• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi ayıp ettim onlar mı

Doğru yapmışsın,uygun şekilde sorusuna cevap vermişsin, hem yüzgöz olmamışsın ayıp görmedim ben

Aslında haklısınız yalnız o ayıp kelimesini ben diyemezdim... yengenin de yaptığı ayıp nedemek sence geç mi oldu kalkalımmı diye. kendisi aranmış besbelli kalın deseydin yatarsılar herhalde. Benimde kaynanam gelince 8-9-10 saat kalıyor çocukları ile bazen çok sıkıcı oluyor gerçekten.

bizde bu saate kadar oturmak ayıp olarak karşılanır

Bu laf denir mi ya. Tamam haklisiniz ama bu lafi da haketmemisler. Soyle diyebilirdiniz, "X (esiniz) bu saatte coktaan horlamaya baslamisti, biz genelde erken yatariz". Bu sekilde hem kalpleri kirilmamis olurdi hem de size gore gec oldugunu belirtmis olurdunuz.

Herkesin yaşam tarzı dememin nedeni bizde ayıp olan sizde normal demek istedim.. Direkt yaptığınız ayıp demedim.

anladım canım da öyle kapsamlı açıklama yapınca hoş olmamış, yorgun gözlerle "olur mu öyle şey" deseydin daha iyiydi, evet onlar düşüncesizlik yapmış ama düşün ki senin misafirliğe gittiğin bir yerde öyle br cümle kuruldu, gider misin bir daha o eve? gerçekten bence hoş olmamış, ki ben misafir sevmem, hatta çağırmam elimden geldiğince ama düşün ben bile demem yani :olamaz:

ay boylede soylenirmi?kovmaktan beter olmus bence ben olsam bir daha size hic gelmezdim:)evet bende hic hoslanmam gec vakte kadar oturanlardan ama herseyin bir usulu var boylede soylenmezki ustelik ev sahibisin ayip olmus adamlara bence..

Ayıp olmuş . O günü o şekilde geçirip daha sonra onların evine gittiginizde gec oldu kalkalim ayip olmasin bu kadar saat oturulmaz falan diyerek anlatabilirdiniz . Yani olmamış

Bu cevabı vereceğinize direkt size gelmek isteediklerinde reddetseymişsiniz keşke.
Bizde de 2 saat oturulup kalkılır,uzun oturulmaz lakin biri fazla da oturunca neden of puf demeyiz,denilmez.
Mızmızlanacaksak zaten o misafiri baştan kabul etmeyiz,"müsait değiliz" demek daha yerinde bir önü kesmek olur.

Hafta içi akraba gezmesi nedir hiç anlamam karşı taraf nezaketsiz ve düşüncesiz davranmış fakat sizin üslubunuz ve cevabınız görgüsüz ve çok kaba olmuş daha ince ve nazik bir karşılık verebilirdiniz eşinizide mahçup etmişsiniz

5 saat oturmak ayıp değil de sizin lafınız mı ayıp? :KK51:

ben bişey demesem de uykum gelmiş gibi davranirim giderler:D
bi kere kaynanamgilin komşusu gelmişti akşam 7 de gelip 12:30 ya kadar oturdular çok fazla demi..
kaynanam bişey demiyo hoş muhabbete dalip gidiyo bende sıkılıyorum. uykum geldi halim kalmiyo hiç..
eşime hadi inelim desem boş.. misafirler gitsin öle inelim diyo :sinirli:
deli oluyorum. neyse ki çocuğun uykusu gelince gidiyolar.:)
edit: o komşunun kız kardeşini benim eşime vercekmişti. kızkardeşine hiç isinamadim bana adeta soğuk davraniyor.
eşim almadi çok sigara içiyo diye. sevmemiş... benden daha güzel bir kız aldi diye bana itişiyor. biliyorum işte.
eşime bakiyo sürekli misafirdeyken.. eşim bakmiyo ona. kaynanam niye hala samimi bilimiyorum valla. komşumun kızkardeşini almamiş ya.

ayıp etmişsiniz, samimiyetinize güvenip kalmışlar, lönk diye söylenir mi bu? "eşim yarın işe gidecek yoksa sohbet sarmıştı" falan denip geçiştirilir. salak değillerse bundan anlarlardı...

bizde ayıp karşılanır ne demek... olmamış...

Bence iyi olmus olmasina da uslup hatali.. Ileride olusabilecek durumlar icin de onleminizi almissiniz. Esinize de tebrikler ki onlarin yaninda ses etmemis gidince uyarmis..

Esasen doğru söylemişsiniz de

Kısaca bizde hiç böyle geç saatlere kadar oturulmaz malum çocuklar okula insanlar da işe gidiyor vs denilebilirdi

Bu ayıptır deyince yengeye azıcık had bildirmiş olmuşsunuz

Bir de o çocuklar kaç yaşında sonra uyandırıp Nasıl götürdüler

Gece o saate kadar kendi evin olmayan bir evde misafir mi olunur bir tek yılbaşında olunur galiba da işte karşı taraf bunu anlayamıyor demek ki boş ver bir daha gelmezler işte

ben bişey demesem de uykum gelmiş gibi davranirim giderler:KK70:
bi kere kaynanamgilin komşusu gelmişti akşam 7 de gelip 12:30 ya kadar oturdular çok fazla demi..
kaynanam bişey demiyo hoş muhabbete dalip gidiyo bende sıkılıyorum. uykum geldi halim kalmiyo hiç..
eşime hadi inelim desem boş.. misafirler gitsin öle inelim diyo :sinirli:
deli oluyorum. neyse ki çocuğun uykusu gelince gidiyolar.:)
edit: o komşunun kız kardeşini benim eşime vercekmişti. kızkardeşine hiç isinamadim bana adeta soğuk davraniyor.
eşim almadi çok sigara içiyo diye. sevmemiş... benden daha güzel bir kız aldi diye bana itişiyor. biliyorum işte.
eşime bakiyo sürekli misafirdeyken.. eşim bakmiyo ona. kaynanam niye hala samimi bilimiyorum valla. komşumun kızkardeşini almamiş ya.

İyi de eşin kıza bakmayacağına kalkıp insin evine onlar da rahatça otursun

Ayıp etmemişsin olanı söylemişsin onların yaptığı ayıp misafirlik olayını fazla abartıyoruz toplumca hiç takılma :super:

onların ayıbının üzerıne sız de ayıp etmıssınız
o kadar saat oturmaları düşüncesızlık evet
evet gec oldu dıyebılırdınız
bizde öyle bizde ayıp vs demek yerıne.

sizi bizi yok ki bunun
o saat geç bir saat
yaz olsa belkı ama kış için geç yani bariz

Back
X