Hakikaten leylek ne ya eskiler baya yaratıcıymış doğrusuevet gerçekten farklı bir zeka pırıltıları var
yalnız babam 55 yaşında bir adamdı bu şekilde hücreli falan açıkladığında.
helal olsun leylekler getiriyo dememiş :)
Sağol teşekkür ederim. Allah sana da kolay versin zamane çocuklarıyla uğraşmak çok zor insan tıkanıyor bazenAllah hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
İlgilendiğin için bende teşekkür ederimSağol teşekkür ederim. Allah sana da kolay versin zamane çocuklarıyla uğraşmak çok zor insan tıkanıyor bazen
Ayrıntı sorduğuna göre biliyor az buçuk bişi ama anne ve babasından duymak istiyor gibi geldi bana.. 5,5 yaş artık büyük bir yaş, yani soyut düşünme becerileri artık neredeyse gelişmiştir.. Şimdi bize de soran öğrenciler oluyor, bu konu sizin için bendeni korumak konusunu anlatmak için de ayrıca güzel bir şans..gelincikgibi bacim gel hele bi akil ver bu konuya uzman gorusu lazim galiba
konu shaibesi bende karnima Allah koydu diyorum nasil diye sormadi benim çocuklar ayrintilarda kaybolmak istemiyolar herhalde :)
Çok teşekkür ederim güzel anlatımınız için gerçekten on numara beş yıldız bir paylaşım yapmışsınız tebrik ederimAyrıntı sorduğuna göre biliyor az buçuk bişi ama anne ve babasından duymak istiyor gibi geldi bana.. 5,5 yaş artık büyük bir yaş, yani soyut düşünme becerileri artık neredeyse gelişmiştir.. Şimdi bize de soran öğrenciler oluyor, bu konu sizin için bendeni korumak konusunu anlatmak için de ayrıca güzel bir şans..
Bu yaşlarda bilinmeyen şeyler gerçekliğe göre açıklamak önemli aslında, biz okuldakilere şöyle diyoruz: Babadan gelen bir sperm ile anneden gelen bir yumurta birleşir, oluşan şey annenin karnında “rahim” denilen özel yerde büyür..biraz akıllarını karılıtrdığı için fazla sormuyorlar daha fazla ama sorarsa da mesela sperm ne ve nerde diye o Zaman tek kelimelik ve cümlelik çok çok kısa cevaplar verilmeli.. Sperm insanın oluşması içindir, erkeklerin içindedir. Tam nerde derse penis içinde gibi.. Yüz ifadesi çok önemli, sıradan bir şey gibi anlatılmalı ve en önemli kısa cevap.. Aynı Zaman'da iyi ve kötü dokunuşu hemen anlatın hem konu dağılır hem de bilinmesi gereken bişi. genital bölgenin mahrem olduğunu, bu “özel bölge”lere anne-baba veya doktor dışındaki kişilerin dokunmaması gerektiğini söylemeniz gerekir..
Bilmem anlatabildim mi :)))
Dediginiz gibi her cocugun yapısı, kavramları anlama ve baglama bicimi farklı.Himmm her çocuk bir olmuyor desenize. Aslında herkes çocuğunun yapısını bilir. Kimi soyut, kimi somut dusunceye yatkindir. Bunu göz önünde bulundurarak bu soruyu cevaplamak lazım o zaman. Biz dini boyutuyla açıklayınca bir tepki vermemişti. Kardeşi olmadan çok öncesinde de onu hazirlamistik zaten. Alistirmistik baya, pat diye kardeşin olacak senin demedik.
Dediginiz gibi her cocugun yapısı, kavramları anlama ve baglama bicimi farklı.
Tabi bi de anne-babanın bi konu için yaptıgı acıklamayla bitmiyor iş. Arkadasları, ögretmenleri, çevrenizdeki diger insanlar, televizyon, tablet, telefon, anne-babanın baska konularla ilgili belki söylediklerini bile hatırlamadıkları ama çocukların aklına kazınmıs sözler...
Hepsini birlestirince e bi de üstüne cocugun kendi huyunu suyunu ekleyince bambaska tepkiler cıkıyor ortaya.
Dini temelli açıklama ilk yapıldıgında bizim ufaklık için de bi sorun yoktu aslında. Ne zaman kardeş mevzusu gündeme geldi o zaman sorun oldu.
Uzun bi süre kardes istedigini söyleyen bi cocuk bi anda kardes istemedigine karar verdi mesela bizim olayda. Yani bu fikre son derece açık ve hazırken yuvadaki arkadaslarının da etkisiyle aniden karar degistirdi.
Anne-babayı ikna edemeyince "madem bebegi Allah gönderiyor onu ikna edeyim" diye düsündü herhalde. Bizim yanımızda anne-babası duysun diye yüksek sesle dua ederdi mesela "Allahım keske kardes istiyorum demeseydim, artık hiiiiç istemiyorum, X'in kardesi olmus....... ben bilsem istemezdim ki, nolur bize kardes gönderme" diye.
Annesi hamile kalınca da iste önceki yorumunda yazdıgım olaylar yasandı. Ha tam tersi de örnekler de mümkün. Yani kardes isteyen, bunun icin dua eden ve istegi gerceklesmediginde benzer tepkiler veren cocuklar da var. Özellikle annenin düsük yapması durumuyla ilgili birkaç konuda gözüme carpmıstı bu tarz tepkiler.
Yani özetle pedagoji uzmanlık alanım degil elbet ama bu konuda dini bi bilgiden yola cıkılırken cok dikkatli olunması gerektigini düsünüyorum.
O yaşta "Allah" tarafından dualarının duyulmadıgını düsünmek cocuklarda sevilmedikleri, istenmedikleri, suçlu ve yaramaz oldukları, cezalandırıldıkları gibi düsüncelere kapılmalarına yol açabiliyor.
Bunun olmaması icin cok dikkatli olmak gerek.
Ahahahah bizde de yan yana uyuyalım bebegimiz olsun evlenelim düsüncesinde bi grup vardı işte.Ben de hep öpüşünce sarılınca olur diye düşünürler de panîk olurlar mı diye düşünürüm
Zira sarılıyor öpüyorlar vs
Biz ilk okulda hamile kalalım da sevgilinize evlenelim hayali kurardık
Güzel cevap doğrusu annenizin ellerinden öperimben hatırlıyorum kucukken anneme ben nasıl dunyaya geldım sorusuna aynen su yanıtı vermıstı
sen sevgıyle olustun, babanla bırbırımızı cok sevdık senı cok ıstedık oyle buyuk bı sevgıydı kı o sevgıden sen olustun sonra karnımın ıcınde buyudun senı dısardan burdan oksadım senle konustum tam 9 ay sonra sen cıkmak dunyaya gelmek kucagımda uyumak ıstedın ozaman doktorlar senı karnımdan cıkardı ogunden berıdır boyle yanımdasın sımdı senı daha da cok sevıyoruz dedı
supersin canim bo$ adam çagirirmiyim ben hiç :))Ayrıntı sorduğuna göre biliyor az buçuk bişi ama anne ve babasından duymak istiyor gibi geldi bana.. 5,5 yaş artık büyük bir yaş, yani soyut düşünme becerileri artık neredeyse gelişmiştir.. Şimdi bize de soran öğrenciler oluyor, bu konu sizin için bendeni korumak konusunu anlatmak için de ayrıca güzel bir şans..
Bu yaşlarda bilinmeyen şeyler gerçekliğe göre açıklamak önemli aslında, biz okuldakilere şöyle diyoruz: Babadan gelen bir sperm ile anneden gelen bir yumurta birleşir, oluşan şey annenin karnında “rahim” denilen özel yerde büyür..biraz akıllarını karılıtrdığı için fazla sormuyorlar daha fazla ama sorarsa da mesela sperm ne ve nerde diye o Zaman tek kelimelik ve cümlelik çok çok kısa cevaplar verilmeli.. Sperm insanın oluşması içindir, erkeklerin içindedir. Tam nerde derse penis içinde gibi.. Yüz ifadesi çok önemli, sıradan bir şey gibi anlatılmalı ve en önemli kısa cevap.. Aynı Zaman'da iyi ve kötü dokunuşu hemen anlatın hem konu dağılır hem de bilinmesi gereken bişi. genital bölgenin mahrem olduğunu, bu “özel bölge”lere anne-baba veya doktor dışındaki kişilerin dokunmaması gerektiğini söylemeniz gerekir..
Darısı senin başına inşallah canım kazasız belasız kucağına alırsın inşallah bebişimiziBen cocukken sordugumda annem Bakire Meryem Anamizi anlatirdi. Allah buyuktur o ol derse olur, anamizin karnina nasil kendi hikmetiyle koymussa seni de oyle koydu karnima derdi. Sonra hastaneye gittim seni kucagima verdiler eve donduk deyince ben de cok kurcalamazdim
Ayrıntı sorduğuna göre biliyor az buçuk bişi ama anne ve babasından duymak istiyor gibi geldi bana.. 5,5 yaş artık büyük bir yaş, yani soyut düşünme becerileri artık neredeyse gelişmiştir.. Şimdi bize de soran öğrenciler oluyor, bu konu sizin için bendeni korumak konusunu anlatmak için de ayrıca güzel bir şans..
supersin canim bo$ adam çagirirmiyim ben hiç :))
agzina saglik
Kadınlarımıza helal olsun ne kadar pratik cevaplar çıkıyor evey bu cevap ta çok güzeldi değerlendirilebilirBabanla ben seni çok istedik Allah ta gece ben uyurken karnıma koymuş. .Bende bilmiyorum oraya nasıl girdin öğrenirsem söylerim deyin.belki ise yarar..
Söze verdim bu cevabı da kızıma aynı cevabı verdiğimde bana galiba beni yuttun sen başka nasıl karnına giricemki demisti:- )Kadınlarımıza helal olsun ne kadar pratik cevaplar çıkıyor evey bu cevap ta çok güzeldi değerlendirilebilir
Söze verdim bu cevabı da kızıma aynı cevabı verdiğimde bana galiba beni yuttun sen başka nasıl karnına giricemki demisti:- )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?