- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.811
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
öyle desem oturur ağlar eminim kaynanam gelin bana böyle dedi diye. bir kere kızım dememiştir ya bana.. gelin benim adım çünkü..Valla adam bişey dememiş adama bozulacağın bişey yok. Kayımvalidenle bi dahaki yalnız kaldığnda söyle "anne sen niye konuşurken bana demiyosun da sonrasında oğluna şikayet ediyorsun bi daha söylemicem sana bişey dürüstlükle söyledim pişman ettin" diye. Eşine de söyle konuştum annenle bi daha demicem bişey dersin. Çok abartı bi durum yok bunun için çok sorun yaşamayın derim.
bende hep öyle geçiştiririm ama çokkkk ısrarcılardı.. dayanamadım dedim..Kocan haklı canım ya o şekilde açıklama yapman hoş olmamış. Bi daha sorarsa kocam götürürse giderim ona sor bilmiyorum de en temizi. Benzer durumda bizde oldu kaynanam gidin onlar size geldiler dedi halbuki evlenen değil annesigil gemişti kayınvalidem zaten gidecekti oğlun götürürse giderim dedim halbuki kocamla gitmeyiz demiştik.
Madem eşinde ' gerekirse ben söylerim' demiş.sen de karışma.Bir daha böyle birşey olduğunda. Gelmiyoruz de yeterli. Açıklama istiyorsa oğlu yapsın açıklamayı.
İyi niyet vs. Bunları sorgulama .adı üstünde kv. Ne yapsan memnun olmayan cinsten.
Eşinlede bu durumu uzatma bence.O halletsin. Ne güzel sen muhattap olmak zorunda kalmazsın.
Demişsin artık olan olmuş kocan gelince hiç bi eşy olmamış gibi davran hafiften gönlünü al bi daha da aklında olsun evinde olanı anlatma hele hele cinsellik ve para konuları erkekler için çok hassas konular ben bilmem kocam bilir de çık ama yalnızken kocanla çöz konunu ben öyle yapıyorum.bende hep öyle geçiştiririm ama çokkkk ısrarcılardı.. dayanamadım dedim..
eşiniz sizi koruımus işte üzülecek bir durum yok k,Kızlar, geçenlerde kaynanamlarda, kaynım ben kaynanam oturuyorduk. Eşim yoktu. Kaynanam hafta sonu düğün var şehir dışında , oraya neden gitmediğimizi sordu. (öncesinde de yaklaşık 1 aydır defalarca durumumuz müsait değil, çalışma saatimiz de uymuyor gelemeyeceğiz dedik.) Bende artık yıldım sürekli düğün düğün düğün. Gerçeği söyledim.
'Anne şubatta benim kuzenimin düğünü var. Bu düğüne gidersek paramız zaten yok kuzeniminkine gidemeyiz. 3 yıl olacak evleneli daha hiç bir kuzenimin düğününe gidemedim. hep sizinkilere gidiyoruz. bu seferde benimkine gideceğiz'
dedim ama gayet üzgün yumuşak bir sesle. kaynımda para vermeyin herşeyi biz karşılarız gelin gidelim dedi. bende yok olmaz öyle siz rahat rahat gidin boşverin bizi dedim. kapattık konuyu.
bu sabah kaynanam eşime ben yokken, 'karın da kendi düğünleri var diye bizimkine gitmeyecekmiş dedi falan diye laf söylemiş ters ters. sokranmış durmuş. bana bişey demiyor ama hanfendi! Benimde ona diyemediğim gibieşimde evet öyle ama gitmek istesem buna da giderdim deyip konuyu kapatmış.
eşimde öğlen bana ilk kez ailesiyle ilgili kızdı. 'Aramızda olan konuşmayı aileme söyleme, ailemi de doldurma' dedi. Şok oldum! Kavga ettim. İyi niyetimi suistimal eden annen var diye kızdım. çok zoruma gitti. sonra o da Evet sen iyi niyetle söylüyorsun ama annem kötüye çekiyor işte bi daha böyle konuları ben konuşurum sen karışma dedi.
İnanılmaz üzüldüm. İnsanlar neden böyle iyi niyetimle söylediğim şeyleri kullanıyor anlamıyorum. Bu arada ayrı evlerde yaşıyoruz ama bebeğime bakıyor her gün görüşüyoruz bolca...
Evliliğim boyunca hiç muhattap olmadım.ne kv ne kp.Aynen yarın öbürgün bişey oldu mu senden çıkar. Eşine dersin ki hani hallediyodun
BENİMKİDE AYNI .. kaynımda dahil yaptıramadığı ne varsa benden geçer..Evliliğim boyunca hiç muhattap olmadım.ne kv ne kp.
Varsa bir durum, eşimle hallederim.
Kv de aynı şekilde.
Erkek dengeyi korumak zorunda.Sadece kv oğluna yaptıramadığı şeyleri benim üzermden oynar bazen, yemez
Eşiniz konuşsun artık bir dahakine, siz karışmayın. Zaten anneler kendi çocuklarına karşı daha ılımlı oluyor genel gözlemim, geline/damada karşı kendi çocuklarına oldukları kadar olmuyorlar ters anlıyorlar. Ha ola ki kayınvalideniz size bir şey söylerse "Sizinle bir daha özelimi paylaşmama kararı aldım, sizi kendi annem gibi görerek paylaşmıştım ama X'e (eşiniz) hemen söylemişsiniz, X'in bilmesini isteseydim zaten onunla paylaşırdım. Beni çok kırdınız." diye belirtebilirsiniz.
KESİNLİKLE DİYECEĞİM BUNU ZATEN..
ilk önce 'üzüldüm hayatım keşke ilk biz alsaydık ev boş annene sonra alırdık aslında. heveslenmiştim eve gönlümce alışveriş yapacağım için.' dedim. demez olaydımm..Editinizi okudum şimdi. Ters çıkışırsanız eşiniz bunu "Annemi sevmiyor" diye algılayabilir, "Annem değil mi harcarım" der, der de der. Bu şekilde ters çıkışmak yerine ılımlı bir ses tonuyla "Hayatım tabi ki annelerimize yardım yaparız (sizin anneniz/babanız/kardeşleriniz de benzer bir durumda olabilir, hiç yapmayalım derseniz ileride yüzünüz olmaz eşinize) ama biliyorsun şu an durumumuz sıkıntılı. Annenle de konuşsan mecburi durumlar harici kartımızı kullanmasa, biz de zaten az alışveriş yapıyoruz" şeklinde konuşabilirsiniz. Bağırmaktansa ılımlı konuşmak her zaman daha etkilidir.
ilk önce 'üzüldüm hayatım keşke ilk biz alsaydık ev boş annene sonra alırdık aslında. heveslenmiştim eve gönlümce alışveriş yapacağım için.' dedim. demez olaydımm..
Ay bilemedim.. akşam alışverişe gidicez şimdi. alır eline hesp makinesini 150yi geçmesin aman der didikler ucuzunu arar durur.. bişe alsam dert almasam dert.Başta iyi gidiyormuş da son cümle olmamış :) "Kendi rahat rahat alışveriş yapmak istiyor, o yüzden anneme aldıklarım gözüne batıyor" diye düşünmüş olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?