- 25 Aralık 2020
- 5.988
- 21.555
- 298
- 41
- Konu Sahibi KIR PAPATYASII
-
işte besbelli ki sizin yetiştirilme tarzınız çok değişikBenim gözlemlediğim çocuklar daha çocuk ya hani sebep sonuç ilişkisi yok çocuklarda . Evet bilerek yere atmaz ama önundeki olan bir şeyi görmeyip yere düşmesi daha ihtimal bir şeyden korksa bir anda bırakması ihtimal . Kucağında bebek taşıyabilir sekiz kilo meyve ya da su taşıyabilir evet. Ama bu bizim cocugumuz ya hani değer veriyoruz ben bile taşırken yeni yeni oluşan kaburga kemikleri elime batıyor dikkatli tutuyorum . Kızım birden itip dönmeye çalışıyor.
Kısacası küçücük çocuğun sırf gönlü olsun aman incinmesin diye neden böyle bir risk alayım ? Kardeşim dünyaya geldiğinde bende on üç yaşındaydım bir yaşına gelene kadar kucağıma sadece otururken verdi annem . Onun haricinde her ihtiyacını karşılamaya da yardım ettim . Çok şükür bir yerim eksilmedi . Şimdi bakıyorum on iki yaşında annem hamile diye duyunca aglamistim kiskanmistim mesela çocuğum çünkü
Evet şu konuda haklısınız ortamın anormaliyim. Eşimle evlenirken kültür farklılığının gayet farkındaydım açık açık kendisiyle konuştum evimi ailemi de gördü ama bu kadar zorluk yaşayacağımı düşünmedim . Benim eşimle birebir bir sorunum yok .işte besbelli ki sizin yetiştirilme tarzınız çok değişik
benim neslimde benim ailemde 12 yaşında bir ergenin kardeş kıskançlığından oturup ağlaması mesela düşünülemez bir olay ve yok zaten -ama olsa bütün sülaleye madara olurdu. siz çocuğum diyorsunuz da mesela 12 yaşında bizde neredeyse herkes evden ayrıydı. yatılı okullardaydı... 11 yaşından sonra (o zamani ilkokul bitme yaşı, bazıları ilkokulda bile ailesiyle değildi) ailesiyle yaşamış az insan var..demek biz çocuk değildik.
merak ediyorsanız: çoğumuz annelerden daha iyi bakıyorduk bebeklere.
neyse bu konuyu çok uzatmaya gerek yok da işin özü şu
bambaşka kültürler söz konusu.
gitmiş bambaşka bir aile kültürü olan bir adamla evlenmişsiniz.
e madem gitmeyin hacı karşılamasına yani. Allah'ın emri olmadığını herks biliyor da k.valideniz trip atacak yani bu da besbelli ortada. çünkü böyle şeyleri önemseyen yapan aile tabii ki o tribi atacak, ya ne olacağıdı? bunu ben 30000 km öteden görüyorum misal. gitmeyip o tribi de yiyip sallamayacaksınız mesela.
ona da gidiyorsunuz
sonra da o öyle yaptı bu böyle yaptı...e ne bekliyordunuz ki?
ağlıyorsunuz derken yani gelip böyle böyle oldu diye konu açıyorsunuz da bunlar o ortamın normali...anormali sizsiniz. zaten sizden hizmet beklemiyorlar, onlar da farkında sizin ortamın anormali (!) olduğunuzun.
ya da şöyle yapacaksınız (konu ben ne yapacağım olduğu için diyorum) gidip çocuk sizin kucağınızdan inmeden ortamda 15-20 dakika görüneceksiniz, herkes varken.
sonra da oraya yakın evi olan başka bir -tercihen genç- kafanızın uyduğu, size yakın hissettiğiniz bir akrabaya gidecek yatılı kalma işi filan orada yapacaksınız. onlara da güzel hediye filan alır bir şekilde ödeşirsiniz.
bakın benim annem-babam dünyada görebileceğiniz en sülalesever ve uysal insanlardır. onlarn bu karakterleri sebebiyle ben büyük kısmını onaylamasam da zamanında tüm bu muhafazakar anadolu adetlerine maruz kaldım. yoksa bizimkiler sosyal demokrat-atatürkçüdür, onlardan yana bir sorun yok, sizin gibi ben de tatile gidecem çok yorgunum desem babam biletimi alır annem bavulu hazırlar yani...ama uysallıkları yüzünden üzüldüm yıprandım zamanında, gereksizdi büyük kısmı. ki ben insan severim, sıcakkanlıyımdır ama bir şekilde anormallik çekiyorsanız üzülüyorsunuz işte.Evet şu konuda haklısınız ortamın anormaliyim. Eşimle evlenirken kültür farklılığının gayet farkındaydım açık açık kendisiyle konuştum evimi ailemi de gördü ama bu kadar zorluk yaşayacağımı düşünmedim . Benim eşimle birebir bir sorunum yok .
Trip atmasını önemseyemeyebilirdim doğru söylüyorsunuz ama ne bileyim heveslenmis gelecegiz dedik ortama o kadar insan toplayacaklarini sonradan söylediler .
Bugüne kadar çok şeye trip attı ama gerçekten buna trip atacağını tahmin etmemiştim . Sonuçta hosgeldine gidiyoruz zaten ben bunu anlamiyirum demek ki gerçekten kültür farklılığı burda.
Mesela ben bu tatilde kendi ailemle aylarca görüşmeme rağmen iki gün görüşüp tatile gittim ve onlar destekledi çünkü başka vaktin yoktu ve ihtiyacım vardı .
Bana göre tepkileriniz abartıNeler olabilir söyleyeyim . Bebek ölümlerinin bir çoğu evde olan kazalarla meydana geliyor. 40 cm üzeri yüksekliklerden her düşüş risk taşıyor.
Bebekler patates çuvalı olmadığı için sadece salt tasiyabilmeleri değil mesele
Kusura bakmayın siz çocuğunuz konusunda rahat olabilirsiniz ama herkes aynı özende evlat yetiştirmiyor işte, belli ki konu sahibi de çocuğu konusunda kaygılı ve de titiz bir anne, neden anlamak bu kadar zor , herkes sizin gibi geniş olmak zorunda mı, ben de çocuğumu herkese veremem kimse kusura bakmasın yani ...işte besbelli ki sizin yetiştirilme tarzınız çok değişik
benim neslimde benim ailemde 12 yaşında bir ergenin kardeş kıskançlığından oturup ağlaması mesela düşünülemez bir olay ve yok zaten -ama olsa bütün sülaleye madara olurdu. siz çocuğum diyorsunuz da mesela 12 yaşında bizde neredeyse herkes evden ayrıydı. yatılı okullardaydı... 11 yaşından sonra (o zamani ilkokul bitme yaşı, bazıları ilkokulda bile ailesiyle değildi) ailesiyle yaşamış az insan var..demek biz çocuk değildik.
merak ediyorsanız: çoğumuz annelerden daha iyi bakıyorduk bebeklere.
neyse bu konuyu çok uzatmaya gerek yok da işin özü şu
bambaşka kültürler söz konusu.
gitmiş bambaşka bir aile kültürü olan bir adamla evlenmişsiniz.
e madem gitmeyin hacı karşılamasına yani. Allah'ın emri olmadığını herks biliyor da k.valideniz trip atacak yani bu da besbelli ortada. çünkü böyle şeyleri önemseyen yapan aile tabii ki o tribi atacak, ya ne olacağıdı? bunu ben 30000 km öteden görüyorum misal. gitmeyip o tribi de yiyip sallamayacaksınız mesela.
ona da gidiyorsunuz
sonra da o öyle yaptı bu böyle yaptı...e ne bekliyordunuz ki?
ağlıyorsunuz derken yani gelip böyle böyle oldu diye konu açıyorsunuz da bunlar o ortamın normali...anormali sizsiniz. zaten sizden hizmet beklemiyorlar, onlar da farkında sizin ortamın anormali (!) olduğunuzun.
ya da şöyle yapacaksınız (konu ben ne yapacağım olduğu için diyorum) gidip çocuk sizin kucağınızdan inmeden ortamda 15-20 dakika görüneceksiniz, herkes varken.
sonra da oraya yakın evi olan başka bir -tercihen genç- kafanızın uyduğu, size yakın hissettiğiniz bir akrabaya gidecek yatılı kalma işi filan orada yapacaksınız. onlara da güzel hediye filan alır bir şekilde ödeşirsiniz.
İnmeye çalışsa rahat durmasa bile bebeğin çok zarar göreceğini sanmıyorum 11 yaşındaki bir çocuk yere yakındır
Şaka bi yana yine de abartı olduğunu düşünüyorum tutamazsa bırakır zaten. Dışarıda olsa tamam da evin içinde ne olabilir ki
11 yaşında bir çocuk da 10 aylık bebek de o kadar da güçsüz değildir
Ben böyle düşünüyorum
Doğrudur ben abartıyor olabilirim.yalnız artık gerçekten abarttınız
benim en küçük kardeşimle aram 9 yaş... kucağımdan inmezdi...fıtık ameliyeti olmuştu çünkü 11 aylıkken tam yürüyordu ki ameliyat oldu kucaktan indirmemek gerekti dikişleri açılması diye. e ben de 10 yaşındaydım yani. ki onun bir büyüğü de 8 yaş küçüğüm onu da çok gezdirdim.
10-11 yaşında çocuklar çok çok rahat şekilde bebek gezdirir en az 47984659 örnek biliyorum yani- çünkü ailem çok çocuklu
sizin etrafızda insanların kardeşi çocuğu filan çok yok herhalde yani avrupada yaşıyorum ben şu an 11 yaşında çocuk bebek kucaklayamaz deseniz gülerler insana. hepsi kucaklar gezdirir. ha bizimki ameliyat durumuydu orası ayrı da normalde zaten kucakta gezdirmemek gerektiğini düşünüyorm ama kucaklayamaz gezdiremez nedir yahu, yok artık...
bu kafayla 13 yaşa yok 15 yaşa kadar çocuk evde tek kalamaz diyen kafa da aynı kafa sanırım.
Tabii ki hep dualarımdasın…Allah razı olsun canım dua bekliyorum bebiş ve kendim için
yalnız artık gerçekten abarttınız
benim en küçük kardeşimle aram 9 yaş... kucağımdan inmezdi...fıtık ameliyeti olmuştu çünkü 11 aylıkken tam yürüyordu ki ameliyat oldu kucaktan indirmemek gerekti dikişleri açılması diye. e ben de 10 yaşındaydım yani. ki onun bir büyüğü de 8 yaş küçüğüm onu da çok gezdirdim.
10-11 yaşında çocuklar çok çok rahat şekilde bebek gezdirir en az 47984659 örnek biliyorum yani- çünkü ailem çok çocuklu
sizin etrafızda insanların kardeşi çocuğu filan çok yok herhalde yani avrupada yaşıyorum ben şu an 11 yaşında çocuk bebek kucaklayamaz deseniz gülerler insana. hepsi kucaklar gezdirir. ha bizimki ameliyat durumuydu orası ayrı da normalde zaten kucakta gezdirmemek gerektiğini düşünüyorm ama kucaklayamaz gezdiremez nedir yahu, yok artık...
bu kafayla 13 yaşa yok 15 yaşa kadar çocuk evde tek kalamaz diyen kafa da aynı kafa sanırım.
11 yaşındayken bebek baktım. Bir yere düşürmedim. 11 yaş küçük mü ki o kadar da? Abartıyorsunuz.Bilmediğim için soruyorum.
Bu konuyu instagramda da görüyorum.
11 yaşındaki çocuk kucağında bebekle nasıl gezebilir ya da oturabilir?
O da küçük değil mi?
Nasıl dikkatli olabilir ki?
Bizim bebeği kucağında gezdiren koca insanlar bile yürürken takılıp düştü bir kaç defa.
Yeni doğan değilse zaten kucakta oyuncak gibi durmuyorlar,inmeye çalışıyorlar,çocuk bebeği nasıl idare ediyor o anda?
Doğrudur,küçük değildir ben yanılmışım demek ki.11 yaşındayken bebek baktım. Bir yere düşürmedim. 11 yaş küçük mü ki o kadar da? Abartıyorsunuz.
Ayrıca yeğenimi de şappur şuppur öpüyorum, çocuğu rahatsız edercesine değil. Hastaysam yanına gitmiyorum da. Öpmemek marifet değil ve öpmek bana göre de sevgi göstermenin yoludur.
Siz de düşürebilirsiniz ki düşüren anneler çok. O zaman çocuğu kimse almasın. Böyle bir mantık olabilir mi? 11 yaş küçük değil.Neler olabilir söyleyeyim . Bebek ölümlerinin bir çoğu evde olan kazalarla meydana geliyor. 40 cm üzeri yüksekliklerden her düşüş risk taşıyor.
Bebekler patates çuvalı olmadığı için sadece salt tasiyabilmeleri değil mesele
benim çocuğum yok. aile çevrem genel olarak çok çocukluKusura bakmayın siz çocuğunuz konusunda rahat olabilirsiniz ama herkes aynı özende evlat yetiştirmiyor işte, belli ki konu sahibi de çocuğu konusunda kaygılı ve de titiz bir anne, neden anlamak bu kadar zor , herkes sizin gibi geniş olmak zorunda mı, ben de çocuğumu herkese veremem kimse kusura bakmasın yani ...
Kendi cocugunuzu dilediginiz gibi opebilirsiniz ama yegeniniz de olsa baskasinin ana babasi oldugu bir bireyi henuz idrak cagina gelmediyse ana babasinin izni olmadan sevgi gosterisi adi altinda sapirdatamazsiniz. Yegeninizin ana babasi izin veriyorsa bu durumda rizalari vardir ama sormadan baskasinin cocugunu opemezsiniz. Benim cocugumu idrak cagina gelip kendi bilincli iradesi olmadan benden izinsiz kimse sevgi gosterisi adi altinda anlamsizca opemez. Ayrica size 11 yasinda birileri guvenip bebek vermis olabilir bu yanlisi dogru yapmaz neticede 11 yasinda bebek tasiycam sevicem derken bebege istemeden ya da dusunemeden zarar veren cocuklar da var. Kaldi ki bir annenin takdiri bu yonde ise onu elestirmek size dusmez. Annesi oyle uygun gormus. Siz kendi cocugunuzu bes yasindaki cocugun kucagina bile verebilirsiniz. Bu da sizin takdiriniz olur. Sizin abarti gordugunuz sey konusunda yasanmisliklar olabilir. Mesela benim ablam 11 yasindayken 1 yasindaki kardesim kucagindayken ayagi yere takili dustu ve kardesimin yuzu yere carpmisti. Cok sukur ki bir sey olmadi. Cocuga cocuk emanet edilmez al gezdir denilmez. Diyen de zarar gormelerini goze almis olur11 yaşındayken bebek baktım. Bir yere düşürmedim. 11 yaş küçük mü ki o kadar da? Abartıyorsunuz.
Ayrıca yeğenimi de şappur şuppur öpüyorum, çocuğu rahatsız edercesine değil. Hastaysam yanına gitmiyorum da. Öpmemek marifet değil ve öpmek bana göre de sevgi göstermenin yoludur.
Surekli Avrupayi referans vermek de sizi beyaz Turklerden daha elit yapmiyor. Avrupa cocuk yetistirme konusunda referans kaynagi degildir bizim icin zira biz avrupada yasamiyoruz ve bizim 11 yas cocuklarimiz avrupanin 11 yas cocugu degil madem kistasimiz avrupaysa. Sevismek de zihinsel olgunluga erismislik gostergesi degildir. 15 yasindaki cocugun sevisebiliyor olmasi 10 aylik bir bebege gereken ozeni gosterebilecegi anlamina da gelmez. Bu konuda annenin takdiri bu yondeyse de onu elestirme hakkina kimse sahip degil. Siz cocugunuz olunca coluk cocugun kucaginda dilediginiz gibi gezdirin. Bunu istemeyen anneleri elestirmeyin yeter.benim çocuğum yok. aile çevrem genel olarak çok çocuklu
buna genişlik demek sizin seviyeniz artk ona bir şey demiyorum
ama dediğim gibi avrupanın ortasında yaşıyorum burada da çok çocuklu arkadşalarım var kimse 10 11 yaşında çocuk kardeşini kucaklamaz gibi bir kafada değil
ben yeni nesil beyaz türk annelerin gerçekten abarttığını düşünüyorum. 0 sorumlulukla çocuk yetiştiriyorlar çocuklar da tuhaf bir şey olup çıkıyorlar.
15 yaşında millet sevişmeye başlıyor. bizimkilere kalsa bebişleri evde kalıp yemek yiyemez...
Tamam.Kendi cocugunuzu dilediginiz gibi opebilirsiniz ama yegeniniz de olsa baskasinin ana babasi oldugu bir bireyi henuz idrak cagina gelmediyse ana babasinin izni olmadan sevgi gosterisi adi altinda sapirdatamazsiniz. Yegeninizin ana babasi izin veriyorsa bu durumda rizalari vardir ama sormadan baskasinin cocugunu opemezsiniz. Benim cocugumu idrak cagina gelip kendi bilincli iradesi olmadan benden izinsiz kimse sevgi gosterisi adi altinda anlamsizca opemez. Ayrica size 11 yasinda birileri guvenip bebek vermis olabilir bu yanlisi dogru yapmaz neticede 11 yasinda bebek tasiycam sevicem derken bebege istemeden ya da dusunemeden zarar veren cocuklar da var. Kaldi ki bir annenin takdiri bu yonde ise onu elestirmek size dusmez. Annesi oyle uygun gormus. Siz kendi cocugunuzu bes yasindaki cocugun kucagina bile verebilirsiniz. Bu da sizin takdiriniz olur. Sizin abarti gordugunuz sey konusunda yasanmisliklar olabilir. Mesela benim ablam 11 yasindayken 1 yasindaki kardesim kucagindayken ayagi yere takili dustu ve kardesimin yuzu yere carpmisti. Cok sukur ki bir sey olmadi. Cocuga cocuk emanet edilmez al gezdir denilmez. Diyen de zarar gormelerini goze almis olur
hanım efendi burada yaşıyorumSurekli Avrupayi referans vermek de sizi beyaz Turklerden daha elit yapmiyor. Avrupa cocuk yetistirme konusunda referans kaynagi degildir bizim icin zira biz avrupada yasamiyoruz ve bizim 11 yas cocuklarimiz avrupanin 11 yas cocugu degil madem kistasimiz avrupaysa. Sevismek de zihinsel olgunluga erismislik gostergesi degildir. 15 yasindaki cocugun sevisebiliyor olmasi 10 aylik bir bebege gereken ozeni gosterebilecegi anlamina da gelmez. Bu konuda annenin takdiri bu yondeyse de onu elestirme hakkina kimse sahip degil. Siz cocugunuz olunca coluk cocugun kucaginda dilediginiz gibi gezdirin. Bunu istemeyen anneleri elestirmeyin yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?