Şu an seninle benzer bir kaderi yaşıyorum. Resmi olarak boşandığımız halde bir şans istediğinden oğlum babasız kalmasın diye düşündüğüm için ikinci kez evlendik. Ama 14 ay sürdü sonunda yine evi terketti. 4 ay oldu 3 buçuk yaşında oğlumuzu sadece iki kere gördü. Asla barışmak için en ufacık.bir talebim yada tacizim olmadı kendisine. Evi terkedip boşanmak istediği bende saygı duyup tamam dediğim halde sırf oğluma 1000 tl nafaka ve 50.000 tazminat istediğim için kendisi sadece 500 TL nafaka vermek istediği için anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor. Ben vereceğim dediğimde mahkemede yalandan karımı seviyorun boşanmak istemiyorum derim diyor. Ve utanmadan ekliyo ben artık asla evlenmem ancak birlikte yaşarım o yüzden problem değil isterse mahkeme ömür boyu sürsün diye. O dava açmıyo bende evi terk nedeniyle açacağım için 6 aylık yasal sürecin dolmasını bekliyorum.
Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar. Gerisi sadece haklı bile olsa doğru bile söylese ahkam keser. Cümle kurmanın kolay olduğu olayları kendileri yaşadıklarında belki bir çoğu seni eleştirdiklerinden, yargıladıklarından daha fazlasını yapacaklar farkında değiller.
Evet "seni sevmiyorum artık, boşanmak istiyorum, hayatıma birini alıcam" diyen adama, kadının "güle güle" demesi gerekiyor kabul. Ama bu mantık tarafı, bu işin bir de duygusal ve psikolojik boyutu var. İşte bunların hepsi birbirine karışınca insan saçmalamaya başlıyo. O yüzden ben tepkilerini, düşüncelerini sana çok görmüyorum. Ama aynı şeyi yaşayan ve seni gerçekten anlayan bir kadın olarak, evlenmenin değil yürütmenin bir marifet olduğunu anlamayan, evladı için dahi mücadele etmekten, bazı şeyleri görmezden gelmekten kaçan o adamın karşısında bir kadın-bir anneye yakışır bir tavır sergileyip güçlü olmanı tavsiye ediyorum. Yıllarca kadınlık yaptığın, emek verdiğin adamın karşısında ona muhtaç bir kadın gibi davranıp kurban rolünden kurtul. Ona yapacağın en büyük kötülük ama kendine yapacağın en büyük iyilik onu yok saymak, onsuzda hayatına devam edebildiğini göstermek olur. İlahi adalete güven haksızlık yapanlar cezasız kalmıyo.