- Konu Sahibi KIR PAPATYASII
-
Tam benim kb delik hareketYok hayır onu diğer gelinlerine kitlediler bizi istemelerinin sebebi millete bak hepsi buraya toplandı diye gostercekmis . Show yapicaklar diye iki gece uyku
Teşekkür ederim , valla bebiş ansızın geldi hiç beklemediğim bir anda , rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallahAyy Mihrimah hayırlı olsun çocuk çok istiyorsun hatırladığım kadarıyla çok mutlu oldum . Sağlıkla kucağına alırsın umarım .
Umarım bununla imtihan olmazsın çünkü insan çocuğu olunca çok başka oluyor
Her aile aynı değil şimdiden bu konuları okuyup kendini üzme çok güzel geçsin hamileliğinTeşekkür ederim , valla bebiş ansızın geldi hiç beklemediğim bir anda , rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallahÇocuklar konusunda çok hassasım ağlamalarına hasta olmalarına dayanamıyorum, eşimin ailesi normalde çocukları mıç mıç öpen bir aile değildir ama kendi torunları söz konusu olunca nasıl olur bilemiyorum, bu konuda şimdiden eğitimler veriyorum eşime , tek tek anlatıyorum lohusa iken nelere dikkat etmeli vs , bebeği kucağa kimse alıştırmasın falan hepsini konuşuyoruz ama bakalım reelde neler olacak
Amin inşallahHer aile aynı değil şimdiden bu konuları okuyup kendini üzme çok güzel geçsin hamileliğin
Var var böyle aileler, herkes de onlara uyuyor. Normalde hiçbiri birbirini sevmez ama millete gösteriş uğruna birbirlerine düşkün rolü yaparlar.. Arada da sizin gibiler cefasını çeker.Yok hayır onu diğer gelinlerine kitlediler bizi istemelerinin sebebi millete bak hepsi buraya toplandı diye gostercekmis . Show yapicaklar diye iki gece uykusuz kaldık.
Sebep her ne ise bilmiyorum burda beni çoğu kişi yanlış anladı görüşmemek için yaptığımı düşünen oldu . İstemesem o kadar çok sebep verdiler ki bana görüşmemek için vallahi de gitmezdim . Çocuk buyuttugum şu dönemde saçlarımın yarısi beyazladi görenler sasiriyor . Eşimin işi iyiydi birden firma kötüye gitti maddi manevi boğuşuruz hafta sonu da çalışıyor eşim uzaktan tüm sorumluluk bana kalıyor .Var var böyle aileler, herkes de onlara uyuyor. Normalde hiçbiri birbirini sevmez ama millete gösteriş uğruna birbirlerine düşkün rolü yaparlar.. Arada da sizin gibiler cefasını çeker.
Basınız sgaolsun hastalık neymısAslinda hacdan doner donmez bu sekilde toplanmak herkes icin Cok riskli.Oradan binbir cesit milletten binbir hastalik geciyor.Hacdan geldikten sonra kendi kendilerine karantina gibi bir sure bekleyip, bir hafta sonra herkesi toplamali.Benim annem umreye gitmisti,orada hasta olmus,yanindakiler de hastalanmis .Dondugunde babama bulasti ve babam daha yasli ve bagisikligi dusuktu,hastalandi ,yogun bakim ve maalesef kaybettik babami.Bence bu onemli bir saglik sorunu yaratabiliyor bebeklere,yaslilara.
Pandemiden hemen onceydi.Zaturre oldu ve akcigerlerinde nefes alma problemi oldu,oksijen duzeyi yetersizdi yogun bakimda kaldi.Yogun bakimdayken covid kisitlamalari baslamisti.Basınız sgaolsun hastalık neymıs
Geçmiş olsun inşallah arkadaşım.Şuanda hamileyim ve 4 gündür sürekli acil de sabah akşam düzenli serum takılıyorum ( salgın var) acile gelenlerin çoğu bebek ve çocuk bir de salgın var , yani bunları düşündükçe çocukların ne kadar bakteri be virüslere açık olduğunu görüyorum, o minnacık bebeklerin bağrışları o çocukların kendini yerden yere atması, annelerin ağlamaklı bakışları, acil de o annelerle empati yapabildim kimbilir ne kadar da acıyor içleri evlatları o haldeyken , hamileyim ve zaten duygusalım her çocuk aglamasında ben de ağlamamak için kendimi zor tuttum gözlerim doldu , şimdi bebeğim doğduktan sonra üzerine titrediğim evladımın birisi dudağından öpse kafayı yerim , o gerizekalilar yuzunden çocuğum acillerde perişan mi olacak yaniumarım bununla imtihan olmam çünkü dayanamaz kalp kırarım...
Başınız sağolsunPandemiden hemen onceydi.Zaturre oldu ve akcigerlerinde nefes alma problemi oldu,oksijen duzeyi yetersizdi yogun bakimda kaldi.Yogun bakimdayken covid kisitlamalari baslamisti.
Bilmediğim için soruyorum.Tepkileriniz çok abartı buldum
11 yaşındaki çocuk kucağında bebek tutabilir istemiyorsanız da oturarak tut ki düşmesin diyebilirsiniz
Dudağından öpen de çocuk anladığım kadarıyla. Güzelce uyarırsınız bitti
Başınız sağ olsun inşallah arkadaşım mekanı cennet olsun inşallah.Pandemiden hemen onceydi.Zaturre oldu ve akcigerlerinde nefes alma problemi oldu,oksijen duzeyi yetersizdi yogun bakimda kaldi.Yogun bakimdayken covid kisitlamalari baslamisti.
Allah razı olsun canım dua bekliyorum bebiş ve kendim içinGeçmiş olsun inşallah arkadaşım.
Allahım acil şifalar versin inşallah.
İnmeye çalışsa rahat durmasa bile bebeğin çok zarar göreceğini sanmıyorum 11 yaşındaki bir çocuk yere yakındırBilmediğim için soruyorum.
Bu konuyu instagramda da görüyorum.
11 yaşındaki çocuk kucağında bebekle nasıl gezebilir ya da oturabilir?
O da küçük değil mi?
Nasıl dikkatli olabilir ki?
Bizim bebeği kucağında gezdiren koca insanlar bile yürürken takılıp düştü bir kaç defa.
Yeni doğan değilse zaten kucakta oyuncak gibi durmuyorlar,inmeye çalışıyorlar,çocuk bebeği nasıl idare ediyor o anda?
yalnız artık gerçekten abarttınızBilmediğim için soruyorum.
Bu konuyu instagramda da görüyorum.
11 yaşındaki çocuk kucağında bebekle nasıl gezebilir ya da oturabilir?
O da küçük değil mi?
Nasıl dikkatli olabilir ki?
Bizim bebeği kucağında gezdiren koca insanlar bile yürürken takılıp düştü bir kaç defa.
Yeni doğan değilse zaten kucakta oyuncak gibi durmuyorlar,inmeye çalışıyorlar,çocuk bebeği nasıl idare ediyor o anda?
Benim gözlemlediğim çocuklar daha çocuk ya hani sebep sonuç ilişkisi yok çocuklarda . Evet bilerek yere atmaz ama önundeki olan bir şeyi görmeyip yere düşmesi daha ihtimal bir şeyden korksa bir anda bırakması ihtimal . Kucağında bebek taşıyabilir sekiz kilo meyve ya da su taşıyabilir evet. Ama bu bizim cocugumuz ya hani değer veriyoruz ben bile taşırken yeni yeni oluşan kaburga kemikleri elime batıyor dikkatli tutuyorum . Kızım birden itip dönmeye çalışıyor.yalnız artık gerçekten abarttınız
benim en küçük kardeşimle aram 9 yaş... kucağımdan inmezdi...fıtık ameliyeti olmuştu çünkü 11 aylıkken tam yürüyordu ki ameliyat oldu kucaktan indirmemek gerekti dikişleri açılması diye. e ben de 10 yaşındaydım yani. ki onun bir büyüğü de 8 yaş küçüğüm onu da çok gezdirdim.
10-11 yaşında çocuklar çok çok rahat şekilde bebek gezdirir en az 47984659 örnek biliyorum yani- çünkü ailem çok çocuklu
sizin etrafızda insanların kardeşi çocuğu filan çok yok herhalde yani avrupada yaşıyorum ben şu an 11 yaşında çocuk bebek kucaklayamaz deseniz gülerler insana. hepsi kucaklar gezdirir. ha bizimki ameliyat durumuydu orası ayrı da normalde zaten kucakta gezdirmemek gerektiğini düşünüyorm ama kucaklayamaz gezdiremez nedir yahu, yok artık...
bu kafayla 13 yaşa yok 15 yaşa kadar çocuk evde tek kalamaz diyen kafa da aynı kafa sanırım.
bu hac değil mi?Hanımlar merhaba;
Üç yıllık evliyim on aylık bebeğim var. Eşimin ailesi uzak bir ülkeye bir aylığına gittiler ve dönüşte bizimde onları karsilamamizi trip atarak istediler. Biz onlardan farklı şehirde yaşıyoruz ve bu hafta sonu bizim için uygun degildi eşim uzaktan çalışmak zorundaydı ve zaten onlarda geç gelecekti bir gün gorusebilecektik neyse biz madem bu kadar istiyorlar gidelim dedik .Emrivakinin sebebi sonradan anlaşıldı ki otuz kişilik bir akraba cagirilacakmis ondan ailesi böyle tripler atmış .
emrivakinin sebebi sonradan anlaşıldı ki
Neler olabilir söyleyeyim . Bebek ölümlerinin bir çoğu evde olan kazalarla meydana geliyor. 40 cm üzeri yüksekliklerden her düşüş risk taşıyor.İnmeye çalışsa rahat durmasa bile bebeğin çok zarar göreceğini sanmıyorum 11 yaşındaki bir çocuk yere yakındır
Şaka bi yana yine de abartı olduğunu düşünüyorum tutamazsa bırakır zaten. Dışarıda olsa tamam da evin içinde ne olabilir ki
11 yaşında bir çocuk da 10 aylık bebek de o kadar da güçsüz değildir
Ben böyle düşünüyorum
bu hac değil mi?
bana enterasan gelen şu ifadeler "
yahu hacı uğurlaması/karşılamasını sizin kayınaileniz icat etmedi
var yani bu adet (çok şükür bizde kalmadı, eskiden bir de havalanına gidilirdi konvoy halinde, Allah'ım ne günlerdi)
siz de dün gelin olmadınız sanırım?
yani gerçekten iyiniyetle soruyorum
hacının tarihi aylar öncsinden belli oluyor
neden gidilecek nereden gelinecek her kafilenin süresi, itinerary'si yol programı belli
e adetler ortada demek sizinkiler yapıyormuş
elinizde 2 alternatif var ya baştan ben böyle olaylarda yokum arkadaş diyeceksiniz -ki diyebilirsiniz. çok normal...
ya da yani gidecekseniz neden bu baştan belli şeye göre kendinizi ayarlamıyorsunuz anlamadım ki ben. hem gidiyorsunuz hem ağlıyorsunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?