- 21 Kasım 2016
- 1.374
- 1.411
- 63
neden kendi evinizde kalmıyorsunuz ki ? kendi evinizde olduğu yetmiyormuş gibi bi de orda mı kasılmayı düşünüyorsunuz ?Ya uzun süredir girmiyorum siteye ama bunaldım demekki içimi dökesim var. Tanıyanlar bilir 1 sene oldu evleneli öğretmenim çalışıyorum. 6 ay önce ev aldık borç ödüyoruz ha ondan öncede borç öder gibi birikim yapıyorduk harcama yapmak yasak yani. Evlenmeden önce işim yoktu oyüzden zaten gönlümce bişey alamıyordum ama şimdi yine aynı öğretmenim ve sürekli dışardayım ama doğru düzgün bi alışveriş yapamıyorum neden çünkü maaşımın hepsi krediye gidiyor velasılkelam eşimde öğretmen çalışıyor benden az kazanıyor ve beni yoluyormuş gibime geliyor çok sıkıldım 1 yıldır kendime birşey almayı geç evime dahi birşey alamadım aileme hediye alamadım ilk maaşımla. Ayrıca askere gidicek ben kayınvaldemlerde kalmak zorunda kalıcam annemler uzakta ve işim burada olduğu için benden iki yaş küçük görümcem var bizde kaldığın sürece herşey ortak iş yapılacak falan filan söylenmeye başlandı. Bugün tüm gün yardıma gitmeme rağmen kayınvalidem oy kızım yoruldu diyo kendi kızına ben hiçmişim gibi duruyorum kendiside tüm gün oturdu. Eşim de salak tüm bunları görmezden geliyor bişey yap diyolarsa yapacaksın diyor iyi geçinmek zorundasınız diyor. Offf içimi döktüm......
Zaten adam demiş: sırada araba ve yazlık var diye:))Bu yeni evlenenlerin evlenir evlenmez kendilerini dara sokarak ev almalarini hic anlamiyorum. Evliligin en guzel donemi borc odemekle geciyor. Sonra da ekonomik sorunlardan ayriliyorlar.
Toplumda soyle bir kural var sanki. Evlenilir,ev alinir, bebek yapilir... insanlar bu sirayi izleyecegim diye "an"i yasayamiyor, sonra da bir bakmissin yaslanmissin. Borc odeyecegim diye geciyor hayat...Yaslaninca da o saatten sonra gecmis ola...
Soulfly, ev biter baska sey baslar. Sizi daha ilk gunden birikime soktuguna gore ev bitince sizi baska bir borca sokacak. Siz de hem evde hem de iste calisip adami ev köy sahibi yapip omur boyu yol parasina talim edeceksiniz.
Boylede acliktan oleceksiniz haberiniz yokaltın var bi kaç tane bozdurup rahatlayalım dedim ben bir çeyrek bile bozdurursam depresyona girerim intar ederim diyor gerisini sen düşün
Allahin ac gozu.. bi lokma bi hirka yasadiktan sonra neye yarar yaaZaten adam demiş: sırada araba ve yazlık var diye:))
Erkeklerin daimi kozlarıdır bu boşversene,incinmiş pozlarına girerler,ama kendi senin kazancınla araba yazlık planı yaparken neyin hesabını yapıyor acaba...Tamam onunda maaaşı var ama bir söyle de bak,ben çalışmak istemiyorum,senin maaşın ikimize yeter diye,gör ne oluyor...evet bunu söylesem başıma kalkıyorsun der para meselesimi yapıyorsun der ama diyicem güzel
O zaman bu kadar borcun altına girmek büyük hata olmuş.ikimizde özeldeyiz
Bu yapıda ki insanlar harcayamaz canım,12 dairesi olupta,2ci el beyaz eşya bakınanlar gördüm.Yazık ona verilecek paraya bizim etimiz ne budumuz ne diyordu hemdeaskerlik vardı ama normalde 10 yıllık çekeceğine 7 yıllık çekmiş benden habersiz bu yüzden de böyle niyeymiş çabuk bitsin bir de araba birde yazlık alıp sonra para harcayacakmış
Adam ev, araba ve yazlık için kadını çalıştırıp her şeyi aldıktan sonra da inşallah konu sahibini boşayıp sevgilisiyle sefasını sürmez. Çünkü şöyle der büyükler: erkeğin para bulunca ilk yaptığı önce arabasını, sonra da karısını değiştirmek...Zaten adam demiş: sırada araba ve yazlık var diye:))
Bir çeyrek dahi satılırsa eşi depresyona bunalıma girermis.E hiç takı veya satılacak bir şey yok mu?
Gerekirse Alyansımı satarım eşim yokken ailesine sığınmacı olmam.
Bir çeyrek dahi satılırsa eşi depresyona bunalıma girermis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?