hayır çünkü bu yuva yıkacak bir sorun değil benim için nasıl çözmem gerektiğini bilmediğim için paylaşığım bir konu
yapmak istediğim şey tam da bu inşallah bir sorun çıkmaz da evimde kalırım eşim çünkü ben askerde sen güvendemisin diywmi düşüneyim yoksa nöbet mi tutayıö diyorEşiniz askerdeyken, kendi evinizde kalın.
Kimseye kendinizi ezdirmeyin.
Sonraki yıllarda tepenizden indiremezsiniz eşinizin ailesini.
Okullar açılınca maddi olarak biraz daha rahatlarsınız.
Alacağınız para da kendi ihtiyacınızı karşılar.
Yapmayın böyle cahil cahil işler...
deneyimli insanların tecrübelerine ihtiyacım var çaresizim evde gurbetteyim bilmiyorum işte bir yanım katlan bir yanım ezdirme diyorHepimiz borç ödüyoruz. Hele hele ev araba gibi yatırımlar yapıldığında elde var sıfır oluyor.
Zor zamanlar ancak kendi evinizi alıyorsunuz. Bu zamanda ev almak çok zor.
..
Ben olsam kendi evimde kalmak isterdim ama işte mümkün değil diyorsunuz öyleyse tek çözümü , üzerinize düşeni yapıp köşeye çekilmek.
Zor bir süreç. Iyi tarafında çok anlayışlı olması gerekiyor. Ailesini aileniz olarak görün ve her sözlerine aldırmayın.
Guleryuzlu olun. Isinizi yapın. Gorumcenizle çok mu çok az muhatap olun.
Görümceler genelde çay kaşığı gorevindeler :)
Eşinize illaki bir şey anlatmak isterseniz , " böyle yaptılar , söyle dediler , aileni sen daha iyi tanıyorsun , acaba yanlış mi anlıyorum " şeklinde ayar vererek çaktırmadan anlatırsınız.
Öyle böyle 6 ay geçer gider. :)
..
Ayyy kanma bu laflara.yapmak istediğim şey tam da bu inşallah bir sorun çıkmaz da evimde kalırım eşim çünkü ben askerde sen güvendemisin diywmi düşüneyim yoksa nöbet mi tutayıö diyor
eşimin üzerineAyyy kanma bu laflara.
Yalniz kalabilen kadinim ben seni evimizde beklemek istiyorum de.
Krediyi siz mi cektiniz esiniz mi?
Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle...yapmak istediğim şey tam da bu inşallah bir sorun çıkmaz da evimde kalırım eşim çünkü ben askerde sen güvendemisin diywmi düşüneyim yoksa nöbet mi tutayıö diyor
evet bunu söylesem başıma kalkıyorsun der para meselesimi yapıyorsun der ama diyicem güzelEvin kredisini ben ödüyorsam o evde de yalnız yaşayabilirim.
Krediniz ne kAdR aylık?normal mi bu ben mi abarttım gerçwkten acaba
evde kalırım eşim hem yalnız kalamazsın hemde faturaları 200 tlyle nasıl ödeyip hem de 1 ay geçiniceksin diyorBen anlayamadım şimdi , 200 tl. Kalıyor evde kalamam mı , yoksa eşim bırakmıyor mu ?
şu an pişmanım zatrn o yüzden buradayım bu saatten sonra ne yapacağımı bilmiyorum ve ben gidipte annesine anlatan dedikodu yapan veye en yakın arkadaşına dökülen biri değilim tek başıma mücadele ediyorm yazmadım yazmadım 1 sene sonra anca buraya yazdım ne yapıcam nasıl düzelticem ve konuşulabilir bir eşe sahip değilim 1 dk dinler 2 dk ya gider yada cephe alır ailemi bana kötülüyorsun der
keşke dua et benim için inşallah eşim de böyle düşünürHiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle...
Kafanız rahat olur hiç değilse.
Her gün huzursuzluk yaşamazsınız.
Kafanıza göre hayatınızı devam ettirirsiniz.
Milletin lafını çekmezsiniz.
Dik durun biraz.
1800 şu an kredimiz 2000 benim maaşım ama onun maaşı daha az ve 6 ay maaşı yok askerde olduğu içinKrediniz ne kAdR aylık?
Normal demedim
Kredinin tamamını eşinin maasına bağla işte
Kalan parayla da evi sen gecindireceksin
eşim askerdeyken onun maaşı yok sadece benim maaşım oda krediyi ödeyince 200 tl kalıyor zaten krediyi yeniden yapılandırma seçeneği yok eşim dinleyebilen bir konuyu oturup tartışıp konuşabilen bi insan değilBakın, ne yapın biliyor musunuz.
Öncelikle eşinize evinizde kalmak istediğinizi, hem bu sebeple hem de diğer ihtiyaçlarınızı karşılamak için daha fazla para ayırmaya ihtiyaç duyacağınızı belirtin.
Kredi öncelikle eşinizin maaşından karşılansın, kalan kısmı sizin maaştan tamamlansın. Gerekirse ve mümkünse; taksit sayısını arttırıp tutarı düşürmek suretiyle yeniden yapılandırmaya gidin.
Ama her durumda kendi ihtiyaçlarınız için uygun bir meblağı ayırmaktan taviz vermeyin. Ailenize küçük de olsa hediye alıp kendinizi mutlu etmekle başlayabilirsiniz. Hediye alma konusu küçük bir mesele gibi görünüyor ama siz bunu yapmadıkça boşa enerji harcayacak zihniniz.
Diğer yandan en az bu kadar önemli bir diğer husus eşinizin ailesi ile ilişkilerinize mesafe koymanız. Temizliğe gitmeyin mesela, ne münasebet. Kızkardeşinin size saygı sınırını aşacak davranışlarına izin vermeyin. Kibarca ve güzellikle size uymayan talepleri reddedebilirsiniz. Eşinize de zoraki ve fazla muhabbetin ilişkileri çıkmaza sokacağını ve bunu istemediğinizi net bir şekilde ifade edin.
Eşiniz dinlemeyi bilen bir insan değilse, siz de anlatmaz ama işinize geleni uygularsınız. Emin olun o zaman sorar da, dinler de.
askerlik vardı ama normalde 10 yıllık çekeceğine 7 yıllık çekmiş benden habersiz bu yüzden de böyle niyeymiş çabuk bitsin bir de araba birde yazlık alıp sonra para harcayacakmışAhh ahh ekonomik ozgurluk icin okuyoruz ama nerde özgürlük iste. Krediyi alirken esinizin askerligini ve kv de kalma isini hesaplamadiniz mi ? bastan kabul etmissinz sanki ?
Dualarım seninle sevgili meslektaşım :)keşke dua et benim için inşallah eşim de böyle düşünür
2bin lira öğretmen maaşı olmaz neden o kadar az?1800 şu an kredimiz 2000 benim maaşım ama onun maaşı daha az ve 6 ay maaşı yok askerde olduğu için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?