• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi ayıp ettim onlar mı

Evet bir konum daha vardı misafir ile alakalı sadece eşimin halasını beklerken ordu ile karşılaşmıştım o konuyu diyorsunuzdur. Tamam 2 saat olmasın ama bari 10 da gitsinler 12 buçuk çok geç bir saat. Ya da haftasonu erken gelebilirler...
Evet o konuydu tam 30 kişi gelmişlerdi bilmiyorum sık sık olan birşey mi peki.

Haklıyken haksız olmak olmuş bu, evet ayıp olmuş.
Size yapılan da ayıp olabilir, ama bu da ayıp.

Bu cümleyi size misafirliğe gelindiğinde değil de siz gittiğinizde kursaydınız olurdu.
Ha bu ha kovmak.

Kadın neden sordu geçmi sence diye ben buna takıldım ama madem sordu sende sadece tebessüm edip cvp verneseydin daha mantıklı ve yerinde olurdu..

Ayıp etmişsin bencede..
5 saat misafir ağırlamanın hiçbi manası kalmadı eşinin gözünde..

Adam günün sonunda sana minnet edip teşekkür edeceğine sitem etmiş haklı olarak..

Sende boşuna okadar yorulmuş oldun, geçmiş olsun..

Haklıyken haksız olmak olmuş bu, evet ayıp olmuş.
Size yapılan da ayıp olabilir, ama bu da ayıp.

Bu cümleyi size misafirliğe gelindiğinde değil de siz gittiğinizde kursa
ydınız olurdu.
Cidden çok ayıp olmuş bence, ha bu ha kovmak.

Yorumları böyle görünce biraz üzüldüm
Asla kalplerini kırayım diye söylemedim bana sordu geç mi diye , bende bizde olanı söyledim
Fakat sert şekilde asla demedim ki beni sülalede çok severler, kaynanam hep benimle övünür ona hep diyorlarmış gelinin ne kadar tatlı ne kadar iyi güleryüzlü diye yani kelime ağır olabilir haklısınız fakat söyleme şeklim hiç ağır değildi

Kadın neden sordu geçmi sence diye ben buna takıldım ama madem sordu sende sadece tebessüm edip cvp verneseydin daha mantıklı ve yerinde olurdu..

Ayıp etmişsin bencede..
5 saat misafir ağırlamanın hiçbi manası kalmadı eşinin gözünde..

Adam günün sonunda sana minnet edip teşekkür edeceğine sitem etmiş haklı olarak..

Sende boşuna okadar yorulmuş oldun, geçmiş olsun..
Kadın benim erken dememi bekledi herhalde daha kalmak istedi o yüzden sordu...
Ee sorunca geç mi diye bende bizde olanı söyledim bizim sülalede ayıp olarak karşılanıyor bunu söyledim
Yanlış da anlamasınlar diye herkesin yaşam tarzı kuralları farklıdır diye belirttim .

ayıp karşılanır diyerek ayıp etmişsiniz :bicak:
keşke daha uygun bir dille söyleseymişsiniz ama olan olmuş artık.

Kadın benim erken dememi bekledi herhalde daha kalmak istedi o yüzden sordu...
Ee sorunca geç mi diye bende bizde olanı söyledim bizim sülalede ayıp olarak karşılanıyor bunu söyledim
Yanlış da anlamasınlar diye herkesin yaşam tarzı kuralları farklıdır diye belirttim .
Neyse umarım bundan sonrası için mesajı almışlardır, yoksa söylediğinizle kalırsınız;)

ayıp karşılanır diyerek ayıp etmişsiniz :bicak:
keşke daha uygun bir dille söyleseymişsiniz ama olan olmuş artık.
Söyleyişim hiç sert değildi ama beni tanısanız belki anlarsınız . Kelime olarak evet ağır olabilir kabul ediyorum fakat asla kimseyi kırmak için demedim.

Bence de ayip olmus. Biz sabahlara kaliyoruz cok guzel oluyor. Biraz uykusuzluk oluyor tabi ama bence deger.

Daha kibar ifade edebilirdiniz. Sadece uslup yanlis, dusunceniz degil.
Onlar da gecenin korune kadar oturduklari icin haksizlar
Bu ev gezmesini kim icat ettiyse yatacak yeri yok he:KK53:

orada ki ayıp kelimesi uygun olmamış
ama
bence haklısınz

5,30 saat :KK57:
gece vakti
gerçekten yerinde bir hareket olmuş

onlar size anlayışlı değilse siz niye olasınız

Günaydın kızlar

Dün akşam 7 ye doğru eşimin amcaları eşleri kuzenleri halası geldi
12 buçuk gibi de gittiler
Amcası kalkalım demese kimsenin gideceği yok
Ha bir de çocuklar mızmızlanıyor gidelim gidelim diye
Çocukları halası uyuttu tabi oturma odasında

Sonra da ordan yengesi dedi ki daha erken:KK57: saat 12 buçuk olmuş ve erken diyor kadın

Amcası da yok yok geç oldu dedi x (eşim) işe gidecek dedi
Tabi amcalarının kendi işi ne zaman isterlerse giderler yengeleri ve halası da çalışmıyor zaten bıraksan sabahlıcaklar

Yengesi de bana dönüp geç mi sence dedi bende dedim ki herkesin yaşam tarzı aile kuralları farklıdır bizde bu saate kadar oturmak ayıp olarak karşılanır dedim benim için geç bir saat dedim ama asla sinirli şekilde surat asarak söylemedim

Kadın bir şey demedi

Gittikten sonra da eşim çok ayıp oldu öyle şey denir mi dedi
Fakat ona buna ayıp olacak diye kendi değerlerimden vaz mı geçeyim , 5 buçuk saat oturdular

Bana göre 2 saat oturma ideal yani 5 buçuk saat çok değil mi hadi öğlen gelseler de otursalar neyse gece olmuş
Bana herkes çok güler yüzlüsün der asla geldikleri için şikayet etmedim ama inkar etmiyorum o saate kadar kaldıkları için şikayetçiyim fakat içten içe, asla surat asmadım nasılsam öyle davrandım.

Onlar da bu çok normal , geç saatlere kadar birbirlerindeler, örnek olarak kaynanam da gecenin 2sinde bile misafir olduğu için eşime de normal geliyor ama alışkın olmayan bir ben için hoş bir durum değil...

Sizce böyle cevap vererek saygısızlık mı yaptım ama demeseydim bu ömür boyu böyle sürüp gidebilirdi

Bu arada belki eşin senin akrabalarına aynı şeyi dese tepkin ne olurdu gibisinden yorumlar gelebilir baştan söyliyim eşimin kendimin diye ayırmam anca anne baba kardeşler kalabilir o bile bir yere kadar hep hep olmaz onun dışında kendi akrabalarımdan biri aynı şeyi dese aynı cevabı vereceğimden şüpheniz olmasın......

ben sabaha kadar da otursalar öyle bir açıklama yapmazdım, suratım düşer yorgunluğumu belli eder ama yine de yok olur mu oturuyoruz derdim en fazla, bence "herkesin yaşam tarzı vs." diye başlayıp uzunca açıklama yapmak pek olmamış. sonuçta misafir, hemde eşininizin akrabası, benim eşim aileme öyle bir şey dese çok büyük kavga çıkarırdım.

ben sabaha kadar da otursalar öyle bir açıklama yapmazdım, suratım düşer yorgunluğumu belli eder ama yine de yok olur mu oturuyoruz derdim en fazla, bence "herkesin yaşam tarzı vs." diye başlayıp uzunca açıklama yapmak pek olmamış. sonuçta misafir, hemde eşininizin akrabası, benim eşim aileme öyle bir şey dese çok büyük kavga çıkarırdım.
Herkesin yaşam tarzı dememin nedeni bizde ayıp olan sizde normal demek istedim.. Direkt yaptığınız ayıp demedim.

Ben bu lafı duysam hayatta bidaha o eve gitmem. Onlara göre saat kavramı yoksa normal geliyorsa oturmalarında bir art niyet Yok.size sorduklarında ben bu saatlere kadar oturamıyorım uykum geliyor. Gibi bişey söyleyebilirdiniz. Misafire Kurduğunuz cümle de bizim oralarda ayıp karşılanır

ay ağzına sağlık bana da kahvaltıya gelen akşam yemeğini yemeden gitmiyor sabah 9 da geliyorlar akşamın kör vaktine kadar yayılıp oturuyorlar. Çay yap, kahve yap, sofra kur, sofra kaldır, gülümse, kendi evinde iki büklüm otur daha bir sürü şey.. İyi yapmışsınız hiç ayıp mı oldu demeyin en büyük ayıp DÜŞÜNCESİZLİKTİR.

yani... ayıp olmuş evet. Ama benim için samimiyet ve dürüstülük her şeyin önünde olduğu için yanlış ta yapmışsın diyemem.. Açık sözlülük, ayıp olmasın diye sana ters gelen bişeyi savunmaktan daha iyidir

Back
X