Ben nasıl oluştum

Küçüklügümü düşündüm deben merak etmemişim galiba hiç sorduğumu veya annemin anlattığını hatırlamıyorum.

Ben bebeğin karından nasıl çıktığını çok merak ediyodum. Zannediyodum ki anne karnını bebek şeklinde kesiyolar alıyolar. Ya bebeğin kolu başka yerdeyse koluda kesilir diye içim gidiyodu.

E ben baya safmışım nasıl oluştuğumu sormamam normalmiş:rolleyes:

Keske bana da leylek hikayesi anlatsalardi. Benim olusumum soyle, pazarda cingene teyzeler benimle beraber bir suru bebegi tezgaha koymuslar satiyorlarmis. Annemler de pazarda gezerken el sallamisim onlar da beni sepetlerine atip eve getirmisler :KK53:
Hahaha bu da ilginç bir bakış açısı. İnsan çocuğun psikolojisini de düşünür yahu:KK14:

Annecigim balik tutmaya gittigimiz bi gun bir baktik balik yerine sen geldin derdi..
Ne cok ozlemisim.

Keske bana da leylek hikayesi anlatsalardi. Benim olusumum soyle, pazarda cingene teyzeler benimle beraber bir suru bebegi tezgaha koymuslar satiyorlarmis. Annemler de pazarda gezerken el sallamisim onlar da beni sepetlerine atip eve getirmisler :KK53:

Ayy bana da derlerdi çingene teyzelerden leğen karşılığında seni aldık diye.. Psikolojim bayağı bi bozulmuştu hatta gerçek annemi arama planları yapıyodum:KK61::confused:

Ayy bana da derlerdi çingene teyzelerden leğen karşılığında seni aldık diye.. Psikolojim bayağı bi bozulmuştu hatta gerçek annemi arama planları yapıyodum:KK61::confused:

Bak yalniz degilmisim. :D Ben de o teyzelere cok baktim da onlar esmer ben bembeyaz bu iste baska isler oldugunu anladim. Sonra bir gun parkta benden yasca buyuk bir abla uremeyi eline bir dal parcasi alip bir yandan da gulerek "kadinin seyine comak sokuyolar" diyerek anlatinca bir adim daha yaklasmis oldum :D

Simdi dusundum de cocugum uremeyi kesinlikle benden ogrenmeli :/

Bak yalniz degilmisim. :KK70: Ben de o teyzelere cok baktim da onlar esmer ben bembeyaz bu iste baska isler oldugunu anladim. Sonra bir gun parkta benden yasca buyuk bir abla uremeyi eline bir dal parcasi alip bir yandan da gulerek "kadinin seyine comak sokuyolar" diyerek anlatinca bir adim daha yaklasmis oldum :KK70:

Simdi dusundum de cocugum uremeyi kesinlikle benden ogrenmeli :/

Sen yine beyaz tenliymissin,ben esmerim düşün halimi:KK70:

Üreme üreme oldu olalı böyle bir anlatım olmamıştır herhalde. Çomak ve şey:confused::KK70:

oğlum sormuşru aynı yaşlarda, bende; babanla ben evlendik karnımın içindeydin doğdun, sonra seni doktorlar karnımdan çıkarıp bana verdi demiştim,o da tamamda oraya nasıl girdim demişti:KK57:bende kekelemeden direk erkeklerle kadınlar evlenince ilişkiye girer, erkeklerin spermi ,kadınların rahmine girince de bebeler karnın içinde oluşur demiştim:KK69:garibim bir daha sormadı...daha sonra öğrendiğimde sevinmiştim, çünkü neyse öyle anlatılmalıymış,bazı çocuklarda anlamadığı durumu artık sorgulamazmış fazla dediler ama şimdikiler çok cinler artık sperm ne? nasıl ilişkiye girerler? diye soran vardır herhalde!

çocuğunuzun yaşı detayları anlamlandırmaya yetecek bir yaş değil zaten.
internette pek çok pedagog bloğu var. onlara bir göz atsanız en sağlıklısını yapmış olursunuz.
şimdiki çocuklar cin gibi maşallah. Allah bağışlasın.

çocuğunuzun yaşı detayları anlamlandırmaya yetecek bir yaş değil zaten.
internette pek çok pedagog bloğu var. onlara bir göz atsanız en sağlıklısını yapmış olursunuz.
şimdiki çocuklar cin gibi maşallah. Allah bağışlasın.
Teşekkür ederim amin cümlemizinkini inşallah

bu gibi sorulara yanıt bulabileceğiniz kitaplar var,temin edin derim çünkü çok önemli vereceğiniz cevaplar.

Bayanlar herkese merhaba benim beş buçuk yaşında bir oğlum var bu akşam sorgulamaya başladı ben nasıl oluştum diye çoçuğa saçma sapan şeyler anlatmak istemiyorum leylek getirdi felan diye:KK70:ki yemek zaten bu konuda bilgisi olanlara danışmak istedim herkese teşekkür ederim Hoppa
Cinsellik için henüz erken sanırım. Karnımın içinde diyip nette anne karnında bebek oluşumu nu gösteren hızlı videolar var sen ve hepimiz annemizin karnında böyle olustuk desen. Ben oğluma öyle gösterdim. Daha küçüktü. Aaa kalbi aaa eli aaa gözü diye heyecanla izledi

bi hoca çok güzel açıklamıştı bunu. bir kadın ve erkek Allah'tan bir bebek dilerler kadının dileğine yumurta erkeğin dileğine sperm deniyor kadının ve erkeğin dilekleri biaraya gelince de bebek oluşuyor diye anlatırsınız demişti. çok hoşuma gitmişti böyle anlatım

bi hoca çok güzel açıklamıştı bunu. bir kadın ve erkek Allah'tan bir bebek dilerler kadının dileğine yumurta erkeğin dileğine sperm deniyor kadının ve erkeğin dilekleri biaraya gelince de bebek oluşuyor diye anlatırsınız demişti. çok hoşuma gitmişti böyle anlatım
Evet gerçekten farklı ve güzel bir anlatım olmuş

Pedagoglar çocuklara bu tip durumları soyut kavramlarla anlatmamak gerektiğini söylüyorlar. Basit bir anatomi bilgisi verip kadın ve erkek cinsinden bahsedip, annenin içindeki yumurtayla babanın tohumu birleştiğinde bir süre sonra annenin karnı şişer ve bebek olur. Şeklinde anlatılmalıymış Tamamen somut ve mümkün olduğunca basit kavramlarla anlatmak gerekiyormuş.
Tıpkı, anne bir toprak, toprağa tohum ektiğimizde bir süre sonra çiçek çıkıyor, bebekler de öyle oluyor şeklinde, aklında hayal edebileceği şekilde anlatın diyor pedagoglar.
Basit kavramlar kullanmak gerekiyormuş.

Back
X