Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Çünkü zaten okulu olmaması gereken şeyler bunlar. Her ile, her semte, her köşe başına, her kaldırıma üniversite açınca bikaç aylık eğitimle ya da teknik liselerle yaratılabilecek iş gücünü üniversitelere yönlendirip sonra “üniversite mezunuyum ben o işte çalışmam, bu kadar paraya çalışmam, o kadar sene boşuna mı okuduk” isyanlarıyla karşılaşıyoruz. Doğrusu zaten o işi sertifikayla yapmak, o sertifikayı da mevcut üniversitelerin vermesi. Gelişmiş ülkelerde durum bu. Bizde herkes ünüversite mezunu. Yakında “bakkallık ve mahalle hizmetleri” diye de bölüm açılır.
Evet bir çoğu o şekilde fakat bunların okulu olması saçmalık o zaman
Ama çoğu öyle olmayanda var örneğin laboratuvarda çalışanlarında 1 ay yada 3 aylık eğitimle meslek sahibi olanlarına denk geldim
Bunun matematiği var teorisi var 3 ay çok kısa bir zaman bu grup için mesela
Bildiğin ilkokul mezunları laboratuarlarda çalışıyor
Evet buda herkesin yapabileceği birşey bana göre ama okulunu okumak şart diye düşünüyorum
Herşeyi kapsamlı gören biriyle 3 ay eğitim alan birinin aynı belgeye sahip olması
Herşeyin bu kadar hafife alınması
Evet üniversitede bu bölümler açılmamalı zaten. Onu diyorum ben de. Tıbbi sekreterlik özel bir eğitim gerektiren bir meslek değil. 10 sene önce sertifikası da diploması da olmayan lise mezunları yapıyordu zaten bu işi. Bunun gibi onlarca bölüm var.

Teknik bölümler ayrı mesele ama onların da eğitimi teknik liselerde verilmeli bence. Üniversite seviyesinde bir eğitim değil o da.
Aynen meslek lisesi mezunu teknisyen iki yıllık mezun düz lise okusa dahi tekniker 🤣

Malesef durum böyle. Bak vakti zamanında bana söyledi amcam gel seni şu belediyeye sokayım diye. Gitmedim çünkü hak etmediğim bir işe girmek bana doğru gelmedi. Oradan kazandığım paranın bana hayrı olmazdı. Çok şükür şu anda çalışıyorum

Tebrik ederim C Calcifer . Toplumda da sizin gibi : " hakkım olmayan işi de , oradan gelen parayı da istemem " diyenlerin çoğalmasını dilerim.

Valla ben oğullarımı sanayiye verecem okumazlarsa bari zanaat öğrensinler :KK45:
sanayide çalışan arkadaşım var eşinin ve kendini arabası var. rezidansta oturuyor ve aynı rezidansta 10 tane dairesi var kirada. Söyleyeceklerim bu kadar

Ya arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor
araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın ..... Sorunun cevabı bu .. sen zaten yapman gerekeni yapmışsın okuyarak

Adı bölüm olsun diye açılan, başka ülkeleri bilmem ama bizim ülkemizde ''BOŞ'' diye nitelendirilen bana da görede boş beleş bölümler.
Misal arıcılık ?
Arıcılık kendini yetiştirmekle alakalı ille de okulunu bilmem ne şehrinde para dökerek okumaya gerek yok.
Var bence, arıcılık zor iştir, okulunu okuyup adabini ogrenenle okumayan bir olur mu? Benim dedelerim arıcılık yapmış, okulunu okusalardi eminim herşeyi daha güzel yaparlardı. Keşke, tarım, hayvancılık içinde bu bölümler olsa, eskiden köy enstitüleri varmış mesela, o tarz bir eğitim de olabilir, zira tarım ve hayvancılığın durumu ortada.

Biz de işi kitabına göre yapmaya çalışıyoruz calci ama maalesef fırsat vermiyor.
Kendi isteğine göre hareket etti yıllardır.
En sonunda pis gümledi.
Hatta vergi dairesinden bir tanıdık aramış denetime gireceksin derhal kdv matrah artırımına git dedi de yırttı.
Unuttu o günleri.
4 milyon ödeyecekti ceza olarak.
ALLAH'ım gerçekten muhasebecilikten sogudum yemin ederim.
İşin kitabına göre gidelim bundan sonra diyor, gidiyorsun nedeeeğğğğğğn diye vıyaklıyor bu sefer de.
Güldüm çünkü bizimki de NEDEEĞĞĞĞNNN diye soruyor hemen. Yarabbi sabırr deyip devamke :D

Kız kardeşim bankacılık mezunu idi.
Banka sınavlarını ve mülakatını geçtiği halde heeep torpillileri aldılar.
Hatta banka müdürü de söylemiş yüzüne :)
Yani torpilin su gibi aktığı bir ülkedeyiz.
Ben sorgulamayı bıraktım artık.
Ne acı bir durum sen git senelerce emek ver gelsin torpillinin birisi hiç bir vasfı olmadan senin hayallerinin önüne geçsin.. Malesef artık ülkemizde durum bu :(

Yazdıklarımı dönüp baştan okuyun kaldiki benim gibi nice insanlar var deyip belirttim kafanız rahatki sizin kolaycilik deyip geçebiliyorsunuz benim derdim yalandan insanların torpil denilen şeyle okumuş insanların önüne geçmeleri benim bahsim kendim değil ben ve benim gibi olanlar yorum yaparken ona göre yapın sizin kolaylıkla elde edebildiğiniz şeyler için insanlar emek harcayıp çaba sarfediyor
Çalışmaya 1996 da başladım, lise mezunuyum
Bizim zamanımızda üniversite mezunu olmadan rahatlıkla iş bulunuyordu. Ailevi sebeplerden üniversiteye gitme şansım hiç olmadı, kazandığım sınavı yaktım. Sonrasında özel sektörde ihtiyacım doğrultusunda bilgisayar kursu, programlama kursu, muhasebe kursu, satış sonrası hizmet yeterlilik kursu, ingilizce kursu vs... Bir ton eğitimim oldu, çalıştığım şirketin desteğiyle bir çok özel eğitimde aldım. İş hayatımın 24. Yılında bir yıl ara verdim ve sonrasında 1 ayda yeni bir işe başladım. Çalışmak sebat ister kim ne derse desin, iki yıl okudunuz herşey mükemmel olacak diye bir şey dünyanın hiç bir yerinde söz konusu değil. Hayatımda hiç torpilli işim olmadı, hep özel sektördeydim, hep küçükten başlayıp büyüdüm. Koca koca maaşları pat diye vermiyorlar insana önce bunu bir anlayın. 1 yıl önce asgarinin bir tık üzerinde bir ücretle başladım 24 yıllık tecrubeyle... Ama gocunmadım, bu yıl aldım patronumu karşıma bir yıl bitti, siz beni gördünüz ben sizi şimdi şartları konuşalım dedim, bu işler böyle yürüyor. Elinizdeki eğitim şu anda sizi bir yere götürmüyorsa başka çözüm yolları arayacaksınız mecburen. Kendinizi geliştirip başka bir sektöre yöneleceksiniz, vakit kaybetmeniz anlamsız. Bu ülkede torpil var, haksız kazanç var bunu kabul ediyorum ama bunun için sızlanarak sadece vakit kaybediyorsunuz. Kimseye git markette çalış öğüdü vermem, genç insanların kendini geliştirmesi taraftarıyım ve bunu bir çok şekilde yapabilirsiniz, fikri sabit davranmayın ve doğru hamleler yapın. Bilmem ne işinde 10 bin maaş hedefleyip işsiz kalmaktansa 5 bin alacağınız bir işe girip zamanla hedef yükseltmek her zaman bana daha mantıklı gelmiştir, bir deneyin bence

Adı bölüm olsun diye açılan, başka ülkeleri bilmem ama bizim ülkemizde ''BOŞ'' diye nitelendirilen bana da görede boş beleş bölümler.
Misal arıcılık ?
Arıcılık kendini yetiştirmekle alakalı ille de okulunu bilmem ne şehrinde para dökerek okumaya gerek yok.
Meslek lisesinde çırak olarak bir şeyler katabileceğin bir öğrenciyi sırf bu bölümü uni, mezunu diye okutmak bana göre gereksiz.
Meslek liseleri kaderine terkedilmiş durumda.
Kızım lgs'ye çalışıyor.
Öğretmenleri bile meslek lisesine giderse kendisine yazık eder diyor.
Bir tane nitelikli meslek lisesi var mesela yüksek puanla alan.
O da itü'nün kendi desteklediği okul ve mezunları direk işe giriyor.
Kazanması zor ve aşırı nitelikli bir lise.
Bize böyle yerler lazım.
Eli işe yatkın öğrenci lisede çıraklık eğitimi alarak ona geleceği üzerinde yatırım yapmak yerine yemin ediyorum meslek liselerinde okuyan öğrencilerin bir çogu anlatılamayacak düzeyde değişikler , kaderlerine terkedilmişler.
Bizim zamanımızda böyle dandik bölüm bir su ürünleri vardı, çalışmayanlarla dalga geçerdik su ürünleri yazacaksın heralde diye 😂 Şimdi bakıyorum yarıdan fazlası boş beleş işe yaramayacak bölümler.

Kuzenimin bebesi iki yıllık gıda mezunu. İşe girmiş iyi de bir yemek fabrikasında, üstü başı kirleniyor, yağ kokuyor diye istifa etmiş 😂 Ne bekliyorduysa artık okuduğu bölümden 🙄 yeni nesil de bi değişik.

Burda da var çok nitelikli nir teknik lise. Ben öğrencilerimi oraya çok yönlendirmeye çalıştım. Keşke benim zamanımda da olsaydı dediğim kalitede bir lise. Çocukları ikna edemedim, adı teknik lise çünkü. Dandirik anadolu liselerine gitmeyi tercih ettiler. Bir tanesini yönlendirebildim, o da bu sene itü’ye girdi.

Evet üniversitede bu bölümler açılmamalı zaten. Onu diyorum ben de. Tıbbi sekreterlik özel bir eğitim gerektiren bir meslek değil. 10 sene önce sertifikası da diploması da olmayan lise mezunları yapıyordu zaten bu işi. Bunun gibi onlarca bölüm var.

Teknik bölümler ayrı mesele ama onların da eğitimi teknik liselerde verilmeli bence. Üniversite seviyesinde bir eğitim değil o da.
Sivil havacılık diye bi bölüm var. Bitiren hostes oldum işsizim diye geziyor. Baksan gram İngilizcesi yok.

Ya arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor
Tmm isyanınızda haklısınız da sanki doktoralar masterlar yapıp issiz kalmıssınız gibi ,markette gitsin calıssın demeniz yersiz.
İse cok ihtiyacınız varsa iyi bir is bulana kadar markette de calısırsınız .

Back
X