- 14 Mart 2019
- 2.008
- 2.545
- 133
- Konu Sahibi Kndihalinde
Evet bir çoğu o şekilde fakat bunların okulu olması saçmalık o zamanÇünkü zaten okulu olmaması gereken şeyler bunlar. Her ile, her semte, her köşe başına, her kaldırıma üniversite açınca bikaç aylık eğitimle ya da teknik liselerle yaratılabilecek iş gücünü üniversitelere yönlendirip sonra “üniversite mezunuyum ben o işte çalışmam, bu kadar paraya çalışmam, o kadar sene boşuna mı okuduk” isyanlarıyla karşılaşıyoruz. Doğrusu zaten o işi sertifikayla yapmak, o sertifikayı da mevcut üniversitelerin vermesi. Gelişmiş ülkelerde durum bu. Bizde herkes ünüversite mezunu. Yakında “bakkallık ve mahalle hizmetleri” diye de bölüm açılır.
Ama çoğu öyle olmayanda var örneğin laboratuvarda çalışanlarında 1 ay yada 3 aylık eğitimle meslek sahibi olanlarına denk geldim
Bunun matematiği var teorisi var 3 ay çok kısa bir zaman bu grup için mesela
Bildiğin ilkokul mezunları laboratuarlarda çalışıyor
Evet buda herkesin yapabileceği birşey bana göre ama okulunu okumak şart diye düşünüyorum
Herşeyi kapsamlı gören biriyle 3 ay eğitim alan birinin aynı belgeye sahip olması
Herşeyin bu kadar hafife alınması
Aynen meslek lisesi mezunu teknisyen iki yıllık mezun düz lise okusa dahi teknikerEvet üniversitede bu bölümler açılmamalı zaten. Onu diyorum ben de. Tıbbi sekreterlik özel bir eğitim gerektiren bir meslek değil. 10 sene önce sertifikası da diploması da olmayan lise mezunları yapıyordu zaten bu işi. Bunun gibi onlarca bölüm var.
Teknik bölümler ayrı mesele ama onların da eğitimi teknik liselerde verilmeli bence. Üniversite seviyesinde bir eğitim değil o da.