ben nasıl bir anneyim

canım benım çoookk iyi anlıyorum seni.
onceden cok aktıf bı ınsanken şimdi evden dısarı cıkmıyorum. bu benı de yoruyor, eşime ve kızıma olan sabrımıda tuketıyor bazen.
bende bı kere vurdum kızıma ve vıcdan azabından geberdım öldüm bittim mahvoldum. ağla ağla içim cıktı. o da oyle tabi
bana karsılık veremıcek, acıyor vurma anne dıyemıcek ama ben vurdum. daha o gun bugun asla!!!!!

vurunca yedı mı lokmasını evladın?
hayır!
sen rahatladınmı ?
hayır!

yapma kendıne hakim olmaya calış.

öfke seytandır, seytan ateşten! ateşi ancak su söndürür.
git abdest al
derın derın nefes al lavaboda. sakinleşince çık.
yemıyorsa yemesın yaaa
bırak....
acıkınca zaten mamaaaa dıye tutturucak.

dogum yapınca daha cok sorun olur yoksa sana. kendini kontrol etmeyı ogrenmelısın. ben bır kere vurdum sonrasını kaldıramadım... daha mumkun degıl elim kalkmaz. anında ayrılıyorum yanından sınırlenınce.
sende oyle yap. örgü falan ör. evde bı ugrasın olsun.
eğer boyle devam edersen, kardesı oldugunda ıyıce cığrından cıkar o cocukcagız.
o 5 yasındakı cocukla da gorusturme.
sen oyna cocugunla. zevk al onunla oynamaktan.
benım kızımında hıc arkadası yok. 2 yasında..
butun gun o da benımle... o da sıkılıyor bazen bende. ama yapıcak bısey yok...
ama vurma, sınırlendıgın an anında ayrıl yanından hemen lavaboya at kendını. yıka elını yuzunu...

heh budur yaa..budur cevap!! eleştiri eleştiri :52:
yapmayınn ya hangimiz her konuda dört dötlüğüz..:45:

canım benım çoookk iyi anlıyorum seni.
onceden cok aktıf bı ınsanken şimdi evden dısarı cıkmıyorum. bu benı de yoruyor, eşime ve kızıma olan sabrımıda tuketıyor bazen.
bende bı kere vurdum kızıma ve vıcdan azabından geberdım öldüm bittim mahvoldum. ağla ağla içim cıktı. o da oyle tabi
bana karsılık veremıcek, acıyor vurma anne dıyemıcek ama ben vurdum. daha o gun bugun asla!!!!!

vurunca yedı mı lokmasını evladın?
hayır!
sen rahatladınmı ?
hayır!

yapma kendıne hakim olmaya calış.

öfke seytandır, seytan ateşten! ateşi ancak su söndürür.
git abdest al
derın derın nefes al lavaboda. sakinleşince çık.
yemıyorsa yemesın yaaa
bırak....
acıkınca zaten mamaaaa dıye tutturucak.

dogum yapınca daha cok sorun olur yoksa sana. kendini kontrol etmeyı ogrenmelısın. ben bır kere vurdum sonrasını kaldıramadım... daha mumkun degıl elim kalkmaz. anında ayrılıyorum yanından sınırlenınce.
sende oyle yap. örgü falan ör. evde bı ugrasın olsun.
eğer boyle devam edersen, kardesı oldugunda ıyıce cığrından cıkar o cocukcagız.
o 5 yasındakı cocukla da gorusturme.
sen oyna cocugunla. zevk al onunla oynamaktan.
benım kızımında hıc arkadası yok. 2 yasında..
butun gun o da benımle... o da sıkılıyor bazen bende. ama yapıcak bısey yok...
ama vurma, sınırlendıgın an anında ayrıl yanından hemen lavaboya at kendını. yıka elını yuzunu...

çok güzel dile getirmişsinnn :46: :46: :46:

Nasıl bi annemisin ?
Berbat bi anne anneliği haketmeyecek türden.
Madem sinirlisin böyle fevri tavırların var neden bi 2. çocuğa hamile kalıyorsun zavallım oda minicik ağlıcak sus demenden anlamıcak sen onuda döversin .
Acayip sinir oluyorum senin gibilere.

çocuk konusunda çok hassastım zaten,anne olduktan sonra daha da arttı..yolda görsem çocuğunu tartaklayan anne müdahele ederim.kimse demesin sana ne, onun çocuğu diye,hayır kardeşim ben bu toplumda yaşıyorum o çocuk da bu toplumun parçası üstelik kendi haklarını savunamayan masum bir parçası..o çocuk gün oalcak büyüyecek,oğlumla aynı okula gidecek,belki ilerde beni yönetecek,hepimiz her çocuktan sorumluyuz.onalrın haklarını savunmak zorundayız..
benim de 2 yaşında oğlum var.anlıyorum zaman zaman hepimizin sabrını zorluyorlar,ancak kendini kaybeder dereceye gelip burmak dövmek ne demek,kabul edilmez.öfke terapisine ihtiyacınız var..imkan yok diyorsanız netten araştırın,kitap alın kendi kendinize çalışın,ama çocuğunuzu dövmeyin..başlangıç olarak,sinirlendiğinize kızınızı odasına gönderin,bu arada sakinleşin,kendinize gelin..

şiddetin her türlüsü felakettir,bazıları demiş ya benim annem de döverdi ,şşimdi bi sorunum yok falan diye,farkında değilsiniz şiddeti savunuyosunuz şu anda..kızınız büyüdüğünde 1-2 tokadı normal karşılarsa ne düşünürsünüz,bugün baba evinde yarın koca evinde..???

ayrı bir konu da,kimsenin özel hayatına karışmak istemem de,sizin böyle bir öfke sorununuz varken,3 yaşında kızınızla başetmeye çalışırken,deyiminizle pencereden burnunuzu çıkaramıcak kadar güvensiz bir ortamda yaşarken nasıl 2. çocuğu düşündünüz? cesaret gerek,umarım 2 çocuğunuza da yazık etmeden kendinizi toparlarsınız...

Herşeyi geçtim pişman olabilirsiniz ama çocuğunuzu dövmüşsünüz diyene ben onu yerde sürüklemedim yumruklar atmadım laflarıyla kendinizi savunuyosanız öğreneceğiniz daha çok şey var.

Çocuk bu kolundan tutup kızarak sarssan bile yara açarsın içinde.
Ha suratına hızlı tokat atmıssın ha yavas.
Çocuk büyüğünde annem bana şu şiddetle tokat atardı bu şiddetle atardı demeyecek.
Annem bana tokat attı diyecek!

benim annem beni döverdi. hasta anımda kötü gunumde yanımdaydı bi beni cocukken dövdü diye KÖTÜ ANNEMİ OLDU. Allah askına abartamayın. aksine ben annemi babbamdan cok ama cok severim. canımı bile verırım onun için!

BENİDE annm döverdi. ama ben anneme karsı içimde hiç kötü birsey barındırmıyorum AKSİNE ANNEME TAPIYORUM VE ONU ÇOK SEVİYORUM

:52::52::52::52::52::53::53::53::53:

Bakın hanım efendı o devır o devırde kaldı şimdiki devırın çocukları farklı anlamıomusnuz bunu ?

tamam madem oyle sizde çocugunuzu dövun çocugunzda çocucgunuzu oda onu bunu sonra gerısını görun . ayy burda gecıpte annem benı döv dü dövdü demenız gercekten çok KOMIK ve içler acısı yani .

DEVİR DEĞİŞTİ DEVİR FARKLI anladınız mı azıcıkta oturup dusunun .

Son düzenleme:
BENCE şimdiki cocuklar daha rahat . hersey ellerinin altında. hassas yıpranması gerekenler varsa onlarda bizlerdik onların sahip oldugu pek cok bızde yoktu. bence cocukları bu hale getıren HASSASlaştıran daha dogrusu şımartan ebeveynleridir!!!!!

Şımarıklık...Minicik çocuğa yakıştırmayı da yaptınız..Bizim zamanımızda yoktu çok doğru!!Bu nedenle olmayan bir şeyin eksikliğini hissetmezsiniz!!

Ben dünyanın en şanslı çocuğuydum..Ağaçlara tırmanıyordum,sokaklarda koşuyordum,akşama kadar yollarda geziyordum,meyve ağaçlarından kopartıp yıkamadan elmaları yiyordum...Sokakta bulduğum kediyi,köpeği eve getirirdim,çamurlu,pireli... Annem güzellikle bahçede bakmaya ikna eder dışarı çıkarttırırdı..Bağırmazdı,dövmezdi....düşünün yaptıklarımı..yemeği yutmamak değil!!

şimdiki çocukların "ellerinin altında" olan neyse yoktu..

Şimdi 4duvar arasında sadece annesini babasını görerek büyüyen çocuk elinin altında ipad de olsa 3d tv si de olsa,her türlü oyuncağı da olsa daha hassas olur! Şımarık olmaz!!!!!!Bütün gün tek gördüğü insandan dayak yemesi de o çocuğu ETKİLER!!! En basit büyüyünce o da çocuğunu döver..çocukların böyle yetiştirildiğini zanneder...

ya sizin anlayışınızda sorun var sanırım ben burnumu uzatamıyorum dışarı diyorum burda ne psikoloğu ya! savaş alanı her yer.
hepiniz hanımefendisiniz biz burda sizi bekliyoruz!

Bu sence çocuğuna zarar vermen için yeterli bir sebep mi? Elbette ki zamanın yoktur anlıyorum seni ama o daha 3 yaşında. Bebek bile diyebilirsiniz çünkü hala size muhtaç. Anneniz, kayınvalideniz de mi yok yada çocuğunuzu gönderebilecek maddi gücünüz? En azından azda olsa kendinize vakit ayırın. Hamilesiniz, sinirlisiniz, sabırsızsınız...

KONUYU TAKIP EDEN ARKADASLAR BU SİZE !!!!!

birgün kralın biri rüya görmüş. ruyasını acıklamak ıcın ulkenın heryerınden tabirciler, sihirbazlar, büyücüler, falcılar gelmiş.
adamın bırı cıkmıs demış rüyanızda gördüklerinize göre; "etrafınızdaki herkesi kaybedıceksınız herkes ölücek"
kral bunun kellesını vurdurmus.
bıtane daha cıkmıs o da; "upuuuzun bir ömrünüz olucak, uzun yıllar tahtınızda kalıcaksınız" demiş.
kral onu altına boğmuş...

aslında ikisininde soyledıgı aynı şey. ama kaybettiren de kazandıran da söyleyiş tarzları ...

sadece bu konu ıcın demıyorum, tüm konuları yorumlarken lütfen bıraz dikkatli olun.
yaptıgı zaten kadına normal gelmıyor ki, farkında hatasının. savunuyormuyum yaptıgını? aslaaaa!
ama suclayıcı değil yönlendirici davranın lütfen.

Bu annelerin sinirlerine hakim olamayıp, öfkesini kontrole edemeyip
acısını çocuklarından çıkarırcasına onlara el kaldırmasını anlamıyorum/ anlayamıyorum.
Öfkenizi kontrol altına alamıyorsanız lütfen uzman desteği alın.
Sizin kişiliğinizin yansımasını çocuğunuz kendi bedeninde ve ruhunda hissetmek zorunda değil.
Siz yaptığınızdan pişman olup buraya yazmışsınız ancak iş işten geçmiş.
Dövülen çocuk niçin dayak yediğini hiç bir zaman hatırlamaz.
Tek hatırladığı şey dayak yediğidir.
Fiziksel hasarlar elbet geçecektir ama ya çocuğun ruhsal dünyasına yaptığı tahribatlar?

Benim de bir çocuğum var onu terbiye ederken asla ama asla şiddete başvurmadım, başvurmam.
Eğitimci biri olarak da elim kimseye kalkmamıştır.
Çünkü i
ster kendisi, ister aile fertlerinden biri şiddet görsün, bunu yaşayan ya da şahit olan çocuğun kendine saygısı,
büyüklerine hissettiği güven ve yaşama sevinci sarsılır.Kendisini sürekli suçlar.Ben bunun bilincindeyim.

Çocuğunuzu ilk önce gerçek bir birey olarak görün ve ona sanki sizin yaşınıtınızmış gibi davranın.
Yarın bir gün annem kızacak, dövecek diye sizden her şeyi saklayıp başka yollara sapacaktır.

Daha da kötüsü annesini rol model aldığını için ileride o da kendi çocuğuna el kaldırarak terbiye etmeye kalkacaktır.

Son düzenleme:
sık yaşadığım bir durum değil bu ama şu sıralar gerçekten tahammülsüz oldum. ama abartıkları gibi düzenli olarak sabah akşam dövmüyorum ben kızımı zaten adı dövmek değil vurdum birakça kez diyorum!
genelde sandalye cezamız var işe yaradı her zaman şimdiye kadar. ve deiğiniz gibi görmezden gelmeyi de becerebiliyorum. balkona çıkma değil burnumuzu uzatamıyoruz desem yeridir. ben odadan çıkıyorum çoğu kez anne beni duysana konuşsana diye ağlıyor görmezden gelince. sabrediyorum. bir kez oldu bu. yapmam bir daha pişmanım diye altını çizdim.

tüm sayfaları okuyamadım ama arda bu denk geldi..SANDALYE CEZASI NEDİR?

Çocuk uygun olmayan birşey yaptığında kötü söz söylediğinde falan onun bi sandalyesi olur oraya oturur ve 5 dk gibi kısa süre boyunca hiç kalkmaz yaptığını düşünmesi için.
Sonrada anne gelir özür dilemesini ister çocukta özür diler..
Öpüşüp barışırlar :)

Konu sahibi sandalye cezasını nasıl uyguluyor bilmiyorum ama çocuk gelişim uzmanlarının tavsiyeyi olan bi uygulamadır..

Son düzenleme:
bu arada ,şunu da söylemeliyim ki,ağzındaki lokmayı yutmadı diye ceza bile verilmez çocuğa..
bi yere dalmıştır,aklında bişey vardır,boğazı acımış yutamamıştır,veya sadece size inat için bile yapmış olabilir,bırakın dayağı cezayı ahkedecek bişi bile yapmamış..gerçi hiçbir çocuk dayağı hakedecek bişi yapamaz...

Çocuk uygun olmayan birşey yaptığında kötü söz söylediğinde falan onun bi sandalyesi olur oraya oturur ve 5 dk gibi kısa süre boyunca hiç kalkmaz yaptığını düşünmesi için.

Konu sahibi sandalye cezasını nasıl uyguluyor bilmiyorum ama çocuk gelişim uzmanlarının tavsiyeyi olan bi uygulamadır..

tamam anladım,onun oda olan versiyonunu biliyodum sandalyeyi duymamıştım..saol açıklama için..

çocuğunu dövdüğü yetmiyormuş gibi birde cezası varmış,sanırım sandalyede oturtup uzunca bir süre orada bekletiyor ,ne bileyim çözemedim

yani lafa gelince bilmem kaç üniversite bitirdim diyor ama çocuğu ile konuşarak anlaşacağına cezaya başvuruyor.

istemediği cevaplar gelince de hemen savunma mekanizması çalışıyor ,sonra konumu kapatırmısınız diyor

bu bir derdim var bölümüne konu açanlar nedense hep kendi duymak istedikleri cevapları bekliyorlar

olmayınca da hırslarını bizden çıkartıyorlar..

çocuğunu dövdüğü yetmiyormuş gibi birde cezası varmış,sanırım sandalyede oturtup uzunca bir süre orada bekletiyor ,ne bileyim çözemedim

yani lafa gelince bilmem kaç üniversite bitirdim diyor ama çocuğu ile konuşarak anlaşacağına cezaya başvuruyor.

istemediği cevaplar gelince de hemen savunma mekanizması çalışıyor ,sonra konumu kapatırmısınız diyor

bu bir derdim var bölümüne konu açanlar nedense hep kendi duymak istedikleri cevapları bekliyorlar

olmayınca da hırslarını bizden çıkartıyorlar..

sanırım şunu duymak istiyodu,hamilesin sinirlerin yıpranmış,yaşadığın yer iyi değil,olur böyle zaman zaman üzülme bu senin kötü anne olduğun anlamına gelmez...

çocuğunuzu bu denli hırpalayıp şiddete maruz burakmanıza rağmen anneliğinizi ben veya başka arkadaşlar eleştiremez
insanoğlu sinirlenmeye görsün öyle insanlar tanıdım ki Allah muhafaza.size tavsiyem bu hareketinizi vicdanen asla unutmayın zira o henüz küçücük, şu anki minicik beyni hiçbirşeyi gerçek manada olayları ve durumları anlamaya hazır değil.

Bu kadar üstüne gitmeyi doğru bulmuyorum.Kadın zaten yaptığını savunmuyor ve pişman.Ve ayrıca hamile.
Ne şartlar altında nasıl bir psikolojide yaşadığını bilmiyoruz.Tabi ki hiç biri dayağa sebep değildir ama bir kere olmuş ve pişman.
Kadını dövmüşten beter etmiş kimileri.
Yahu siz hiç mi annenizden dayak yemediniz.?
Ayrıca sandalye cezası pedagogların önerdiği bir yöntemdir.

süper dadıda düşünme halısı vardı, çocuk o halıda oturuyor ve özeleştiri yapıyordu, hatalıysa annesinden özür diliyordu ama bu bir ceza değil, konu sahibi sandalye cezası diyince akla başka seyler geliyor ister istemez.
hiçbir ceza etkili değildir, yapılması gereken olumlu davranısları pekiştirmek, olumsuzları görmezden gelmektir. ceza sadece yüreklerde yara açar, belki çok geçici çözümler sağlar, hepsi bu....

Back
X