Ben nasıl anneyimm:(

olan olmuş ama artık hatanın farkına varmışsın...

ilk hamile kaldığında bebeğe zarar verecek neler varsa netten araştırabilirdin...

başkaları söylemedi diye bir şey yok.. ben hamile kaldığım anda hemen netten neler yapmalıyım hafta hafta gebelik herşeyi araşttırmıştım...

çok heyecanlıydık hatta eşim yasaklar koymuştu...

sen de o yüzden bahaneler üretme bilgisayarın var araştırabilirdin neyse allah tamamını erdirsin..

Bende hamileyim,başım ağrıdı,dişim ağrıdı minoset almaya bile korktum bebeğime zarar verir belki diye.Ya yadırgamak değil doğduğunda bebeğimiz nasıl olur bilemeyiz Allahım korusun,ama sizin ki bile bile lades resmen..

Eşimin arkadaşının eşi de içiyordu 18 aylık şu an bebeği ve astım hastası o kadar üzüldüm ki..
Komşularınız da bilmiyor mu hamile olduğunuzu da sigara tutuyorlar size

Universitede çok da sürdüm ağzıma ama şu an elime bile almıyorum..İsteyince bırakabilecek kadar iradeye sahibim şükür...Siz bu konuyu neden açtınız sorabilir miyim?
Bana kalırsa "ben içtim çocuğuma birşey olmadı" diyenlerin çıkıp da sizin içinizi rahatlatması ve sigaraya tekrar başlamak istemeniz herhalde..Allah akıl fikir versin ne deyim..Zaten bırakılmış bir sigara varsa, bunun kötü olduğunu biliyorsun ve ısrarla hala çocuğuna birşey olmayan örnekleri veriyorsun..Anlamadım ki amaç ne?

benim yakın arkadaşım iki çpcuk sahibi.ben ne kadar uyarsamda iki hamileliğinde de sigara içmeye devam etti.bebekleri sağlıklı doğdu ama sürekli gripdi nezleydi hep hastalar.kızının solunum yolları hep problemli.burnu tıkalıydı hep.hastanelerde gece yarıları oksijen olmalar vs.geniz eti ni de aldırdı erken yaşta.bana kalırsa sigayarla doğrudan alakalı.ama kendisi böyle birşeyi asla kabul etmiyor.hala daha içmeye devam.
seni korkutmak istemem ama bundan sonra eline sigara çakmak alırsan bunları hatırla.

evet olan olmuş artık geçmişi geri getiremeyiz.çok şükür pişman olmuş ve bırakmışsınız.sanırım vicdan azabınızı hafifletmek içinde birileriyle dertleşmek istediniz ve bu konuyu açtınız.
kaç yıldır sigara kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben 15 senedir içtiğim sigarayı bebeğime kavuşmak için bir günde bıraktım.tüp bebek tedavisine başladığım gün ilaçlarımı aldıktan sonra bir daha elime sigara almadım. onca emeği riske edemezdim. galiba çok istemekle alakalı.eğer bırakmayı kendiniz için değil bebeğinizi düşünerek denerseniz bir daha eliniz o sigaraya gitmez diye düşünüyorum.

hormonlarınız çok uzun zaman önce bu sorumluluğu size fazlasıyla yüklemiş olmalı.kaç aydır bedeninizde bir can daha taşıyorsunuz.

size acımasızca ahkam kesmek ıstemıyorum ama yaptıgınız her yonden yanlış

ufacık ciğerleri sigara dumanı alıo demıssınız ama o sigara dumanı yuzunden ciğerleri

olusmayadabilir...bunun bahanesı yok en aızndan bundan sonra ıcmezsınzı die umud edıyorum

bir de diyarbakıra gelın gelmeyı s ecen siz annenızden babanızdan uzak olmayı secen sizsiniz

sigara içerek stres atmayı (!) seçen sizsiniz bebegınzı ise hiç bi seçim yapmadıgı halde

bu eziyete maruz kalıyo böyle düşünün

Sigara içen ve sigara içilen ortamda bulunan anne adaylarının bebekleri sorunsuz doğabilir evet ama hayatı boyunca bağışıklığı hep zayıf oluyor, halsizlik yaşıyorlar, göz alttları mor oluyor ve hep gripmiş gibi burunları tıkanık geziyorlar.
Herşey sonradan ortaya çıkıyor.

bunu birinin söylemesine gerek yok ki zaten zararlı olduğunu bilmiyor mususnuz?
siz gurbettesiniz diye o bebeğin ne günahı var.
ilk üç ay ne kadar önemli.iinşallah bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelir.
artık sağlıklı yaşayın sağlıklı beslenin.
ve bol bol dua okuyun bebeğinize.
Allah yardımcınız olsun.

En azından çok geç olmadan aklınız başınıza gelmiş ve bırakmışsınız.Ben bu sigara zarar vermez diyen doktorlara da şaşırıyorum.İnsan vücudunu kansere kadar götüren illet nasıl küçücük organları bile tam gelişmemiş bebeğe zarar vermez!Üstelik o bebeğin savunma mekanizmasıda tam gelişmemiş.
Geçmişe bakıp kendinizi daha fazla üzmeyin sonuçta hamilesiniz ve sıkıntıya gelmemeniz gerek.En yakın zamanda doktor kontrolüne gidin bir terslik var mı kontrol ettirin eksiksiz şekilde sigara içtiğinizide belirtin böylelikle hamilelik boyunca kuruntudan kurtulursunuz.
Komşularınızda bir garip ya hamile olduğunuzu bilerek sizi yanlışa itiyorlar.Bundan sonra mümkünse yanınızda sigara bile içirtmeyin.Çok isteyende balkona cama çıksın öyle içsin.
Benim yengemde hamileliği boyunca sigara içti durdu onlarda genetiksel sanırım kalp rahatsızlıkları çok bunu bile bile sigara içmeye devam etti uyarıları dikkate almadı.Bebeğimiz doğdu ve 15 gün dayanabildi Kalp rahatsızlığı çıktı ameliyat edilecekti ama o güne kadar bile yaşayamadı bebeğin ziyaretine gittiğimizde bebiş nefes almakta arada zorlanıyordu,tıkanıyordu sanırım
Bunu üzülün diye anlatmadım sadece dikkatli olun en azından bundan sonra içmeyin,kontrollerinizi aksatmayın diye anlattım.Unutmayın ki o bebeğin şuan immün sistemi yani bağışıklık sistemi tam değil plesanta ile korunuyor doğduktan birkaç ay sonra yavaş yavaş immün sistemi çalışacak.
Nefret ediyorum şu sigaradan

Evet arkadaşım sigara ile alakalı bi durum komşumuzun başınada geldi bebegi sağlıklı doğdu ama bir süre sonra hastalandı bir grip oldumu 20 günden aşağı geçmiyordu biz hep söyledik sigaradan kaynaklandıgı ama kabul etmiyordu en sonunda götürdügü doktorlar da söyledi kadına hamile iken içmiş oldugunuz sigara yüzünden dediler bütün doktorlar da aynısı söylediler kız şuan büyüdü ama yine aynı şuanda bronşit oldu ama annesi hala içiyor yanında içmiyorum diyor bide .

20 yaşına kadar siz sigarayı içersiniz.2O yaşından sonra SİGARA SİZİ İÇER

(Umarım bebeğiniz ve sizin için herşey yolunda gider )

Eğer komşuların yanında sigara içiyorlarsa onları uyarsaydın keşke camda balkonda içselerdi zaten hamileliğin yaza gelmiş.
Kaldı ki sen teklif edilen sigarayı geri çevirmedikten sonra kimse senin yanında içmemeye dikkat etmez. Olmadı seni dinleyen yoksa gelişi gidişi bir süreliğine azaltırsın. . Önce sen kendini ve bebeğini düşüneceksin, kimsenin seni, bebeğini düşünmesini bekleme. Evlatlarımız çok kıymetli onlar için küçücük bir fedakarlık zor değil. Doktora gittiğinde de mi sormadın ne gibi zararları olduğunu? Belki çok streslisin, hayatının zor bir dönemi olabilir. Ama bu stresi sigara içerek arttırırsan çocuğun bunun bedelini hayatı boyunca ödeyebilir.

Arkadaşlara da kızmışsın ama kızman için bir sebep yok herkes senin ve bebeğinin yaşayabileceği olumsuzluklardan bahsetmiş.
Eğer deseydin ki, sigara içip bebeğinde sorun olmayanlar yazsın veya moral verin gibi o zaman çoğu kimse yazmazdı zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…