Ben ne yapacağım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pimpirikli olduğumun farkındayım zor çocuk sahibi oldum ve bütün hamileligimde sorunluydu saçımda beyaz yokken yarısı beyazladi . İnanın çok rahat bir insan olmayı tercih ederdim . Ama ben kimsenin çocuğumu sevmesine karşı çıkmadım ailesi tabiki kucağına alacak öpmelerinden hoşlanmasam da bir şey demedim . Bu sadece eşimin ailesine karşı değil kendi aileme de aynı lohusaligimda yanımda olan kayınvalidem bunu gördü.

Yani bizim temel sorunumuz şu ki ben ortama elimden geldigimce ayak uydurmaya çalışıyorum ama tek taraflı oluyor bu sürekli . Anormal isteklerim de yok biraz dikkat edilse sorunlarımız cozulecek .

Tamam.

39 yaşındaki biri de 1 yaşındaki kızını yere düşürmüştü. Neyse ki sadece burun kökünde yara izi kaldı.
Burada mesele ongorulebilirlik meselesi. Mantik yurutme seklinizde problem var. Bir cocugu rastlantisal olarak herkesin dusurebilecek olmasi, henuz hukuken cezai ehliyeti dahi olmayan bir cocugun bilincsizce bir hareketi neticesinde zarara ugratabilecek olmasi ihtimali ile kiyas edilebilecek bir sey degildir. Cocugun cocuga emanet edilemeyecegini de ispatlayacak cok ornek sayabilirim buraya kisa bir internet arastirmasi yapsaniz yeter ama bu saglikli bir mantik yurutme sekli degil. Ayrica bir dusunce sizin hosunuza gitmiyor soylediklerinzii desteklemiyor diye komik olarak nitelendirilmez. Meseleyi sahsilestirmemek adina carpik dusunce seklinize dahi saygi duyup sizi goz ardi edip size daha fazla yanit vermeyecegim.

ama kayınvalideniz lohusalığınızda yanınızdaydı....ya da kendi aileniz de mesela. doğuma zaten kesin geldiler.

ehh bu da adet olduğu için bizde düzen öyle olduğu için oldu, değil mi?
işte hem yanımızda olsunlar hem bizim değer yargılarımıza/beklentilerimize uygun olsunlar kısmı pek işlemiyor...ailelerde kültür farkı varsa hemen hemen hiç işlemiyor. ben çok az gördüm farklı kültürleri olup da aşşırı anlayışlı olup böyle uyan. (benim annem babam mesela istisna olarak aşırı uysal olduklarından herkese uyarlar, bu da aşırı zor emin olun).

evet tabii ki sizin hassasiyetlerinize duyarlı olan bu şekilde size itinalı davranıp size olan sevgisini ilgisini bu şekilde gösteren bir k.aileniz olsaydı aman da aman, ne güzel olurdu....

e ama yok.
eldeki somut gerçek bu.

Konuya yorum yapacak olursam da çocuk konusunda redirgin iseniz herkesin içinde belki de panik bir şekilde (gerçekten paniklediğinizi görür ve ona göre davranırlardı) dile getirseydiniz kucaktan kucağa dolaşmazdı. Beş yaşındaki biri bebek kucaklayacağı zaman gönlü olsun diye otururken kucağına bir iki dk veriyorduk. Ayakta kucaklayacağım diye tutturursa da destekleyip de kucaklamasını sağlıyorduk. Bu şekilde düşme olayları olmaz ve çocuğun içinde de kalmayacağı için yalnızken denemeye daha az yeltenir.

Çocuğu dudaktan öpmeyi ben görseydim sesli tepki verirdim. Patojen kapmanın yanı sıra erojen bölge olduğu için erken cinsel uyarı ileriki zamanlarında sorun çıkarabilirmiş.

Çocuğun rahatsız olduğunu anlıyorsanız zorla sevmelerini de engelleyin. Bebeğin verdiği tepkilerden anlaşılıyor zaten.

Mikrop kapacak diye pimpirikli yetiştirirken bağışıklığı daha düşük hale de getirebilir. Bazı küçük bulaşlar çocuğun savunmasının gelişmesi için iyidir yoksa alerjiye doğru bağışıklık sistemi kayar. Tabii demiyorum ki tuvaletten çıkıp elini yıkamayan gelip bebeğinizin eline, ağzına vs dokunsun.

Bahsettiğimiz bir bebek bunun dışında ben de çocukların sorumluluk verilmeden büyütülmesine doğru bakmıyorum, benim demek istediğim bir anne bebeği konuda aşırı hassas olabilir bu anlaşılmayacak bişey değil, ama bazıları vardır çocuğu hoplat zıplat, öp asla bişey demez , yani burada konu sahibine saygı duyulmalı, beyaz Türk anneleri demeniz de ayrı bir tuhaf , etnik köken ne alaka anlamadım bari yeni nesil anneler deseydiniz daha mantıklı olurdu ama ne demek istediğinizi anladım ben , daha anne bile değilken bu yorumlarınız çok ilginç, bebeğim rahmime düştüğü gün bambaşka bir ben oldum , en basiti eşimle söyle bir konuşmamız oldu ( anlayın diye anlatıyorum) ben çocuğum için alışverş yaparken baya araştırıyorum genelde emziginden zıbınına kadar organik ve ham maddesi plastik olmayan ürünler alıyorum, haliyle baya baya pahalıya patlıyor, eşim geçen dedi ki yahu çok abartıyorsun ne var yani her anne gibi eczaneden ürün alsan , benim kan beynime sıçradı halbuki kötü bişey demedi sadece beni anlayamıyor benim kadar ince düşünemiyor ( eşimle konuşunca bana dediği bu acıdan bakmadım hiç ) eşim benim bu kadar ince eleyip sık dokumama tuhaf baktı neden çünkü o henüz bebeği benim kadar hissedemiyor , ben bebeğimi hissettiğimden beri bambaşka bir insan oldum , her ayrıntı her detay benim için önemli hale geldi ( hamile değilken alakam yoktu benim için sıradandı bu tarz şeyler ) velhasıl Siz daha anne bile değilken nasıl bir annenin kaygı ve hassasiyetleri konusunda yorum yaparsınız, bunun dışında sorumluluk bilinci anlamında söylediğiniz şeylere katılıyorum ama o daha bir bebek !!

Yorumumdaki Avrupa kelimesini yabanci olarak veya dilerseniz Marsli olarak da degistirebilirsiniz sizin icin oylesi uygunsa. Benim icin degisen bir sey olmaz cunku. Sorun sizin kendi ornekleminizi ornek vermeniz degil kendi ornekleminizi mutlak dogru kabul edip burada bahsedilen durumu yaptiginiz kiyas neticesinde uygunsuz bulmaniz. Birkac yorumu okuyabildim surekli yabanci cevreniz uzerinden ornek veriyorsunuz tamam bunda sorun yok ama o yabanci ornekleminizi dogru kabul edip devamli sehirli beyaz Turk kadini soyle boyle demeniz elitlik konusundaki dusuncenizi supheli hale getiriyor. Son olarak bu sekilde ifade etmekten hoslanmasam da daha ozenli olmaya vaktim yetismeyeceginden bir cocugun sorumlulugunu bilfiil her haliyle ustlenmeden annelik uzerine beylik laflar etmeyin. Torun neden cocuktan tatli derler biliyor musunuz cunku torun bir baskasinin sorumlulugundadir yani gun sonunda acisi da tatlisi da baskasina ait olacagindan tatlidir. Burada elestirdiginiz sehirli beyaz Turk annelerinin cocuklari sizin cocugunuz degil ayrica. Bir onceki nesil cok sorumluluk verdi de o sartlarda yetisenler mukemmel insan mi oldular? Demekki o donemde bir seyler yanlismis ki bugunku egilim cocuklari hirpalattirmamak yonunde. Ya da bugunun Turkiyesindeki yasam kosullari bir seyler gerektiriyor ki ebeveynler cocuklara karsi daha korumaci. Sacmalamak vb. soylemlerde bulunmak icin once siz sacma olmayani yasayarak ortaya koyun biz de oylece sacma mi degil mi gozlemleme firsati bulalim.

Ben de anne olduktan sonra anlarsin denilen cok seyi anladim anne olduktan sonra. Bu dogurmakla ilgili degil kimse yanlis anlamasin butunuyle bir cocugun her turlu sorumlulugunu almakla alakali. Bu kardes olabilir komsu cocugu olabilir fark etmez. O cocugun her ama her aniyla sorumlulugun altinda olmasi. Bunun yasanmadan salt gozlemle tamamen anlasilmasi numkun degil. Ornegin hayatinda hic kolu kirilmamis biri kol kirilmasini ne kadar tarif edebilirse onun gibi.

Siz de düşürebilirsiniz ki düşüren anneler çok. O zaman çocuğu kimse almasın. Böyle bir mantık olabilir mi? 11 yaş küçük değil.
Size göre on bir yaşındaki bir çocuk bebek gezdirevilecek kapasitede olabilir bana göre değil . Ben bundan rahatsız olduğumu onlara belirttim

O an sesli tepki veremeyecek kadar sinirliydim . Son günlerde artık sinirlerim iyiden iyiye yipranmisti bu sebeple bayramda tatile gittim.
Çocuğa evde yanlız bakıyorum eşimin işleri çok yoğun ve maddi manevi zorlandığımız bir donemdeyiz . O kadar sinirlendim ki insan gibi konuşmak yerine bagiracaktim ondan sustum açıkçası

Açıkçası gelmesi yine benim salakligimmis . Şimdiki aklım olsa asla kabul etmem . Geldi de noldu . Zor geçen bir lohusalıkta eşim ise başladığı gün bavul toplamış ben gideceğim papatya yanlız kalmak istiyor diye triplenmis. Olay da şu emzirirken çok bunaldım anneler basimdaydi anneme dedim ki kayınvalidemi al ben biraz yanlız kalayım . Ya bilmiyorum artık bir yanım onlarin da torunu öyle görmüşler bir şekilde çabala diyor diğer yanım sen istersen ağzınla kuş tut bugüne kadar hoslanmadilar hep böyle olacak diyor

hönk

beyaz Türk tabirinin etnik kökenle ne akalası var yahu?

şaka yapıyorsunuz herhalde?
Beyaz Türk ermeni kökenli olup Turkiyede yaşayanlar için de kullanılıyor , her neyse ben bu konuda ne demek istediğinizi anladım ( elit ve aydın olduğunu idda eden kesimleri kastettiniz) ben bebek konusunda bu şekilde hassas düşünüyorum ama siz de inşallah anne olunca bu kaygıları anlayacaksınız...

Ya hanımlar ben kızımı kendim tutarken bile bir yerine zarar gelmesinden korkuyorum benim için çocuğun eline verilmesi tartışma konusu bile değil . Sorumluluk alamayan bencil çocuk yetiştirmekten bahsedilmis öyle olacağını düşünmüyorum . Elimden geldiğince kitap okuyorum çok sayıda kitap bitirdim. Kendimce çocuğumu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyorum buna bu kadar saygı duymak neden bu kadar zor bu toplumda anlamıyorum .

Uykusuzluğunu , stresini , hastalığını ve telaslarini ben yaşıyorum en azından karar verme yetkisi bende olmalı . Yani buldumcuk diyebilirsiniz ama evet gözümden sakiniyorum çünkü o bana emanet küçücük birşey bu dünyada koruması gereken kişi benim . Sorunda surda bakın kimileri anne olarak koruman gerekirdi demiş kimileri abartma sen bahane arıyorsun demiş . Artık şu anneleri bir rahat bıraksak herkes kendi cocugunu gönlünce yetiştirse.

Son olarak kararımı da açıklayayım bir süre gitmeyeceğim. Kimse benim cocugumdan kıymetli değil . Ayrica soran olmuş çocuğun tutmasına izin verdin mi diye hayır otur dedim zaten sonra kızım huysuzlandi ablası çocugunun elinden aldı bende ondan alıp odaya geçtim .
Ailesi gelmek isterse anne ve babası evime gelir görürler. Bugune kadar çok konuda alttan aldım ama yetiştirme konusunda alttan almayacağımi anlamalarını bekliyorum . Yorumlar için teşekkür ederim . Mune konumu kapatabilir misiniz ?

Konuya şunu da ekleyeyim kadın bilerek ağzına yapışmadi öperken çocuk kafasını çevirdi o da denk geldi . Yoksa bilerek öpse tabi ki izin vermem yıkarım ortalığı. Ama dikkat etmiyorlar buna kızıyorum .

Hacdan gelen insanların yanına asla bebek sokmamalıydınız. Potansiyel Menenjit taşıyıcı olabiliyorlar. Hatta özel olarak aşı oluyor oraya gidenler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…