Branşınız ne ve yeni mi atandınız ? Maaşınız bir öğretmene göre düşük geldi bana,hele eşinizinki daha da düşükmüş onun branşını daha da merak ettim.O zaman baska caren yok.
Kayinvalidende kalacak onun evine uyum saglayacaksin
Zaten kısa dönem yapcakmis neden evlenmeden yollamadınız askere?
Maaşın da var neden KV ile yasayasin ki,iyiyken kötü olursunuz bir de görümce varken
Neden iyi geçinmek zorundaymışsınız? Onlarda kalmak zorunda mısınız kalın kendi evinizde.
Para konusunda abartıyorsun. Okumuş kadınsın... hesap yapip maaşın krediye bağlandığı zaman eline para kalmayacağını biliyordun.
Soru: eşin askere gidince niye kv yaninda kalıyorsun?
Kvye yaranmaya çalışma... yaranamazsin...
Mesafe koy...
Karsilikli sagliksiz dusunceler ve plansiz bir hayat.tek umudum ogrencilerinize yansitmiyor olmaniz
Kendi evinde kal bu gidişle tek kalmaktan deil de kv evinde bise olcaksa olur
Tabi korkar evin tüm yükünü sirtlanan bir saf (özür dileyerek soyluyorum) bulmuş kendine
Nikah dairesinden tapu dairesine gitme zorunluluğu varmış gibi yaşanan hayatlar. Güle güle oturun evinizde ama evler bir yere kaçmıyor. Sizin gençliğiniz kayıp gidiyor.
Barınmak ve beslenmek asgari ihtiyaçlardır. Eşinizin askerde olduğu sırada bunu bile karşılayamayacaksanız ben ne anladım o evden. Kirada olayım ama stressiz olayım.
Ya biliyor musun bazen öğretmenler odasına bakıyorum. Herkes nasıl da mülayim nasıl da efendi görünüyor. Sorsan kadın hakları vs konusunda mangalda kül bırakmazlar. Ama yaşantılarını merak etmiyor değilim. Belki sizin eşiniz gibi tuhaf bir insanla aynı okulda çalışıyorum. Kim bilir?? Ya bu tür insanlar öğretmen olmamalı. Kuruş hesabı yapan, cimri, eşine saygısız tipler..
Boşanma gibi bir düşünceniz mi var ?
Ya ne yapacaksın ayrılmayı mı düşünüyorsun bu adamın cimri ve aileci olduğu belli değil miydi zaten
Eşiniz askerdeyken, kendi evinizde kalın.
Kimseye kendinizi ezdirmeyin.
Sonraki yıllarda tepenizden indiremezsiniz eşinizin ailesini.
Okullar açılınca maddi olarak biraz daha rahatlarsınız.
Alacağınız para da kendi ihtiyacınızı karşılar.
Yapmayın böyle cahil cahil işler...
Bakın, ne yapın biliyor musunuz.
Öncelikle eşinize evinizde kalmak istediğinizi, hem bu sebeple hem de diğer ihtiyaçlarınızı karşılamak için daha fazla para ayırmaya ihtiyaç duyacağınızı belirtin.
Kredi öncelikle eşinizin maaşından karşılansın, kalan kısmı sizin maaştan tamamlansın. Gerekirse ve mümkünse; taksit sayısını arttırıp tutarı düşürmek suretiyle yeniden yapılandırmaya gidin.
Ama her durumda kendi ihtiyaçlarınız için uygun bir meblağı ayırmaktan taviz vermeyin. Ailenize küçük de olsa hediye alıp kendinizi mutlu etmekle başlayabilirsiniz. Hediye alma konusu küçük bir mesele gibi görünüyor ama siz bunu yapmadıkça boşa enerji harcayacak zihniniz.
Diğer yandan en az bu kadar önemli bir diğer husus eşinizin ailesi ile ilişkilerinize mesafe koymanız. Temizliğe gitmeyin mesela, ne münasebet. Kızkardeşinin size saygı sınırını aşacak davranışlarına izin vermeyin. Kibarca ve güzellikle size uymayan talepleri reddedebilirsiniz. Eşinize de zoraki ve fazla muhabbetin ilişkileri çıkmaza sokacağını ve bunu istemediğinizi net bir şekilde ifade edin.
Eşiniz dinlemeyi bilen bir insan değilse, siz de anlatmaz ama işinize geleni uygularsınız. Emin olun o zaman sorar da, dinler de.
Evlenmeden önce neden gitmedi askere? Yada askerliği neden beklemediniz evlenmek için?
Şimdi kaynanamla kalcam görümcemle yaşıycam diye hayıflanmazdın en azından...
Birde Senin evin var kurulu düzenin var neden kv ile kalacaksın ki?
Ayrıca sende çalışıp kazanıyorsun elbet alışveriş yapacaksın para harcayacaksın, o özgürlüğünü de mi elinden aldı eşin?
Senin paran krediye gitti diyelim ee 3-5 kuruş eşin takviye etsin hem alışverişe çıkar kafanı dağıtmış olursun, kendinden ödün verme bu konuda...
Ee eşin askere gidince nasıl baş edeceksin peki bu durumlarla? Daha zor olacak senin için...
Ahh ahh ekonomik ozgurluk icin okuyoruz ama nerde özgürlük iste. Krediyi alirken esinizin askerligini ve kv de kalma isini hesaplamadiniz mi ? bastan kabul etmissinz sanki ?
Yanlışınız var herhalde. Yaz tatilinde 3.000 tl alıyorum. Okullar açıkken ek dersle birlikte 4.780 tl. Maaşınızı yanlış yazdınız ya da yanlış biliyor olmalısınız.
Anladım canım
Allah kolaylıklar versin
Bizim kredimiz 2700 tl
Yeni evliyken borç /kredi ödemek koyuyor valla, ben de ödedim de 1 sene nasıl geçti ben bilirim. Sonra 1 sene ara verip kendimize geldik.
Borç öyle böyle ödenecek ama kaynanada kalma işine çözüm bul. Ne münasebet 6 ay kalınır mı kaynana evinde sığıntı gibi. Kendi evin ne güne duruyor?
Kendi evinizde kalın. Ekderslerinizle geçinirsiniz tek başınıza. Eşiniz veliniz değil koskoca kadınsınız nerede kalacağınıza karar verebilirsiniz kendiniz.
Şöyle bir şey varmis:
Kredi Ödemelerinizi Dondurabilirsiniz
Geçerli bir nedeniniz olduğu takdirde bankanız ile görüşebilir, isterseniz kredinizi üç ay ertelemeli olarak alabilirsiniz. Kredi dondurma işlemi, bankanın inisiyatifinde olmakla birlikte ortalama bir veya iki kez dondurabilirsiniz.
Unutmamalısınız ki kredi ödemenizi dondurabilmek için bankanızın bu dondurma işlemine onay vermesi gerekmektedir. Fakat bankanız kredi dondurma işlemini onaylamıyorsa kredinizi başka bankaya transfer edebilirsiniz.
Gerekirse hergun makarna yer yine de evimde otururum. O kadar laf cekmektense. Ek derse ağırlık verin.. Askere gidene kadar da kışlık sebze koyun derin dondurucuya. Kuru gıdayı stoklayin. Bir tek meyve ve ekmek harcamaniz olsun.. zor ama yetirmeye çalışın.
Cesaretinize hayran kaldım...
Tek olunca masraf çok olmaz ki. Hem bu riskler her zaman var. Eşim acil işi çıkıp gece gidiyor bazen. Her isi çıktığı gün anneme ya da kayınvalide ye mi tasinayim..
Size de canım
Açıkçası eşinizin kazandığı para da krediye ya da eve gidiyorsa bence şikayet etmeniz yersiz, çünkü sonuçta o da eve harcıyor siz de, hayat müşterek. Bir karar vermişsiniz ama üstüne düşünmemişsiniz hiç, askeri de hesaba katmamışsınız, size kalacak bir miktarı da. Bu plansızlık sebebiyle de kendinizi zora sokmayıp kayınvalidede kalın bence. Birkaç ay geçer diş sıkınca.
ne kadar ayip bir yazi.. Ne kdar dusunulmemis bir yazi tamam okey kocaniz size guveniyir ama her kocasi guvenmeyen sUpheli biri
Konu sahibine gerekli açıklamayı yaptım. Ayıbı sizden öğrenecek değilim.
O zaman baska caren yok.
Kayinvalidende kalacak onun evine uyum saglayacaksin
tamam yanlis anlasildiysa kusura bakmayin
Canm neden kredini esin odemiyor?Ayni durum bizde de var esim oduyor ama askere gidince ben odeyecegim yani krediyi odeyince bana para kalmayacak ailesi hemen basladi bizde kalirsin demeye o yuzden birikim yapmaya calisiyorum su an 6 aylik bir kismi.Esin uzun donem yapsin madem hem sana para gonderir hem kendi kazanir calisan kadinsin kendini bu kadar ezdirme
Ozel ders falan ver evinde tek kal
Şimdi konuştum paranoyak bir şekilde biri takip eder yada komşuları tanımıyoruz eve bu hafta taşınıcaz tanımadığımız bir apartmanda tek genç kadın girip çıktığını biri gözüne kestirse bize düşman olan biri yada seni gizliden takip eden biri bişey yapar komşuları tanımıyoruz güvenemem dedi ha dedi ailemle kalıcaksın mecburen ama ben geldiğimde seni üzerlerse eğer seni kendi kızlarından ayırıp hatta ona yapmadıklarını sana yapacaklar yapmazlarsa ben bir daha seni o eve adımını attırmam kendi annem babam dahi olsa dedi. Kredi için gelince daha iyi maaşlı bir yere grip kendi ödeyecek özel dersler ayarlayacak ve onlarada karışmayacakKesimlikle kndi evinde kal onlar gelsin sana sen neden gdiossun hayati dar ederler benden soylemesiiii ne cekecen anaci adamlardan nefret ediorum
ezdirmeyecekmiş dediMaaşlı kendi ayakları üzerinde durabilen ev kredisini bile üstlenebileceği kadın bile eziliyorsa vay kadınların haline
evli bir bayanın yeni bir apartmana girip çıkışında söz olabilir takip edilebilir hatta istismar olabilne gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğumu düşünüyor eşimKredinizi yapılandırabilirsiniz. Örneğin şu an aylık 3.000 TL ödemeniz varsa, krediyi yapılandırıp ödemenizi 1 yıl boyunca aylık 2.000 TL ödeyecek şekilde düşürebilirsiniz. Herkesin dediği gibi bence de kayınvalide ile kalmayın. Annenizin gelip yanınızda kalma imkanı varsa, anneniz gelsin. Yoksa da tek kalın bence. Ben de öğretmenim ve evlenmeden önce hiç bilmediğim bir şehirde 2,5 yıl tek yaşadım. Atla deve değil yani tek kalabilirsiniz. Tabiki karar sizin. Kayınvalide ve görümce ile iyi anlaşıyorsanız orada kalmak da bir seçenek tabi...
müzik öğretmeniyiz ikimizde ama ikimizde özeldeyiz işte ırgat gibi çalıştırıp 3 kuruş veriyorlar ama bu sene eşimde askerdeyken oturup çok fazla kpss çalışıcam zaten geçen sene mezun oldum düğün oldu işe başladım ders çalışma fırsatım olmadı ama bu sene kararım kesinBranşınız ne ve yeni mi atandınız ? Maaşınız bir öğretmene göre düşük geldi bana,hele eşinizinki daha da düşükmüş onun branşını daha da merak ettim.
Dipnot:kv'de kalmayın,eşinize de Eğer onlarla iyi geçinmek zorundaysam beraber yaşamamalıyım yoksa iyi geçinmek hayal diyin çünkü gerçek bu
yapılandırmada acayip bir faiz olacağı için yapamıyoruz aynı şeye denk geliyorKredinizi yapılandırabilirsiniz. Örneğin şu an aylık 3.000 TL ödemeniz varsa, krediyi yapılandırıp ödemenizi 1 yıl boyunca aylık 2.000 TL ödeyecek şekilde düşürebilirsiniz. Herkesin dediği gibi bence de kayınvalide ile kalmayın. Annenizin gelip yanınızda kalma imkanı varsa, anneniz gelsin. Yoksa da tek kalın bence. Ben de öğretmenim ve evlenmeden önce hiç bilmediğim bir şehirde 2,5 yıl tek yaşadım. Atla deve değil yani tek kalabilirsiniz. Tabiki karar sizin. Kayınvalide ve görümce ile iyi anlaşıyorsanız orada kalmak da bir seçenek tabi...
Ailenden kimse yaninda kalamaz mi eninde sonunda k.v ve gorumce ile sıkıntı yaşanirŞimdi konuştum paranoyak bir şekilde biri takip eder yada komşuları tanımıyoruz eve bu hafta taşınıcaz tanımadığımız bir apartmanda tek genç kadın girip çıktığını biri gözüne kestirse bize düşman olan biri yada seni gizliden takip eden biri bişey yapar komşuları tanımıyoruz güvenemem dedi ha dedi ailemle kalıcaksın mecburen ama ben geldiğimde seni üzerlerse eğer seni kendi kızlarından ayırıp hatta ona yapmadıklarını sana yapacaklar yapmazlarsa ben bir daha seni o eve adımını attırmam kendi annem babam dahi olsa dedi. Kredi için gelince daha iyi maaşlı bir yere grip kendi ödeyecek özel dersler ayarlayacak ve onlarada karışmayacak
teciil hakkı yok aynen karşısına çıkıuor konuştuk ezdirmem ve tek kalmana gönlüm razı değil yeni eve taşınıcaz bilmediğimiz yer tek olmaz ama ailem seni üzerse alakayı keserim dedieşiniz askerliğini bir süre daha tecil ettiremiyor mu?
bu süreçte biraz elinizi toparlar eşiniz askerdeyken faturaları vs karşılayacak kadar kenara para atarsınız.
benim eşim de evlendikten sonra gitti askere, tecil hakkı vardı, bedelli bekliyordu ama bir süre işsiz kalınca bari askere gitsin dedik (askerliğini yapmaması karşısına çıkıyordu)
benim de maaşım düşüktü, ev kiraydı, öğlen-akşam işyerinde yedim yemeğimi, kiramı faturamı karşıladım oturdum evimde, neden evimi kapatıp başkasının evinde 6 ay kalayım ki koskoca kadın.
hiçbir şekilde rahat edemezsiniz, bunu iyi düşünün.
Tamam şimdi oldu özel sektörde hele ki yeni mezunsanız maaş sıkıntı . Keşke atanmayı bekleseydiniz ev işi için,krediniz bile farklı olurdu,neyse olan olmuş inşallah atanırsınızmüzik öğretmeniyiz ikimizde ama ikimizde özeldeyiz işte ırgat gibi çalıştırıp 3 kuruş veriyorlar ama bu sene eşimde askerdeyken oturup çok fazla kpss çalışıcam zaten geçen sene mezun oldum düğün oldu işe başladım ders çalışma fırsatım olmadı ama bu sene kararım kesin
çok uzaktalar ama 1 aylığına geleceklerAilenden kimse yaninda kalamaz mi eninde sonunda k.v ve gorumce ile sıkıntı yaşanir
Oooo o tatil değil aile kaynaştırma toplantısı bence...ya beni birşeyden eksik bırakmamaya çalışıyor mesela bu hafta sonundan itibarwn babasının arkadaşının bir yazlığına gidicez otelden daha uygundur diye ama kayınvalidemlerle orada da mesela göğsün açıldı şuran göründü olmaması için gitmek istemiyorum
aminn inşallahTamam şimdi oldu özel sektörde hele ki yeni mezunsanız maaş sıkıntı . Keşke atanmayı bekleseydiniz ev işi için,krediniz bile farklı olurdu,neyse olan olmuş inşallah atanırsınız
O tehlikeler malesef ki her zaman var. Ama eşinize de hak veriyorum biraz, zaman kötü, endişeleniyor demek ki sizin için. Anneniz gelip kalamaz mı yanınızda?evli bir bayanın yeni bir apartmana girip çıkışında söz olabilir takip edilebilir hatta istismar olabilne gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğumu düşünüyor eşim
aslında aldatırmı gözümle görsem dönüp tekrar bakarım o mu diye yada başka pislikleri varmı sigara dahi kullanmaz içki içmez bağnaz da değil ama dehşet cimri ve aileci
şu an pişmanım zatrn o yüzden buradayım bu saatten sonra ne yapacağımı bilmiyorum ve ben gidipte annesine anlatan dedikodu yapan veye en yakın arkadaşına dökülen biri değilim tek başıma mücadele ediyorm yazmadım yazmadım 1 sene sonra anca buraya yazdım ne yapıcam nasıl düzelticem ve konuşulabilir bir eşe sahip değilim 1 dk dinler 2 dk ya gider yada cephe alır ailemi bana kötülüyorsun der
ya beni birşeyden eksik bırakmamaya çalışıyor mesela bu hafta sonundan itibarwn babasının arkadaşının bir yazlığına gidicez otelden daha uygundur diye ama kayınvalidemlerle orada da mesela göğsün açıldı şuran göründü olmaması için gitmek istemiyorum
ben seninle evleneyim seni bi elimden kaçırmayayımda sonra giderim askere dedi çünkü ben evlenmek isteyen biri değildim
Offf bu zihniyette biriyle nasıl evlendin? Niye evlendin ki?
Mantığa bak, seni kaçırmıyım evlenelim de gerisi ne olursa olsun...
Eee sen çekiyorsun işte, yine olan sana olmuş adamın çok umurunda sanki...
ediyor zaten geçen kurabiye aldık çaya giderken babası ne görüyorsam bunları yiyorsunuz kilo yapar hem de paranız yok dedi tazminat verilmiyor bu bir şirket o yüzden özel ders vericem zaten ve bu konuyuda konuşucam
teciil hakkı yok aynen karşısına çıkıuor konuştuk ezdirmem ve tek kalmana gönlüm razı değil yeni eve taşınıcaz bilmediğimiz yer tek olmaz ama ailem seni üzerse alakayı keserim dedi
Bence uzakta olsa arada yanina gelsinler evinde de kalmiş olursun bu sayedeçok uzaktalar ama 1 aylığına gelecekler
Degilim tabiki cabaliyorum...esim icin cocuklarim icin.ama olmuyor gecen gun tekne turuna gittik suyu cipsi marketten aldim mesela zaten tekne turu bi ton para teknede bisiy icmedim falan esim bakti sadece tatile geldik sevgilim lutfen bugun yapma dedi bunun uzerine gaza gelip bir gazoz soyledim inerken bi baktim 10 tl hala aklima geldikce icim ciz ediyor dusun ama cocuklara aldik ne istedilerse.sadece inmek uzereyken su almadim cunku o paraya 6 tane alabiliyorum diye esimcok kizdi tabii rezalet bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?