• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi haklıyım kocam mı?

Konu sahibini savunduğumdan demiyorum onun olay daha kötü de;
Gecen aylarda bir konu vardı kız doğu da öğretmendi 4 çocuklu biriyle görüşüyordu hatta adam boşanamıyorum karım deli çocuklra zarar vericek vs diyormuş. Adama burdan kimse inanmamıştı hatta kızın öğretmenliğine bile laf edilmişti.
Burdaki çoğu kadın hemen kadını korumuştunuz? Sanki kadını tanıyor gibi savunup öğretmeni suçlamıştınız? O konu da da mı herkesi dinleyip kararr vermiştiniz?
burda zaten adam her turlu haksız
adam haksızoglu haksız :) ultra haksız
yuvasına sahıp cıkmamıs yıkılmasına sebep olmus gıtmıs gelmıs yalama olmus o konuda haksızlıgına kımse bırsey dıyemez

sadece burda herkes konu sahıbıne adamdan ıntıkam alıcam derken kendını zehırlıyorsun yazık dıyoruz
baskasıyla adam gıtmıs coktaaaaan bıtmıs
konu sahıbı daha ılk gunden ayrılmak ıstedıgınde ayrılsaydı sımdıye hayatını duzene oturtmustu bıle

Hiç böyle yorumlar beklemiyordum. Çok şaşırdım açıkçası. Resmen nikahlıyken başka biriyle yaşamasını savunmuşsunuz. Ama burda o kadın konu açsa evli bir adamlayım diye linç ederdiniz onu. Ben karşı çıkınca suçlu muyum şimdi?
Suçlusunuz resmi nikahı bir koz bir tehdit olarak kullanıyorsunuz. Hala çocuğu öne sürüyorsunuz ama kendiniz sizi alenen aldatan bir adamın size koca olacağını düşünüyorsunuz.

Ayrılmak istemiyorum. Boşanmış bir kadın olacağım onun yüzünden o yeni bir hayat kurabilecek keyfine bakacak. Ben çocuğumla perişan olacağım ve bunun suçlusı o kadın . Bunları hazmedemiyorum yılların emeği var
Ne perişan olması ya tazminat diye birşey var duydun mu ilişkisini de öne sürersin boşanma gerçekleşmemişken her ne kadar sen diretmiş olsan da bu hemen yeni sevgili yapmasını gerekçe göstermez ve hakim senden yana olur. Hiç birşeyi yok mu o zaman donuna kadar al. Ne diyeyim çocuğun var biraz sağlıklı düşün, hayatında bu adam olmasa da yoluna devam edebilirsin. Hani şu an yanında mı yok belki de başkasının yanında uyuyor şu an... Sen niye bu kadar saplantılı şekilde hayır ayrılmam bir adım ikiye çıkar diyorsun, resmileşicek sadece şu an içinde bulunduğun durum. Nafakanı da alırsın çocuk için de ödeme yapar. Bu kadar eğdirme başını. Bu adamla böyle bir hayat süreceğine bırak ve yoluna alnın açık devam et.

Hicbir sebep aldatmayı hafifletmez.

Evlilik birliği içinde değiller. Boşanmak istemiş kadın istememiş. Adam aylar önce evi terk etmiş. Asla istemiyorum, sevmiyorum demiş.

Zaten yeni bir hayat kuracaginin sinyalini vermiş ki.. Açık açık söylemiş , yeni bir hayat kuruyorum diye.

konu sahıbı belkıde kocanız bekarım bosanmak uzereyım dıye kandırdı kadını bılemezsınız
sıze bu yolda hastalıkta saglıkta yanında olacagım dıye soz veren adam yapmıs yamugu
derler ya kahpe ıcerde olursa kapı kılıt tutmaz
hah ıste o sızın herıf

Boşanmak üzereyim " diyen erkek bozuntularina inanan kadın yaşamasın artık bu dünyada ya.

Az akıl ama ya az onur , az haysiyet.

Haysiyetsiz erkeklere inanan onlar kadardır.

Duygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
Kimin haklı olduğunun ne önemi var o gitmiş bırak gitsin...Benim babamda iş bahanesiyle giderdi en sonunda hiçbirşey demeden terkedip gitti bizi...Bir yıl kısa zaman değil bu kadar herşeyi bitirmek isteyen biri sevgili yapsa şaşırmazdım açıkçası...

Evlilik birliği içinde değiller. Boşanmak istemiş kadın istememiş. Adam aylar önce evi terk etmiş. Asla istemiyorum, sevmiyorum demiş.

Zaten yeni bir hayat kuracaginin sinyalini vermiş ki.. Açık açık söylemiş , yeni bir hayat kuruyorum diye.
E yani konu sahibi boşanmamak için 10 yıl daha böyle dirense adam o kadar süre böyle mi yaşayacak? Konu sahibinin nefretten gözü dönmüş, maalesef mantıklı düşünemiyor. Adamın yeni bir hayat kurma hakkını elinden alıyor. Nasıl ki birini sevip evleniyorsak, sevgimiz bittiğinde de o evliliği bitirebilmeliyiz. Önemli olan eşimize dürüst davranıp artık sevgimizin kalmadığını, ayrılmak istediğimizi söylemek. Eş kişisi bunu zaten yapmış. Onca zamandır evden ayrı, artık ortada evlilik birliği kalmamış. Ama konu sahibi ısrarla boşanmaya yanaşmayınca adam da hayatını yaşamaya başlamış. Ne yapacaktı ki, hayatına devam etmek için karısının keyfinin yerine gelmesini mi bekleyecekti?

E yani konu sahibi boşanmamak için 10 yıl daha böyle dirense adam o kadar süre böyle mi yaşayacak? Konu sahibinin nefretten gözü dönmüş, maalesef mantıklı düşünemiyor. Adamın yeni bir hayat kurma hakkını elinden alıyor. Nasıl ki birini sevip evleniyorsak, sevgimiz bittiğinde de o evliliği bitirebilmeliyiz. Önemli olan eşimize dürüst davranıp artık sevgimizin kalmadığını, ayrılmak istediğimizi söylemek. Eş kişisi bunu zaten yapmış. Onca zamandır evden ayrı, artık ortada evlilik birliği kalmamış. Ama konu sahibi ısrarla boşanmaya yanaşmayınca adam da hayatını yaşamaya başlamış. Ne yapacaktı ki, hayatına devam etmek için karısının keyfinin yerine gelmesini mi bekleyecekti?

Dava açmış mi kocası burası önemli. Dava açtı da kadın ısrarla hayır mı diyor acaba, yoksa bosanacagim diye sadece evi terk mi etmiş ?

Yıkıcı değil yapıcı olmasını beklerdim diyorsunuz da siz de 8 yıl boyunca her gün olan kavgalar konusunda nasıl yapıcı tavırlar sergilediniz acaba? Adam sonuna kadar haksız olabilir ama her gün kavgayla devam eden bir evliliğe, bunlara şahit olan bir çocuğa rağmen madem bu kadar boşanmaktan korkuyorsunuz, daha ılımlı tavırlar sergilemeliydiniz. Yani makul bir kadın davranışı bunu gerektirir. Evliliğin devamını herşeye rağmen isteyen bir kadın şu mesajlardan anlaşılan tavrı göstermez diye düşünüyorum.
Siz hırs yapmışsınız, bu hırs uğruna da hem kendinizi hem de çocuğunuzu mutsuz ediyorsunuz. Yazık oluyor hayatınıza.

Dava açmış mi kocası burası önemli. Dava açtı da kadın ısrarla hayır mı diyor acaba, yoksa bosanacagim diye sadece evi terk mi etmiş ?
Orası meçhul. Zaten bence adamın en büyük hatası hala davayı açmamak.(açmadığını farzederek yazıyorum) Konu sahibinin yıllaaarr geçse de boşanmayacağını biz bile buradan anladık, kocası da muhakkak biliyordur. Buna rağmen hala dava açmaması enteresan. Aklıma, anlaşmalı boşanmaya çalışıp konu sahibine tazminat vermek istememesi geliyor.

Duygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
Evi terk etmek kusurdur. Davayi o acsa muhtemelen red olacagi icin sizin acmanizi bekliyor. Sevgilisi olmasi da aldatma. Cunku bosanma durumu henuz olmadigi icin aldatmaya giriyor. Bozanma davasi acip tazminat ve tum haklarinizi talep edin. Geri donmesini beklemeyin. O kafasinda bitirmis. Sevgilisi belki daha onceden de vardi ama siz bilmiyordunuz.

Bosanma davasindan geri dönmüşsunuz ikiniz de
Sonra adam bosanalim demis madem cok istiyordu acsaydi davayi siz istemeseniz de bir sekilde dava devam ederdi cekismeli de olsa
Ben sizin evliliği devam ettirmek icin neden bu kadar israr ettiğinizi merak ettim. Yalvararak ve susup katlanarak ancak kendinizi degersizlestirirsiniz
Ayrica cocuk bahane, anne babalik bosanmakla bitmiyor ki. Sizde ya yalniz kalma korkusu ya da kocasiz olma takintisi var hani el ne der/ bosandi der/dul der aman kotu imaj cizmeyeyim dusuncedi de olabilir
Diger yandan adam zaten dava acmamis ve sen istemiyorsun diyerek sizi suclu çıkartıyor madem istemiyordu neden eve döndü ve madem döndü neden kavgalar devam etti
Gecinmeye gönlü olan idare ederdi
Hayatina devam etmek istiyorsa acardi davayı ve ayrı yaşadığını, evliligi devam ettirmek istemedigini ispatlar bosanirdi
Hem dava acmayip hem baska kadinlarla gezmesi bariz aldatma ayrica suç bastirma
Aynisini siz yapsanız adiniz namussuza cikardi
Intikam duygusuyla degil ama salim kafayla düşünerek hareket edin ve sizi aldattigini ispat ederek zina davasi açın, alin tazminat/nafaka neyse... kurtulun ve kendinize yeni bir yol cizin

Hiç böyle yorumlar beklemiyordum. Çok şaşırdım açıkçası. Resmen nikahlıyken başka biriyle yaşamasını savunmuşsunuz. Ama burda o kadın konu açsa evli bir adamlayım diye linç ederdiniz onu. Ben karşı çıkınca suçlu muyum şimdi?

Yoo, ben linç etmezdim ama uzak durmasını söylerdim. Hatta "adamın eşi takıntılı birine benziyor, ne yapacağı belli olmaz. Adamdan uzak dur başına bela alma" derdim.

Buna benzer bir konu açılmıştı daha önce. Adam eşinin inat edip boşanmadığını iddia ediyordu. Orada da herkes üyeye "adamdan uzak dur, doğru söyleyip söylemediğini bilmiyorsun" dedi ama linç etmedik.

Bu olay gelip ağzını yaya yaya "evli adamla birlikteyim" demekle aynı şey değil. Ortada bir evlilik yok çünkü.
Üstelik burada siz adamın eşi olarak boşanmamakta inat ettiğinizi söylüyorsunuz.
Karşıdaki kadının ya da adamın bunu iddia etmesiyle aynı şey değil.

Diyelim ki kadınla eşiniz sizin evliliğiniz bitmeden önce birlikte oldu (dediğim gibi evliliğiniz çoktan bitmiş) ve kadın hatalı, bu yine de sizin saçma bir inat ve hata içinde olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor.
İkisinin alakası yok. Siz kendinize de çocuğunuza da çok net şekilde kötülük ediyorsunuz.

Konu sahibi adam evi terk etmis. Bu evliligi istemedigini uzerine basa basa soylemis. Esinizi savunmuyorum. Cunku ben de terk edildim bosandim. Davayi o acarsa red olur buyuk ihtimal cunku evlilik birlikteligini bozan kusurlu tataf o. Siz de dava acmazsaniz uzerinden bir sure gecince bu durumu kabullenmis sayiliyorsunuz. Bu durumda belirli bir sure sonra tazminat hakkiniz falan olmayabilir. Bir avukatla gorusun.
Israrla bu duruma inat etmek, sadece sizin önünüzü gorememenizi saglar. Ayni durumu yasamis biriyim ben de. Ben 6 ay sonra siddetli gecimsizlikten dava acip evi terk ettigini soyledim. Bosanmis olmak kusur degil. Ben bu konuda bir sıkıntı yasamadim. Oglumla yeni bir duzen kurduk biz. Cok da mutluyum, huzurluyum. Cocuklar bu durumu daha rahat kabulleniyor. Oglum babasiyla gorusuyor cunku onlar degil bosanan, biziz. Bakis acinizi degistirmeniz lazim. Bosanmamakta diretmek adami geri dondurmez, adama ceza da degil. Kendinize zarar cunku bazi haklarinizdan mahrum olabilirsiniz. O bosanma stresini bir yasasin esiniz. Bosanmanin o kadar kolay olmadigini bir gorsun. Hatta yuklu bir tazminat talep edin ki dilekcede yazilan talebi bir gorsun.
Siz su an kendinizi cezalandiriyorsunuz. Esinizi degil. O yasamini aynen devam ettiriyor cunku. Su an bosanmamis olsaniz da sevgilisiyle gorusuyor. Bu onun gorusmemesine engel degil gibi dusunuyor. Acin davayi delillerle aldatildiginizi evi terk ettigini ispat edin ki yaptiginin aldatma oldugunu anlasin. Su an hayatini yasamayan, daha dogrusu önünü goremeyen sizsiniz. Bu sizin kebdinize verdiginiz ceza, ona degil. Ha merak etmeyin ilahi adalet er ya da gec bunun hesabini sorar. Siz sadece cocugunuz ve kendiniz icin haklarinizi talep edin. Hatta adam hazir bosanmak istiyorken ben olsam olur bosanalim ama sartlarimi kabul edersen derim. Yuklu nafaka, yuklu tazminat, ev varsa evi, araba varsa arabayi ne varsa hepsini isterim.

Son düzenleme:
Bosanma davasindan geri dönmüşsunuz ikiniz de
Sonra adam bosanalim demis madem cok istiyordu acsaydi davayi siz istemeseniz de bir sekilde dava devam ederdi cekismeli de olsa
Ben sizin evliliği devam ettirmek icin neden bu kadar israr ettiğinizi merak ettim. Yalvararak ve susup katlanarak ancak kendinizi degersizlestirirsiniz
Ayrica cocuk bahane, anne babalik bosanmakla bitmiyor ki. Sizde ya yalniz kalma korkusu ya da kocasiz olma takintisi var hani el ne der/ bosandi der/dul der aman kotu imaj cizmeyeyim dusuncedi de olabilir
Diger yandan adam zaten dava acmamis ve sen istemiyorsun diyerek sizi suclu çıkartıyor madem istemiyordu neden eve döndü ve madem döndü neden kavgalar devam etti
Gecinmeye gönlü olan idare ederdi
Hayatina devam etmek istiyorsa acardi davayı ve ayrı yaşadığını, evliligi devam ettirmek istemedigini ispatlar bosanirdi
Hem dava acmayip hem baska kadinlarla gezmesi bariz aldatma ayrica suç bastirma
Aynisini siz yapsanız adiniz namussuza cikardi
Intikam duygusuyla degil ama salim kafayla düşünerek hareket edin ve sizi aldattigini ispat ederek zina davasi açın, alin tazminat/nafaka neyse... kurtulun ve kendinize yeni bir yol cizin
Adam su an dava acsa kazanamaz cunku evlilik birlikteligini yikan o. Adamin acacagi dava red olacagi icin konu sahibinin acmasini bekliyor. Bu arada adam muhtemelen sevgilisiyle evi terk ettikten sonra beraber olmamis. Tahminim adamin sevgilisi evi terk etmedrn once de vardi. Adam kosullari ayarlayinca uygun vakti bulup bir kavgayi bahane edip gitti. Yani adam evi terk ettikten sonra sevgili edinmedi bence, sevgilisiyle birlikte olmak icin evi terk etti. Cunku gecinmeye gonku olan adam orta yolu bulur. Oysa bu adam gecinmemek icin her yolu denemis, bitmesi icin bence elinden geleni yapmis.

Konu sahibi su an kocaniz sizin ve cocugunuzun ihtiyaclarini karsiliyor mu? Bosanmayarak bunlardan da mahrum oluyorsunuz bu arada. Hic degilse nafakanizi alirdiniz. Sevgilisine de ceza degil bosanmamak. Onlar zaten her halukarda beraberler. Ikisi de ayni karakterdeler. Birakin kendi pislikleyinde bogulsunlar. Siz su araftan biran once kurtulup onunuze bakin.

Burda bir erkek karim benimle bosanmak istiyor sevmiyor beni... ama ben intıkam istiyorum, bosamıyorum yazsa *kardes seninki tacize giriyor bı tik ustu suc islemek dön bu yoldan bosa kadını ikinizde hayatınıza bakın* deriz.

Isın ıcınde SENI SEVMİYORUM cumlesı var.

Back
X