• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi haklıyım kocam mı?

Çocuk için bir arada kalmak mı? Hanımefendi siz şaka mısınız? Evlenip çocuklu şekilde boşanan birçok insan var onlar keyfiyetten mi boşandı sanıyorsunuz. Çocuk hala onun çocuğu. Mahkemenin karar kıldığı süre zarfında gelip alır vakit geçirir babalık yapar. Ama artık o adam sizin eşiniz değil, olmak istemiyor. Size değer vermeyen, sevmediğini söyleyen adamdan boşanın, kendi hayatınızı kurun. Israr edip kendinizi küçük düşürmeyin. Siz de hayatınıza odaklanın, o kişiye değil. Adam sizi gözden çıkarmış, size kalan eyvallah diyip hayatınızın geri kalanına odaklanmak. O kişiye odaklanıp hayatınızı neden mahvediyorsunuz?

Son düzenleme:
Hanımlar utanmasanız adamım sırtını sıvazlayacaksınız. Yahu siz erkekleri tanımıyorsunuz!!
Ben sizin gibi bakamıyorum koonusahibinde de hata var ama adam da ayrılmak için sebep aramış bu haysiyetszliği nasıl görmüyorsunuz? Aklı sıra kendini vicdanını temizleyip gidecek. Ki eminim siz evliyken böyle bir kadın varmış ki adam ortalığı tamir etmek yerine hep kaçmış. Bir insan kolay kolay evliliğini yılmaz tamir eder öyle kolay mı gitmek? Adam gönlü başkasına kaymış kendini aklamak için karısına psikolojik şiddet uygulamış önce bunu görün.
Bu bakis acisi dogru degil. Ben de terk edildigim icin bosandim. Adam vicdanini temizlemek icin ya da yuva yikanin kendi olmamasi icin dava acmiyor degil. Konu sahibi acsa davayi yuva yikan konu sahibi olmuyor. Cunku evi terk etmek evlilik birlikteliginin otomatikman bozulmasi anlamina geliyor. Yani yuvayi yikan adam. Konu sahibi onurunu kurtarmak icin dava acacak ve kendi ile evladinin haklarini talep etmek icin dava acacak. Simdi acmazsa 3 yil sonra adam acip zaten 3 yildir ayriyiz diye bosanabilir. O zaman da konu sahibi hak kaybina ugrayacak. Adam simdi acsa da davasi kabul olmaz cunku kusurlu taraf o.
Kinu sahibinin bir avukatla gorusmesi gerekiyor. Hak kaybina ugramamak icin.

Aldattığı kadını iş yerinde çevrelerinde rezil etmek evli adamla diye
Bu plan ise yaramaz. Adami geri getirmez, sen boyle yaptin diye onlar ayrilmaz. Diger insanlar da bize ne der. Muhtemelen esinin etrafindakiler de biliyordur zaten sevgilisi oldugunu.

Duygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
Kocan haklı adam seni istemiyor
Sen çocuk varken kolay mı diyosun
Ee hani baba yok ki zaten yıllardır ortada çocuğun zaten babasız Büyüyor meyin bekleyişi bu?
Kaç kere de demiş isteniyorım diye başkası olmasa demezdi evet başına gelen çok zor ama biraz gururlu olalım lütfen

Y
Ayrılmak istemiyorum. Boşanmış bir kadın olacağım onun yüzünden o yeni bir hayat kurabilecek keyfine bakacak. Ben çocuğumla perişan olacağım ve bunun suçlusı o kadın . Bunları hazmedemiyorum yılların emeği var
Yillarin emegi mi var? Hep kavgali degil miydiniz ablacim siz? Ayrica niye kadin suclu oluyor? Kocaniz cok mu hırlıydı? Evine ocagina sahip cikti da kadin mi buna engel oldu? Hala ayrilmak istemiyorum diyorsunuz. Baskasini seven, onunla sevişen bir adamin soyadi neden sizde olsun?

Aldattığı kadını iş yerinde çevrelerinde rezil etmek evli adamla diye
Çocuğu bahane ederek kağıt üstünde kalmış bir evliliği sürdürmeye çalışıyorsunuz. Evlilik diye bir şey kalmamış ki aldatmış olsun.
Ayrıca sizin muhatabınız ayrı olduğunuz eşiniz. Kadına neden saldırıp rezil etmeye uğraşıyorsunuz.
Her durumda canını yakan bir erkek bile olsa kadın kadından intikam almaya çalışıyor. Kadını suçluyor.

Bildigim kadariyla sure 3 yildi. Yani 3 yil syri yasayip sonra dava acabilir. Zaten 3 yildir ayriyiz bu evlilik coktan bitti diye dava acarsa o zanan bosanirsiniz ama siz de bazi haklarinizdan o zaman mahrum kalirsiniz, tazminat gibi.
Yorunlarınız ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim

Şu an seninle benzer bir kaderi yaşıyorum. Resmi olarak boşandığımız halde bir şans istediğinden oğlum babasız kalmasın diye düşündüğüm için ikinci kez evlendik. Ama 14 ay sürdü sonunda yine evi terketti. 4 ay oldu 3 buçuk yaşında oğlumuzu sadece iki kere gördü. Asla barışmak için en ufacık.bir talebim yada tacizim olmadı kendisine. Evi terkedip boşanmak istediği bende saygı duyup tamam dediğim halde sırf oğluma 1000 tl nafaka ve 50.000 tazminat istediğim için kendisi sadece 500 TL nafaka vermek istediği için anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor. Ben vereceğim dediğimde mahkemede yalandan karımı seviyorun boşanmak istemiyorum derim diyor. Ve utanmadan ekliyo ben artık asla evlenmem ancak birlikte yaşarım o yüzden problem değil isterse mahkeme ömür boyu sürsün diye. O dava açmıyo bende evi terk nedeniyle açacağım için 6 aylık yasal sürecin dolmasını bekliyorum.

Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar. Gerisi sadece haklı bile olsa doğru bile söylese ahkam keser. Cümle kurmanın kolay olduğu olayları kendileri yaşadıklarında belki bir çoğu seni eleştirdiklerinden, yargıladıklarından daha fazlasını yapacaklar farkında değiller.

Evet "seni sevmiyorum artık, boşanmak istiyorum, hayatıma birini alıcam" diyen adama, kadının "güle güle" demesi gerekiyor kabul. Ama bu mantık tarafı, bu işin bir de duygusal ve psikolojik boyutu var. İşte bunların hepsi birbirine karışınca insan saçmalamaya başlıyo. O yüzden ben tepkilerini, düşüncelerini sana çok görmüyorum. Ama aynı şeyi yaşayan ve seni gerçekten anlayan bir kadın olarak, evlenmenin değil yürütmenin bir marifet olduğunu anlamayan, evladı için dahi mücadele etmekten, bazı şeyleri görmezden gelmekten kaçan o adamın karşısında bir kadın-bir anneye yakışır bir tavır sergileyip güçlü olmanı tavsiye ediyorum. Yıllarca kadınlık yaptığın, emek verdiğin adamın karşısında ona muhtaç bir kadın gibi davranıp kurban rolünden kurtul. Ona yapacağın en büyük kötülük ama kendine yapacağın en büyük iyilik onu yok saymak, onsuzda hayatına devam edebildiğini göstermek olur. İlahi adalete güven haksızlık yapanlar cezasız kalmıyo.

tabikide evlilik öyle bir cirpida silinmez ama sizde diyorsunuz siddetli gecimsizlik var ve mutsuzduk evliligimizde diye. cocugum icin neden anlasamadigim bir insanla evi iki yabanci gibi paylasayim ki? herkesin kendi hayati var cocugu oldugu icin hayatindan vazgecmesini bekleyemeyiz. yanlis anlasilmasin iki taraf icin konusuyorum..
lütfen yolunuza bakin evladinizla onsuz güzel bir hayat kurun kendinize. kimseye bukadar bagimli olmayin... kendine sevgili yapacak kadar vazgecmis evliliginizden ne bekliyorsunuz artik?

Orası meçhul. Zaten bence adamın en büyük hatası hala davayı açmamak.(açmadığını farzederek yazıyorum) Konu sahibinin yıllaaarr geçse de boşanmayacağını biz bile buradan anladık, kocası da muhakkak biliyordur. Buna rağmen hala dava açmaması enteresan. Aklıma, anlaşmalı boşanmaya çalışıp konu sahibine tazminat vermek istememesi geliyor.

Eğer dava acmadiysa ve boşanmak için savasmadiysa evdeki kadının umutlanmasi normal.

Herkes aynı değil. Bazıları yoğun yaşıyor duygularini.

Karım orda dursun , hayatım burada diyen tiplerden herhalde , üstelik çocukta var.

Hemen hayat kurma bekle, ölmezsin. Belki de önceden vardı, o yüzden öyle kolay çıkıp gitti.

Bu bakis acisi dogru degil. Ben de terk edildigim icin bosandim. Adam vicdanini temizlemek icin ya da yuva yikanin kendi olmamasi icin dava acmiyor degil. Konu sahibi acsa davayi yuva yikan konu sahibi olmuyor. Cunku evi terk etmek evlilik birlikteliginin otomatikman bozulmasi anlamina geliyor. Yani yuvayi yikan adam. Konu sahibi onurunu kurtarmak icin dava acacak ve kendi ile evladinin haklarini talep etmek icin dava acacak. Simdi acmazsa 3 yil sonra adam acip zaten 3 yildir ayriyiz diye bosanabilir. O zaman da konu sahibi hak kaybina ugrayacak. Adam simdi acsa da davasi kabul olmaz cunku kusurlu taraf o.
Kinu sahibinin bir avukatla gorusmesi gerekiyor. Hak kaybina ugramamak icin.

Evi terk ettiği ve madur olduğu için sadece bu konuda bile dava açarsa bütün haklarını alır.

Sanırım bu davayi açmak için de yasal süre dolmuş. Yani şu an bütün koz kadında.

Hani intikam almak istiyorum diyor ya, en büyük imtihan bu olur ; güçlü çok güçlü olarak durup onu zarara uğratmak.

Ve yeniden mis gibi güçlü bir hayat kurmak.

Ne siz haklısınız ne de kocanız
Sizi sevmediğini söyleyen adamı neden bırakmıyorsunuz
Şiddetli geçimsizlik olan evde çocuğunuz için boşanmıyorsunuz ona büyük iyilik ediyorsunuz çok katıldınız 🙄🙄

Adam başkasıyla yaşıyor tercihini yapmış biraz grurunuzu düşünün ve en önemlisi çocuğunuzu

Onları rezil edince siz rezil olmayacak mısınız
Kocası başka kadınla yaşıyor diye herkes duyacak
Sessiz sedasız boşanın dile düşmeyin çocuğunuz için

Duygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
boşanın. zorla tutamazsınız. çocuk için demek saçma. adam babalıktan boşanmayacak. çocuğunu alır giderler vakit geçirirler. bazen babasında kalır. hatta çok medeni ailelerde ( aslında olması gereken bu) boşanan çift yeri gelir çocuklarıyla yemeğe tatile giderler. amaç çocuğu anne baba ayrılığının kötü etkilerinden uzak tutmak. aslında ayrıldıklarının kendileri olduğunu ama çocukları için de bir araya gelebileceklerini göstermek...sizse zorla kendinizi kabul ettirmek istiyorsunuz adama. sevgili de bulmuş zaten. boşanın artık

sizin haksızlık payınız daha fazla. adam denemiş tekrar ve yapamadığını görmüş. net şekilde ayrılmak istemiş.
ayrıca evliyken başkası ile sevgili olduğu kanıtlansa mahkemede her türlü suçlu çıkacak, bunu bile göze alacak kadar sizden kopmuş demek ki.
neden kendinizi çiğnetiyorsunuz sizi sevmeyen bir erkeğe ?

senin kendine göstermediğin saygıyı değeri başkasından beklemen çok saçma olmuş. Hatalı olan sensin. Biraz değer ver kendine...

Çocuk için boşanmadım diyorsunuz da şiddetli geçimsizliğin olduğu evde çocuğunuzun kişilik problemleri olan bir birey olmasını / ilerde kuracağı ailesi için de bu durumu “normal” olarak göreceği için sağlıksız bir aile yapısının oluşması mı peki doğru olan? Zaten 1 yıldır yok adam, boşanın bence gururunuzla. Aldatmadır değildir i tartışmak boş yapmanız gereken şeyden halen kaçıyorsunuz tartışmayı buraya çekerek. Yapmanız gereken tek şey var: boşanmak.
çocuk için diye kendini ve bizleri kandırmaya çalışıyor
seviyor hala kocasını bırakmak istemiyor ve çocuğu bahane ediyor

yapmayın konu sahibi boşanın biran önce

Hem aldatma hem değil.
Şöyle ki: Deseydiniz ki biz çok iyiydik, herşey güllük gülistanlıktı adam birgün birdenbire benden boşanmak istedi ve hayatına başkasını aldı. Herşey güzelken evi terk edip başkasıyla aynı evde yaşamaya karar veriyorsa bu aldatma olurdu.
AMA
Bu adam size defalarca bu cümleyi kurduğu halde siz gurur yapıp boşanmıyorsanız o da hayatına bakmak istemiştir. Nasılsa boşanmak istemediğiniz için kafasına göre takılıyordur. O zaman bu aldatma değildir bana göre. Çünkü adam hep sizi sevmediğini, sizi istemediğini söylemiş. 10 aydır ayrısınız, ondan önce de 3 ay ayrı kalmışsınız. Kavgasız bir gününüz dahi yokmuş, herşey güllük gülistanlık değilmiş yani.
Bu arada adamın biri bana seni sevmiyorum, hayatımdan çık kendi hayatımı kuracağım derse hayatından çıkar giderim. Öteki türlü kendime saygısızlık yapmış olurum. Ayrıca rezil edilecek birşey olduğunu da düşünmüyorum,ne yapacaksınız gidip ailesine mi söyleyeceksiniz? Adam çıkarır arama kaydını mesajı gösterirse "bu kadını sevmiyorum, boşanmak istiyorum yanaşmıyor. Benim yakamı bırakmıyor, yapıştı bana" derse ne yapacaksınız? Gurur iyi birşeydir size de tavsiye ederim.

Back
X