Ben Neden Nefisime Hakim Olamıyorum:(

Ben de bi umut bekledim tiksinirim diye...
keşke tiksinseydim daha ağzıma almazdım
Ben suna inanıyorum...bunye kaldırmazsa zaten yiyemesin içemesin hamilelikte...o yüzden fazla kasmamak lazım...tabi bence

Hic hamile kalmadim ama yeme seklini tanidim. Bana yardim eden seyleri soyleyeyim sana.

Bir cay, kahve , kola ile miden kazinir. Sonra yersin yersin doymazsin.

Kizartmalar tabi ki sorunlu da benim icin sorunlu olan sekerli gidalar. Onlari aldigim zaman dengem donuyor.

Glisemik indexi dusuk yiyecekleri tercih etmelisin.Salata yogurt vs...

Tatli yerine dondurma ya da sutlu tatlilar yine de dondurma sutlu tatlilardan daha iyi bi secenek.

Badem yediginde karnin tok kaliyor.

Bunlari uyguladigim zaman duzenim gayet yerinde ama ben nedense bozmak istiyorum ama sen bebegin icin bozmamalisin.

Çocuk gelmeden düzenini oturttur

Birde kuruyemiş bulundur evde onları ye

Ben de bi umut bekledim tiksinirim diye...
keşke tiksinseydim daha ağzıma almazdım
Ben suna inanıyorum...bunye kaldırmazsa zaten yiyemesin içemesin hamilelikte...o yüzden fazla kasmamak lazım...tabi bence
Aynen bende onu yazdım az evel. Kastıkça tansiyonda yükseliyor şekerde
Çıkıyor

Normal bir şekilde alsaydım normal olurdu ama son 3 haftada 3 kilo aldım bu pis kiloya giriyor sanırım.
Bende öyleyim internete bi yerim ağrıdığı zaman hemen yazıp sayfalarca okuyorum:)
Artık aklıma gelmeyen seyler getirince bıraktım okumayı araştırmayı pimpiriklenmeyi

Yaaa turşu zararlı mı ki? Yani tuzu yıkanıp yense de zararlı olur mu acaba? Prebiyotik bakımından çok yararlı diye biliyorum ben
Hayır maalesef tansiyon yükseltiyor vucutda ödem yapıyor ve erken doğum yada gebelik zehirlenmesine yol açıyor

Ayyyyy kizlar makarnekstwn bahsetmissiniz hem de peynirli..bu saatte yapilir mi hic boyle.. Nasil canim cekti:)

Ben gerçekten çok sağlıklı besleniyorum sebze meyve kuruyemişim...Hepsinden yiyorum.Benim sorunum bu abur cuburlar bunlarada alternatif olarak arkadaşlarım birkaç seçenek yazmış uygulayacam bakalım

Olacagin onune gecilmiyor ne yazikki yedigine ictigine dikkat edenlerde bile gebelik şekeri çıkabiliyor o yuzden bence sınırlama kendini, sınır koydukca daha cok ister canın. Zamanla kalmaz istegin de faydali seylere yönelirsin

Canım bence eve sağlıksız sey alma. Bende evde olunca yiyorum.

Sanırım ara ara tansiyon çıkıyor gözlerim bulanık ve karıncalı görüyor((
Peki bebeşinizin sağlığı nasıl?

Gayet saglikli 4.5 yasinda koca kiz oldu :) ama hamileligimin son 3 ayini gunde 5 kez tansiyon ölçüp, gunde 3 ilac alip, haftada 2 kez tahlil vererek gecirdim (idrarda protein kaçağı olur ya da karaciger enzimleri bozulursa hemen doguma alıyorlar) 24 saat yatmak zorunda kaldigimi ve yasadigim stresi yazmiyor bile...

Yaaa turşu zararlı mı ki? Yani tuzu yıkanıp yense de zararlı olur mu acaba? Prebiyotik bakımından çok yararlı diye biliyorum ben

Tuzsuz oldugu ve abartilmadigi surece sorun yok ama tuzun fazlasi tansiyon sorunu olmasa da odem yapiyor.

Ayy cok iyi anliyorum seni. Benim ikinci hamileligimde anormal derecede asitli icecek cekiyodu canim. Halbuki normalde icmem yani o kadar, ayda yilda bir belki.
Boyle sise sise icsem kanamiyodum. Icincede vicdan azabi cekiyodum, icmemen gerektigini cok iyi biliyorum yani ama olmuyodu
Anca eve almayarak frenleyebildim kendimi yoksa durduramiyodum.

Sonra dogum yaptim gecti o his, agzima surmuyorum yine. Hamilelik tuhaf seyler yaptirabiliyor insana. O zamanlar ictigim bi kola yada gazoz nasil bi damak zevki veriyodu anlatamam, tarifi imkansiz
Umarim bebeginizi saglikla sihhatle alirsiniz kucaginiza.

Canım benimki biraz aşırıya kaçıyor galiba:)
Bebeğimin kilosunuda etkiliyor galiba

Buna tamamen katiliyorum.
Ilk gebeligimde o kadar saglikli beslendim ki kendime inanamiyordum.
Ne bir paketli gıda ne bir hamur isi, tatli
Sonuc; 26.haftada gebelik şekeri.
Doktorum bile sok oldu da tekrar yaptirmak istedi yuklemeyi ama ben tekrarlatmadim.
Bazen olacagin onune gecilmiyor iste.
Bu arada o kadar cok turşu denmis ki gece gece gidip saldiracagim kavanozlara:)

Maşallah prensese Allah bağışlasın annesine:)
Haklısınız bebeği etkilemese bile kötü bir hamileliğe neden olan şeylerden uzak durmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…