Ben mi haklıyım kocam mı?

Ayrılmak istemiyorum. Boşanmış bir kadın olacağım onun yüzünden o yeni bir hayat kurabilecek keyfine bakacak. Ben çocuğumla perişan olacağım ve bunun suçlusı o kadın . Bunları hazmedemiyorum yılların emeği var
Boşanmış bir kadın olacağım mı?
Kendinize neden 2.sınıf insan muamelesi yapıyorsunuz.
Kendi işiniz gücünüz yok mu?
Aaayy pes. Bir de kadını evli adamla birlikte diye rezil edecekmişsiniz. Peki ya o da "bu kadın bu adama saplantılı, sevgilim aylardır boşanmaya çalışıyor ama bu kadın yanaşmıyor ve durumu kabullendi." derse ne yapacaksınız? Kaldırabilecek misiniz?
Ayrıca bunun suçlusu o kadın değil, çocuğu bu hengamede sürükleyen boşanmamak için direnen, adamı nikahıyla elinde tutmaya çalışan siz. Bir nebzede kocanız. Çocuğunuzu bu kaosun içine sürüklemekten mutlu mu oluyorsunuz gerçekten? İleride sizi güçsüz bir kadın olarak mı tanısın? Boşanıp miss gibi hayatınızı kurabilirsiniz. Çocuğunuz bu ortam yerine kurduğunuz hayatta daha a mutlu olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç böyle yorumlar beklemiyordum. Çok şaşırdım açıkçası. Resmen nikahlıyken başka biriyle yaşamasını savunmuşsunuz. Ama burda o kadın konu açsa evli bir adamlayım diye linç ederdiniz onu. Ben karşı çıkınca suçlu muyum şimdi?
burada o kadını savunma da yok yanlış anladınız
siz kocanıza değil sevgilinize bileniyorsunuz mesela bu çok acizce
sizin muhattabınız eş o kadın dış kapı mandalı
ondan tepki veriliyor size
aklınızı başınıza toplayın

hürgün kavga olan bir evde çocuğunuz çok mu mutlu sizce

bu arada çocuk için değil de boşanmış kadın lafına daha da üzüleceksiniz gibime geldi
ne derlerse desinler

Boşanmasanız ne olacak düzelecek mi? En büyük intikam boşanıp ikisinin birlikte olmasına izin vermek...

Evi terk ettiği ve madur olduğu için sadece bu konuda bile dava açarsa bütün haklarını alır.

Sanırım bu davayi açmak için de yasal süre dolmuş. Yani şu an bütün koz kadında.

Hani intikam almak istiyorum diyor ya, en büyük imtihan bu olur ; güçlü çok güçlü olarak durup onu zarara uğratmak.

Ve yeniden mis gibi güçlü bir hayat kurmak.
1Sen ayni seyleri yasadigim icin sunu soyleyim. Gercekten en buyuk intikam kendi ayaklarinin uzerinde durup yeni bir duzen kurmak. Aslinda konu sahibi bunu bir yapsa oh be iyi ki gitmis simdi ne kadar mutlu ve huzurluyum diyecek. Yani aslinda konu sahibi bunu kendi huzuru icin yapmali.

Tabisi de haksızsınız .. sizde oda sevmiyor sizde ki sadece alışkanlık sanırım . Kendinizi de adamı da rahat bırakın yolunuza bakın .. evet evliyken böyle bişey yapması hoş değil tabiki de ama sizde 1 yıldır anlamamışsınız boşanın bence 👍

Bildigim kadariyla sure 3 yildi. Yani 3 yil syri yasayip sonra dava acabilir. Zaten 3 yildir ayriyiz bu evlilik coktan bitti diye dava acarsa o zanan bosanirsiniz ama siz de bazi haklarinizdan o zaman mahrum kalirsiniz, tazminat gibi.
Araya gireyim dedim izninizle. Bu 3 yıllık şart daha önceden her hangi bir sebeple açılmış, reddedilmiş ve kesinleşmiş bir boşanma davası kararından sonra meydana gelmesi gereken bir ayrılık süresidir.böyle bir karar yoksa çiftler yıllarca ayrı kalsa bile bu tek başına boşanma sebebi olmaz. Yani bu sebeple Hakim boşanma kararı vermez.

1Sen ayni seyleri yasadigim icin sunu soyleyim. Gercekten en buyuk intikam kendi ayaklarinin uzerinde durup yeni bir duzen kurmak. Aslinda konu sahibi bunu bir yapsa oh be iyi ki gitmis simdi ne kadar mutlu ve huzurluyum diyecek. Yani aslinda konu sahibi bunu kendi huzuru icin yapmali.

Evet işte o zaman o karşıdaki dumura uğruyor. Kendi için çocuğu için asıl bu evliliği bitirip dimdik durmalı.

İnsan geriye döndüğünde neden daha önce yapmadım diyor değil mi ?

Şu an seninle benzer bir kaderi yaşıyorum. Resmi olarak boşandığımız halde bir şans istediğinden oğlum babasız kalmasın diye düşündüğüm için ikinci kez evlendik. Ama 14 ay sürdü sonunda yine evi terketti. 4 ay oldu 3 buçuk yaşında oğlumuzu sadece iki kere gördü. Asla barışmak için en ufacık.bir talebim yada tacizim olmadı kendisine. Evi terkedip boşanmak istediği bende saygı duyup tamam dediğim halde sırf oğluma 1000 tl nafaka ve 50.000 tazminat istediğim için kendisi sadece 500 TL nafaka vermek istediği için anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor. Ben vereceğim dediğimde mahkemede yalandan karımı seviyorun boşanmak istemiyorum derim diyor. Ve utanmadan ekliyo ben artık asla evlenmem ancak birlikte yaşarım o yüzden problem değil isterse mahkeme ömür boyu sürsün diye. O dava açmıyo bende evi terk nedeniyle açacağım için 6 aylık yasal sürecin dolmasını bekliyorum.

Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar. Gerisi sadece haklı bile olsa doğru bile söylese ahkam keser. Cümle kurmanın kolay olduğu olayları kendileri yaşadıklarında belki bir çoğu seni eleştirdiklerinden, yargıladıklarından daha fazlasını yapacaklar farkında değiller.

Evet "seni sevmiyorum artık, boşanmak istiyorum, hayatıma birini alıcam" diyen adama, kadının "güle güle" demesi gerekiyor kabul. Ama bu mantık tarafı, bu işin bir de duygusal ve psikolojik boyutu var. İşte bunların hepsi birbirine karışınca insan saçmalamaya başlıyo. O yüzden ben tepkilerini, düşüncelerini sana çok görmüyorum. Ama aynı şeyi yaşayan ve seni gerçekten anlayan bir kadın olarak, evlenmenin değil yürütmenin bir marifet olduğunu anlamayan, evladı için dahi mücadele etmekten, bazı şeyleri görmezden gelmekten kaçan o adamın karşısında bir kadın-bir anneye yakışır bir tavır sergileyip güçlü olmanı tavsiye ediyorum. Yıllarca kadınlık yaptığın, emek verdiğin adamın karşısında ona muhtaç bir kadın gibi davranıp kurban rolünden kurtul. Ona yapacağın en büyük kötülük ama kendine yapacağın en büyük iyilik onu yok saymak, onsuzda hayatına devam edebildiğini göstermek olur. İlahi adalete güven haksızlık yapanlar cezasız kalmıyo.
Esinize eve don diye ihtar cektiniz mi? Cunku evi terk etmekten acacagim demissiniz. Ihtarlar kanit olur. Ben siddetli gecimsizlikten acmistim.

Hiç böyle yorumlar beklemiyordum. Çok şaşırdım açıkçası. Resmen nikahlıyken başka biriyle yaşamasını savunmuşsunuz. Ama burda o kadın konu açsa evli bir adamlayım diye linç ederdiniz onu. Ben karşı çıkınca suçlu muyum şimdi?

Ya siz artık birlikte değilsiniz,anladınız mı ?
Aranızda resmi bir bağ olması duygusal bir bağ olduğunu göstermiyor.Adam size dürüstçe söylemiş,anlamamak için ısrar etmişsiniz doğal olarak o da bıkmış usanmış,aylardır yok,hala kocam da kocam diyorsunuz.Bu ''aldatıldım'' tripleri de yanlış,ben yorum sahiplerine de katılmıyorum,siz aldatılmadınız sadece kendinizi hala bir ilişkide sanan takıntılı tarafsınız.Adam sizi istemiyor ki,sizi istemeyen birinin hayatına birini alacağını düşünemediniz mi ? Sizin gibi insanlar bana hep korku vermiştir,bir kere başıma geldi,resmen yalvardım ayrılalım diye çünkü biliyorum biriyle gözüksem falan kesin başıma bir iş gelecek.İnsanları bir salın artık,sürekli gel git yaşadık diyorsunuz ee adam tüm ömrünü kavgayla geçirmek istemiyor olabilir suç mu ya ?

Duygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
Ya benimsin ya kara toprağın da dediniz mi? Sümük gibi yapışmak, şekil: konu sahibi

Evet işte o zaman o karşıdaki dumura uğruyor. Kendi için çocuğu için asıl bu evliliği bitirip dimdik durmalı.

İnsan geriye döndüğünde neden daha önce yapmadım diyor değil mi ?
Kesinlikle. Ben 12 yillik evliligi, oldurmaya calistigim o yillari kayip olarak goruyorum simdi. Keske bunu daha once yapsaydim diyorum. Isim var, sevdigim bir sehirde ozgurce oglumla yasiyorum. Kavgasiz gurultusuz... tum hayati icime ceke ceke...hayat huzurmus... Cok sukur...
Gelmeyecek bir adami beklemek insani yorar. Insanin kendine verdigi en buyuk ceza. Konu sahibi bunu bir anlasa.
Hani mevlananin bir sozu var ya:
Guvendigin daglara karlar yagdiginda
En guzel çare dağ ile karı başbaşa birakmaktir.
Gun gelup karlar eridiginde, dağ yolunuzu gozleyince en guzel cevap
Baska bir dağdan selam yollamaktir....

Araya gireyim dedim izninizle. Bu 3 yıllık şart daha önceden her hangi bir sebeple açılmış, reddedilmiş ve kesinleşmiş bir boşanma davası kararından sonra meydana gelmesi gereken bir ayrılık süresidir.böyle bir karar yoksa çiftler yıllarca ayrı kalsa bile bu tek başına boşanma sebebi olmaz. Yani bu sebeple Hakim boşanma kararı vermez.
Bilgilendirdiginiz icin tesekkurler. Bana eksik bilgi vermis avukatim o zaman.

Ne demiş büyük düşünür Müge Anlı: senin kocan yok ki. Senin kocan yok. Senin koooocaaaaannn yoooook. Adam ne güzel boşanıp yoluma bakayım demiş. İşin saçma yanı davayı o niye açmıyor? Anlaşmalıyı bekliyorsa beklemesin yazık. Karşısındaki karısı da duvardan farksız. Adam ne dese duymuyor.

Konusahibi şuan bir şok yaşıyor anladığım kadarıyla yıllardır kangren olmuş evliliğine o kadar alışmış ki bi şekilde tekrar bi araya geliriz kedi köpek gibi birbirimizi yemeye devam ederiz diye düşündü sanırım. Bu sefer adam kararlı bi şekilde gitmiş demek ki bi süre sonra eğer psikopat filan değilseniz durumu sindirip bu en makul yolu çizeceğinizi düşünüyorum.

Adam zaten yokmuş ki aylardır evde değilmiş, artık kabul edin, en son müge anlı stayla bi bitiriş yapıp bağlamak istiyorum konuyu “ Sen beni delirtmek mi istiyorsun senin kocan yok ki , yok senin kocan yok” 😃

Boşanmış bir kadın olacağım mı?
Kendinize neden 2.sınıf insan muamelesi yapıyorsunuz.
Kendi işiniz gücünüz yok mu?
Aaayy pes. Bir de kadını evli adamla birlikte diye rezil edecekmişsiniz. Peki ya o da "bu kadın bu adama saplantılı, sevgilim aylardır boşanmaya çalışıyor ama bu kadın yanaşmıyor ve durumu kabullendi." derse ne yapacaksınız? Kaldırabilecek misiniz?
Ayrıca bunun suçlusu o kadın değil, çocuğu bu hengamede sürükleyen boşanmamak için direnen, adamı nikahıyla elinde tutmaya çalışan siz. Bir nebzede kocanız. Çocuğunuzu bu kaosun içine sürüklemekten mutlu mu oluyorsunuz gerçekten? İleride sizi güçsüz bir kadın olarak mı tanısın? Boşanıp miss gibi hayatınızı kurabilirsiniz. Çocuğunuz bu ortam yerine kurduğunuz hayatta daha a mutlu olabilir.
O kadın olmasaydı suçlayacak başka şey bulurdu konu sahibi. Boşanma nedenimizin tek suçlusu bıdı bıdı bıdı diye başlardı. Adam sevmeyerek evden gidip başkasını bulmuş ama kabullenemiyor. Bence boşanma nedenini burdaki yorumlardan belli. Gerçekten konu sahibi yorumlarındaki gibi bir karaktere sahipse vay o adamın haline.

çocuk için diye kendini ve bizleri kandırmaya çalışıyor
seviyor hala kocasını bırakmak istemiyor ve çocuğu bahane ediyor

yapmayın konu sahibi boşanın biran önce
Öyle tabi canım, çocuk bahane. Baba baba diyormuş ayıramazmış, adam 1 senedir yok. Ayrılmamış oldu şimdi çünkü.
Adamın tapusunu almış gibi bırakmamak nedir yani, sonsuz haklı diyemeyeceğim adama ama insan gibi artık sevmediğini, olmayacağını, istemediğini söylemiş açık açık. Yoluma bakmak istiyorum demiş. Nasıl ki evleniyorsak boşanmak da gayet doğal bir süreç. Boşanınca artık babası olmayacak sanki çocuğun.

O kadın olmasaydı suçlayacak başka şey bulurdu konu sahibi. Boşanma nedenimizin tek suçlusu bıdı bıdı bıdı diye başlardı. Adam sevmeyerek evden gidip başkasını bulmuş ama kabullenemiyor. Bence boşanma nedenini burdaki yorumlardan belli. Gerçekten konu sahibi yorumlarındaki gibi bir karaktere sahipse vay o adamın haline.
Bir de çocuğum için diyor.
Ben çocuğumun gözünde gururu olmayan, güçsüz konumuna düşeceğime ne kadar seversem seveyim kalbime gömer boşanırım. Ben kadını suçlu bulmuyorum, adamda büyük ihtimalle tazminat vermemek için boşanma davasını açmıyor.

Duygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
Üzgünüm Ama Esin seni sevmediğini acık net söylemiş nikahın hala devam ederken Baska kadınla görüşmesi aldatma olarak gecer adam acık net dıyorkk kimse bilmeden bosanalım bende yoluma bakayım

Eğer dava acmadiysa ve boşanmak için savasmadiysa evdeki kadının umutlanmasi normal.

Herkes aynı değil. Bazıları yoğun yaşıyor duygularini.

Karım orda dursun , hayatım burada diyen tiplerden herhalde , üstelik çocukta var.

Hemen hayat kurma bekle, ölmezsin. Belki de önceden vardı, o yüzden öyle kolay çıkıp gitti.
Hemen hayat kurmamış ki, yanlış anlamadıysam adam evi terkedeli bir yıl olmuş. Ben evi terkettiğinde adamın sevgilisi olduğunu düşünmüyorum. Zaten başından beri sorunlu giden bir evlilikmiş. Adam demek ki en sonunda dayanamayıp evi terketmiş. E bir yılda az bir süre değil. Bu süre içerisinde de sevgili yapmış. Sadece kağıt üzerinde kalmış bir evlilik var ortada. Konu sahibi boşanmamak için zaten yeterince mücadele etmiş. Artık resmi nikahını ve çocuğunu bir koz olarak kullanmaktan vazgeçip asıl çocuğunun iyiliği için bu kangren olmuş ilişkiyi bitirmesi gerekiyor. Aksi taktirde gün geçtikçe daha fazla takıntı haline getirip akıl sağlığını yitirecek.

Bencil ol ve çocuğu babasına bırak çocuklara konus onu çok sevdiğini bilsin. Bir müddet babasıyla kalsın. Adam sorumluluk almıyor özgür takılıyor.ayagini çocuğuyla bağla. Sorumluluğunu hatırlasın. Sevgilisiyle sürtüşmeler yaşayacak. Bencilliği bırakıp çocuğu icin size yalvararak donecek. Belkide sevgiliyle snlasip mutlu yasarlar. Ozamana da siz ayrılığı kabullenip önünüze bakarsiniz

Back
X