Ben mi fesatım?

Direk konuya giriyim. Gelinimizin kardeşinin sözü var akşam. Yeğenim konusunda aşırı hassaslar. Eyvallah herkesin kendi bebesi istediği gibi davransınlar ama arayıp davet ettiler. Öğlende arayıp banyo yapın gelmeden diyor gelin. Çocuğa mikrop bulaşırmış doktor duş alınsın ellerini yıkamayan kimseye sevdirmeyin falan demiş. Gidince sevmek isteriz diye öyle diyor. Yemin ederim kendimi okadar pis hissediyorum ki anlatamam. Halbuki ben hususi oraya gideceğiz diye sabahtan duşumu almış hazırlanıyordum aradığında. Tüm hevesim kaçtı gidesim gelmiyor kendi yeğenimden soğudum sevmek istemiyorum.

Benmi abartıyorum fesatmı düşünüyorum. Hani görümceyim ya.. yeğenim 5 aylık olacak 5 kere kucağıma almamışımdır. Birşey söylesemde kötü görümce ilan edilicem. Evinize gelen bir insana banyo yapta gel demek normal mi? Çok üzülüyorum. Gitmicem ama eşimde annemde ayıp olur davet ettiler gitmemiz lazım diyor.
Haklısınız. Görümce olunca a desen yanlış anlaşılıyor. Usturuplu şekilde lafınızı söyleyin ister iyi ilan etsin ister kötü. Sizi o kadar iyi anlıyorumki.. ki zaten görümceyi iyi bulan gelin yok denecek kadar azdır merak etmeyin siz deyin diyeceginizi zatėn desenizde demesenizde adınız görümce..

Bir şeyin de cılkını çıkarmasak keşke. Hep uçlarda yaşıyoruz biz Türk milleti.

Konu sahibi çok haklısınız. Hepimiz bebeğimizi koruduk ama sizinki buldumcuk olmuş.

Şuana kadar hiç ses etmedik sanırım gene etmicez. İstemesemde 8 de gidip 9 da kalkıcaz. Yeğenimide sevmicem. :KK43: Doğduğundan beri böyle ta hamileykende derdi sevdirmem ettirmem hala aynı. Sinirimden bi tur ağladım o oldu. Eşimde çok üzüldü. İşi yüzünden elleri biraz aşınmış egzama gibi olmuş durumda. Durup durup ellerine bakıyor. 1 saat sıcak suda tuttu kremledi falan çok üzüldüm istemsiz dökülüyor yaşlar gözümden. :KK43: Yazıp sinirimi boşaltmak istedim.
Simdi ellettirmiyor ya 2 ay sonra gorurum biri 5 dkka baksada rahat etsem der cocuk hareketlendikce ustelik banyolu banyosuz farketmez

Vallahi böyle kılkuyruklarin çocukları hastanelerden çıkamıyor.
Titiz anneler çocukları hasta ediyor diye bi aratsin google da gerçi böyle tiplere profesör konuşsa ne yazar.
Her şeyin en iyisini bu tipler bilir hepsi birer sağlık uzmanı çocuk gelişimci adeta hihieved!

O gelini var ya oylum oylum oyarlar, içine de badem koyarlar:sopa:Evlerden uzak ya kardeşimi kardeşlik ten redderim ben.Edepsiz!Ama onda hata yok. Onun bu şekilde konuşmasına müsaade eden kardeşinizde en büyük suç.

Gidin ama kucağınıza almayın gelininizle de tokalaşmayın mazallah benden sana senden bebeğe geçer nemelazım diye laf sokun. Terbiyesizlik etmiş

Benim cocuklarim 7 aylik dogdular 2 ay kuvezde kaldilar ve buna ragmen eve getirdiğimde 2.5 kilolardı ben evime 2 ay misafir kabul etmedim cok kucukler erken dogdular hasta olma ihtimalleri cok yuksek die kendi aailem geld tabi kv kp gorumce annem babam ablam vs onlara bile o halde duş alıp gelin demedim sadece ellerini yikamalarini söyledim... sonraki donemde keza öyle ama toparlandiklarinda el yikama mevzusunu dillendirmedim bile.. ki hala cok hasta oluyorlar premature olduklarindan dolayi ama bu kadar korumaci olmak bebege zarar.. siz fesat degilsiniz karsidaki cok ayıp etmiş.

Sevilmeye ihtiyaç duyan bunca çocuk varken sevdirmesin ne olur ben sevecek çocuk bulurum

Yazık ediyor çocuğa da, Allah akıl fikir versin, bağışıklık kazanamıyor, sonra en ufak şeyden hasta oluyor öyle büyütülmüş bebekler.

Canım hepimizin ilk bebek tecrübesi var sonuçta, ama kimseye banyo yapta gel demedik.
Görgüsüzlük, saygısızlık başka birşey değil..
Yani gerçekten kulağa çok saçma geliyor canm ama acaba lohusa depresyonu falan olabilir mi ondan mı bu kadar abartiyor diye düşündüm

Direk konuya giriyim. Gelinimizin kardeşinin sözü var akşam. Yeğenim konusunda aşırı hassaslar. Eyvallah herkesin kendi bebesi istediği gibi davransınlar ama arayıp davet ettiler. Öğlende arayıp banyo yapın gelmeden diyor gelin. Çocuğa mikrop bulaşırmış doktor duş alınsın ellerini yıkamayan kimseye sevdirmeyin falan demiş. Gidince sevmek isteriz diye öyle diyor. Yemin ederim kendimi okadar pis hissediyorum ki anlatamam. Halbuki ben hususi oraya gideceğiz diye sabahtan duşumu almış hazırlanıyordum aradığında. Tüm hevesim kaçtı gidesim gelmiyor kendi yeğenimden soğudum sevmek istemiyorum.

Benmi abartıyorum fesatmı düşünüyorum. Hani görümceyim ya.. yeğenim 5 aylık olacak 5 kere kucağıma almamışımdır. Birşey söylesemde kötü görümce ilan edilicem. Evinize gelen bir insana banyo yapta gel demek normal mi? Çok üzülüyorum. Gitmicem ama eşimde annemde ayıp olur davet ettiler gitmemiz lazım diyor.

Hayir bi doktor cocuguna yaklastirma banyo yapilsin oyle ellensin falan dermi onu pek cozemedim. Benim doktorum tam tersi sadece gripken kalabaliga cikarma vs demistir. Onun disinda bahceye cikar hava alsin vsvs diye kendisi uyarir ki cocukta mikroplara alissin bagasikliligi yukselsin diye. Benimde 6 aylik bebegim var valla yerlerde yuvarlaniyo aile bireylerime ben veriyorym al sev diye karsi taraf dikkatli davransa bile delimisin al mincikla derim en yakinlarima yani .. onun disinda annedir tabiki korur kollar ama bu cok yanliss acayip itici geldi. Ben olsam uzaklasirdim. Bende yeni dogmus sandim oyle abartinca megerse ele avica gelmis yani bebisinizde .. valla bence tavir koyunki anlasin abarttigini .. siz tabiki tuvaletten cikmis yikanmamis elle cocuk tutucak degilsiniz! Zaten boyle yapan biri varsa bende uyayiririm rahat anne oldugum icin ornek veriyorum .. Ama siz yinede kalbinizden geceni yapin :) sinirlenip uzulmeyin herkess dort dortluk degildir.

Ben doktora minibüse binip gelmeye korkuyorum hasta olacak diye dediğimde o zaman babası işe de gitmesin ömür boyu evden dışarı çıkarma çocuğu dediydi :p

Sen fesat felan degilsin
Yengen manyak
O cocugu alip cam fanusa koysun bari.
Bu cocuk olmus 4 aylik mi dedin neyse.
Hadi ebine gittin eljni yikada
Banyo nedir ya
Anam bana dese daha evine gitmem

Bizdede vardi boyle birsey
Dedimki esime sakin bunlarin cocuklarini sevme.ogullarimida oyle soguttumki .
Alsana sevmek.daha kimse onlarla ilgilenmiyoe.hanfendinin zoruna gitmis.neyse olay uzun.
Inanki yegenim demiyorum 4 undende cok sogudum hicde goresim gelmiyor.

Vede sen bence gitmeeee
Bosved mesafeyi koyki benim gelin gibi gelin de gelin diye pesine dussun.anlasin hatasini.

Back
X