Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Hani bir tabir var.
ALLAH'ın bile unuttuğu yer diye (haşa)
Yüksek okulları açma sebebleri ekonomi dönsün diyedir.
Esnafa iyilik, öğrenciye kazıktan başka bir şey değil.
Yazık günah.
Kızıma diyorum ki.
İyi bir bölüm ve devlet uni'si kazanamadığın takdirde, oturduğumuz şehirde gir bir yüksekokula ya da 4 yıllık özel uni'de oku.
Tutup bilmem ne şehrine dandik bir bölüm için tonlarca para dökeceğime otur dizimin dibinde oku.
Valla ben oğullarımı sanayiye verecem okumazlarsa bari zanaat öğrensinler :KK45:

Iki yillik okudugunuz okulun toplam sarf ettiginiz efor veya gordugunuz dersler cogu fakultenin yarim donemine denk geliyor. Ve o fakultelerin cogu mezunu ya issiz ya da kasiyer olarak calisiyor. Yani o kadar okudum kasiye olarak mi calisacagim demeniz biraz komik olmus.
Ama şunda haklisiniz sertifikayla calistiracaklarca niye onlisans aciyorlar. Onlisans aciyorlar niye kurs aciyorlar. Her yere universite acarak ne YAPMAYA CALISIYORLARr
Issiz tecrubesiz umutsuz genclik yaratmaktan baska
Iyi kotu kolay bir bolum olsa bile zaman veriyor insan.
Universiteler asiri zorlastirilmali kadrosuz vittirri univeristeler kapatilmali girmesi zor cikmasi zor olmali. Üniversite mezunu olmak bir ayricalik olsun ama universite okumayanlara da garip gozlerle bakilmasin. Mesleki liselerle meslek yuksekokullariyla usta cirak iliskilerle onlarinda iyi kazancli meslegi olsun.
Meslek liselerine derhal el atmaları lazım.
Habire mezun verdirip ortaya işsiz gençlerden başka bir şey çıkmıyor.
Hatta meslek liselerinde verilen çıraklık eğitimi de genelde nitelikli liseyi kazanamayan, adı okusun olarak gönderilen bir liseden ibaret kaldı yıllaaaaaarca.
Dağ başına yüksek okul açacagına mevcut okullarını düzene koy.
Bilmem hangi şehrin dağ başındaki esnafnı düşünme.
Öğrencini düşün.
Butik okulları kapat.
Nitelikli özel okulların sayısını en aza indir.
Devlet okullarını destekle.
Ama nerdeeee

Şu dışarıdan verilen ustalık belgelerini ,sertifikaları, teknisyen olmayı vs anlamıyorum
O zaman neden okulu var bunun o kadar kolaysa ?
Kimse başka bi şehre okumaya falan gitmesin bu tür şeyleri beklesin bence gayet kullanışlı oluyor
İki yıllık okumakta bişey değil ayrıca bilginin hızlandırılmış hali gibi bişey öyle mükemmel aydınlanamıyorsun
İki yıllık tercih etmektense meslek lisesi mezunu kalmayı tercih ederim mesela arada çok bir fark yok
Nasıl olsa sonuç aynı ikisindede işsizsin
Günümüzde iki yıllık okuyan ilköğretim seviyesinde görülüyor artık
zaten 2 yıllık okumak için başka şehre filan giden ya delidir ya da babasının parası çoktur.

genç arkadaşlar emek verdim okudum diyorsunuz da okullarımızın %99.9'undan eşek bağlasan mezun oluyor. emek filan yok kusura bakmayın yani.

emek değil de bence asıl verilen anne-baba parasına ve zamana yazık.
çok iyi bir şey okuyamayacaksanız okumayın...

burada boşanma aşamasında olan ya da yaşı genç olan herkese üniversiteye git akılları veriliyor mesela ben çok kızıyorum
gidip işletme okuyacak...yozgatta, halkla ilişkiler okuyacak çorumda, sosyoloji okuyacak kırklarelinde, arkeoloji okuyacak ağrıda (şehirleri attım) ne olacak hiç.

biraz gerçekçi olun.

sertifikayla yapılan bölümleri okuyup ne olacaksınız? Allah aşkına yani 2 sene önce okula girerken başka bir memleket miydi burası? adelet ve liyakat timsali miydik 2-3-5 sene önce?

üstüne üstüne 28397503 tane bölüm okumayı da ben anlamıyorum

ki tr-yurtdışı değişik kademeler karışık ben şu anda en az 12. üniversitemdeyim :D 15 de olabilir valla.
okumakla bir derdim yok, ama ben bu sürede, lise ve üniversite okuduğum zamanlar da dahil, hep kendi paramı kazandım.

paranı kazanırsın ekstradan okursun, kendini geliştirirsin, ona bir şey diyen yok.

para kazanmak zorundaysan gider markette de çalışırsın çalışırken okunan bi dolu bölüm var çok istiyorsan onlardan birini okursun. mantıklı hayat planları yapmak lazım.

ben işverenim. 30 yaşına kadar çalışmamış insanı mesela ben işe alıp iş öğretemem. çünkü öğretmek ömür törpüsü oluyor. öyle bir kafaya erişiyorsunuz ki "okudumo kadar, öyleyse ben şunu şunu şunu hak ediyorum" ya güzel kardeşim bu ülkede okuyarak bir şey hak etmiyorsunuz işte anlayın artık şunu.

Önlisans mezunu olarak iki lisans diplomasına sahip insan gibi isyan etmeniz çok saçma olmamış mı, ne bekliyordunuz ki aaa ülkede önlisans mezunu çok az siz bizim için çok değerlisiniz geçin koltuğum da sizin olsun denmesini filan mı. Liseye kadar zaten zorunlu olan eğitim sistemine iki yıl ekleyince tüm kapılar açılmıyor maalesef sizin beklentiniz neydi. Kardeşim önlisanstan bir yere gelemeyeceğini bildiği için 30 yaşında lisans okuyor şimdi, size de tavsiye ederim. Kendiniz yeterince donanımlı hale getirin önce bir hele

Hani bir tabir var.
ALLAH'ın bile unuttuğu yer diye (haşa)
Yüksek okulları açma sebebleri ekonomi dönsün diyedir.
Esnafa iyilik, öğrenciye kazıktan başka bir şey değil.
Yazık günah.
Kızıma diyorum ki.
İyi bir bölüm ve devlet uni'si kazanamadığın takdirde, oturduğumuz şehirde gir bir yüksekokula ya da 4 yıllık özel uni'de oku.
Tutup bilmem ne şehrine dandik bir bölüm için tonlarca para dökeceğime otur dizimin dibinde oku.
Herkes üniversite okumak zorunda da değil ayrıca. 2 yıllık tıbbi sekreterlik okuyacağına 6 ay netsis öğrenseydi konu sahibi milyon tane ön muhasebe ilanından birine girerdi. 1.5 yılı yanına kar kalırdı mesele iş bulmaksa. Bunun gibi pek çok örnek verilebilir. Meb’in yardımcı ablalık kursları var mesela, kreşlerde öğretmen yardımcısı oluyorlar. Ara eleman kalmadı ülkede. Ara elemanlar da üniversite mezunu artık 😂

Sizin derdiniz aslında kendi meslek dalında okuyup atanamamak onun yerine hiç alakası olamayan birini almaları maalesef günümüzde çok yaygınlaştı bu durum herkes ister okuduğu bölümden atanmayı ama artık kazın ayağı öyle değil.2008 KPSS sine girip kendi alanımda yerleştim o zaman torpil adam kayırma bu kadar değildi şimdi göze parmak sokarcasına yapıyorlar. Bu devirde adamın yoksa zor işe girmek bunu sonu nereye gidecek bilmiyorum.

Muhasebecilerin kanayan yarası bu 😑 Bizimkiler de aynı. Geçici vergi çıkmış milyon para neden bu kadar yüksek diyor. E söyledik sana yeksek çıkar diye anlattık ne yapman gerektiğini ama yok muhasebeci mucize yaratmalı. Sihirli asasıyla her şeyi halletmeli. geçen ay biz denetime girdik canım çıktı onlar yüzünden.
bundan önceki patronum mali müşavirdi dünya tatlısı bir kadındı. Çok hümanist biriydi. Hiç böyle sorunlar yaşamamıştım çünkü işi kitabıma göre yapıyordu
Biz de işi kitabına göre yapmaya çalışıyoruz calci ama maalesef fırsat vermiyor.
Kendi isteğine göre hareket etti yıllardır.
En sonunda pis gümledi.
Hatta vergi dairesinden bir tanıdık aramış denetime gireceksin derhal kdv matrah artırımına git dedi de yırttı.
Unuttu o günleri.
4 milyon ödeyecekti ceza olarak.
ALLAH'ım gerçekten muhasebecilikten sogudum yemin ederim.
İşin kitabına göre gidelim bundan sonra diyor, gidiyorsun nedeeeğğğğğğn diye vıyaklıyor bu sefer de.

Evet torpil her yerde. Ama gerçekten çalışıp, yılmadan işe girenler, kendilerini kabul ettirenler de çok. Bu devirde önlisans artık bir seçilme nedeni degil malesef. 😔

normal şartlarda iş bulan herkes inanın oldukça fazla çaba sarf ediyor. 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum. 2001 yılında mezun oldum. ve mezun olduğum yıl büyük bir ekonomik kriz baş gösterdi. iş yerleri 15-20 yıllık çalışanlarına yol verirken, ben yeni mezun halimle bir de internette bu kadar yaygın olmadığından sanayii sitelerindeki fabrikaları (bu arada sadece fabrika işçisi olmak için) tek tek dolaşmış, başvuru formu doldurmuş, sekreterlik ve çaycılık dahil bir çok işe başvurup eli boş dönmüş biri olarak yazıyorum. bunu bil istedim. kpss ye ilk girdiğim yıl 78, sonrakinde 81 küsur ve sonuncusunda 83 küsur puan aldım, hep sadece torpille atanabildiğini düşündüm. son puanımla atanmadan bir önceki başvuru döneminde yaptığım başvurulardaki en iyi yer kars'tı ve 26. tercih olarak nereye atanırsam giderim dedim; atanamadım!!!! hiç bir yere atanamadım.
halk eğitim merkezlerinde kurs açmak istediğimi söyledim, dönem dönem yaptım da...... asgari ücretin 650 tl olduğu yıl 12 saat sigortasız 500 tl ye çalıştım. umudum da ümidim de yoktu, bir sonraki atamada sınavın üstünden 1,5 yıl geçmişti ve atama açmasalardı puanım artık geçerli olmayacaktı ve benim yeniden ders çalışmaya taakatim kalmamıştı. çok şükür atandım, 83 puanla, son girdiğim sınavdan 1,5 yıl mezun olduktan 6 yıl sonra, hiç kimsenin 1 gr torpili olmadan....

yani demem o ki seni çok iyi anlıyorum. işsizliği de o çektiklerini de.... burada sana yazılanlara kızmanı da anlıyorum ancak maalesef ki gerçekler bunlar.... çünkü senin 14 yıllık eğitim olarak gördüğün şey maalesef ama maalesef ki sadece 2 yıllık önlisans mezunu olman demek. ve yine maalesef ki önlisans mezunu olmak ile lise mezunu olmak arasında 2001 de bile fark görülmüyordu ki sene olmuş 2022....

Allah yardımcın olsun, umarım gönlüne göre bir iş en yakın zamanda bulursun. umudunu kaybetme, tıbbi sekreterlik için kpss ye gir, daha önce girmediysen. girdiysen atama sonraları atananların puanlarını yayımlamak zorundalar artık, onları takip et, haksızlık olduğunu düşünüyorsan; kpssye tekrar gir daha yüksek puan almaya çalış. umarım senin için her şey çok daha güzel olur, umudunu kaybetme!

Görüyorsun ki burda bile insanlar tıp veya mühendislikten başka mesleği önemli görmeyecek bagnazliga sahip. Bu ülkenin kanayan yarası insanlar cahil başka meslek hayal edemiolar bile. Oysaki gelişmekte olan ulkelerde en cok ara elemana ihtiyaç vardir, üretimin oldugu yerlerde teknisyene teknikere. Iktisadi her konuda iibf mezunlarına. Bir yüksekokul veya fakülte bölümü varsa istihdamı hazır olmalidir yoksa o bölümü acmanin mantigi yoktur bu bölümü okuyanın suçu degildir atanamayan öğretmenler de suçlu o zaman. Sistemi suclamak gerekirken işsizlikten morali yerlerde olan birini suçlamak tam da insanlarin kendi mutsuzluklarini baskalarini asagilayarak örtbas etmelerinden başka bisey degil. İnsanlar midemi bulandirio böyle tiplerin olduğu yerde çalışma hayatına karışsan da mutlu olamiosun işin kötüsü ve en cok bu tip kadinlar mobbing uyguluyor. Sonra orda burda melakelermis gibi dolanıp kadin haklarindan feministlikten güçlü olmak gerektiginden dem vurup kadinlar gunu falan kutluolar emek sömürücüleri. Bence ülkenin asıl sorunu böyle ruh hastalariyla dolu olmasi. Bunlar tabiki hak da yer önüne de geçer hepsi en cok kendi hak edio sanio çünkü. 4 yıllık bi bölüm mezunun 2 yilliktan üstün olduğu nerde yazar, 4 yıllık bölümü 5 kere okumak seni daha egitimli de yapmaz gene lisans mezunusundur sonucta. Ki bence +maymun iştahlı ve bi yolda ilerleme basireti olmayan insanlar böyle yapar. En kıytırık bölümü bitirip harika işler yapan insanlar vardir ama gormezden gelinir. Bi temizlikci bile olsan en iyisiysen bugun günde 300tlden ayda 7-8bin tl para yaparsin. Önemli olan işi layikiyla yapmaktir.

Çünkü zaten okulu olmaması gereken şeyler bunlar. Her ile, her semte, her köşe başına, her kaldırıma üniversite açınca bikaç aylık eğitimle ya da teknik liselerle yaratılabilecek iş gücünü üniversitelere yönlendirip sonra “üniversite mezunuyum ben o işte çalışmam, bu kadar paraya çalışmam, o kadar sene boşuna mı okuduk” isyanlarıyla karşılaşıyoruz. Doğrusu zaten o işi sertifikayla yapmak, o sertifikayı da mevcut üniversitelerin vermesi. Gelişmiş ülkelerde durum bu. Bizde herkes ünüversite mezunu. Yakında “bakkallık ve mahalle hizmetleri” diye de bölüm açılır.
Evet bir çoğu o şekilde fakat bunların okulu olması saçmalık o zaman
Ama çoğu öyle olmayanda var örneğin laboratuvarda çalışanlarında 1 ay yada 3 aylık eğitimle meslek sahibi olanlarına denk geldim
Bunun matematiği var teorisi var 3 ay çok kısa bir zaman bu grup için mesela
Bildiğin ilkokul mezunları laboratuarlarda çalışıyor
Evet buda herkesin yapabileceği birşey bana göre ama okulunu okumak şart diye düşünüyorum
Herşeyi kapsamlı gören biriyle 3 ay eğitim alan birinin aynı belgeye sahip olması
Herşeyin bu kadar hafife alınması insanın zoruna gidiyor

Sizin derdiniz aslında kendi meslek dalında okuyup atanamamak onun yerine hiç alakası olamayan birini almaları maalesef günümüzde çok yaygınlaştı bu durum herkes ister okuduğu bölümden atanmayı ama artık kazın ayağı öyle değil.2008 KPSS sine girip kendi alanımda yerleştim o zaman torpil adam kayırma bu kadar değildi şimdi göze parmak sokarcasına yapıyorlar. Bu devirde adamın yoksa zor işe girmek bunu sonu nereye gidecek bilmiyorum.
Zaten Kpss gibi kazık bir sınavla insanları yoruyorsun, mülakat neden ?
Yahu kpss kazanmak bile başlı başına bir sorun.
Yazık günah.

Bu tepki verenler durumu o kadar yanlış anlamışlar ki yazık ...... Diyecek bir sözüm yok Allah düşürmesin herkes yerinde mutlu olsun ben en basiti önlisans diye o örneği vererek anlattım okumadigimi nerden biliyorsunuz ? Ama sadece boşa onlarda boş sistem güzel bir sistem değil ben bunu anlatmak istedim iki normal önlisans bir açıktan önlisans suandada ikinci öğretim makine mühendisliği okuyorum aynı zamanda çalışmak istedim bu durumlar ile karşılaştım ve kiminle karşılaşsam ya bir torpilci yüzünden işinden olmuş yada benzeri şeyler benim tepkim bunaydi ne yazikki herkes sadece yıkıcı biraz destek istedim hepsi buydu yapıcı olan kimse yok sistemin bozukluğu kadar insanlarda kötü vicdanen rahat edebilirsiniz yorumlarınız o kadar kotu etkiledi ki beni hakkım hepinize helal pes dedirttiniz sözlerinizle gözümden akittiginiz yaş ta bir haktir unutmayın yine yıkıcı yorumlarınız olcak biliyorum sadece dertleşmek için yazdım kadinin halinden kadın anlar diye hepsi buydu çok biliyorsanız bildiklerinizi anlatabilirdiniz kötü yorumlariniz sizin olsun isyan nisyan dediniz çok şükür imanlı biriyim isyan ne bilirim asla dilime getirip Rabbime karşı gelmem herkes yerinde sağolsun amacim bu değildi ama olsun Allah a emanet olun

Ya arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor

Tepkileri anlayamadım. Üni zamanları o kadar kötüydü ki maddi durumumuz vallahi iki yılı zar zor bitirdim. dişimi sıkmasaydım lise mezunu kalırdım sanırım.
Aynı şekilde mezuniyetten sonra işsiz senelerim geçti.
Özel sektörde iş yok. Artık kafayı yiyecekken bir yılımı sınava ayırdım ve atandım çok şükür. Maddiyatı toparlayınca da lisans bitirdim.
Ya sınava hazırlan yada kendini gelişmeye bak. Başka çözümü yok

Evet bir çoğu o şekilde fakat bunların okulu olması saçmalık o zaman
Ama çoğu öyle olmayanda var örneğin laboratuvarda çalışanlarında 1 ay yada 3 aylık eğitimle meslek sahibi olanlarına denk geldim
Bunun matematiği var teorisi var 3 ay çok kısa bir zaman bu grup için mesela
Bildiğin ilkokul mezunları laboratuarlarda çalışıyor
Evet buda herkesin yapabileceği birşey bana göre ama okulunu okumak şart diye düşünüyorum
Herşeyi kapsamlı gören biriyle 3 ay eğitim alan birinin aynı belgeye sahip olması
Herşeyin bu kadar hafife alınması insanın zoruna gidiyor
Evet üniversitede bu bölümler açılmamalı zaten. Onu diyorum ben de. Tıbbi sekreterlik özel bir eğitim gerektiren bir meslek değil. 10 sene önce sertifikası da diploması da olmayan lise mezunları yapıyordu zaten bu işi. Bunun gibi onlarca bölüm var.

Teknik bölümler ayrı mesele ama onların da eğitimi teknik liselerde verilmeli bence. Üniversite seviyesinde bir eğitim değil o da.

Görüyorsun ki burda bile insanlar tıp veya mühendislikten başka mesleği önemli görmeyecek bagnazliga sahip. Bu ülkenin kanayan yarası insanlar cahil başka meslek hayal edemiolar bile. Oysaki gelişmekte olan ulkelerde en cok ara elemana ihtiyaç vardir, üretimin oldugu yerlerde teknisyene teknikere. Iktisadi her konuda iibf mezunlarına. Bir yüksekokul veya fakülte bölümü varsa istihdamı hazır olmalidir yoksa o bölümü acmanin mantigi yoktur bu bölümü okuyanın suçu degildir atanamayan öğretmenler de suçlu o zaman. Sistemi suclamak gerekirken işsizlikten morali yerlerde olan birini suçlamak tam da insanlarin kendi mutsuzluklarini baskalarini asagilayarak örtbas etmelerinden başka bisey degil. İnsanlar midemi bulandirio böyle tiplerin olduğu yerde çalışma hayatına karışsan da mutlu olamiosun işin kötüsü ve en cok bu tip kadinlar mobbing uyguluyor. Sonra orda burda melakelermis gibi dolanıp kadin haklarindan feministlikten güçlü olmak gerektiginden dem vurup kadinlar gunu falan kutluolar emek sömürücüleri. Bence ülkenin asıl sorunu böyle ruh hastalariyla dolu olmasi. Bunlar tabiki hak da yer önüne de geçer hepsi en cok kendi hak edio sanio çünkü. 4 yıllık bi bölüm mezunun 2 yilliktan üstün olduğu nerde yazar, 4 yıllık bölümü 5 kere olumak seni daha egitimli de yapmaz gene lisans mezunusundur sonucta. Ki bence +maymun iştahlı ve bi yolda ilerleme basireti olmayan insanlar böyle yapar. En kıytırık bölümü bitirip harika işler yapan insanlar vardir ama gormezden gelinir. Bi temizlikci bile olsan en iyisiysen bugun günde 300tlden ayda 7-8bin tl para yaparsin. Önemli olan işi layikiyla yapmaktir.
Katılıyorum, iki yıllık bir okulla 4-6 yıllık okulların amaçları farklıdır. Meslek liseleri de öyle. Keşke hepsi amacına hizmet eder şekilde çalışsa, istihdamlari ona göre olsa. Ama ülkemizde 2 yıllıktan mezun olmak yetmiyor malesef. Saçma adamlar saçma yerlere geliyor, hiç alakasız birisi bir bankanın yönetim kurulunda olabiliyor mesela.

Bu yaz yerel market zinciri olan bir tanıdığımın reyon görevlisi alacağını ve başvuranlardan x partiden yazı istediğini duydum, hem teyit etmek hem de yazıklar olsun sana demek için ofisine gittim, bana verdiği cevap "abla mecburuz" demek oldu. Söyleyecek bir şey yok, ama yapacak çok şey var. Yazılım, tasarım, ekonomi gibi oldukça iyi kazanç sağlayabileceğin torpil gerektirmeyen işlere yönel, o mesleklerin kurslarına git kendi işini kendin yap.

Bu tepki verenler durumu o kadar yanlış anlamışlar ki yazık ...... Diyecek bir sözüm yok Allah düşürmesin herkes yerinde mutlu olsun ben en basiti önlisans diye o örneği vererek anlattım okumadigimi nerden biliyorsunuz ? Ama sadece boşa onlarda boş sistem güzel bir sistem değil ben bunu anlatmak istedim iki normal önlisans bir açıktan önlisans suandada ikinci öğretim makine mühendisliği okuyorum aynı zamanda çalışmak istedim bu durumlar ile karşılaştım ve kiminle karşılaşsam ya bir torpilci yüzünden işinden olmuş yada benzeri şeyler benim tepkim bunaydi ne yazikki herkes sadece yıkıcı biraz destek istedim hepsi buydu yapıcı olan kimse yok sistemin bozukluğu kadar insanlarda kötü vicdanen rahat edebilirsiniz yorumlarınız o kadar kotu etkiledi ki beni hakkım hepinize helal pes dedirttiniz sözlerinizle gözümden akittiginiz yaş ta bir haktir unutmayın yine yıkıcı yorumlarınız olcak biliyorum sadece dertleşmek için yazdım kadinin halinden kadın anlar diye hepsi buydu çok biliyorsanız bildiklerinizi anlatabilirdiniz kötü yorumlariniz sizin olsun isyan nisyan dediniz çok şükür imanlı biriyim isyan ne bilirim asla dilime getirip Rabbime karşı gelmem herkes yerinde sağolsun amacim bu değildi ama olsun Allah a emanet olun
Kendi adıma şunu diyeyim.
Çevremizde bile bilmem kaç tahsilli olanları bile kötü durumdayken sizin durumunuz bize sıradışı gelmedi.
38 yasındayım.
Dediğiniz süreçlerden neden neden diyerek geçtim ve anladım ki coğrafya kaderdir.
Ben değiştiremedim.
Düzene ayak uydurdum maalesef.

Evet üniversitede bu bölümler açılmamalı zaten. Onu diyorum ben de. Tıbbi sekreterlik özel bir eğitim gerektiren bir meslek değil. 10 sene önce sertifikası da diploması da olmayan lise mezunları yapıyordu zaten bu işi. Bunun gibi onlarca bölüm var.

Teknik bölümler ayrı mesele ama onların da eğitimi teknik liselerde verilmeli bence. Üniversite seviyesinde bir eğitim değil o da.
Adı bölüm olsun diye açılan, başka ülkeleri bilmem ama bizim ülkemizde ''BOŞ'' diye nitelendirilen bana da görede boş beleş bölümler.
Misal arıcılık ?
Arıcılık kendini yetiştirmekle alakalı ille de okulunu bilmem ne şehrinde para dökerek okumaya gerek yok.
Meslek lisesinde çırak olarak bir şeyler katabileceğin bir öğrenciyi sırf bu bölümü uni, mezunu diye okutmak bana göre gereksiz.
Meslek liseleri kaderine terkedilmiş durumda.
Kızım lgs'ye çalışıyor.
Öğretmenleri bile meslek lisesine giderse kendisine yazık eder diyor.
Bir tane nitelikli meslek lisesi var mesela yüksek puanla alan.
O da itü'nün kendi desteklediği okul ve mezunları direk işe giriyor.
Kazanması zor ve aşırı nitelikli bir lise.
Bize böyle yerler lazım.
Eli işe yatkın öğrenci lisede çıraklık eğitimi alarak ona geleceği üzerinde yatırım yapmak yerine yemin ediyorum meslek liselerinde okuyan öğrencilerin bir çogu anlatılamayacak düzeyde değişikler , kaderlerine terkedilmişler.

Noktalama bilmeden nasıl kazandın, okudun da bitirdin o okulları diyeceğim de olay bu işte. Bomboş mezunlar çıkıyor ortaya sonra torpil vırt zırt.

Hayır sıradan bir internet sitesinde telefonla yazıyor olmanız noktalama işaretlerini es geçmenize neden olamaz, olmamalı. Eğitimli insan zaten imlaya noktalamaya otomatik olarak dikkat eder, bunun için bir efor harcamaz.

Back
X