• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum

Bir süre ücretsiz izine ayrılmayı düşünüyorum zaten bakalım ne yapcak umarım beni kaynanamların oraya taşınmaya zorlamaz. Zaten orda oturmayı kabul etmedim diye hem eşim hem ailesi bana içten içe çok kızıyo ama Allah tan benim işe uzak da çok ısrar edemediler.
Cok despot bir eşin var ya. Kabul etme zorla mi goturecek. Bir de maaş kartini al elinden bence

Iyi de hamilesin ilk günden yardımcı ayarlayacaktın

Para neden onda borç mu var

Haftada yarım gün eve gelen yardımcım 55 tl alıyor bende çocuk var ev dağınık bana yetiyor sana da yeter

Ama bunlar kadının görevi fikri ilk defa çıkmamıştır ortaya herhalde

Eşim bu sıralar bulaşık topluyor bir dönem daha toplamıştı bir ara bıraktı baktı ben yetişemiyorum yine başladı

Örneğin atsın çamaşırı makinaya dizsin bulaşığı bana kalırsa asabilir de ama o el alem ne der derse, sen asarsın

Oturun tv karşısına katlayın birlikte vs vs

Yalnız birisi yazmış çocuğu da mı baksın diye bekleyeceksin diye evet o da baksın

En azından o yeni olacak alıştır onu da mutlaka dahil et birlikte yıkayın vs giydirmeyi öğrensin altını değiştirsin

Ne güzel bir mesleğin var aslinda. Esin hazmedemiyor mu acaba? Bence eve temizlikci tut sen otur ders çalış. Uzun saatler kutuphane de kal. Yemek falan yapma. Mesleğin zaten yeterince ağır.
Bilmiyorum ki. Yurt dışına gittim kaç defa, dilim fena değil. en son bu yaz için 3 aylık staj hakkı kazandım yurt dışında harika bi fırsattı, uzun diye izin vermedi ( o zaman çocuk durumları yoktu ortada) Aslında bunu da sordum ona açık açık, (onun dili yok YL yapıyo ama doktoraya başlayamayacak),saçmalama sen beni mi küçük görüyorsun dedi ben heryerde seni anlatıyorum gurur duyuyorum senle falan dedi.
Millet kendini geliştiriyor, ben daha tezimi yazamadım. Eşim sırf o parayı vermek zoruna gitiği için ben yaparım herşeyi sen yeter ki ders çalış diyor bana sonra o da yapmıyor bende dayanamıyorum haliyle o pisliğe yapıyorum. Ailesine her hafta giderim ikiletmem, yemeğe alırım sık sık. Kızdı mı bi sen çalışıyon sanki yapan nasıl yapıyo olur. Aramız iyi oldu mu da boşver yapma. Çözemiyorum.

Bilmiyorum ki. Yurt dışına gittim kaç defa, dilim fena değil. en son bu yaz için 3 aylık staj hakkı kazandım yurt dışında harika bi fırsattı, uzun diye izin vermedi ( o zaman çocuk durumları yoktu ortada) Aslında bunu da sordum ona açık açık, (onun dili yok YL yapıyo ama doktoraya başlayamayacak),saçmalama sen beni mi küçük görüyorsun dedi ben heryerde seni anlatıyorum gurur duyuyorum senle falan dedi.
Millet kendini geliştiriyor, ben daha tezimi yazamadım. Eşim sırf o parayı vermek zoruna gitiği için ben yaparım herşeyi sen yeter ki ders çalış diyor bana sonra o da yapmıyor bende dayanamıyorum haliyle o pisliğe yapıyorum. Ailesine her hafta giderim ikiletmem, yemeğe alırım sık sık. Kızdı mı bi sen çalışıyon sanki yapan nasıl yapıyo olur. Aramız iyi oldu mu da boşver yapma. Çözemiyorum.
Eşin inatci mi? Hani bazi seyleri senin inadina mi yapiyor? Aslinda bildiğim kadariyla burs veriyor devlet. Ben de master yapıyorum. Hocalarımin hepsi evli ve cocuklu ama hepsi de yurtdisina çıkıyor isi geregi. Ne güzel bir yere gelmissin yukselebildigin kadar yuksel derim. Ayrica da evet herkes çalışıyor ama herkesin mesleginin getirdiği sorumluluklar farklı. Senin isin ders calisip arastirma yapmak zaten. Esine bu kadar boyun egme lütfen.

Hani diyorsunuz ya boşver yapma diye ben hamileliğimin 4 ayında aşırı bulantı yaşadım hiç yemek yiyemedim. Kaç defa hastanelik oldum aşırı kusmadan ( afedersiniz). O dönem hiç bir şey yapmadım, yapamadım çünkü.. peynir, zeytin ve meyve ile yaşadım bulaşığını da yıkamadım yığıldı mutfağa o zaman bile yapmadı. He pardon yapmadın deyince kızıyo bir kere bulaşıkları yıkadı isteyince gayette güzel yapıyormuş bu arada, iki defa ütü yapıverdi bir iki defa da makarna pişiriverdi. 4 ayda yaptıkları bu kadar. Evi de iki defa kadın geldi iki defa da kaynanam geldi temizliğe onun dışında hep yığınla bulaşık ve pis bir ev vardı ve yapmadı. Böyle bir evde psikolojisi bozuluyor insanın. Ben çok titiz bir insan değilim bu arada sürekli camı koltuğu sileyim perdeyi yıkayayım. Evde toz, pislik olmasın, bulaşık yığılmasın bi de dağınık olmasın ( düzen takıntım var ama ) yeter bana.

Eşin inatci mi? Hani bazi seyleri senin inadina mi yapiyor? Aslinda bildiğim kadariyla burs veriyor devlet. Ben de master yapıyorum. Hocalarımin hepsi evli ve cocuklu ama hepsi de yurtdisina çıkıyor isi geregi. Ne güzel bir yere gelmissin yukselebildigin kadar yuksel derim. Ayrica da evet herkes çalışıyor ama herkesin mesleginin getirdiği sorumluluklar farklı. Senin isin ders calisip arastirma yapmak zaten. Esine bu kadar boyun egme lütfen.
Para değildi orda mesele, evet gitiiğin ülkeye göre değişiyo hibe alıyorsun mesele 2-3 aylığına gidecek olmamdı senin niyetin gezip tozmak kendini geliştirmek değil dedi süre çok uzun geldi beyfendiye sonra elalem ne der özellikle onun çevresinin hiç alışık olduğu durumlar değil zira kızlar 20 yaşında evlenip hemen çocuk yapıyor. Onun da derdi çocuktu o zamanlar. O gidecek olsa ben izin verirdim. Neyse geçti gitti çok takılmıyorum artık zaten buna.
Eşim evet çok inatçı ama tatlı dille de yaptıramadım ya :( aşırı derecede tembel. Bi de tatlı dil bi yere kadar yapabiliyorum bazen işte böyle bi laf ettiğinde kırıcı çok kırılıp direk surat asıp konuşmuyorum küsüyorum

Kadın da çalışıyorsa işleri birlikte yapmaları gerekir bence kadın erkek eşit diyoruz kadın da çalışıyor ama ev işi ve çocuk bakımı deyince yine kadın yapmalı diyor adamlar, nerede kaldı eşitlik?

Para değildi orda mesele, evet gitiiğin ülkeye göre değişiyo hibe alıyorsun mesele 2-3 aylığına gidecek olmamdı senin niyetin gezip tozmak kendini geliştirmek değil dedi süre çok uzun geldi beyfendiye sonra elalem ne der özellikle onun çevresinin hiç alışık olduğu durumlar değil zira kızlar 20 yaşında evlenip hemen çocuk yapıyor. Onun da derdi çocuktu o zamanlar. O gidecek olsa ben izin verirdim. Neyse geçti gitti çok takılmıyorum artık zaten buna.
Eşim evet çok inatçı ama tatlı dille de yaptıramadım ya :KK43: aşırı derecede tembel. Bi de tatlı dil bi yere kadar yapabiliyorum bazen işte böyle bi laf ettiğinde kırıcı çok kırılıp direk surat asıp konuşmuyorum küsüyorum
Anlattigin kadariyla eşin senin gibi bir kadın profiline alışık degil hic ve seni alistigi şekile sokmak istiyor. Ama sen o degilsin bence yani öyle bir kadi degilsin anladigim kadariyla. Küsmekle bu is olur mu bilmiyorum ama bundan sonra kendini ve çocuğunu düşün. Bir tane temizlikci tut ve tezine yönel derim.

Canım kocacım, bana yardım ediyor, her eve lazım, Allah seni başımdan eksik etmesin gibi paylaşımlar yapanları görünce çok şaşırıyorum ve kıskanıyorum. Bir kadın içinden gele gele ne de güzel şeyler söylüyor, söyleyebiliyor, eşim de benden güzel laflar bekliyor işte iyi ki varsın seni seviyorum gibi ( o sık sık söyler bana iyiyken gerçi bazen kötüyken barışmak için de söyler) ama ben yapamıyorum dilimde emanet duruyor eşime de diyorum samimi olmayacak ki yalan mı söyleyeyim diye o da olsun yalan da olsa duymaya ihtiyacım var diyo. bir ara onu da denedim gerçi ( çok uzun sürmüyo ama) tatlı tatlı onun duymak istediği şeyleri söyledim ( rol kestim yani) ya da yardım ettiği ender zamanlarda nasıl mutlu olduğumu görsün diye çok güzel şeyler söyledim ama olmadı olmadı olduramadım bi türlü.....Deli gibi kıskanıyorum ya eşi yardım eden arkadaşlarımı itiraf ediyorum.

O kadar çok sebep var ki hangi birini anlatayım yazsam okur musunuz bilmiyorum. O kadar çok düşündüm ki yapıp yapmamayı. Etrafımdaki tecrübeli arkadaşlarım hep çocuk için evliliğin oturmasını bekleme daha çok beklersin yaşın geçer o evlilik hiç oturmuyo dediler . Ben daha önce de söyledim eşimle çok uzun zamandır birlikteyim, çok kavga ediyoruz evet ama iyiyken de çok iyiyiz uçlarda yaşıyoruz yani. Bu sorunlar evliliğin başından beri vardı defalarca konuştum her kavgada özür diliyo bi daha yapmayacağını söylüyor bir süre öyle iyi gidiyoruz sonra yine aynı.. Huylu huyundan vazgeçmiyor.E bende boşanamıyorum, o cesaret yok ( ailelere sezdirmiyoruz bile üzülmesinler diye, onların yanındayken kavgalı bile olsak çaktırmıyoruz)
Hamile kalırsan herşeyi ben yapacam ne istersen tamam diyecemler beni ikna etmek için o kadar çok uğraştı ki artık bıktım bir de çevrenin de çok baskısı oldu. Yaşın geçer sonra olmaz bak etraftan örnekler bunaldım onlara göre çok bile bekledik. Şimdi tez dönemindeyim rahatım nispeten çocuğu aradan çıkarayım dedim, doktoraya başlayacağım çok yoğun olacağım şehir dışına çıkmam gerekecek belki sık sık hamilelik o dönemde olmazdı çok zor geçirdim zaten. Doktora bitince yapmayı düşündüm en az 5 yıl var, eşim 5 yıl asla beklemez burnumdan getirir, evlendik 2 ay sonra başladı zaten sık boğaz etmeye. Etraftan da laf edilmeye başlar, sonra fertil miyim değil miyim bilmiyorum belki tedavi olmak zorunda kalacaktım bilemem ki. Bütün bunlarla oldu işte. Aslında pişman değilim çocuk için, çünkü boşansam da ben bir daha evlenmem ki aşık olduğum adamla evlendim ve ona bile sabredemedim. Bir evladı olsun herkes ister, kendimi ona ve işime veririm. Sonuçta tek boşanan çift biz değiliz, dengesiz bir ailede büyümesinden iyidir herhalde, bilmiyorum.

Saglikli bi cocuk doğuracağına emin misin yada doğduktan sonra iyi bi baba olacagina? Hamilelikte bunlar olmamali . Ailen ne diyor

Yerınde olsam calısıyormussun al bırını ver parasını belkı cebınden parası gıdınce akıllanır .

Saglikli bi cocuk doğuracağına emin misin yada doğduktan sonra iyi bi baba olacagina? Hamilelikte bunlar olmamali . Ailen ne diyor
Değilim. Bilmiyorum. Bana yardım etmez yükümü hafifletmez belki ama iyi bir baba olur diye düşünüyorum. Ailemin hiçbir şeyden haberi yok.

Kızlar 3 gündür hiç konuşmuyoruz o oturma odasında yatıyo. Bulaşık falan da yıkamıyorum mutfak iğrenç oldu, yemek falan da ayrı takılıyoruz yani. Cüzdanından kredi kartımla maaş kartını aldım sakladım. Az önce dışarı çıktı, farkeder mi bilmiyorum. Eğer farkederse çok büyük bir kavga bizi bekliyor akşama. Artık üzerime mi yürür, ne yapar bilmiyorum, çok sinirli sinirlenince gözü dönüyor canımı yakıyor. Dua edin bana.

aynı durumları bende yasıyorum evlilik zor bir yük su an o konu ile ilgili güzel bir kitap okuyorum tavisye edebilirim.Beş sevgi dili-GARYNCHAPMAN bu kitabı aile danışmanı tavsiye etti
Bizim evlilik danışmanımız da aynı kitabı tavsiye etmişti. Bence çok eğitici bir kitap

Ya biraz anlayış çok şey mi istiyoruz çok zor bebeğim bana ait diyorum kendin düşün diyorum sadece.

Bütün sayfaları yorumlarınızı tek tek okudum siz üstünüze düşeni fazlasıyla yapmıssınız..
İnanın çok üzüldüm arkadaşımın basına gelmiş gibi içimde hissettim..
Bukadar çile çekip ev alsanız ne olucak bunu hiç anlamıyorum siz eşinizden soğuduktan sonra o ev hatta dünyadaki tüm evler sizin olsa neolur ki..
Acil birşeyler yapmanız lazım.. maaş kartınızı alın elinden.. paradan gelen özgüvendende kaynaklanıyor olabilir bu davranışlar..
Gelişmeleride paylasın lütfen

Akademik alanda kariyer yapan kendini gelistirmis donanimli bi kadinin bile kendini bu derece ezdirmesi... hayretler icindeyim... siddete bile vardirmis.. saygisi yok sevgisi yok.. niye bu sekilde devam ediyosunuz.. niye sinirinizi cizmiyorsunuz. Naparsa yapsin onla devam edeceginizi biliyor ve bu kadar umarsizca davranabiliyor.. hatayi kendinizde arayin bence.. siz boyle bir hayat arkadasini mi hakediyorsunuz?

Ben de yorumlarınızın çoğunu okudum.
Ve yorumlar hep sizin açınızdan yazıldığı için sizi haklı görmem gerekir ama sizi haklı görmüyorum.
Bir yorumunuz da eşinizden daha fazla kazandığınızı mesleki açıdan kariyer sahibi olduğunuzu vs. belirtimişsiniz.
Acaba eşinize karşı da bunları hissertirdiğiniz için bu şekilde bir muamele görüyor olabilirmisiniz?
Çünkü evlilikler de eşit haklar olsa da kadın ve erkeğin yeri her zaman ayrıdır.
Her iki tarafta haddini bilmelidir.
Erkeğe maddi anlam da ego yapan bir kadını hiç bir koca mutlu etmez ve edemez.Etse dahi kadında ki o ego ve kibir kadının bunu görmesine engel olur.
Koca ne yaparsa yapsın kadın "Annem beni kocaya bakayım diyemi okuttu?" "Benim maaşım kocamın maaşının 2 katı" "Benim mesleğim saygınlığım kariyerim var" düşüncesine sahip olduğunuz sürece asla ama asla MUTLU olamazsınız.Sizde biraz Narsist ve Despot bir kişilik var.
Eşinizin şartlarını bile bile kendinizden daha aşağıda seçmişsiniz çünkü kendi üstünlüğünüze öyle güvenmişsiniz ki kocanızı istediğiniz şekilde yöneteceğinize inanmışsınız.Çünkü anneniz sizi hep pohpohlamış baba evinde ezilmemişsniz gak demişsiniz yemek guk demişsiniz su gelmiş önünüze.Ve sizde maddi manevi ezebileceğiniz biriyle evlenip kontrolü elinize alacağınızı düşünmüşsünüz ama evlendikten sonra kazın ayağının öyle olmadığını anladığınız için de bu durumu kendinize yediremiyorsunuz.
Siz karnınızı doyuracak değil egonuzu okşayacak bir koca istemişsiniz.
Size 10 MADDE yazacağım anlayarak okuyun.
Madde 1 Ne olursa olsun bir kadın kocasını bu kadar kötülemez
Madde 2 Kadın dediğin şikayet etmez ve kocasına hizmet eder.(Kediler de hamile kalıyor.)
Madde 3 Ekonomik özgürlüğün ve sana arka çıkan bir ailen olduğu sürece ve kocana saygı duymayı öğrenmediğin sürece asla MUTLU olamazsın.
Madse 4 Bebeğini de kendin gibi yetiştirirsen dışarıdan kocana nasıl göründüğünü anlarsın
Madde 5 Hem iş hem ev işi ağır geliyorsa işini bırak evinle ilgilen
Madde 6 Kocanı seviyorsan ona saygı duymayı da öğren.Kocanı sevmiyorsan onunla aynı çatı altında ne işin var?
Madde 7 Ekonomik olarak madem daha iyisin bebeğini kendin tek başına doğur ve büyüt.Sürekli kavga eden anne babanın yanında psikolojisi bozulacağına ayrı anne babanın çocuğu olarak inan daha mutlu büyür
Madde 8 Bende okudum meslek sahibiyim evlendim anne oldum ama birgün bile şikayet etmedim temizliğimi yemeğimi tüm kadınlık vazifelerimi yaptım.
Madde 9 Saygı ve ilgi istenmez hakedilir.
Madde 10 Bence sen önce kendini düzelt ondan sonra da kocanı düzelt.
Eşinden çok şikayet ettiğin üzere diyorum ki;
- Okudum diyorsun ama kendine doğru eşi seçemeyecek kadar cahil kalmışsın canım?Bazen diploma insana hiç birşey kazandırmaz.Hatta saygın bir meslek kariyer yada dolgun maaş almak bunların hiç biri MUTLULUK getirmez.
Mutluluk senin çevrene ve dünyaya bakış açınla alakalıdır.
Not: Kimsenin kocası kalkıp evde temizlik ütü vs. yapmıyor.Kocalarımızı sevdiğimizi hissettiriyor onların erkeklik gururlarını okşuyoruz onlar da arada bir işin ucundan tutuyor hepsi bu.

Son düzenleme:
Back
X