolaşabilirdik dedim.O da bu kadar uyguna daha güzel yer bulamazdık.Zaten bütçemiz belli şeklinde cevap verdi.

Tamam da bu fikir beyan etmek anlamına gelmiyor.
Aslında sanki biraz da sizi susturma amacı var.
Ailesi laf etmesin diye düşündüm ben..

Biz 15 bine 250 kişi yemekli Ankara'nın oldukça güzel bir düğün salonunda yaptırdık. İki katı fiyat 8x2 16 bin mi olacakmış, bir de yemek yok, bir de orkestra falan Allah ne kısmet ederse.
Siz neden bu kadar pasif kaldınız, hadi siz kaldınız nişanlınız neden bu kadar pasif kaldı ben anlamadım. Bir silkelenin kendinize gelin. Nişanlınız ve siz evleneceğiniz yeri kendiniz ayarlayın.
İşte bu yüzden diyorum çiftler düğünlerini kendi yapsın. Bu ne ya? Okurken ben daraldım.

Biz nişanlımla 2009 dan beri birlikteyiz 2 yıldır da nişanlıyız askere gitti geldi işe girmesini bekledik doğal olarak hazirana kadar bende çalışıyordum ama ücretli öğretmenlik bi yere kadar bu yıl yapamadım düğünü o yüzden hazirana aldık bende o zamana kadar işe girerim diye nişanlım kira da alıyor.2yıl nişanlı olunca çevreden aileden baskı artıyor doğal olarak.düğün yapamicak durumdalarsa da neden bize iki yıl önceden nişan yaptırdılar bana da yazık değilmi bir bayan olarak sabırla herşeyi bekliyorum.

rahatsızlık detaylarını okuyamadım. yani en azından bana çok klişe geliyor bazı şeyler. Nasıl denir hani çerez gibi desem ukalalık etmiş olur muyum? Diyorum "insan şunlar için canını sıkıyorsa neden evlenir şu adamla"
yalnız diyeceğim şu çok uzun bir süre nişanlı kalınca uzun bir vadede planlanan düğün neden konuşulsun ki.
Bence şu an bile haziran çok uzun bir vade.

Merhaba :/ bence dügün masraflak iki aile icinde neredeyse ayni .. Bazen kizlar abartili seyler istiyor ama siz bana göre mütavazi davranmisiniz.. Herkesin finansal durumu farkli tabiki ama erkek tarafin satinmimalcaksin demesi bencede biraz kaba gibi :/ senide zor duruma birakmislar.. Aslinda bu tür tartismalar yani aslinda tarisma degilde yani demem o ki madiyat para olunca cok tartisma cikio.. Senin hayalin baska onlarda seni anlamio erkekse zatenn hic anlamiyorlar.. Bizim gibi düsünmüyorlar.. Oda salon buda salon farki neki falan filan dio erkekler .bence nisanlinlan konus tatli bir dilde istediklerini söyle.. Iki tarafinda gönlü,olsun :) Orta yolu bulun sen güzel bir sekilde fikrini paylasirsan bence hersey dahada güzel olcak :) umarim rüya gibi bir dügününü olur cokta mutlu olursunuz :)

Tamam da bu fikir beyan etmek anlamına gelmiyor.
Aslında sanki biraz da sizi susturma amacı var.
Ailesi laf etmesin diye düşündüm ben..
Başka nasıl söyleyebilirdim bilmiyorum yapı olarak kimseyi kırmamaya çalışan bi insanım hayır demek benim için çok zor oluyor.Bilmiyorum gerçekten bütün sıkıntıyı kendi içimde biriktire biriktire yaşıyorum bu yüzden yakın zamanda vertigo hastası oldum daha 25 yasında

fazla kolay biri oldum sanırım haklısınız

yani ben amcanın tavrından dolayı düğünün istediğim yerde olmasını geçtim kendimi anlatmaya çalıştım o gün ben fazla bişey istemedim beni yanlış anladınız diye kendimi anlatmaya uğraştım.ve gerçekten çok gururuma dokundu kp 15 bin bütçe ayırdım düğüne daha fazla veremem diye tartışma çıkardı bağırdı çağırdı.Ailem sesini bile çıkarmadı annem evet 15 bin bile çok ona göre bakılır dedi ve yarı fiyatına 8 bine tutuldu yer ama tavırlar beni çok kırdı sankı ucuz yer tutalım diye özellikle tartışma çıkardılar gibi hissettim.

Öncelikle rica ediyorum üniversite mezunu kocaman bir kadınsınız. 18 yaşında evlendirilecek çocuk gibi konuşmayın. Aşık olmuşsunuz, evlenmeye karar vermişsiniz. Nişanlınızın bir işi bile yokmuş. Askerliğini yapmamış. Bunları sizin öngörmeniz ona göre konuşup anlaşmanız gerekiyordu. Ona göre nişanı bile bir iş bulduktan sonraya erteleseniz uygun olurdu.
Keşke düğün için ayrılacak bütçeyi bilseydiniz. Ona göre kendiniz de bir araştırır bir yer bulurdunuz. Üzerine 3-5 sizin aileniz de katar daha içinize sinen bir yer bile olurdu. Kaporayı vermişler mi? Ne kadar vermişler? Gerekirse yakılır kapora ama tabi ailede sevimsiz bir durum olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…