Ben mi haklıyım kocam mı?

İananın takıntı değil bendeki. Emeklerimin boşa gidişini hazmedemiyorum. O kadın olmasa eve geri dönerdi eminim bunu biçok kez yaşadık. Onu tutan o kadın. Gitme sebebi de o bence. Oğlumuz için ben emek veriyorsam oda vermek zorunda. Böylece çekip gidemez. Evlilik bitirmek bu kadar kolay olmamalı
O zaten çocuğunuzun babası
Bosansaniz da ayri da yasasaniz o adam o cocugun babasi
Ama sizin esiniz kalmak istemiyormuş
O kadin olmasa baskasi olur
Neden siz de bir kadınken baska kadını suclayabiliyorsunuz? Sizin muhatabiniz esiniz, aldatmama sorumlulugu o adamın
Size sadik olmasi gereken kisi sadakat ilkesini bozuyorsa suclusu baskasi degildir
O gider baska kadin gelir
Sizin mideniz baska kadinin koynuna giren adami nasil alacak? Açıkçası benim buradan midem bulandi
Erkektir yapar diye düşünüp onu hala kabul.edebilecek kadar gurursuz musunuz?
Siz birkac senelik emek ugruna tüm ömrünüzu cile cekmeye mi adamak istiyorsunuz?
Benim teyzem 15 senelik kocasini bosadi, onca sene kayinvalidesine, esinin kardeslerine vs hep katlandi, esi icin katlandigi onca seye, verdigi onca emege ragmen boşandı. 10 senedir calisiyor ve o kadar zor koşullarda da calisti ki, hala da keske boşanmayip katlansaydim onca emek verdim diye düşünmüyor. Siz de ayrilin kurtulun ve kendinize yepyeni guzel bir sayfa acin
Ayrica adamin döneceği varsa dönerdi sucu baskasina atmayin siz hirs yapmışsınız

Bence aldatmak olmuyor. Adam sürekli boşanalım demiş durmuş ömrünün sonuna kadar sizin nikahınızla tek başına yaşayacak değil.

Aklım almıyor sizi sevmeyen birine bu kadar yalvarıp aynı evde yaşamayı nasıl teklif ediyorsunuz. Kendinize hiç mi saygınız yok. Çocuk için evlilik mi devam eder. Hizmetçisi olarak mı aynı evde yaşamak istiyorsunuz.

Kendinize saygınız olsun biraz..

İananın takıntı değil bendeki. Emeklerimin boşa gidişini hazmedemiyorum. O kadın olmasa eve geri dönerdi eminim bunu biçok kez yaşadık. Onu tutan o kadın. Gitme sebebi de o bence. Oğlumuz için ben emek veriyorsam oda vermek zorunda. Böylece çekip gidemez. Evlilik bitirmek bu kadar kolay olmamalı
Öneriniz ne peki?
Eve dönünce evde huzur olmuyor ilk günden kavga ediyoruz diyorsunuz. Çocuğu var diye kavgaya gürültüye boyun eğmek zorunda mı bir insan?
Doğru olan eşinizin yaptığı. Olmuyorsa, yapamıyorsanız neden bir ömür boyu kavga gürültüyle yaşasın. Sizin de yaşamamanız lazım. Yazık değil mi üçünüze de?
Çok sağlıksız bir ilişki çok sağlıksız bir hayat.

Duygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
Olmayan bir ilişkiyi zorlamak var ortada aldatmak değil. Çocuğunuz varken de yokken de kolay olmalı. Çocuğunuza şiddetli geçimsizlik kavga ve mutsuz ebeynle dolu bir ev yaratmayın lütfen. Olmuyorsa ayrılıp yolunuza bakın.

Bir arada mutlu değilsinizki. Kaç kere denemişsiniz olmamış. Siz çocuk için karı koca olmayalım ama bir arada yaşayalım diyorsunuz. Kim ister bunu.
Emek dediğiniz nedir? Emek emek demişsiniz. Çocuksa zaten sizin yanınızda. Mal mülkse eşit paylaşırsınız. Çocuğuna babalık yapmaya zorlayabilirsiniz ama size kocalık yapmaya zorlayamazsınız.

“ Gecen aylarda bir konu vardı kız doğu da öğretmendi 4 çocuklu biriyle görüşüyordu hatta adam boşanamıyorum karım deli çocuklra zarar vericek vs diyormuş. Adama burdan kimse inanmamıştı hatta kızın öğretmenliğine bile laf edilmişti.
Burdaki çoğu kadın hemen kadını korumuştunuz? Sanki kadını tanıyor gibi savunup öğretmeni suçlamıştınız? O konu da da mı herkesi dinleyip kararr vermiştiniz?”
Buna cevabınız nedir?
Her olay kendi özelinde değerlendirilir, aldatma, evlilik vb içerikli konularda bir topikte yazdığınızla diğer topikte yazdığınızın farklı olması tezatlık değildir, konudaki detaylara göre yorumlamadır.

Örnek verdiğiniz konuyu okudum mu hatırlamıyorum ama sizin anlattığınız üzerinden yazarsam eğer, konuyu açan eşini aldatan adamla birlikte olan kadın, evli ve 4 çocuklu olduğunu biliyor, bile bile adamla birlikte oluyor, belki karısı aldatıldığından bile habersiz, kocasının onun hakkında deli diye bahsettiğinden de haberi yoktur, o konudaki mağdur adamla evli olan kadın, adam belki boşanmayacak bile, diğer kadınla birlikte olmak için yalan söylüyor olabilir, ki parantez açayım burada kimse aldatmayı doğru bulmuyor, doğru bulsalardı örnek verdiğiniz konuda konuyu açana tepki göstermezlerdi.
Büyük ihtimalle o konuda kızılan nokta, evli çocuklu bir adamın yalanlarına inanarak hala nasıl devam ediyorsunuz ayrılın, okumuş etmiş insansınız nasıl böyle yalanlara kanarsınız, eşine yazıktır vb tarzda şeyler yazılmıştır muhtemelen.

Bu konuda ise konuyu açan aldatılan eş, ayrı da yaşasalar adamın yaptığı şey aldatma, bunda herkes hemfikirdir sanırım.

İçerikse çok başka, adam boşanmak istiyor bunu da defalarca dile getiriyor, konu sahibesinin yazdığı detay "İnatla boşanmak istiyor ben yanaşmıyorum" bildiğim kadarıyla yanlışsa hukukçu arkadaşlar düzeltsin lütfen, hukuken taraflardan biri boşanmaya yanaşmayınca dava açsanız bile düşer, adam ikna edip boşanmaya çabalıyor, eşini ayrı karşı tarafı ayrı yalanlarla idare etmiyor, ayrıca birlikte olduğu kadın adamın evli olduğunu biliyor mu bilmiyoruz çünkü adam 1 yıla yakın zamandır başka bir evde yaşıyor, kendi düzenini kurmuş, bekar hayatı yaşayan bir adamdan söz ediliyor burada, yine altını çiziyorum, boşanmadan başka biriyle olmanın hiçbir haklı tarafı yok, hukuken bu bir aldatma lakin dediğim gibi 2 konu arasında çok fark var, birinde boşanmak isteyen ve aldatan bir adamdan boşanmayan bir eş, diğerinde karısı hakkında türlü yalanlar söyleyen bir adamla, evli olduğunu bile bile birlikte olan bir kadın.

Ayrıca erkekleri akılsız canlılar gibi anlatan yorumlar var, diğer kadın elinde tutuyor vb yorumlar, yapmayın lütfen, erkekleri aciz akılsız varlıklar gibi görmeyin, 15'inde bıyığı yeni terlemiş çocuklardan bahsetmiyorsunuz, evlenmiş çocuk sahibi olmuş koca insanlardan bahsediyorsunuz.

Bile isteye evli adamla birlikte olan kadın suçludur ama erkek kandırılacak saf masum akılsız bir canlı değildir, isteyerek aldatır, hesap sorulacaksa kocadan hesap sorulur zira evlendiği kişiye evlilik yemini edip nikah akdine imzayı atan onlar, aldatan adamın hayatına girip çıkan kadınlar değişir, bugün x, yarın y, öbürgün xy, hangi birinin yakasına yapışıp hesap soracaksınız?
Kocan peşimde dolanıyor sen önce kocana ayar ver derlerse ne diyeceksiniz?

Böyle adamlar için kendinizi heba etmek yerine boşanıp hayatınıza bakmanız çok daha iyi, bu adamlar için ömrünüze yazık etmeyin.

Haklıyken bu adamı boşamamakla haksız durumuna düşürmüşsünüz kendinizi.. Ne bekliyorsun ki artık sevgilisi varmış, hatta sizi resmen Aldatmış.. Mahkemeye delil olarak sunun hatta sevgilisi olduğunu.
Böyle birinden kızına ne baba olur nede size koca.. Allah büyük elbet toparlanırsınız. Ama böyle devam ettiremezsiniz psikolojisinize yazık

Peki diyelim ki sevgilisinden ayrıldı ve geri döndü. Ne yapacaksınız? Hiç bir şey olmamış gibi devam mı edeceksiniz. Bence siz eşinizin başka bir kadınla mutlu olması fikrine dayanamıyorsunuz. Nikahınızın bağlayıcılığı olsa adam kendine sevgili yapamazdı. Sizi sevmeyen bir adamla boşanmamak için inat edeceğinize kendi hayatınızı kurun. Belki başka biriyle çok mutlu olacaksınız. Ne biliyorsunuz?

Hiçbirşey olmamış gibi davranalım demiyorum çocuğumuz için geri dönsün gerekiyorsa susarım düzgün bi yuvada büyüsün
Hiç kimse çocuğu için bile olsa sevmediği insanla aynı evde yaşamaz. Yaşamaya mecbur değil.
O sizin bencilliğiniz tamamen.

Duygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
Adam boşanmak istediğini söyledikten sonra aldatmış falan olmuyor çünkü sizinle olan evliliğini bitirmiş yok yani sizin aranızda birşey. İntikam mintikam illa alacaksanız ayrılın yolunuza bakın onsuz daha iyi olun.

Haksızsınız adam kırk kere sevmiyorum seni demiş aile bağını koparmış ne demek döner diye boşanmadım boşayın gitsin şu adamı şu an oğlunuza daha büyük kötülük yapıyorsunuz

Allah akıl fikir versin sana bacım.Adamı sal artık yapışmışsın adama niye kendine saygı duymuyorsun

Her olay kendi özelinde değerlendirilir, aldatma, evlilik vb içerikli konularda bir topikte yazdığınızla diğer topikte yazdığınızın farklı olması tezatlık değildir, konudaki detaylara göre yorumlamadır.

Örnek verdiğiniz konuyu okudum mu hatırlamıyorum ama sizin anlattığınız üzerinden yazarsam eğer, konuyu açan eşini aldatan adamla birlikte olan kadın, evli ve 4 çocuklu olduğunu biliyor, bile bile adamla birlikte oluyor, belki karısı aldatıldığından bile habersiz, kocasının onun hakkında deli diye bahsettiğinden de haberi yoktur, o konudaki mağdur adamla evli olan kadın, adam belki boşanmayacak bile, diğer kadınla birlikte olmak için yalan söylüyor olabilir, ki parantez açayım burada kimse aldatmayı doğru bulmuyor, doğru bulsalardı örnek verdiğiniz konuda konuyu açana tepki göstermezlerdi.
Büyük ihtimalle o konuda kızılan nokta, evli çocuklu bir adamın yalanlarına inanarak hala nasıl devam ediyorsunuz ayrılın, okumuş etmiş insansınız nasıl böyle yalanlara kanarsınız, eşine yazıktır vb tarzda şeyler yazılmıştır muhtemelen.

Bu konuda ise konuyu açan aldatılan eş, ayrı da yaşasalar adamın yaptığı şey aldatma, bunda herkes hemfikirdir sanırım.

İçerikse çok başka, adam boşanmak istiyor bunu da defalarca dile getiriyor, konu sahibesinin yazdığı detay "İnatla boşanmak istiyor ben yanaşmıyorum" bildiğim kadarıyla yanlışsa hukukçu arkadaşlar düzeltsin lütfen, hukuken taraflardan biri boşanmaya yanaşmayınca dava açsanız bile düşer, adam ikna edip boşanmaya çabalıyor, eşini ayrı karşı tarafı ayrı yalanlarla idare etmiyor, ayrıca birlikte olduğu kadın adamın evli olduğunu biliyor mu bilmiyoruz çünkü adam 1 yıla yakın zamandır başka bir evde yaşıyor, kendi düzenini kurmuş, bekar hayatı yaşayan bir adamdan söz ediliyor burada, yine altını çiziyorum, boşanmadan başka biriyle olmanın hiçbir haklı tarafı yok, hukuken bu bir aldatma lakin dediğim gibi 2 konu arasında çok fark var, birinde boşanmak isteyen ve aldatan bir adamdan boşanmayan bir eş, diğerinde karısı hakkında türlü yalanlar söyleyen bir adamla, evli olduğunu bile bile birlikte olan bir kadın.

Ayrıca erkekleri akılsız canlılar gibi anlatan yorumlar var, diğer kadın elinde tutuyor vb yorumlar, yapmayın lütfen, erkekleri aciz akılsız varlıklar gibi görmeyin, 15'inde bıyığı yeni terlemiş çocuklardan bahsetmiyorsunuz, evlenmiş çocuk sahibi olmuş koca insanlardan bahsediyorsunuz.

Bile isteye evli adamla birlikte olan kadın suçludur ama erkek kandırılacak saf masum akılsız bir canlı değildir, isteyerek aldatır, hesap sorulacaksa kocadan hesap sorulur zira evlendiği kişiye evlilik yemini edip nikah akdine imzayı atan onlar, aldatan adamın hayatına girip çıkan kadınlar değişir, bugün x, yarın y, öbürgün xy, hangi birinin yakasına yapışıp hesap soracaksınız?
Kocan peşimde dolanıyor sen önce kocana ayar ver derlerse ne diyeceksiniz?

Böyle adamlar için kendinizi heba etmek yerine boşanıp hayatınıza bakmanız çok daha iyi, bu adamlar için ömrünüze yazık etmeyin.

hepsinin altına imzamı atmakla beraber bir şey daha ekleyeceğim. böyle bir durumda kocasının karşısında dimdik durup hesabı ona sormak yerine diğer kadına yüklenmek bence güçsüzlüktür.

Huzursuz bi ortamda anne babayla büyüyen cocuktansa huzurlu ama tek ebeveynle büyüyen cocugun psikolojisi daha iyi olur diye dusunuyorum
Bi şeyleri oldurmaya çalışmak istemenizi anlardım eger sorununuz sadece tahammülünüzün azalması ve bundan dolayı çıkan anlaşmazlıklar olsaydı
ama adam size açıkça istemediğini ve sevmediğini söylüyor bırakın herkes kendi yolunu çizsin sizde önümüze bakın
Hayatın kime ne fırsatlar çıkaracağı belli olmaz belki böyle çok daha mutlu olacaksiniz

oğlunuz için emek vermek zorunda tabi ki ama bunu sizinle evli kalarak yapmak zorunda değil. bir sürü boşanmış insan çocukları ile gayet sağlıklı ilişkiler kurabiliyor.
ki zaten çocuğu için bir kez döndü, denedik ama ertesi gün kavgalar başladı dediniz.
biliyorum sevilmediğini kabullenmek zordur insan için ama acı da olsa gerçek bu.
çocuğu için bile yanınızda kalmaya tahammül etmeyen bir adam var.
bu şekilde çocuğa da çok büyük zarar veriyorsunuz.

Hiçbirşey olmamış gibi davranalım demiyorum çocuğumuz için geri dönsün gerekiyorsa susarım düzgün bi yuvada büyüsün
Ya arkadaşım bak dıyorsun kı susarım evliliğinde o zaman sürekli kavga çıkaran bir tip miydin? Böyle ise adam nıye seni çeksin evlilik boyunca adamın belki ömrünü yedin burda bile takıntılı saçma konuşuyorsun aynı evde kusura bakma neler oluyordur🤷🏼‍♀️ Bu adam sürekli boşanmak için yalvarmış resmen arkadaşlar sürekli niye adam dava açmıyor diyoruz ama bı cumleden çıkardığım kadarıyla adam zaten açıyor ama konu sahıbı kabul etmıyormuş bu böyle değil mi taraflardan biri istemiyorsa dava düşüyor. Yanı adam açıyordur konu sahıbı ınatla yapışmış . Adam bir yıldır yok boşanmak ıstıyor sızı sevmıyor napsın takıntılı eşi belkıde ınatla yıllarca yapışıcak bunun tam tersını düşünün erkeğin yaptığını bırakmadığını o zaman aynı düşünebilir miydik? Cinsiyete bağlamanın ailemi yok kadında erkekte sevmiyorsa boşanır kımse tasma takıp yanında bır ınsanı tutamaz. Aldatma hukuken ancak normalde değil benim fikrimce zira kadın diretiyor boşanmamda boşanmam sürekli davayı düşürüyor bir sene olmuş el insaf yalvarmalar

Son düzenleme:
Back
X