Şu dışarıdan verilen ustalık belgelerini ,sertifikaları, teknisyen olmayı vs anlamıyorum
O zaman neden okulu var bunun o kadar kolaysa ?
Kimse başka bi şehre okumaya falan gitmesin bu tür şeyleri beklesin bence gayet kullanışlı oluyor
İki yıllık okumakta bişey değil ayrıca bilginin hızlandırılmış hali gibi bişey öyle mükemmel aydınlanamıyorsun
İki yıllık tercih etmektense meslek lisesi mezunu kalmayı tercih ederim mesela arada çok bir fark yok
Nasıl olsa sonuç aynı ikisindede işsizsin
Günümüzde iki yıllık okuyan ilköğretim seviyesinde görülüyor artık
zaten 2 yıllık okumak için başka şehre filan giden ya delidir ya da babasının parası çoktur.
genç arkadaşlar emek verdim okudum diyorsunuz da okullarımızın %99.9'undan eşek bağlasan mezun oluyor. emek filan yok kusura bakmayın yani.
emek değil de bence asıl verilen anne-baba parasına ve zamana yazık.
çok iyi bir şey okuyamayacaksanız okumayın...
burada boşanma aşamasında olan ya da yaşı genç olan herkese üniversiteye git akılları veriliyor mesela ben çok kızıyorum
gidip işletme okuyacak...yozgatta, halkla ilişkiler okuyacak çorumda, sosyoloji okuyacak kırklarelinde, arkeoloji okuyacak ağrıda (şehirleri attım) ne olacak hiç.
biraz gerçekçi olun.
sertifikayla yapılan bölümleri okuyup ne olacaksınız? Allah aşkına yani 2 sene önce okula girerken başka bir memleket miydi burası? adelet ve liyakat timsali miydik 2-3-5 sene önce?
üstüne üstüne 28397503 tane bölüm okumayı da ben anlamıyorum
ki tr-yurtdışı değişik kademeler karışık ben şu anda en az 12. üniversitemdeyim

15 de olabilir valla.
okumakla bir derdim yok, ama ben bu sürede, lise ve üniversite okuduğum zamanlar da dahil, hep kendi paramı kazandım.
paranı kazanırsın ekstradan okursun, kendini geliştirirsin, ona bir şey diyen yok.
para kazanmak zorundaysan gider markette de çalışırsın çalışırken okunan bi dolu bölüm var çok istiyorsan onlardan birini okursun. mantıklı hayat planları yapmak lazım.
ben işverenim. 30 yaşına kadar çalışmamış insanı mesela ben işe alıp iş öğretemem. çünkü öğretmek ömür törpüsü oluyor. öyle bir kafaya erişiyorsunuz ki "okudumo kadar, öyleyse ben şunu şunu şunu hak ediyorum" ya güzel kardeşim bu ülkede okuyarak bir şey hak etmiyorsunuz işte anlayın artık şunu.