Önlisansı küçük gören yorumlar var ama kimse de dememiş ki o zaman neden önlisans bölümü var? Madem sertifika yeterli neden insanların hayatından iki sene alınıyor? Ülkenin durumu o kadar normalleştirilmiş ki öğretmenler mühendisler bulamıyor sen sus deniyor isyan edene. Kimse de demiyor ki herkes iş bulmalı, herkes kendini doyuracak parayı kazanabilmeli. Ama bizim ülkemizde maalesef bir durum var herkes “ben alamıyorsam o da alamasın der” kimse demez ki “o alsın ama ben neden alamıyorum”
Kendini geliştir vs deniyor iş arama sorularında. Herkes kendini geliştirmek zorunda değil ama herkes okuyup harcadığı emek karşılığından kendine yetecek parayı kazanabilmeli. Kendini geliştirirse daha fazla kazanır amenna ama kendini geliştirememiştir, ki yapacağı işe asgari düzeyde yeterli, birisi açlıktan nefesi koksun demek gibi oluyor. Bir de genç işsizlere kursa git kendini geliştir demek ülkeden haberdar olmamak gibi aslında. Gençler bir çay parası bulamıyor ki kaldı kursa gitmesi.
İş bulamayanı değil iş imkanı yaratmayını, liyakati ayaklar altına alanı eleştirdiğimiz zaman sanırım ülke daha güzel olacak. Herkes iş sahibi olmalı, lise mezunu da, öğretmeni de, mühendisi de… Birinin daha fazla okumuş olması diğerinin işsizliğini meşrulaştırmamalı.