Ben mi düşüncesizim yoksa eşim mi karar veremiyorum

Bu sene de almayaversin misafir canım sizin sağlığınızdan daha mı önemli?
Ya da eve temizlikçi almayı ve yemek yapımına yardım etmeyi kabul ediyorsa çağırırsınız o başka.
Ama ben beceremem diye kenara çekilirse bu iş olmaz bunu ona kabul ettirmelisin.

Düşüncesiz olan tabiki eşin.
İnsaf biraz yahu.
Sanki yemekleri temizliği kendileri yapacak, onlar ağırlayacak onlar sonradan da etrafı toplayacak.

Çağırmak istediği misafirler çok yakınlarınızsa dışarıda ağırlamayı teklif edin. Böyle de yapanlar var. Üstelik sen hamilesin hem çalışıyorsun hem de havalar aşırı sıcak. Hamileliğinin son aylarını sıcakta geçirmek nasıl birşey iyi biliyorum ben canım.
Ha çok yakın değillerse bu ramazan böyle oldu ne yapalım de, geçiştir canım.
Kendimi yormamam gerekiyormuş vs. de.

Yazık günah.

İstanbul'da 3-4 saat mesafelik işyeriniz nerede merak ettim açıkçası nereden nereye gidiyorsunuz. Akşam 8 de neden evde oluyorsanız zaten yemek ye filan derken hamilelik değil normal zamanda da hiçbir işinizi yapamazsınız. Ama misafirler yakın akraba arkadaşları filan ise eğer almak istemekte haklı Ramazan sonuçta ağırlamak isteyebilir özellikle onlar sizi çağırıyorsa ya da çağıracaklarda sizin de buyur etmeniz lazım ama ben gitmem onlarda gelmesin diyorsanız bilemem ancak davete icabet etmemekte kabalık olur. Temizliğe yemeğe yardım edip bir işin ucundan tutacaksa alabilirsiniz. Hafta sonu çağıracakmış zaten hem iftarda epey geç okunuyor. Sevap kazanırsınız çok şatafatlı çeşitli yemekler yapmanıza da gerek yok zaten yenmiyor iftarda. Çorba, ana yemek, pilav, salata bir zeytinyağlı çıkarırsınız yani olur biter.

Erkekler anlamaz ; ilk gelen misafire hazır çorba, makarna, salata ikram et, temizlikte yapma, göreceksin çağırmaz bir daha
Hem ağır bir işte çalış, hem yolu çek, hem evi çekip çevir ama insan acır biraz ya, kızıyorum bu adamlara

İş yerim Maslak'ta.Bense Bahçelievlerde oturuyorum.Günde gidiş geliş 3-4 saat sadece yol.Eşim normalde de yardım etmiyor yani onun işleri de cok yoğun yardım istese de edemez yani.Benim hafta içi bacaklarim çok ama çok şişiyor.Hafta sonu anca dinlenmem lazım ki biraz insin.Yoksa ağrıyor fena.İnanın akşam bi kap yemek bile yapmak ölüm benim için.Benim üzülmemin nedeni eşim durumumu nasıl bu kadar hafife aliyor.

Ha birde zaten o oruç tuttuğu için acaip pestil gibi.Ben bile bu halimle sahura kalkıp ona kiyamadigimdan yiyecek hazırlıyorum.Sabahin 6sında kalktığım halde.

eşin düşüncesiz sen yap o zaman yemeği tatlıyı da göreyim de ben kimseyi çağırmadım çağırmayı da düşünmüyorum işim başımdan aşkın zaten samimiyetsiz insan dolu her yanım da

hamileysiniz eşinizin düşüncesizliği ..

valla ne deyim 3-4 saat yol kabus gibi. bende hamileyim, benim işim evime 12 dakika arabayla. yemeğimi de çocuğun bakıcısı yapıyor. temizliğe de yardımcı geliyor. yine de bir Allahın kulunu iftara çağıramam, kendi ailem de dahil buna. ayakta durup koşturamam valla. sen de alma . eşin çok istiyorsa kendi yapsın. bencil ya bu erkekler.

eşinize sinir oldum tabi hamile olan o değil zaten anca bebe yapmayı bilirler bir işin ucundan tutmazlar allaha bin defa şükür ediyorum ben hamileyken eşim hem işimi yapar hemde ayaklarıma kadar yıkardı çünkü eğilemiyordum karnım aşırı büyüktü.sen hem hamile hem işe git evle ilgilen birde misafir ağırla canım eşin çok düşüncesiz yorma kendini o çok istiyorsa hepbirlikte dışarda iftar edin.

eşinin düşüncesizliği aslında mısafır cagırmak ıstemesı degıl,sana yardımcı olacagını düşünememesi..
o evi silse süpürse toz alsa,sen mutfakta yemek yaparken yanında olsa cok agır olmaz aksıne keyıflı olur..
zaten iftar cok gec saatte..eger ctesi calışmıyosan,dınlene dınelene 2-3 çeşit yemek yapsan eşinde sana yardım etse hem ev işinde hem masa kurmada vs.. bukadar zor gelmez gözüne..
bende çalışıyorum ,cok aktıf bı hayatım var,eve gıdıp dınleneyım dedıgım zaman mutlaka biyerde işim çıkar biri çağırır vs..artı 4 aylık hamıleyım
ve ailelerımız cok kalabalık olmasına ragmen gecen hafta kendı aılemı cagırdım,bu hafta eşimin ailesini alıcam..
tabi ben banyo wc temızlerken o bütün ev süpürüp silecek...
yemek olayına takılmıyorum
bi çorba salata pilav ana yemek bıde tatlı maksımum 3 saatını alır..
hamılelıkte aktif olmaktan yanayım bünye elverdıgı sürece..

Kesinlikle abartmıyorsun canım, erkekler çok düşüncesiz.. Annesi hamile olsa ayağa bile kaldırmadı eminim.. Sizi iftara çağırsınlar en uygunu bu.. Zaten iftar geç oluyor. Insanda uyku bastırır misafirlerin gitmesini beklerken...

Benim eşim de aynısını bana teklif etti. Hem de hastanede yatmalıklı bir hamilelik geçirirken... Kimse beni şunda yıl iftara almamış ben bu Halimle hala daha alacağım... Oldu canım(

düşüncesizlik yapmış ama tabi onunla sakince konuşuyum. böyle bir isteğinde ne yapılması lazım onu çözün..

istediği misafiri çağırsın yemeğe.. ama hamile olduğunu halsiz olduğunuzu hatta sizin ilgi ve desteğe ihtiyacınız olduğunuzu misafir ağırlamaya yardım edemeyeceğinizi söyleyin..
tabi öncesinde temizlik, yemek, yemek servisleri, yemek sonrası hizmetler ve gittiklerindeki mutfak salon toplamaları eşinizin yaptığı zaman neden gelmesinler deyin..

çünkü ramazanda misafir ağırlamanın sevabı böyle olur.. hamile bir kadına hizmet ettirerek değil. günaha girmesin.

dün bize misafir geldi resmen hiç halim yoktu. nerdeyse uzanacağım. çünkü oturuyorum belim ağrıyor. uykusuzum gözlerim kapanıyor..
böyle zamanlarda misafir ağırlamak mi ne yalan söyleyim kendime zor bakıyorum.

Son düzenleme:
Evinde misafir görmek istemesi haklı bi düşünce ama tabii bunu istiyorsa bi tane temizlikçi tutsun yemeği de dışarıdan söylesin hamile bayana iş mi yaptırılırmış bir de çalışıyorsunuz

Aynen katılıyorum madem misafir istiyor is yükünü hafifletsin o zaman

eşiniz düşüncesizden ziyade vicdansız ,ne demek ya bu sıcakta hem çalışıyorsunuz hem hamilesiniz birde iftara misafir davet edeceksiniz, her sene ramazan ayı var şart mı bu sene davet vermek snirlendim yine ,burada ki bu düşüncesiz erkekleri okuya okuya erkeklere düşman oldum çıktım.

eğer eşiniz size yardım edeekse bence bir sorun yok gibi ama o oturacak siz hizmet edecekseniz olmaz o iş

Okudukca icim daraldi hamile kadin nasil misafir agirlasin cok ayip.esin cok duduncedizlik yapmis bence

iftar daveti zordur, çünkü oruçlu iken hem temizlik hem yemek hazırlık falan üstelik hamile halinizle, bencede haklısınız...
ben hamile olmadığım halde, iftar daveti denildi mi telaş basar beni..üstelik çalışmadığım halde...
bence haklı olan sizsiniz....abartmıyorsunuz, az bile demişsiniz...

Lakita, bir kere denemeden karar verme. Bir kerecik dene, çok zor gelirse bir daha iftara misafir çağırmazsın.Kafanda o kada büyütme:)

aslinda birsey diycem ama misafir sevmiyormusum gibi gelmesin sizlere..

ramazanda bana kalirsa herkes kendi evinde yesin..tabiki birlikte vakit gecirmek yemek icmek guzel, lakin o kadar yorucu oluyorki..

misafir gelecek diye evin hanimi zaten menuyu abartir genelde...yani misafir diye onune bi corba makarna koyamiyorsun haliyle...derken gelen misafir tum gun zaten oruc, bi kase corbadan sonra doyar..yemeklerin yarisi yenir yarisi yenmez...sonrasindaki dag gibi bulasikta cabasi…

bende calisiyorum canim ve bir bebegim var Allah bagislarsa…ben cagirmayi birak igtmiyorum bile bir yere…zaten evde o kadar aceleye geliyor iftar..bir yere gitsem cocukla cok zor..ertesi gun is var…bos olsam belki gene giderim ya da misafir alirim..ama bu mumkun degil…gecen sene ramazanda 1 kez sadece misafir aldim..o gun esimle kavga ettik …sebebi tabiiki misafir degil ama gunun yogunlugu yorgunlugu stresi…yani calismasan diger islerimi haftaici hallederim temizlik vs gibi…geriye kalan yemek isinide o gun yaparsin..ama haftaici zaten 1 sicak corba buluyorsan sukrediyorsun…

herneysede..bu halinle esine pesh diyorum dogrusu...o kadar merakliysa kendisi yapsin temizligi yemegi... bi guzel agirlasin...yahu su sicakta gunlerin su uzunlugunda afedersinde millet iki kap yemek yesin diye kendini harap etme...sonuna kadar diren bana kalirsa..cunku eminim yemege misafir alirsaniz kavga edeceksiniz...

birde suna takildim...hamileligi bilmeyen bir insan heleki bu bir erkekse nasil abartma der ya? Sanki nasil oldugunu nasil hissettigini biliyorda abartip abartmadigini bilecek…sinir olurum boyle anlayissiz insanlara…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…