ben napıcam bılmıorm :((

glsmn

ツ ∞ ♥ ツ ∞ ♥
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
4.278
14
116
Ankara
şöyle bir sıkınmtım var benım bı kacını szlerle paylasmak ıstıyorum cunku bayaga zor durumdayım 7 yıllk bı ıliskım var bu sene benım okul bıttı caLsmayı dusnuyorm sevgilimin marketı var calısıyo ama sıkıntı sukı onun aılesı ve tum akrabaları artık bu sene daha fazla ustume gelmeye basladılar artık olsun bıseyler adını koyun vs dıye ve bunu benım aılem dışında butun akrabalarımda yapıyo babam harıç herkz biliyor ıliskımi biz kendı aramzda ole yuzuk taktık sözlümün annesı onumuzdekı ay senin beyaz esyalarını alcam kızım dıyo ya babam vermezse dıye korkuorm babamın vermeme nedenı ıse sözlümün memur olmaması babam memur ve işi maaşı calışma saatlerı bellı olan bı işi yanı memurlugu istıyor eve gelen damatta sözlümde istemiyor o calıstığı yerde mutlu napıcam ıstemeye geldiklerı zaman bu sorun olursa ne dicem kayınvalıdem esya alıcak benim niyetime alıncak esyalar ya evlenemezsek .s sureklı beynimi kemiriyor bu düşünce sözlümde bende kpssye grdık onun kaznmasını hersydn cok ıstiyodum bn kazanmasamda olur aılesı fln cok ıyıler bana karşı üstüme titriyolar annesı abısı yengesı teyzelerı dayıları faln beni ıstemeye en az 15 kısı söz verdı geleckler ama ben babama nası solıcem ? .s annem bazen 25 yaşına kadar seni vermicm diyo yanı 3 yıl daha varmıs bazende simdı versem senı hıc bir esyan çeyizin faln yok diyor ablam evlen artık diye tutturuyor .s ablm evlı onun eşi memur değil kendi işini yapıyor oda o bıraz rahatlatıyor beni ama ablam ılk söylediğinde babama babam kalkp krızı gecırıyodu:2:

Son düzenleme:
cok hızlı yazdım anlaşılmıyormu yazdıklarım

yazını düzeltmeden kimsenin yardımcı olabileceğini sanmıyorum
kelimeleri okumak için cabaladım bu sefer de ne okuduğumu unuttum

İlk önce kendine türkçe bir sözlük al, okuduklarımdan anladığım kadarıyla baban size iyi bir gelecek vaat eden kişileri karşısına çıkarmanızı istiyor. Tabi gönül bu sevdiğiniz kişiye kondu bir kere o yüzden daha fazla oyalanmadan alıştıra alıştıra söyleyin derim son ana bırakırsanız daha kötü olur.

okumayı basardım sonunda

evlenme telaşından önce Türkçe yazma telaşına girsen daha iyi olur gibi geldi bana

kızın derdi başından aşkın sizde cümlelere dikkat etmişsiniz tamam üzüntüden sinirden olur böyle yazılar anlayışla karşılayın lütfen !

babam bilmiyor demişsiniz
sonra da abim söylediğinde babam kalp krizi geçiriyordu demişsiniz?
anlamadım...
ayrıca 7 yıllık ilişkiyi nasıl saklamayı başardınız?

7 yıldır berabermişsiniz zaten ya evlenemezsek diye düşünmek bana çok garip geldi açıkçası. ben olsam asla ya evlenemezsek diye düşünmez ailemi ikna etmeye çalışırdım. baban doğal olarak işi garanti biriyle evlenmeni istiyordur; kızı zor durumlarda kalsın istemez ama sen sevgiline güvendiğini sana her durumda bakabileceğini gerekirse kendinin de çalışacağını söyleyerek babanı ikna edebilirsin annene gelince de "e anne 7 yıl oldu daha ne kadar bekleyeyim?" de

Bence ailen senin için sevinmeleri gerekiyor.
Eyer baban o ailenin bu kadar iyi niyetli olduğunu fark ederse, verir. Üzülme, iyi düşünki iyi olsun!
Gercekden, İyi bir aileyse, annen babanı ikna ede bilir

öncelikle babanı karşına alıp bi güzel konuş. sonuçta 7 senenizi ziyan etmeyin. ablanın evliliği güzel gidiyorsa bu senın ıcın bi avantaj cünkü ablanda senin gibiymiş sanırsam baban onu gözönünde bulundurarak düşünür. canını sıkma hayırlısıyla olur inşallah

Yazdıklarınız anlaşılıyor fakat lütfen daha özenli olalım.
Vatanımızın bize sunduğu en büyük hazine dilimiz, Türkçe'miz.

Bence işi gücü varsa bir aile geçindirebilecekse sorun değil.
Memur olsun olmasın önemli değil, önemli olan adam olması, insanlığı.
Ev döşeyecek eşya alabilecek bir insanın evine bakabileceğini düşünüyorum.
Umarım her şey gönlünüzce olur, iyi akşamlar.

...........................................................

Son düzenleme:
Konuya diğer yorum yapan arkadaşlar gibi bende kullandıgın kelimelere takıldım.Hızlı yazmaktan ziyade mesajlasırken alışmış oldugun şekil gibi geldi bana.Baban da sen sevdiğin için ikna olur diye üşünüyorum.Bende babamdan korkardım ama çok olgun karşıladı mesela.Önceden memura değil kız bakkalda veresiye vermezlermiş ama günümüzde durumlar değişti tabi...=)Hayırlısı olsun hakkında.Eşyaya gelince kime niyet kime kısmet.Bizim gelin kız begendi nişan oldu düğün tarihi bile belliydi ama ayrıldılar ve başkasına nasip oldu.

Anlatımın o kadar kötü ki anladığım kadarıyla yorum yapmaya çalışacağım. Bence eğer gerçekten eminsen sevgilinden aileni ikna etmeye çalış. Babanın da hakkıdır kızının geleceğini düşünmesi ama, memuriyetten yüksek mevkilerden de ötesi eşin olacak insanın ''ADAM''olması, Allah korkusunun olması gerekir. Yoksa kocan memur olmuş her gün başka eziyet çekmişsin ne anlamı var?

Annem biz bekarken hep ''damatlarım çöpçü olsun isterse ama alkol kullanmasınlar'' diye hep dua etti. Çok şükür eniştemde eşimde alkol kullanmaz ikisi de çok şükür alın teriyle kazanırlar ve huzurumuz yerinde. En önemlisi de bu.

ortada fol ve yumurtaya benzer birsey yokken erkek ark annesi neden esya almaya kalkiyor ??
ilgincc...

kızlar yazıyı düzelttim eksik yazıyorum bazen ama ben derdime belki akıl verirsinz diye yazdım bunu babamı alıp konuşucam elbet karşıma ama zamanı diye düşünmüyorum sadece tepkisinden cok korkuyorum 7 yıl sakladım babam eğitim önceliğiniz olsun derdi bu yüzden sakladım hep ablam evlenmek istediğini söyleyınce babam kötü oldu yazdıklarınızın hepsine cevap vermeye calısyorum benim evlenemzsek iye düşünmemin sebebi artık ailelerin bastırması birşeyler olsun diye aılemi tabıkı ikna etmeye çalışıcam ama işi konusunda korkuyorum evrt bababmda haklı biryerde garantiye almak istiyor kızını ama sizinde dediğiniz gibi gönül sevince.. gerçekten tanıyınca onlarda sevecek o kadar iyi bir aile ama gerçekten korkuyorum ..

esyanın sebebi bu sene yüzük takacaz nasılsa diye düşünüyor bu yüzden alalım hazır olsun en azından onu çıkaralım aradan inşallah babamda olgunlukla karşılar bunu .s ben eminim kaderim yada sonum olmasa bile sevgimizden eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…