Kızlar aslında ben size anlatmadım buraya öyle bir konu açarsam konum kapatılır diye ama çok eleştirmişsiniz tabi size haklı değilsiniz diyemem öncesinde biraz gerginlik olmuştu ama ben yine de bozuntuya vermedim, hazırladığım ikramlıklar eşimin 2 amcası ve bana o soruyu soran yengesi tarafından yenmedi , nedeni dini içerikli olduğu için yazmayacağım, belirteyim elhamdülillah Müslümanım fakat ben mutfaktayken bana senin yaptığın yemek bereketli olmaz dendi yengesi tarafından bize bir şey koyma dedi ben yine de eşimin akrabası diye azarlamadım kendimce bir cevap verdim düzgün şekilde , aslında normal zamanda da o saate kadar oturulmasından hoşlanmam fakat kadının bana dediği şeyden dolayı benim de ağzımdan öyle çıktı ,diğerlerine ayıp olmuş olabilir fakat benim hazırladıklarımı yemeyen insanlara bence ayıp olmadı........Konuyu eksik yazdım bunu da belirtmiş olayım...
Günaydın kızlar
Dün akşam 7 ye doğru eşimin amcaları eşleri kuzenleri halası geldi
12 buçuk gibi de gittiler
Amcası kalkalım demese kimsenin gideceği yok
Ha bir de çocuklar mızmızlanıyor gidelim gidelim diye
Çocukları halası uyuttu tabi oturma odasında
Sonra da ordan yengesi dedi ki daha erken

saat 12 buçuk olmuş ve erken diyor kadın
Amcası da yok yok geç oldu dedi x (eşim) işe gidecek dedi
Tabi amcalarının kendi işi ne zaman isterlerse giderler yengeleri ve halası da çalışmıyor zaten bıraksan sabahlıcaklar
Yengesi de bana dönüp geç mi sence dedi bende dedim ki herkesin yaşam tarzı aile kuralları farklıdır bizde bu saate kadar oturmak ayıp olarak karşılanır dedim benim için geç bir saat dedim ama asla sinirli şekilde surat asarak söylemedim
Kadın bir şey demedi
Gittikten sonra da eşim çok ayıp oldu öyle şey denir mi dedi
Fakat ona buna ayıp olacak diye kendi değerlerimden vaz mı geçeyim , 5 buçuk saat oturdular
Bana göre 2 saat oturma ideal yani 5 buçuk saat çok değil mi hadi öğlen gelseler de otursalar neyse gece olmuş
Bana herkes çok güler yüzlüsün der asla geldikleri için şikayet etmedim ama inkar etmiyorum o saate kadar kaldıkları için şikayetçiyim fakat içten içe, asla surat asmadım nasılsam öyle davrandım.
Onlar da bu çok normal , geç saatlere kadar birbirlerindeler, örnek olarak kaynanam da gecenin 2sinde bile misafir olduğu için eşime de normal geliyor ama alışkın olmayan bir ben için hoş bir durum değil...
Sizce böyle cevap vererek saygısızlık mı yaptım ama demeseydim bu ömür boyu böyle sürüp gidebilirdi
Bu arada belki eşin senin akrabalarına aynı şeyi dese tepkin ne olurdu gibisinden yorumlar gelebilir baştan söyliyim eşimin kendimin diye ayırmam anca anne baba kardeşler kalabilir o bile bir yere kadar hep hep olmaz onun dışında kendi akrabalarımdan biri aynı şeyi dese aynı cevabı vereceğimden şüpheniz olmasın......