ben nasıl bir anneyim

ablamda yapıyor bazen yeğenime öldüresim geliyor onu. anlaşılır birşey değil. minicik o daha dövsen bu neden vurdu şimdi bana der anlamaz ki.hatanızın farkındasınız ama daha öncede farketmişsiniz hata yaptıgınızı ve yinelemişsiniz vurmayı. bence bir daha yaparsınız.

kendinde olmayan kişi ben oluyorum sanırım :))
evet kendimde değilim ,çocuğunu döven ( bu ister bir olsun ister 10 farketmez )kişiye karşı normal olmam beklenmesin .
şu anda söyledikelrinizin hiçbiri çocuk dövmeye sebep değil bence ,
iki üniversite bitirmişsiniz ama keşke tercih edeceğiniz bölüm psikoloji ,davranış bilimleri ,çocuk gelişimi filan olsaymış ,2 üniversite insanı iyi anne yapmaz unutmayın..
umarım allah ettiğiniz duayı kabul ederde sizi biraz daha sabır sahibi yapar ..annelik sabır ister zaten ..

düşünce sistemine ve hayal kurma yeteğine hayran kaldım inan ki! ben de seni böyle yargılıyorum ve bu tip konuşan birinin çocuğuna yaklaşımının anlattığı gibi! olmadığını düşünüyorum

hımm bu durumda sizin de okuduğunuz anlama gibi bir yeteneğiniz yok. gülüyorum sadece

anneler insan evet, ama bebekler melek... çocuk psikolojisini her anne bilmeli, araştırmalı, öğrenmeli... kk'ye girebilecek kadar internet bilgisi olan herkes de az çok araştırabilir. kendi adıma, elinden binlerce öğrenci geçmiş biri olarak çok ufak tüyolar verdim. kullanırsa ne ala, kullanmazsa belki okuyan bir başkasının işine yarar. şu an gebe evet, doğurunca ne olacak? yine doğu'da olacak, bu kez iki çocukla ilgilenecek, küçüğün emme derdi, gazı,uykusuzluğu olacak,büyüğün kıskançlığı olacak...ya konu sahibinin sabrı yine tükenirse?küçük çocukların şiddetle sarsılmasının beyin travmalarına, epilepsiye vs. yol açtığını biliyor musunuz? attığı tokatın kulak dolaylarında bir yere geldiğinde sağır edebileceğini, öldürebileceğini duymuş muydunuz?
konu sahibi pişman evet, ama bu ilk değilmiş ki... döv pişman ol, döv pişman ol...
hepimiz duygusal boşalmalar yoğun stresler yaşayabiliyoruz. ben öğrencime bile bağıramam değil vurmak...annesinin kıymetlisi bunların hepsi derim, sakinleştirmeye çalışırım kendimi.
şu dayak olayını yapan bir bakıcı ya da öğretmen olsaydı bu konuda kıyametler kopardı değil mi? el yapsa kopacak kıyamet nedense anne yapınca kopmuyor. çocuğun gen güvenli limanı olması gereken anne çocuğun bilinçaltını katlediyor. e doğuda, e stres altında...oldu!

Son düzenleme:
pişmanlığınıuzı yaşıyorsunuz zaten dediğiniz gibi yaşadığınız ortam,şartlar, ayrıca hamilelik psikolojisi sizi bu hale getirmiş ( ne kadar yanlışda olsa ) acaba sizde küçüklüğünüzde ailenizden ufak da olsa şiddet gördünüzmüü,

çünkü kimisi bağırır,çağırır,kimisi masa duvar yumruklar,kimisi kendini sessizce odaya kapatır herkesin sinirli hali farklıdır... Sziin bu durumunuz geçmişten gelen bir sıkıntınız olabilir mi

evet itiraf ediyorum bende çocuğumu dövüyorum ,bunu mu bekliyorsunuz,
vicdanınızı rahatlatmak için mi açtınız konuyu ,
böyle tepkilere açık olun lütfen elbet gelecektir ,
kim size ohh iyi yapmışsın der burda söylermisiniz,
çoğumuz anneyiz bu sitede ve malesef sizin istediğniz cevapları veremiyoruz çoğu zaman.

ayrıca son cümlenizdeki bu tip konuşan biri kısmındaki TİP kelimesini algılayamadım ,nasıl bir TİP ??????????????? açarmısınız lütfen

hamilelik küçük çocuk şartların fln...
bi anda öfkene yenilmiş olabilirsin canım..
pişmanlığını anlamıyorum ne yazıkki çocuğum yok...
ama bende küçükken çok dayak yemişimdir...
annem kötü olduğu için mi hayır....
ben sabrını zorluyordum annemin...
kızkardeşim hiç dayak yemedi mesela o çok sakindi yaramaz değildi...
kıyasıya dayaktan bahsetmiyorum tabi abartılı değildi...
sende madem pişman oldun biraz sakin olmaya bak..
yoksa bebeğin doğduğu zaman herşey dahada zorlaşır...
zorlama kızını hiçbişey için anlamaz o....
sabrın taştığı zaman çık balkona bi hava al...

seni anlayabiliyorum, yaşadığın şartları. tabi bunlar bir bahane değil. benim de kızım war 3 ü bitirecek beni çok sinirlendirdiği zamanlar oluyor üstüne ben de hamileyim. duygu değişimleri yaşıyoruz. bağırıyorum kimi zaman.. ama sonra diyorum o bir çocuk beni ne kadar anlayabilir ki.
ben burada çok insanın da döwülmeden döwmeden yaşayan bir melek olduklarını düşünüyorum :))
dediğin gibi okuduğunu bile anlamadan "heee döwmüş bu çocuğu, asalım biz bunu yargılayalım" diyecek kadar da aydın görüşlü insanlar olduklarını! bazıları da weeeer kreşe kardeş gitsin demiş :) bunu en iyi ben we benim gibiler anlar senden sonra. asker eşiyim ben de. yaşadığımız şartlar malum.. ama arkadaş okumuş kafasında bile canladıramıyor böyle bir kareyi okuduğunu anlamadan empati yapmadan yargılıyor.
tamam bunu kim sawunabilir ki konu sahibi arkadaş sawunmamış, belki biraz dua belki biraz huzurlu bir kelime istemiş.. sizden destek istememiş bir daha döweyim diye.

Bence yanlis yapiyorsunuz.sinirlerinize hakim olmayi ogrenmelisiniz.sizin ve kucuk kizinizin ilerideki saglikli iletisimi icin bu sart.bende kizim kucukken cok sinirli,sabirsiz ve tahammulsuzdum.hemencecik parliyor sonrasindada vicdan azabindan kahroluyordum.psikiloga gittigimde beni bir ic hastaliklari uzmanina yonlendirdi.yapilan kontrollerde troidlerimde nodul oldugu ve ofke patlamalarimin sebebinin bu oldugu anlasildi.ameliyat oldum ve hersey gecti.inanilmaz ir sekilde sakinlestim ama olan kucuk yavruma oldu.cunku sebebini ogrenene kadar onu cok hirpaladim ve bagirdim.simdi aradaki izleri silmek icin ugrasiyorum.yeniden bir bebek sahibi oldum ve oteki kizimda yaptigim hatalari yapmiyorum.ikisine birden oldukca sabirli ve ozveriliyim artik.neyse cok uzattim cevabimi.sonucta bazen bazi seylerin şebebi baska olabiliyor.mutlaka bir uzman yardimi alin ve cektiginiz vicdan azaplarindan kurtulun

yorumlar ikiye ayrılmış....

1.) üzülmeyin o kadar pişmansanız bidaha tekrarlamazsınız,anneliğinizden şüphe etmeyin sevininki kendinizin farkındasınız,sizi anlıyorum şartlar zor olabilir ama umarım bu pişmanlık bir daha tekrarlamanıza engel olur.....diyenler

2.) ne demek bi çocuğa vurmak,bu bir felaket,sizin gibileri de anne oluyor ya pes,haketmiyorsunuz anneliği,bu yaptığınız felaket birşey,üzülmeyin diyenleri anlamıyorum iyice üzerine gidelimki konu sahibinin anlasın hatasını....yaptığı şeyin ne kadar kötü olduğunu o minicik yavrunun içinde ne fırtınalar kopabileceğini algılatmamız lazım.....diyenler

bence yargılasak ta yargılamasak ta konu sahibi yeterince pişman,olmasa burada iyi kötü hertürlü yoruma maruz alacağını bile bile açmazdı konuyu....bnm tek korkum buna bir dur diyemeden kendisinin öfkeyi,çocuğunun da dayağı kanıksaması.....ama inanıyorum kii bu son olacak.....

ya bu kadarına pess atılan o tokatın tüm gücüyle atıldığını düşünmüyorum ben arkadaşım! fena kelimesini açmış anladınız mı acaba

cnm hamilelikte sinirlerin gerilmiş olabilir.5 ve 6. ay sinirin tavan yaptığı ay oluyor genelde.sabrının zorlandığı dönemlerdir.etrafta derdinipaylaşacak kimsenin olmaması, hep 4 duvar içinde olman iyicegerdi seni sanırım.dövme konusunda ben de sana kızanlardanım ama eleştirilerinde ağır olduğunu düşünüyorum gerçekten.
derdini paylaşmış, pişman ve yapmaması gerektiğini bilen birisi var karşımızda. belli ki yaşadıkları ağır geliyor.mahrumiyet bölgesinde yaşayan bir bayan.
büyük şehirde yaşayanlar bile biraz dışarı çıkmasa, biraz birileriyle görüşmese depresyona giriyor ki bu arkdaşın yaşadığı şartları ve koşulları düşünmek bile kötü
nasıl kendimi kontrol atına alabilirm diye de soruyor? biz de her zaman ki gibi çok yanlış yapmışsın nasıl döversin sen anne olamazsın moduna giriyoruz.
biraz onun çerçevesinden bakmaya çalışsak.....

kusura bakmayın ama bir daha dövmemesi gerektiğini biz mi söyleyeceğiz burada 2 üniversite bitirmiş ya ,kendisi bilemiyormu bunun yalnış birşey olduğunu ..
bir kere yaptım üzgünüm dese belki teselli ederiz,
birde diyorki okuduğunuzu anlamamışsınız ,gayet iyi anladık apaçık ortada ,sürekli sinirine yenilip yaptığını kendisi söylüyor ,berbat dövdüm bu sefer demiş belliki şiddetli olarak ilk kez yapmış eşini çağıracak kadar ,
yavrum o çocuk nasıl korkmuştur ,nasıl ağlamıştır .neyini savunalım bunun.elle tutulur bir yanı yokki ..

Dayak, çocuğun vücudundan çok ruhunda iz bırakır...Sabırla, anlayışla ve sevgiyle yaklaşırsanız zaten işler kolaylaşır.Ayrıca kendinizi onun yerine koyun, hiç canınız istemezken biri size zorla birşey yedirmeye uğraşsa karşı koymaz mısınız? Sorunun çocuğunuzda olduğunu sanmıyorum, bence sizin ruhsal sıkıntılarınız var.Ama unutmayın ki bunların hiçbirinin sorumlusu çocuğunuz değil.

Konunuzu açarken kendimden nefret ediorum diye başladıınğıza göre bilinçlisiniz.
Yaptığınızın kötü olduğunn farkındasınız ve yardım istiyorsunuz.
Çoğumuz anladık bunu.
Ama biz sizi teselli edemedik kusura bakmayın.
Beklediğiniz aman olsun olabilir tabi siz de haklıydınız gibi cümlelerse kuramadık kusura bakmayın.
Çünkü yaptığınız son derece yanlış.
Çocuğunuza yeni kardeş gelmesi fikri harika.Ama zor olacak.
Şimdiden tahammül edemiyorsanız, ikinci çocuğunuz geldiğinde başka sorunlar da eklenecek sadece bunları anlatmaya çalışıyoruz.
Tahammül etmeyi öğrenmekten başka çareniz yok.
Sadece bunu anlatıyoruz.
Ve burda sizin istemediğniiz konuşmayı yapan bizler, çocuğunuzu düşünüyoruz.
Sağlıklı huzurlu büyüsün istiyoruz.

ya Allah askina cocugu olan olmayan her kes bi seyler yazmis
anne olmadan malesef o duyguyu kimse bilemez
konu sahibini cocuk gibi azarlamisiniz resmen zaten kadin pisman bi de uzerine boyle o cocuk ne anlar falan gibi laflar
hangi birimiz kizip da bi tokat atmadik simdiye kadar cocugumuza
tabi bu hos bi sey degil hepimiz farkindayiz
zaten biliyo kadin o cocugun anlamadigini ama demek ki psikolojisi bozulmus bi de hamile kolay mi?

arkadasim bence cocugunuzu o 5 yasindaki cocukla gorusturmeyin bi de kizinca ne olursa olsun kendinizi tutmaya calisin...

ya siz şu kadının en son uzun yazdığını bir anlayarak okur musunuz rica etsem:) bir ilk yazdığını pişmanım demiş kelime anlamı olarak anlayabiliyorsunuz ben anladım da:)) sürekli sinirine yenilip yaptığını kendisi söylüyor diyorsun ya nerde yazmış, derin manalar çıkarmakta ustasınız yeminle! ayrıca fena açılımını yapmış yahu hayal ettiğiniz gibi yerlerde sürüklememiş yani. yani bu filmde aksiyon yok !:)

sonra da işine gelmeyen her konu sahibi gibi istediği cevaplar gelmeyince saldırıya geçerler..

ben yeteri kadar anladım özetleyeyim mi istermisiniz ,3 YAŞINDA BİR MELEK SUÇSUZ YERE DAYAK YEMİŞ HEMDE KENDİ DEYİMİYLE BERBAT ,FENA ..
suçu komşu kızını örnek almak ,lokmayı ağzında tutmak ..değermi sizce..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…