- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
Ben de bi umut bekledim tiksinirim diye...Sigaraya istekte artabiliyor maalesef.
Bende kullanıyordum şimdi içmiyorum ha desenki iradenlemi biraktin hayir tiksimdim mide bulantılarım oldu o yüzden.
Ama turşu kola gibi yiyecekleri canım istese bile yemiyorum korktum çünkü:)
Vallahi pis,tembel bişey oldum çıktım:)
Misafir çağıracaksam eve değil dışarı pikniğe çağırıyorum,anlıyacan evi b.k götürüyor
Aslında ben hurmada yiyorum meyve de yiyorum sebze de yiyorum...Bu pis şeyleri ekstradan tüketiyorum
Evde stokta makarneks vardı attım gitti eşimin gözü önünde çokkk şükür.
Şimdi kararlıyım çok dikkat edicem...
Aynen bende onu yazdım az evel. Kastıkça tansiyonda yükseliyor şekerdeBen de bi umut bekledim tiksinirim diye...
keşke tiksinseydim daha ağzıma almazdım
Ben suna inanıyorum...bunye kaldırmazsa zaten yiyemesin içemesin hamilelikte...o yüzden fazla kasmamak lazım...tabi bence
Normal bir şekilde alsaydım normal olurdu ama son 3 haftada 3 kilo aldım bu pis kiloya giriyor sanırım.Ama senin aylarda kilo almak normal zaten. Sadece yemene içmene birazcık dikkat edeceksin okadar. Hazır yiyeceklerden uzak durmaya çalış birde bol su içip yürüyüş yaparsan ödemde olmaz inşallah:)
Bende takmiştim hergün tansiyonumu ölçüyordum bir kere yüksek çıktı diye. Artık ölçmüyorum üstüne düştükçe daha beter oluyorum
Çocuklarınız kaç kilo doğdu acaba?Ben oğlumu toplamda 9 kilo alarak kızımı da 6 kilo alarak doğum yaptım ama hicbirsey yiyemedim o nasıl bi aserme 1 ayda 11 kilo zayiflamistim çocuklarım aç kaldı karnimda malesef
Hayır maalesef tansiyon yükseltiyor vucutda ödem yapıyor ve erken doğum yada gebelik zehirlenmesine yol açıyorYaaa turşu zararlı mı ki? Yani tuzu yıkanıp yense de zararlı olur mu acaba? Prebiyotik bakımından çok yararlı diye biliyorum ben
Ben gerçekten çok sağlıklı besleniyorum sebze meyve kuruyemişim...Hepsinden yiyorum.Benim sorunum bu abur cuburlar bunlarada alternatif olarak arkadaşlarım birkaç seçenek yazmış uygulayacam bakalımHic hamile kalmadim ama yeme seklini tanidim. Bana yardim eden seyleri soyleyeyim sana.
Bir cay, kahve , kola ile miden kazinir. Sonra yersin yersin doymazsin.
Kizartmalar tabi ki sorunlu da benim icin sorunlu olan sekerli gidalar. Onlari aldigim zaman dengem donuyor.
Glisemik indexi dusuk yiyecekleri tercih etmelisin.Salata yogurt vs...
Tatli yerine dondurma ya da sutlu tatlilar yine de dondurma sutlu tatlilardan daha iyi bi secenek.
Badem yediginde karnin tok kaliyor.
Bunlari uyguladigim zaman duzenim gayet yerinde ama ben nedense bozmak istiyorum ama sen bebegin icin bozmamalisin.
BendensinAyyyyy kizlar makarnekstwn bahsetmissiniz hem de peynirli..bu saatte yapilir mi hic boyle.. Nasil canim cekti:)
OffffHayır maalesef tansiyon yükseltiyor vucutda ödem yapıyor ve erken doğum yada gebelik zehirlenmesine yol açıyor
Olacagin onune gecilmiyor ne yazikki yedigine ictigine dikkat edenlerde bile gebelik şekeri çıkabiliyor o yuzden bence sınırlama kendini, sınır koydukca daha cok ister canın. Zamanla kalmaz istegin de faydali seylere yönelirsinVallahi ne güzel söyledin evdeki bütün abur cuburlar bana göz kırpıyor
Annem 5 çocuk doğurmuş beşimizde gayet sağlıklıyız şimdi ise folik asit ve multivitamin kullandığımız halde bile bebeklerde sorun çıkıyor.
Canım bence eve sağlıksız sey alma. Bende evde olunca yiyorum.Kızlar 5 aylık hamileyim çok şükür kontrollerde hiçbir sorunumuz yok
İlk 3 ay çok sağlıklı beslendim yani en azından bu kadar sağlıksız beslenmedim.
Ne olduysa 3.aydan sonra oldu canım aşırı abur cubur katkı maddeli şeyler çekiyor.Annem yok yanımda ve hiçbir zamanda olmayacak (aramız açık)ve beslenmemi çok etkiliyor.Canım bi yemek çektiği zaman yapmıyorum elim kolum kalkmıyor.Mesela makarna canım çektiği zaman makarneks yapıyorum tatlı bişeyler canım çektiği zaman 2 paket bisküvi çikolata...Yani anlıyacağınız elime hazır ne geçerse yiyorum şuana kadar 3 kilo aldım
Bugünde hazır nugget gibi piliç köfteler vardı 7 tane falan kızartım yedim yanında kola ve 2 tabak turşuyla
Ve şuan aşırı vicdan azabı çekiyorum herkes çiğköfteden bile uzak dururken ben bu kadar bilinçsiz besleniyorum
Ve inanın kendime çok kızmama rağmen ertesi gün aynı şeyleri tekrarlıyorum(sabah kahvaltısı yapıyorum akşam tencere yemeği yiyorum bu sağlıksız beslenmem genellikle ara öğünlerde oluyor)
Artık kendimden nefret ediyorum bişey deyin kızlar
Sanırım ara ara tansiyon çıkıyor gözlerim bulanık ve karıncalı görüyor((
Peki bebeşinizin sağlığı nasıl?
Yaaa turşu zararlı mı ki? Yani tuzu yıkanıp yense de zararlı olur mu acaba? Prebiyotik bakımından çok yararlı diye biliyorum ben
Ohhh kolay gelsin:))Offffben de şişe şişe turşu kuruyorum
Canım benimki biraz aşırıya kaçıyor galiba:)Olacagin onune gecilmiyor ne yazikki yedigine ictigine dikkat edenlerde bile gebelik şekeri çıkabiliyor o yuzden bence sınırlama kendini, sınır koydukca daha cok ister canın. Zamanla kalmaz istegin de faydali seylere yönelirsin
Eşimle anlaştık:)Bundan sonra ben ısrar edersem dahi almayacak.Canım bence eve sağlıksız sey alma. Bende evde olunca yiyorum.
Buna tamamen katiliyorum.Olacagin onune gecilmiyor ne yazikki yedigine ictigine dikkat edenlerde bile gebelik şekeri çıkabiliyor o yuzden bence sınırlama kendini, sınır koydukca daha cok ister canın. Zamanla kalmaz istegin de faydali seylere yönelirsin
Maşallah prensese Allah bağışlasın annesine:)Gayet saglikli 4.5 yasinda koca kiz oldu :) ama hamileligimin son 3 ayini gunde 5 kez tansiyon ölçüp, gunde 3 ilac alip, haftada 2 kez tahlil vererek gecirdim (idrarda protein kaçağı olur ya da karaciger enzimleri bozulursa hemen doguma alıyorlar) 24 saat yatmak zorunda kaldigimi ve yasadigim stresi yazmiyor bile...
Tuzsuz oldugu ve abartilmadigi surece sorun yok ama tuzun fazlasi tansiyon sorunu olmasa da odem yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?